CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma

dennzi -> CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 19:28:21)

Arkadaşlar ben termaltake fx cpu sogutucusu aldım ve Q6600 işlemcime taktım. Fakat tam olarak Cpu sıcaklığını öğrenemiyorum EVEREST Corporate Edition da sıcaktık 35 derce gösteriyor. CpuZtemruturede 42 42 43 44 rakamları nı gösteriyor. Son olarak termaltake fx cpu sogutucum üzerindeki dercede 29 dereceyi gösteriyor. Bu rakamlar pc nin masa üstünde yük altında olmadan sahip oldugu degerler . Benim merak ettiğim bu rakamlardan hangisine güvenmeliyim yani hangisi gercek cpu sıcaklığı. Birde cpu sıcaklı normal mi [:D] sizce

PeGaSuS@01 -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 19:32:57)

29 derece olması imkansız biosdan bakın sıcaklıklara bide oda sıcaklığının çok büyük etkisi var

dennzi -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 19:37:19)

quote:

Orjinalden alıntı: pegasus arda

29 derece olması imkansız biosdan bakın sıcaklıklara bide oda sıcaklığının çok büyük etkisi var

neden imkansız hocam 29 yazıyor valla [8D] .Fell hurricane 2 kasa kullanıyorum her yerinde fan var [:D]

PeGaSuS@01 -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 19:40:38)

fark etmez kaç tane fan olduğu hatta sistem ksanın dışında olsa bile çok zor nedeni oda sıcaklığının zaten şu günlerde ortalama 20-23 derece civarı bu şartlar altında imkansız 29 derece ve Q6600 fazla ısınan bi işlemci muhtemelern 38-40 derece falandır gerçek sıcaklık biosdan bak görürsün[sm=icon_smile_wink.gif]

dennzi -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 19:47:09)

quote:

fark etmez kaç tane fan olduğu hatta sistem ksanın dışında olsa bile çok zor nedeni oda sıcaklığının zaten şu günlerde ortalama 20-23 derece civarı bu şartlar altında imkansız 29 derece ve Q6600 fazla ısınan bi işlemci muhtemelern 38-40 derece falandır gerçek sıcaklık biosdan bak görürsün[sm=icon_smile_wink.gif]

sevabına biosun nersinden bakıcamı söylersen [:)] Cok makbul gecer kardeşim.Şİmdi her yere girip cıkmıyım[:)]

PeGaSuS@01 -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 19:53:14)

bişey monitör ama tam adını çıkaramadım o.c menüsünün hemen üstünden bakcaksın en altın bi üstü biraz karışık oldu ama idare et[sm=icon_smile_big.gif]

pislik345 -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 19:54:50)

29 derece normal benim işlemcim boşta 27 derece zalman9700NT ile

DiabloXT -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 20:07:29)

29C olabilir ama o soğutucu sıcaklığıdır,işlemci,iletim kaybı nedeniyle zaten soğutucudan sıcak olmak zorundadır.

Biostan Thermal Monitoring - Hardware Monitor v.s gibi yerlere bakın vardır birinde işlemci sıcaklığı. [sm=ok.gif]

PeGaSuS@01 -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 20:08:03)

quote:

Orjinalden alıntı: pislik345

şu sıcaklıklara biosdan baksanıza o değeri yakalayabilmen için odanın 15 derecenin altında falan olması lazım ben de Q6600 kullanıyorum hwmonitör benim işlemciyide boşda 80 derece görüyo hadi bakalım şimdi ne olucak[sm=icon_smile_screwy.gif]

DiabloXT -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 20:11:26)

quote:

quote:

şu sıcaklıklara biosdan baksanıza o değeri yakalayabilmen için odanın 15 derecenin altında falan olması lazım ben de Q6600 kullanıyorum hwmonitör benim işlemciyide boşda 80 derece görüyo hadi bakalım şimdi ne olucak[sm=icon_smile_screwy.gif]

Katılmamak elde değil...[sm=icon_smile.gif]
27C işlemci hava soğutma ile biraz zor.Yanlış ölçüyor olabilir.Veya bilgisayarınız soğuk bir yerde duruyor olmalı.
Bu havalarda su soğutma ile o değeri zor yakalıyoruz zaten...

