## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ekran kartı

fx57 -> ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 11:28:55)

[image]http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/geforce9900series_gt200_fx57.jpg[/image]

Nvidia'nın GeForce 9900 serisine güç vermesine beklenen GT200 kod adlı yeni grafik işlemcisi için detaylar gelmeye devam ediyor. İfade edilen güncel verilere göre, Nvidia'nın önde gelen VIP partnerleri GT200'ü görme ve deneme şansı yakaladılar. Muhtemelen A2 revizyonuna ait olan çalışan örnekleri hazır olan GT200'ün bu ayın sonu itibariyle NDA anlaşması altında ve Nvidia'nın merkez üssünde firma tarafından seçilen basın mensuplarına gösterilmesi bekleniyor. Buradan hareketle önümüzdeki ayın hemen başında Taipei, Tayvan'da gerçekleştirilecek olan Computex 2008 ile birlikte GT200 tabanlı GeForce 9900 serisini görme şansı da yakalayabiliriz. Tek PCB ve çift slot soğutma tasarımına sahip olacak GT200 ayrıca kesinleşen bilgilere göre 512-bit bellek veri yolu ile gelecek. GeForce 9800GTX'den çok daha hızlı olması beklenen GT200 tabanlı ve tek gpu'lu grafik kartlarının çift G92 gpu'sunu üzerinde barındıran GeForce 9800GX2 karşısında yapabilecekleri ise merak konusu.

Sunaoğlu -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 11:40:55)

384bit konusunda başarılı olan nvidia eger 512bitte de aynı başarıyı gösterirse atinin vay haline.

865pe -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 11:41:56)

Hadi hayırlısı bakalım. bakarsın 9800GX2 yide geride burakır [:D] ozaman yandı ortalık.[8D]

Ring Master -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 12:04:23)

Şu fiyatlat ucuzlasında başka bişi istemiyom yaw [8D][8D][8D][8D][8D]

enermax404 -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 12:13:26)

Nvidianın 55nm ekrankartını beklicem ben[:D]

freestyler7 -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 12:14:25)

Yazın çok sıcak olacak desenize [:(]
Ne kadar hızlı olacağını ve fiyatını gerçekten çok merak ediyorum.Bakalım
ati nasıl cevap verecek ya da cevap verebilecek mi[sm=s19.gif]

jnrgndz_798 -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 12:19:13)

quote:

Orjinalden alıntı: erhansun

384bit konusunda başarılı olan nvidia eger 512bitte de aynı başarıyı gösterirse atinin vay haline.

yazık olur valla [sm=ok.gif]

sadtneverdie -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 12:50:32)

9800x2 yi geride birakirsa rekor kirmis olur ki eger nvidia x2 sini yaparsa vah ati nin haline [sm=evillol.gif] ama alirmiyim ? yanindan bile gecmem [sm=s17.gif]

hastrombol -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 13:17:57)

sonunda şu 2 senelik 8800gtx-gts-ultra çiplerinden bi gömlek üstün gpu ile geliyor nvidia 2 senedir ne idi öyle yaw ati boruyu öttüremiyince aynı kartı revize edip önümüze koyuyolardı ama bu kart diğerlerinden çok farklı ama asıl önemli nokta crysis tir crysis te bi 8800gt den 10 fps fazla vermesi benim hiçte dikkatimi çekmeyecek malesef zaten 8800gt ile bütün oyunları max ayarlarda 40+ fps(af li aa lı) ile oynayabiliyorum ama bi crysis te yan çiziyor max ayarlarda 20-35fsp(af siz aa sız) arası oyunuyoruz bu kart crysis te en az 8800gt den 2 kat hızlı olmalı ki alınması için bi neden olsun

Tuğer -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 14:07:45)

9800 GX2'yi geçmesi gerekiyor.

quote:

Bellek veriyoluna göre bir sınıflandırma mı var?

sadtneverdie -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 14:12:35)

quote:

Orjinalden alıntı: hastrombol

sonunda şu 2 senelik 8800gtx-gts-ultra çiplerinden bi gömlek üstün gpu ile geliyor nvidia 2 senedir ne idi öyle yaw ati boruyu öttüremiyince aynı kartı revize edip önümüze koyuyolardı ama bu kart diğerlerinden çok farklı ama asıl önemli nokta crysis tir crysis te bi 8800gt den 10 fps fazla vermesi benim hiçte dikkatimi çekmeyecek malesef zaten 8800gt ile bütün oyunları max ayarlarda 40+ fps(af li aa lı) ile oynayabiliyorum ama bi crysis te yan çiziyor max ayarlarda 20-35fsp(af siz aa sız) arası oyunuyoruz bu kart crysis te en az 8800gt den 2 kat hızlı olmalı ki alınması için bi neden olsun

iyi diyorsun hos diyorsun ben crysis i aldim sirf turkce diye aldim 1 hafta single player 3-4 kere multi oynadim su an kenarda tozlaniyor. o yuzden crysis icin kart almak dunyanin en sacma isi[sm=sadomazo.gif]

CeFurkan -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 14:14:45)

9800x2 yi bence ezik gecebilir bu kart

Tuğer -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 14:16:26)

quote:

o yuzden crysis icin kart almak dunyanin en sacma isi

Crysis için kart alanlar, güzel grafikleri hızlı görmek için alıyor. Esas olay bu.

