Şimdi Ara

## Intel'den Nvidia'ya Beklenen Yanıt: CPU Güncellemesi Paranız İçin En İyi Tercih ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Intel'den Nvidia'ya Beklenen Yanıt: CPU Güncellemesi Paranız İçin En İyi Tercih ##


     ## Intel'den Nvidia'ya Beklenen Yanıt: CPU Güncellemesi Paranız İçin En İyi Tercih ##


    Nvidia'nın geçtiğimiz günlerde arka arkaya Intel'e göndermeler yapmasının ardından Intel cephesinden de merakla beklenen yanıtlar gelmeye başladı. Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz üzere Nvidia, Intel'in entegre grafik işlemcilerinin ofis uygulamaları dışında bir işe yaramayacağını, güncelleme konusunda ekran kartı terfisinin en ideal karar olacağını üstelik oyunlar ve video gösterimleri gibi son kullanıcılar için önem arz eden günlük kullanım alışkanlıklarının arkasında kendi grafik teknolojisinin yattığını ifade etmiş son olarak ta Nvidia tepe yöneticisi yaptığı açıklamasında Intel'in grafik dünyasına yeniden girişinin ilk adımı olması beklenen Larrabee projesi için en genel ifade ile Powerpoint sunumundan öteye geçemeyeceğini iddia etmişti. Nvidia'nın agresif tutumuna Intel'den de aynı sertlikte yanıtlar gelmeye başladı. Intel'e göre oyunlar dışında diğer tüm uygulamalar için cpu terfisinin en ideal tercih olacağını müzik dönüşümleri, içerik düzenlemeleri ve 3D uygulamalarında işlemci güncellemesinin en doğru tercih olacağını, bu uygumalar için gpu güncellemesinin ise herhangi bir kazanım sağlamayacağını iddia ediyor. Öte yandan Nvidia'nın da CUDA teknolojisi ile pek çok uygulama için gpu üzerinden hızlandırma sağlamak üzere çalışmalar yaptığını da hatırlatalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 12 Mayıs 2008; 9:29:49 >







  • Intel çocuk mu kandırıyor? AMD kendi Quad core testlerinde entegre grafik işlemciler kullandı oyun sistemlerinde Intel ile karşılaştırmada diyenler buyursun buradan yaksınlar. Alacağın 30$ lık bir ekran kartı bile, o entegre (Intel GMA) grafik işlemciden iyidir.
  • kuzende dell laptop var x 3100 intel vga lı bluray film indirdik filmi düzgün çalıştırmıyo.son kodekler yuklu cpu intel core duo 2130 falan emin değilim.
  • incelemenin amacını anlamamışsınız arkadaşlar incelemede paranız olduğunda sisteminizde ki ekran kartını degil işlemcinizi güncelleyin diyor. Bu daha faydalı diyor.
  • ilginç bi dalaşa giriyorlar. Neyse belki bu sayede intel ekran kartlarına biraz daha yoğunlaşır şu tablodaki oyun kısmını da costurmak için..
  • buraya bakınca 1 sene sonunda nvidia çok radikal bi kararla intele uygun çipset üretmekten vazgeçip
    ATI/VIA nın üreticisi olursa şaşırmamak lazım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alisan06

    incelemenin amacını anlamamışsınız arkadaşlar incelemede paranız olduğunda sisteminizde ki ekran kartını degil işlemcinizi güncelleyin diyor. Bu daha faydalı diyor.