Şu an benim sistem boşta 28C...
[image]http://img393.imageshack.us/img393/6738/adsztc7.jpg[/image]

pislik345 -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 20:25:37)

everest ile ölçtüm

pislik345 -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 20:32:21)

everestten ss

[image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/507551/12FD81091941493DA55B0E3D6E0A22EF.jpg[/image]

dennzi -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 20:35:22)

Bende biostan batım 38 derece gösteriyo everest in gösterdiği değer ile aynı. Birde everest sistem karrlılık testi yaptım 8 dk boyunca minımum 45 maximum 48 derece avarege 46.5 cıktı.Ama -CPU 1 52 - CPU 2 53 -CPU 3 54 - CPU 4 52- derce oldu . Bu degerler normal mi arkadaşlar .

dennzi -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 20:40:21)

quote:

everestten ss

[image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/507551/12FD81091941493DA55B0E3D6E0A22EF.jpg[/image]

Yapma ya bak moralim bozuldu [X(][X(][X(] benim değerler üstte [X(]

DiabloXT -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 20:41:13)

Hocam sizin ssten anladığımız üzere CPU sensörü doğru ölçmüyor...Çekirdek sensörlerine bakarsanız zaten 34C gibi değerler var görürsünüz. [sm=ok.gif]

Bence sizin işlemcinin dış sıcaklığı en az 30C'dir.[sm=ok.gif]

pislik345 -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 20:44:09)

birde biostan bakayım fanı daha bügün taktım ve güç kaynağının fanının önünü az kapatıyor bir sorun olur mu?

DiabloXT -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 20:45:25)

Bişey olmaz fan bi şekilde hava alır.[sm=ok.gif]

pislik345 -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 20:50:21)

biosta da 27 gösteriyor

PeGaSuS@01 -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 20:53:23)

quote:

biosta da 27 gösteriyor

:s biosunu güncelle o zaman [sm=ebebe.gif]

pislik345 -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 20:57:51)

bios güncel F3 sürümü algılayıcının bozuk olduğunu sanmıyorum çünkü stock fanla boşta 45 derece idi

DiabloXT -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 21:16:39)

Anakart sensörü işlemciden uzak kalıyordur tam olarak ölçemiyordur o zaman...Büyük ihtimalle harici sensör kullanıyor anakartınız.

pislik345 -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 21:30:46)

fan yavaşlamaya başladığı zaman işlemci ısınıyor fanı %100 hızında nasıl çalıştırabiliriz?

DiabloXT -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 21:53:26)

Anakarttan SmartFan - QFan - FanEQ gibi özellikleri devre dışı bırakın.

Gamlı Baykuş -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 21:58:20)

hmm peki benim sistem 29 dereceyle açılıyor,boşta 33 derece (2160 1.8@2.4) normal mişu an core tem 34 yazıyor işlemci soğutusu cm tx2.

DiabloXT -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 22:02:13)

Evet o normaldir,ilk açılışta soğuk olur sonra dengeye gelir zaten...[sm=ok.gif]

Gamlı Baykuş -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 22:05:27)

quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Evet o normaldir,ilk açılışta soğuk olur sonra dengeye gelir zaten...[sm=ok.gif]

biraz daha basacağım işlemciye o zaman.sizce bir işlemci boşta kaç derece olmalı?

şu an 33[:D]

2.6 ya çıkıp bakmak lazım.[;)]

PeGaSuS@01 -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 22:08:20)

quote:

Orjinalden alıntı: denizg

quote:

biraz daha basacağım işlemciye o zaman.sizce bir işlemci boşta kaç derece olmalı?

boştaki sıcaklıkdan ziyade yük altındaki değerler önemli yük altında 70 dereceyi geçmediği sürece problem yok demekdir[sm=ok.gif]

pislik345 -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 22:08:52)

everest ile 15dk kastırdım işlemci 40 dereceye çıktı sonra tekrardan 27 derece civarına indi.

DiabloXT -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 22:11:54)

Tam yükte 60C'yi geçmedikten sonra sorun yok.[sm=ok.gif]

Gamlı Baykuş -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 22:13:33)

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: denizg

quote:

boştaki sıcaklıkdan ziyade yük altındaki değerler önemli yük altında 70 dereceyi geçmediği sürece problem yok demekdir[sm=ok.gif]

ben 60 a çıktığında paniklemeye başlıyorum ne diyorsun kardeş[;)]

diabloXT deniyim bi[;)]

PeGaSuS@01 -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 22:20:36)

korkma benim sistem o.c li bazen 73 dereceyi buluyo bu işlemciler 100 dereceye bile dayanabilicek şekilde üretiliyor 70 derece güvenli sayılıcak bi sıcaklık[sm=biggrinking.gif]

Gamlı Baykuş -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 22:28:54)

quote:

korkma benim sistem o.c li bazen 73 dereceyi buluyo bu işlemciler 100 dereceye bile dayanabilicek şekilde üretiliyor 70 derece güvenli sayılıcak bi sıcaklık[sm=biggrinking.gif]

korkuyorum ne yapayım[;)]öğrenciyiz ya elimde kalırsa?oc yaptım 2.7 bilmemne 3-4 derece yükseldi sıcaklık bende bu sefer kasa fanının hızını azcık arttırdım şu an 32 derece (core temp)fakat bir sorun olmasın siz demissiniz o kadar düşük sıcaklıklar mümkün değil su soğutmayla 27 derece falan demişler.benimkinde sorun var sanıyorum.
bir de kuzey köprüsü ateş gibi elimi deydiriyorum 5-6 saniye tuttuktan sonra elim yanmaya başlıyor sorun mu var acaba?bu arada işlemci heatsinkleri buz gibi

PeGaSuS@01 -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 22:33:21)

siz biosdan ölçdünüzmü gerçi biosda yanılabiliyor voltaj vermeden 3.0ghzde sorunsuz çalışır güvenli değerler içinde madem öğrencisiniz 3.0ghz e direk çıkart merak etme o değerlerde işlemciyi yakanı ne gördüm ne duydum sandığın gibi cpu lar kolay kolay arıza vermez çok dayanıklıdır

Gamlı Baykuş -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 22:41:23)

quote:

siz biosdan ölçdünüzmü gerçi biosda yanılabiliyor voltaj vermeden 3.0ghzde sorunsuz çalışır güvenli değerler içinde madem öğrencisiniz 3.0ghz e direk çıkart merak etme o değerlerde işlemciyi yakanı ne gördüm ne duydum sandığın gibi cpu lar kolay kolay arıza vermez çok dayanıklıdır

biostanda baktım.3 ghz ye çıkmak için ellerim kaşınıyor fakat anakartım dayanıksız gibi geliyor ne bileyim.baktım işlemci çevresindeki kapasitörler de katı ama ne kadar farkeder bilmiyorm.kuzey köprüsünün sıcaklığıda canımı sıkıyor[X(]

.45 ACP -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (12 Mayıs 2008; 23:50:11)

quote:

AMD AthlonXP 2500+ @ 4200+ [1833MHz @ 2723Mhz]

nassi ya bu islemci su sogutmayla bosta 28 derece mi kasa ici 28 dereceyken?hava sogutmada ortamin altina inilmez ama suda niye inmemis cok mu isiniyordu o aletler unuttum ben.fan devrin dusuk filan var bisi istesen sanki daha dusuk olurmus gibi geldi bana gerek yok gerci.

peki sana soru x2 5600 3 ghz, oda 25 derece ve uzay montajda islemci bosta 29 full devir, 33 derece min devir TT big type 120 cool'nquiet acikken.ben bu islemciyi chakra kasa icinde ac64 ile 1 saat orthosa tuttum 39 derecede kaldi ortam 20-21 iken, simdi yapiyorum 2 dakikada 42 oluyor kasa icinde kasa disinda.

nvidia570 cipset thermalright sli sogutucu ile 35 derece ve bu alet gecen yaz 30 dakika orhos yaptigimda bile 32 oluyordu.

sorun ya surmesini artik beceremedigim ya da fena kurudugundan suphe ettigim as5 macun diyorum bu as5 bozuluyor mu acaba durdukca?sivi metale ocu diyor herkes neyle yapacaz bu isi transferini??

jeofizikci -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (13 Mayıs 2008; 0:29:51)

quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

quote:

nassi ya bu islemci su sogutmayla bosta 28 derece mi kasa ici 28 dereceyken?hava sogutmada ortamin altina inilmez ama suda niye inmemis cok mu isiniyordu o aletler unuttum ben.fan devrin dusuk filan var bisi istesen sanki daha dusuk olurmus gibi geldi bana gerek yok gerci.

peki sana soru x2 5600 3 ghz, oda 25 derece ve uzay montajda islemci bosta 29 full devir, 33 derece min devir TT big type 120 cool'nquiet acikken.ben bu islemciyi chakra kasa icinde ac64 ile 1 saat orthosa tuttum 39 derecede kaldi ortam 20-21 iken, simdi yapiyorum 2 dakikada 42 oluyor kasa icinde kasa disinda.

nvidia570 cipset thermalright sli sogutucu ile 35 derece ve bu alet gecen yaz 30 dakika orhos yaptigimda bile 32 oluyordu.

sorun ya surmesini artik beceremedigim ya da fena kurudugundan suphe ettigim as5 macun diyorum bu as5 bozuluyor mu acaba durdukca?sivi metale ocu diyor herkes neyle yapacaz bu isi transferini??

hocam hava soğutmaylada su soğutmaylada oda sıcaklığının altına inilmez. su soğutmanın hava soğutmadan teorik olarak hiç bir farkı yoktur. ikisindede ısının bir yerden biryere taşınması* ve iletilmesi* ile soğutma sağlanır.

*konveksiyon ve kondüksiyon

dennzi -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (13 Mayıs 2008; 1:27:13)

şimdi herkez bişey söylüyor bu Q6600 maximu kac derce sıcaklığa dayanabilir ki bizde önlemimizi ona göre alalım .Yani dercede kac santigrat ı görünce panige kapılılım [:D]

jeofizikci -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (13 Mayıs 2008; 3:13:17)

65 paniğe kapılmak için iyi bir derecedir[:D].

ya şu intelin pdf halinde işlemcilerin özelliklerini verdiği tablolarda, işlemcilerin kaça kadar sağlıklı çalıştığı yazıyodu. ingilizcesi olan biri arayıp bulursa iyi olur

.45 ACP -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (13 Mayıs 2008; 10:04:31)

quote:

hocam hava soğutmayla su soğutmaylada oda sıcaklığının altına inilmez. su soğutmanın hava soğutmadan teorik olarak hiç bir farkı yoktur. ikisindede ısının bir yerden biryere taşınması* ve iletilmesi* ile soğutma sağlanır.

Allah razi olsun da benim sordugum cok basit bir sey aslinda su sogutmadan da bahsetmedim.insanlar gelip su macunu su sivi metali su cart curtu kullaniyorum memnunum diye lutfedecek iki gundur ama ugrasiyoruz bakalim.isiyi diyorum neyle tasiyacaz hava sogutma fan tabanina ya da su bloguna.kelimenin tam anlamiyla ne yani anladin?

DiabloXT -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (13 Mayıs 2008; 12:18:23)

quote:

quote:

Termal pastayı az miktar sürüpü güzel yayılmasını ve soğutucunun iyi basmasını sağlıycaksınız hepsi bu.[sm=ok.gif]

Ayrıca,imzamda yazan değerde çalışmıyor benim işlemcim,o benim en yüksek stabil overclock değerim.
O değerlerde 150W civarı ısı yayıyor zaten.[sm=icon_smile.gif]
AthlonXP'ler deli ısınan işlemcilerdir,voltaj yiyince su soğutmadan başkası tutamaz onları.