Doom 3'te de aynısı olmuştu.

"Dünyanın en saçma işi" demek de, saçma bir genelleme.

Ben Crysis'in kötü olduğunu düşünmüyorum, meselâ.

dIsAstEr -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 14:36:36)

Şu sahte 4870 vs 9800GX2 testi bir bakıyormuşuz GT200 için gerçek oluyormuş, enteresan ve trajik olur [8D]

cenova -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 15:03:34)

Bundan sonra çıkacak kartların güçlerini karşılaştırma dx10 oyunlar ile yapılmalıdır.Bunun liderliğini de crysis yapacaktır. Gt 200 ün 9800 GX2 den daha performanslı olması istenen bir gelişmedir; ama öyle olmayabilir de. Zira Nvdia daha çok ATI ye göre yön veriyor kendine. ATI sıkıştırırsa Nvdia yı bu kartlardan daha güçlü kartları yılın son çeyreğinde görme ihtimalimiz var.

annihilator -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 15:24:18)

Hala "Crysis icin kart mi alinir" filan diyenlere inanamiyorum. Arkadasim, Crysis'i (ki bence muthis bir oyun o ayri) sevsen de sevmesen de, su anin en ileri teknolojili oyunu ve ileride cikacak oyunlarin performansi hakkinda bize fikir veriyor. Insanlar Crysis FPS'sine bakip kart aldiklarinda onu Crysis oynamak icin almis olmuyorlar. Ilerideki oyunlarda gosterebilecegi performansla ilgili bir fikir sahibi olmus olmak icin bakiliyor, Crysis FPS'sine.

Grand_Alexander -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 16:39:49)

Bence 9900 serisi 9800GX2 den daha iyi olacaktır her ne kadar tek işlemci olsada bence GT200 gelecek vaad ediyor.

haber için tşk

Ayrıca

Bencede Crysis testlerine göre ekran kartı almak akıllıca çünkü çok gelişmiş ve gelecek vaad eden bir grafik motoru var ayrıca yeni bilgisayar alıcak veya toplıcak insanlar her zaman paralarının alabildiği en son teknolojiyi almak isticeklerdir bunun içinde crysis testleri güzel bir kıyaslama kriteri

lapry -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 16:52:57)

quote:

Orjinalden alıntı: Grand_Alexander

Bence 9900 serisi 9800GX2 den daha iyi olacaktır her ne kadar tek işlemci olsada bence GT200 gelecek vaad ediyor.

haber için tşk

Ayrıca

Bencede Crysis testlerine göre ekran kartı almak akıllıca çünkü çok gelişmiş ve gelecek vaad eden bir grafik motoru var ayrıca yeni bilgisayar alıcak veya toplıcak insanlar her zaman paralarının alabildiği en son teknolojiyi almak isticeklerdir bunun içinde crysis testleri güzel bir kıyaslama kriteri

haklısın kardeş[:'(]

sadtneverdie -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 16:57:34)

quote:

Orjinalden alıntı: annihilator

Hala "Crysis icin kart mi alinir" filan diyenlere inanamiyorum. Arkadasim, Crysis'i (ki bence muthis bir oyun o ayri) sevsen de sevmesen de, su anin en ileri teknolojili oyunu ve ileride cikacak oyunlarin performansi hakkinda bize fikir veriyor. Insanlar Crysis FPS'sine bakip kart aldiklarinda onu Crysis oynamak icin almis olmuyorlar. Ilerideki oyunlarda gosterebilecegi performansla ilgili bir fikir sahibi olmus olmak icin bakiliyor, Crysis FPS'sine.

gercek su ki crysis optimizasyonu bilerek yapilmamis bir oyundur ve kasilip kalmasinin tek nedeni vista harkulade dx10 apisidir ki hala adam gibi kullanan oyun yok. crysis motoruyla yapilacak 3 tane oyunsoyleyin ? yok! sirf crysis icin ekran karti alacaksaniz x2 bir ekran karti bile kasilir ki artik konsollarda crysis i aratmayan oyunlar cikiyor ve crysis ten cok daha surukleyiciler. sirf crysis hizli calisacak diye gidip en son cikan ekran kartini alacaksaniz ya piyango kazanmissinizdir ya baba parasini yiyorsunuzdur yada adini bilemedigim ama herseyin en iyisine sahip olmaniz gerekliligini hissettiren bir sorununuz vardir. 3850 3870 9600 gt 9600gso nun oynatmadigi crysis disinda 3 adet oyun soyleyin?

annihilator -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 17:14:47)

Crysis'in optimizasyonu bilerek yapilmamis bir oyun oldugu konusundaki teknik aciklamanizi bekliyorum.

Ornegin, oyun motorundaki hangi ogeleri daha verimli islenecek sekilde tekrar yazabilirsiniz? (Oyun motorunu bildiginizi varsayiyorum, "optimizasyonu yapilmamis" diye cikis yaptiginiza gore biliyorsunuzdur.)

Lutfen bu konudaki bilgilerinizi bizle paylasin!

sadtneverdie -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 17:22:57)

quote:

Orjinalden alıntı: annihilator

Crysis'in optimizasyonu bilerek yapilmamis bir oyun oldugu konusundaki teknik aciklamanizi bekliyorum.

Ornegin, oyun motorundaki hangi ogeleri daha verimli islenecek sekilde tekrar yazabilirsiniz? (Oyun motorunu bildiginizi varsayiyorum, "optimizasyonu yapilmamis" diye cikis yaptiginiza gore biliyorsunuzdur.)

Lutfen bu konudaki bilgilerinizi bizle paylasin!

en basitinden oyuna volumetric fog koymazsan oldukca akici bir hal alacaktir. hadi crysis almak icin bikac neden say ?

dIsAstEr -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 17:47:04)

Ya da RSX nasıl oluyordu GT5P 'u çalıştırıyor diye sorabiliriz. Crysis 'in optimizasyonunda problem olduğu düşüncesini bende savunuyorum. Ve şahsen GoW2 videosunu gördükten sonra Crysis umrumda bile olmadı.

sdurust -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 18:00:38)

quote:

Orjinalden alıntı: dIsAstEr

Ya da RSX nasıl oluyordu GT5P 'u çalıştırıyor diye sorabiliriz. Crysis 'in optimizasyonunda problem olduğu düşüncesini bende savunuyorum. Ve şahsen GoW2 videosunu gördükten sonra Crysis umrumda bile olmadı.

GT5P hiç bir şeye benzemiyor. Crysisle nasıl bir tutuluyor anlamıyorum.

Bence grafik konusunda çok daha iyi yarış oyunları yakında çıkacaktır. Şu an Race Driver Grid demosu deniyorum o bile 5 basar GT5P ye grafikte.

İnsanlar biraz pazarlama kurbanı sanırım. GT5P moda oldu başka şey değil. Crysis grafik olarak bir numaradır. Konsollarda ise en iyi grafikli oyunlar Xbox360'da Geow, PS3 te Uncharted süper. Uncharted Crysise yaklaşmasına rağmen yine de Crysis daha güzel.

dIsAstEr -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 18:13:31)

quote:

Orjinalden alıntı: sdurust

quote:

GT5P hiç bir şeye benzemiyor. Crysisle nasıl bir tutuluyor anlamıyorum.

Bence grafik konusunda çok daha iyi yarış oyunları yakında çıkacaktır. Şu an Race Driver Grid demosu deniyorum o bile 5 basar GT5P ye grafikte.

İnsanlar biraz pazarlama kurbanı sanırım. GT5P moda oldu başka şey değil. Crysis grafik olarak bir numaradır. Konsollarda ise en iyi grafikli oyunlar Xbox360'da Geow, PS3 te Uncharted süper. Uncharted Crysise yaklaşmasına rağmen yine de Crysis daha güzel.

Crysis ile GT5P 'yi karşılaştırmıyorum zaten dikkatli okuyacak olursanız. Orada optimizasyona örnek vermek için GT5P 'yi öne sürdüm. Ayrıca, pazarlama kurbanı meselesine hiç girmeyelim, çıkamayız.

