|
DiabloXT -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (13 Mayıs 2008; 12:18:23)
|
quote:
Orjinalden alıntı: .45 ACP quote:
AMD AthlonXP 2500+ @ 4200+ [1833MHz @ 2723Mhz] nassi ya bu islemci su sogutmayla bosta 28 derece mi kasa ici 28 dereceyken?hava sogutmada ortamin altina inilmez ama suda niye inmemis cok mu isiniyordu o aletler unuttum ben.fan devrin dusuk filan var bisi istesen sanki daha dusuk olurmus gibi geldi bana gerek yok gerci. peki sana soru x2 5600 3 ghz, oda 25 derece ve uzay montajda islemci bosta 29 full devir, 33 derece min devir TT big type 120 cool'nquiet acikken.ben bu islemciyi chakra kasa icinde ac64 ile 1 saat orthosa tuttum 39 derecede kaldi ortam 20-21 iken, simdi yapiyorum 2 dakikada 42 oluyor kasa icinde kasa disinda. nvidia570 cipset thermalright sli sogutucu ile 35 derece ve bu alet gecen yaz 30 dakika orhos yaptigimda bile 32 oluyordu. sorun ya surmesini artik beceremedigim ya da fena kurudugundan suphe ettigim as5 macun diyorum bu as5 bozuluyor mu acaba durdukca?sivi metale ocu diyor herkes neyle yapacaz bu isi transferini?? Termal pastayı az miktar sürüpü güzel yayılmasını ve soğutucunun iyi basmasını sağlıycaksınız hepsi bu.[sm=ok.gif] Ayrıca,imzamda yazan değerde çalışmıyor benim işlemcim,o benim en yüksek stabil overclock değerim. O değerlerde 150W civarı ısı yayıyor zaten.[sm=icon_smile.gif] AthlonXP'ler deli ısınan işlemcilerdir,voltaj yiyince su soğutmadan başkası tutamaz onları. Şu an kullandığım değer 1833Mhz @ 2300Mhz [3400+] , ve 80W teorik ısı yayılımı var işte.[sm=ok.gif] O verdiğim sste radyatör fanı en düşük devirde idi,fanı en yüksek devire aldığımda 4C kadar düşme yapıyor. Yani 24C-25C gibi değerlerde kullanabiliriz.[sm=ok.gif] Ekleme : [image]http://img521.imageshack.us/img521/9368/adszdz2.jpg[/image] Bakın şu an radyatörü son devrine aldım,normalde bu saatlerde 28C civarı oluyor düşük devirde iken ama yüksek devirde olunca 24C'ye kadar indi.[sm=bigstar.gif]
|
|
|
|