Şu an kullandığım değer 1833Mhz @ 2300Mhz [3400+] , ve 80W teorik ısı yayılımı var işte.[sm=ok.gif]
O verdiğim sste radyatör fanı en düşük devirde idi,fanı en yüksek devire aldığımda 4C kadar düşme yapıyor.
Yani 24C-25C gibi değerlerde kullanabiliriz.[sm=ok.gif]

Ekleme :

[image]http://img521.imageshack.us/img521/9368/adszdz2.jpg[/image]

Bakın şu an radyatörü son devrine aldım,normalde bu saatlerde 28C civarı oluyor düşük devirde iken ama yüksek devirde olunca 24C'ye kadar indi.[sm=bigstar.gif]

Gamlı Baykuş -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (13 Mayıs 2008; 19:39:30)

quote:

quote:

quote:

Termal pastayı az miktar sürüpü güzel yayılmasını ve soğutucunun iyi basmasını sağlıycaksınız hepsi bu.[sm=ok.gif]

Ayrıca,imzamda yazan değerde çalışmıyor benim işlemcim,o benim en yüksek stabil overclock değerim.
O değerlerde 150W civarı ısı yayıyor zaten.[sm=icon_smile.gif]
AthlonXP'ler deli ısınan işlemcilerdir,voltaj yiyince su soğutmadan başkası tutamaz onları.

Şu an kullandığım değer 1833Mhz @ 2300Mhz [3400+] , ve 80W teorik ısı yayılımı var işte.[sm=ok.gif]
O verdiğim sste radyatör fanı en düşük devirde idi,fanı en yüksek devire aldığımda 4C kadar düşme yapıyor.
Yani 24C-25C gibi değerlerde kullanabiliriz.[sm=ok.gif]

Ekleme :

[image]http://img521.imageshack.us/img521/9368/adszdz2.jpg[/image]

Bakın şu an radyatörü son devrine aldım,normalde bu saatlerde 28C civarı oluyor düşük devirde iken ama yüksek devirde olunca 24C'ye kadar indi.[sm=bigstar.gif]

benim anakartta sorun var herhalde.kasa fanlarını kapattım gerçek sıcaklık falan olsun diye.şu an 34 derece 2.4 overclocklu 2160 cm tx2 fan çok düşük değilmi arkadaşlar

.45 ACP -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (13 Mayıs 2008; 22:07:20)

quote:

Termal pastayı az miktar sürüpü güzel yayılmasını ve soğutucunun iyi basmasını sağlıycaksınız hepsi bu.

macun bozulmus olabilir, fena zimparalanmis fan tabani yuzunden olabilir normalde prosedur dedigin gibi benim durum bir acaip oldu kurcalamayacan iste bu kadar cahillik erdemdir diyorum her seferinde kufur saniyorlar.

su sogutma ile tanka buz filan atilir oyle hileleri var ortam sicakliginin cok altina inilir benim bildigim.xp islemciyi pek bilmiyorum fan deneylerimizin birinde erken yasta kaybettik rahmetliyi.yakmadan ogrenilmiyor tabi.[sm=lol.gif]

quote:

benim anakartta sorun var herhalde.kasa fanlarını kapattım gerçek sıcaklık falan olsun diye.şu an 34 derece 2.4 overclocklu 2160 cm tx2 fan çok düşük değilmi arkadaşlar

islemci 2.4 ne ki amd mi?kotu degil cool & quiet acarsan daha da iyi olur biostan enable et, ekran koruyucuda guc yonrtimi var onu da en cok pile getir bir de exesi var amd nin sitesinden indir hani kullanmiyorsan diye soyluyorum.fanlari actiginda ne oluyor ki tx2 kotu fan degil zaten amd icin kaliteli sinifina girer.

