Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Striker II Formula - CPU INIT Hatası

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> Striker II Formula - CPU INIT Hatası Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
skywalkertrance

12 Mayıs 2008; 12:37:02 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Selamlar. Şansızlıklar yakamı bırakmadı. İşlemcimin üzerindeki kalitesiz tertmal macunu yenilemek amacıyla cpu'yu yerinden çıkarmadan sadece termal macunu yenilemek istedim. Ancak arkada Zerotherm Nirvana yı tutan x formundaki plaka bir anda yerinden çıktı (Şansızlıklar burada başlıyor) Bende mecburen bütün sistemi sökmek zorunda kaldım. Neyseki daha önce de kasayı kendim topladığım için bu angaryayı da hallettim.

Sorun şu ki; sistemi tekrar başlattğımda LCD POSTER dan "CPU INIT" uyarısı alıyorum. Kasada herşey düzgün çalışıyormuş gibi görünüyor. Ancak ekranda bir görüntü alamıyorum. Aşağıda duruma etki edebileceğini düşündüğüm bişelenleri, OC durumlarını voltajlarıyla beraber yazıyorum. Umarım sorunuma bir katkısı olur.

Yabancı forumlarda en sondaki ram slotuna ram takarak ve yine anladığım kadarıyla işlemciyi takmadan BIOS a ulaşılacağı söyleniyor ama bu bana pekte mantıklı gelmedi. Ya da ben yanlış anladım.

BIOS 1101
Q6600 G0 @3.0 (1.4)
Kingston 1066 (2.2)

NOT: Eğer bilmek istediğiniz başka bir ayrıntı varsa mutlaka belirtin. Çünkü çok yoğun ve sıkıntılı bir dönemimde birde garantiye gönder, onun yolunu gözle vs ile uğraşmak istemiyorum.

Sevgiler, saygılar...

Ekleme: Cpu'yu hiç takmadan sistemi başlattığımda da yine aynı uyarıyı alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skywalkertrance -- 12 Mayıs 2008; 12:37:14 >

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir...
skywalkertrance

13 Mayıs 2008; 11:27:24 

Bir önerisi olan yok mu?

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir...
((UĞUR))

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

19 Mayıs 2008; 12:16:59 

işemci fanın vidalı ise fazla sıkmamanı tavsiye ederim aksi halde pimleri eğmiş olabilir

680i striker xtreeme kartım sıf bu yüzden garanti dışı kalmıştı

єтiкєтє gєяєк уσк єѕкiℓєя тαηıя вєηi
eSqUaLl

19 Mayıs 2008; 18:15:07 

Soğutma Sistemini Takarken, Vidalarına Ufak Kagıt Pullardan Koymayıda İhmal Etme.. Fazlada Sıkma..!!

Intel Core2 Quad Q6600 -- Crucial Ballistix Tracer 2x1 DDR2 1066 Mhz -- Asus Maximus Formula SE X38 -- Sapphire HD 2600 XT Ultimate -- Seagate 250 Gb 16Mb 7200.10 Sata2 Hdd -- Lg External Dvd Writer -- Tagan Silver Power 400 Watt Psu -- Thermaltake Armor Junior Case Silver -- Thermaltake BigWater 735 Water Cooling -- Cooler Master Silver Muskeeter -- Cooler Master Silver Muskeeter 2 -- Logitech Z5500..!!

http://www.youtube.com/watch?v=enPLGmIU0UQ
Tocak

Sisteme Gözat

19 Mayıs 2008; 18:46:51 

Bios resetle sonra hemenh sistemi kapatarak power kablosunu tamamen çıkar. İşlemciyi çıkar bir süre bekle. 1-2dk geçince işlemciyi tak. Power vs kabloları takınca sistemi aç.

Bir de böyle dene.

Kolay gelsin.

ASUS P5KC _ C2D E4500 _ Thermalright Ultra-120 Extreme + SilverStone FM 123 _ Corsair Dominator 2*1GB 1066 555-15 _Zotac 8800GTS 512MB(803-1025-2008) _ 250Gb Sata2 HCQ 16Mb ST3250410AS + 80Gb 16Mb WD_ Thermaltake Armor VA8003SWA_ Samsung 2232BW _ Thermaltake ToughPower 750W _ Logitech Z-5500

@uiKSilveR

19 Mayıs 2008; 19:04:56 

Bu CPU IN IT hatası daha önce asus commando anakartım da başıma gelmişti.Araştırdığım kadarıya sorun sistemin boot etmemesiydi.Çözüm olarakda DDR2 800-1066...vb rem yerine standart 667mhz rem takarak sistemin boot etmesini sağlaman gerekiyor diye duymustum.Fakat ben yapamamıştım yinede...
Bende teknik servise gönderdim ve bana Yeni ürün göndermişlerdi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @uiKSilveR -- 19 Mayıs 2008; 19:04:30 >

[ INTEL -E7200 2.53@4.1GHz | GIGABYTE X38-DS4| 4*1GB Corsair DOMINATOR 1066MHZ] | POWERCOLOR HD3870 PCS| Samsung 205BW Lcd Monitör | Seagate 160GB Sata2 Hdd| Creative 5200 Speakers | Creative X-Fi FATAL1TY Platinum Champ1on|NEC SATA 7173S DVDRW| İNCA im-254 adsl2/2+ modem | ENERMAX Liberty 500watt|THERMALTAKE Xlaser |||

Sistem 2:
|MSI MEGABOOK M670|

Sistem 3:
|Sony 40D3500 FuLL HD |Next HD 7500 CIS| |

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> Striker II Formula - CPU INIT Hatası Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
CeBIT 2007 / Piranha standı
Piranhadan çift sim kartlı cep telefonu ve GPS cihazı
Candan Mühendislik Advertorial
Candan Mühendislik Lavato, Milano ve Fema otogaz tanıtıcı reklam

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç