|
Aytürk -> Fikrim Geldi! (12 Mayıs 2008; 1:49:55)
|
Arkadaşlar;evlerdeki güvenlik konusu sizin de bildiğiniz gibi çok önemli.Ne çelik kapılar,ne önlemler alındı,ama yine de bu işin önüne geçilemedi.Bu soruna en büyük çözümün mekanik bir kilit olduğunu düşündüm;yani bildiğimiz sürgü. Lakin bu sürgü,evde kimse yokken içeriden kapatılamıyor.Bunun içinse şunu düşündüm ve karşıma çıkan sorunlar şunlar: Bu sürgü,standart ve küçük bir motor aracılığıyla çekilebilir.Böylece çelik kapı gibi kalemlerden ve bunların sorunlarından kurtulunabilir. Şimdi gelelim sıkıntıya: 1-Motoru harekete geçirecek tepki alarm ya da garaj kapılarındaki gibi radyolu bir sisteme entegre edilmeli.Burası kolay.Fakat bu motor hangi enerji türüyle çalıştırılır?? a- 220V= Elektrikler gitti diyelim;eve girilemez.Bunun yanında çoğu iletken olan çelik kapıdaki muhtemel bir kaçak,insana zarar verir. b-Pil vb alternatif akım= Pil bittiğinde veya zayıfladığında sıkıntı çıkacak.Batarya benzeri bir sistemin ana ya da ara kaynak olarak kullanılması şart. 2-Bu radyo dalgalı sistem kolay çözülebilir mi?? Elektronik konusunda bilgim yok dostlar;belki böyle bir çalışmanın daha iyisi bile yapılmıştır.Ben sizin yorum,çözüm ve proje önerilerinizi duymak,bunlar hakkında kafa yormak istiyorum. Teşekkürler..
|
|
|
|