görüşünüz için tşk ediyorum. hdmi eksikliginin sistemime yakın zamanda pozitif katkısının olacagına ihtimal vermiyorum. bu baglantı şekli yeni ses kodlamalarını player kaynagı ile baglantı kurarak hoparlörlerden almamızı saglıyor dolby true hd vss gibi. bu kodlamalar 7+1 kanala yayılabilen izledigimiz blue ray veya hddvd lerde doruk noktada keyf yaşamamıza olanak saglıyor ayrıca player+anfi+tv benzeri ürünlerde kablo kalabalıgını önlüyor.ok ANCAK:
önümüzdeki en az 1 yıl ps3 oynatıcı alma ihtimalim maddi imkanlardan ötürü olanaksız. 20m2 salonda her ne kadar sistem için hanımdan zorluk görmesemde gerçekten hoparlörleri 7+1 yapmayı ben istemiyorum.(asıl kablo kalabalıgı ve mekanda görüntü kirliligi böyle yaşanacak. 20m2 için konuşuyorum.yani yeni ses formatlarını aktarabilecek player ve ilave 2 hoparlör için müsait degilim. bu durumda hdmi destekli bir avr bana en az 1 yıl büyük kolaylık saglamıyor.dvd playerlar ve filmleri yüksek maliyette halen. ev sinema sistemime pc de baglıyacagım ancak müzik mp3 ten öte olmayacak .ASIL AMAÇ EV SİNEMASI . o yüzden ben bu 3 üründen bana gerçekten en faydalı olabileni seçmem için hdmi destegini yok sayabilirmiyiz diyorum .yani 3 üründe hdmi destegi yok farzedersek sonuç ne olmalıdır?
En az bir yıl hdmi özelliğini kullanmayacağını yazmışsın ama bir avr sık değişen bir sistem elemanı değildir ve 3-4 sene kullanılır. Bunu da hesaba katmanı tavsiye ederim. Bu durumda seçim 661,1908,7500 sıralaması olurdu benim için. Ama hdmi hiç kullanmayacaksan gerçekten o zaman sıralama kesin 7500,661,1908 olurdu benim şahsi seçimim. Hatta Hdmi olmasa marantz tek seçimim olurdu.
tşk ediyorum yorumlarınız için seçim için son kez düşünüp hdmi destekli 661 mi yoksa marantz mı kararımı verecegim, bu kritik kararıma bir başka etken de wharfedale 9.6 ya bütçe kalmayacak anfiyi öne alırsam ,öyle bi durum varki her iki ürünün 2, el alışverişi için kritik bi zamanlama sözkonusu , her iki üründe acil satılacak karşı tarafta durum böyle ben sadece bir ürün alma hakkımı yerinde kullanmak zorundayım, bu arada 661 modeli halihazırda cazip bi fiyata yok şuan piyasada hatta cazip olmayanı dahi yok.