    Grafik işlemcin GMA ise, ki adam örnek olarak GXX chipseti vermiş grafikli karşılaştırma tablosunda öyle, isterse QX1000000 olsun, yine bir cacık olmaz.
  • Bunların bu gereksiz kavgaları ,öyle yada böyle stabil platfor oluşturmanın şart olacağı bilgisayarın geleceğinde AMD ile ATI yi üstün çıkacaktır.İntelde ,Nvidia bu kavgaları bırakmalı ve ortak olmasalar bile birbirlerinin yoluna taş koymamalı.
  • hehe biri işlemci yenileyin diyor,biri ekran kartı yenileyin diyor
    ikside kendi malını sttırmaya çalışıyor
  • Intel'in o kadar çocukça bir sunum hazırlamış ki, insan okurken ne tarafı ile güleceğini bilemiyor. Koskoca firma olmuşlar ama adam olamamışlar. Hem son kullanıcıyı hem de rakibi eblek sandıkları besbelli. Ar-Ge laboratuvarlarında gelişmiş beyinleri istihdam ederken pazarlama bölümünde böyle salaklara iş vermiş olmaları inanılır gibi değil. Şu hazırladıkları sunuma bakın. PÖH!
    Yiyin birbirinizi salaklar, hem intel hem nvidia. İkinizinde ne kadar iğrenç firmalar olduğunuzu görelim. Siz birbirine girdikçe ne kadar aşağılık olduğunu daha açık bir şekilde ortaya çıkıyor. Şu hazırlanan sunumların seviyesizliğine bakın. Sözüm ona karşı firmaya laf sokacağım derken son kullanıcıyı gerizekalı sandığınız ne kadar net ortaya çıkmış. Söyleyecek söz bulamıyorum.
  • bence nvidia daha pis sokmuştu
  • Birbirlerini yesinler,yesinler ki sinirden iki firma da yeni alanlarda girişim yapıp rekabet ortamı oluştursunlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 12 Mayıs 2008; 11:36:14 >
  • Nvidia yaklaşan tehlikeden anlaşılan çok korkmuş. Gerçekten de İntel eğer grafik işini ilerletirse nvidia yı bitirebilir. Sonuçta grafik sektörü pazar payı en çok 200$ civarı ürünleri satabiliyor. Ve bu orta karar ürünleri İntel üretmeye başlarsa artık tamamen kendi işlemcisi, ekran kartı ve anakartı ile sektörde iyice devleşir. Sonuçta işlemci bir zorunluluk ama ekran kartı lüks ve çoğu zaman gereksiz.
  • Ordaki 5 şıktan en önemlisi oyun, pek şansı yok Intel'in.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: saidakkas

    Intel çocuk mu kandırıyor? AMD kendi Quad core testlerinde entegre grafik işlemciler kullandı oyun sistemlerinde Intel ile karşılaştırmada diyenler buyursun buradan yaksınlar. Alacağın 30$ lık bir ekran kartı bile, o entegre (Intel GMA) grafik işlemciden iyidir.


    sana yurekten katılıyorum x3100 um vardi laptopumda kiz kardesime verdim begenmedi abi bunda anca mario oynarim oda kasar mi diyede ti ye aldi
  • biri işlemci alın diyor biri ekran kartı alın diyor,Biz ikisinide alıyoruz!!!!Düşünmek lazım!!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Cose Turche

    biri işlemci alın diyor biri ekran kartı alın diyor,Biz ikisinide alıyoruz!!!!Düşünmek lazım!!


    Neticede her iki firma da bizi kümesteki kazlar olarak görüyor. Al birini vur ötekine !
  • her ikisinide alsak olmazmı
  • Her iki firmada farkındami bilmem, 10 yaşındaki mahalle bebeleri gibi açıklamarda bulunuyorlar.

    İntel : goçum sen gpu yu ne idecen salıver gitsin looo

    Nvidia olurmu looo millet oyun ney oyniii
  • quote:

    ...son olarak ta Nvidia tepe yöneticisi yaptığı açıklamasında Intel'in grafik dünyasına yeniden girişinin ilk adımı olması beklenen Larrabee projesi için en genel ifade ile Powerpoint sunumundan öteye geçemeyeceğini iddia etmişti.




    Bu laftan sonra Intel ne söylerse söylesin bir anlam ifade etmez benim için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi your_rock -- 12 Mayıs 2008; 17:54:55 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.