Gamlı Baykuş -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (13 Mayıs 2008; 23:08:29)

quote:

quote:

Termal pastayı az miktar sürüpü güzel yayılmasını ve soğutucunun iyi basmasını sağlıycaksınız hepsi bu.

macun bozulmus olabilir, fena zimparalanmis fan tabani yuzunden olabilir normalde prosedur dedigin gibi benim durum bir acaip oldu kurcalamayacan iste bu kadar cahillik erdemdir diyorum her seferinde kufur saniyorlar.

su sogutma ile tanka buz filan atilir oyle hileleri var ortam sicakliginin cok altina inilir benim bildigim.xp islemciyi pek bilmiyorum fan deneylerimizin birinde erken yasta kaybettik rahmetliyi.yakmadan ogrenilmiyor tabi.[sm=lol.gif]

quote:

islemci 2.4 ne ki amd mi?kotu degil cool & quiet acarsan daha da iyi olur biostan enable et, ekran koruyucuda guc yonrtimi var onu da en cok pile getir bir de exesi var amd nin sitesinden indir hani kullanmiyorsan diye soyluyorum.fanlari actiginda ne oluyor ki tx2 kotu fan degil zaten amd icin kaliteli sinifina girer.

benim işlemcim intel e 2160 2.4 e hız aşırtırmış

.45 ACP -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (14 Mayıs 2008; 2:29:37)

quote:

hmm.. 2.4 ghz icin niye tx2 aldin ki?dur tahmin edeyim daha sessiz oluyor?

guney afrikada agustos 28 de stok fanla 2160 266fsb 2.4 ghz mu oluyor neyse artik tam yuklenme 58 derece ve fan 1000 devirmis.hani garipse budur.

http://mybroadband.co.za/vb/showthread.php?t=85162&page=3

28-08-2007, 11:10

My bios does not have 266 x 2.5 .. only 266 x 2.66 = DDR 707
What are the Temps suppose to be like...mine is about 58c full load.
When my PC starts up is doesint say Intel Core 2 Duo, Core 2 or Pentium...it says .. Genuine Intel Processor 2160

58c seems a bit toasty. but hey, there's always after market coolers

gigabyte fan speed control is still enabled and running the fan @ 1000RPM

su da 2140

[image]http://img519.imageshack.us/img519/8575/e21403200mhz24hoursrk1.jpg[/image]

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=145328

senin durum tuhafmis kasa fanlarini acinca ne oluyor?intelin calisma araligi daha genis ki intelde 60-70 gorsem paniklemezdim.

jeofizikci -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (14 Mayıs 2008; 7:46:07)

quote:

quote:

hocam hava soğutmayla su soğutmaylada oda sıcaklığının altına inilmez. su soğutmanın hava soğutmadan teorik olarak hiç bir farkı yoktur. ikisindede ısının bir yerden biryere taşınması* ve iletilmesi* ile soğutma sağlanır.

Allah razi olsun da benim sordugum cok basit bir sey aslinda su sogutmadan da bahsetmedim.insanlar gelip su macunu su sivi metali su cart curtu kullaniyorum memnunum diye lutfedecek iki gundur ama ugrasiyoruz bakalim.isiyi diyorum neyle tasiyacaz hava sogutma fan tabanina ya da su bloguna.kelimenin tam anlamiyla ne yani anladin?

[sm=alala.gif] cumlelerinizden hiç bir şey anlamadım.
siz "su soğutmayla niye oda sıcaklığının altına inememiş" demiştiniz. bende buna karşılık bu yorumu yaptım. neyse

.45 ACP -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (14 Mayıs 2008; 13:42:25)

hocam tamam ben anladim macunda problem varmis kurumus galiba.boyle sulu macunlarin devri gecti bence.hani dis macunu gibi ciddiyetsiz degil de sivi metal termal bant gibi degisik seylerle deneyen veya degisik markalar ile deneyen var mi diye merak etmistim tamam anladik dusene bir de sen vurma anlasilmiyoruz.

su sogutmada istisna var bak yukarida soyledim ama hava sogutmada yok anca ortami sogutursan.yalniz su sogutmadaki siviyi radyatorde gene ortam isisindaki hava ile soguttugumuza gore senin dedigin de yanlis degil aslinda.bazi islemcileri hava ile ortama indirmek cok cok zordur anca o zaman su, hileyle de daha etkili olur ugrasabilene tabi su sogutma ile.

jeofizikci -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (14 Mayıs 2008; 15:11:16)

hocam tabiki buz atarak oda sıcaklığının altına inilebilir hata sıfıra çok yakın değerlere inilebiliriz(devamlı buzla besleyerek). benim kastediğim su soğutmanın kendisi ile oda sıcaklığının altına inilmez.
buzla beslediğimiz zaman ise soğutmaya, evdeki buz dolabınıda katmış sayılıyoruz bi nevi. yani buz dolabında gaz soğutmayla hazırlanan buzu suya soğutmaya attığımız zaman su soğutma demek yanlıştır.
neyse sadece kavram kargaşası var ortada.
macun konusunda ise
bu sıvı metelleri deneyenler pek beyenmiyorlar. aslında daha beyeneni hiç gormedim. tavsiye etmem (şimdi boyle dedim ya kesin biri çıkar "çok super bir macun. hiç denemediğin şey hakında ne atıp tutuyosun" der)

Gamlı Baykuş -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (14 Mayıs 2008; 17:54:33)

quote:

quote:

hmm.. 2.4 ghz icin niye tx2 aldin ki?dur tahmin edeyim daha sessiz oluyor?

guney afrikada agustos 28 de stok fanla 2160 266fsb 2.4 ghz mu oluyor neyse artik tam yuklenme 58 derece ve fan 1000 devirmis.hani garipse budur.

http://mybroadband.co.za/vb/showthread.php?t=85162&page=3

28-08-2007, 11:10

My bios does not have 266 x 2.5 .. only 266 x 2.66 = DDR 707
What are the Temps suppose to be like...mine is about 58c full load.
When my PC starts up is doesint say Intel Core 2 Duo, Core 2 or Pentium...it says .. Genuine Intel Processor 2160

58c seems a bit toasty. but hey, there's always after market coolers

gigabyte fan speed control is still enabled and running the fan @ 1000RPM

su da 2140

[image]http://img519.imageshack.us/img519/8575/e21403200mhz24hoursrk1.jpg[/image]

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=145328

senin durum tuhafmis kasa fanlarini acinca ne oluyor?intelin calisma araligi daha genis ki intelde 60-70 gorsem paniklemezdim.

evet sessiz olsun diye.kasamda 3 tane fan var.yani benim sistem çok sıcak allah allah?onunki nasıl bu kadar soğuk olmuşki?benim sistemde sorun var.fan sımsıkı oturuyor,tarmal macunu sürülü allah allah?

.45 ACP -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (14 Mayıs 2008; 20:27:02)

guney afikadakinden mi bahsediyorsun yoksa resimdekinden mi?guney afrikada klimasiz yasanmaz resimdeki fan da thermalright 120 ultra senin sistem de sicak degil buz gibi bence intel icin eger 34 kesinse.

quote:

bu sıvı metelleri deneyenler pek beyenmiyorlar. aslında daha beyeneni hiç gormedim. tavsiye etmem (şimdi boyle dedim ya kesin biri çıkar "çok super bir macun. hiç denemediğin şey hakında ne atıp tutuyosun" der)

zannetmiyorum oyle biri cikacagini harbiden gereksiz bir seymis her yer macun kaynarken ama ola ki onun da ilmini cozmus biri cikar mi demistim.

Gamlı Baykuş -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (14 Mayıs 2008; 21:13:54)

quote:

guney afikadakinden mi bahsediyorsun yoksa resimdekinden mi?guney afrikada klimasiz yasanmaz resimdeki fan da thermalright 120 ultra senin sistem de sicak degil buz gibi bence intel icin eger 34 kesinse.

hah şimdi oldu saol

Hemre_ -> Cevap: CPU sıcaklığı Arada kaldım lüften yardım.....:) (15 Mayıs 2008; 9:09:46)

valla ben soğtucuyu değiştim makine şuanda yük altında neredeyse eskiye oranla yarı yarıya :D eskiden 70-80 derece olurken şimdi 45-50 derece altında... oda işlemci 100% yük altındayken :D normalde o.c.li 3,51 kullanıyorum sıcaklık 35 derece...

Bu arada soğutucu xigmatek HDT-s1283

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.90625