St Batuhan -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 18:25:41)

Peki computex ilk hafta ay sonuna doğru cıkarmı acaba bu ekran kartı yada haziran da bilgisayar toplıycam acaba ne yapmalıyım[Hadi hayırlısı diyorum bu haberle ilgili]

şampiyon bilo -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 18:48:47)

quote:

ATI'de güzel şeyler çıkarıyor.Fena bir kapışma olacak.[sm=duel.gif]

max975 -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 20:39:14)

yavv niye G92 üzerine kuruyor ki yeni bir mimari yapmıyor mu?[8|]

dIsAstEr -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 20:42:20)

quote:

Orjinalden alıntı: max975

Zaten şahsi görüşümce (ki yabancı birkaç forumda da bunun tartışması yapıldı) 9xxx numaralandırılmasının devam etmesinin sebebi bunla alakalı.

sadtneverdie -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 20:42:32)

quote:

Orjinalden alıntı: max975

öyle birşey yok ilginç bir benzerliğe dikkat çekmiş o kadar adı üstünde g200 g92 değil ayrıca x2 g92 olsa g184 olurdu [sm=uhohu.gif][sm=evillol.gif]

hasanart -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 22:27:40)

9900 serisi 8800 serisi gibi uzun ömürlü olsun yeter

Bize tekrar kart değiştirtmesin 6 ay sonra

(Gerçi firmaların tek istediği bu)[:)]

hellmare -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 22:32:41)

[:o][:o][:o]Nvidia işini bilirrr[:o][:o][:o]

SavageWarrior -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (12 Mayıs 2008; 22:48:38)

GT200 'ün 9800gx2 'den daha hızlı olacağını sanmıyorum. çünkü olursa, 9800gtx falan satamaz nvidia. Elinde çok sayıda satılmayı bekleyen gt 200' e kıyasla daha eski çip olduğunu düşünüyorum nvidianın.

hastrombol -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (13 Mayıs 2008; 10:16:05)

yahu crysis ile ilgili bi kaç şey yazdım neler olmuş üstüne
1.si crysis optimizasyonu şahane yapılmış bir oyundur crysis e en yakın grafikli oyunlar bile crysis yanında ezik kalmaktadır her şey full açıldığında çoğu zaman bi animasyon filminden farkı kalmıyor fps ise 8800gt de 20-23 arası değişmekte(o grafikleri bi 40+ fpsde görmek nasip olması bu gözlere[X(] )
görüldüğü gibi bu değer çokta iyi bir değer değil ama gt200 35+ 40+fps arasında çalıştırabilirse mükemmel bir şölen bizleri bekliyor olacak.

ayrıca oyun kesinlikle çok iyi nano suit ile oynanışa gelen + lar çok fazla orman tasarımı mükemmel karlı bölümler desen zaten gelmiş geçmiş en iyisi grafik 100 oynanabilirlik 100 ses 100 daha ne olsun

neyse crysis için kart alınırmı?

o dan kart alacak birisi crysis performansına bakarak kart almalıdır çünkü ister 9600 alsın 8800gt-gts-ultra isterse 3870-3850 hatta 8600(ve hatta x1950pro 7900gs dahi) ler bile çoğu zaman tatmin edici oyun performansı veriyor(1280*1024 te full olarak çoğu oyunda) 8000gt ile grid i 1400*900 herşey full 16aa+16xQA ile 40+fps de oynuyorum(sadce dumanlı bölgelerde 20 lere iniyor) varsın elimde x1950 pro olsun aa sız olsun 40 fps yine yapar yani crysis dışındaki bi oyun için kart değiştirmeye zaten deymez 0 dan kart alcaksamda crysis performansı kadar önemli bir şey olmaz
crysis performansı genel olarak kartın geleceğinide gösterir yukarda arkadaşların yazdığı gibi crysis te çoşan nvidia lar 3dmark vantage dede ati lerden daha üstünlerdi
neyse isteyen alsın almasın ben yinede crysis performansına bakarak kartımı alcağım herkesin fikrinede saygı duyarım saygısızlık yapmam

SONY_55 -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (13 Mayıs 2008; 10:32:05)

quote:

Orjinalden alıntı: sdurust

quote:

Bu biraz ağır olmadımı sdurust kardeşim.Yani neye göre bin basıyor.Çevre olarak gt5p gridi 10 bölüp 5 e katlar.Araba grafiği olarak zaten kıyaslama bile yapmam.O almış başını gitmiş zaten.Yani neye göre bu yorumu yaptın onu çözemedim yani.Şuna çok eminim ki sen bu oyunu oynamadın.Oynasan bu talihsiz yorumu yapmazdın.Neyse burdaki arkadaşlarıda yanlış bilgilendirmişsin bi anlık öfken ile o yüzden bu videoyu izlemelerini tavsiye ediyorum.Kim kime bin basıyor görsünler.

http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/822e66b52ffe876dcd8e006ebd3edc8ce87b0aa29c23eb5e7a2759e729a6d6914e081c3e0c9ffc3715532

HoBo` -> Cevap: ## Nvidia GT200 ile İlgili Yeni Bilgiler ## (13 Mayıs 2008; 19:51:59)

quote:

+1 [sm=ok.gif]

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.578125