İyi geceler...2 yıl önce Öğretmen Kampanyasından aldığım notebookum 5-6 ay önce çalınmıştı,Bir kaç gün ömce Toshiba notebooku bularak geri yolladı,fakat bilgisayarı aldığımda format attıktan sonra bilgisayarın çok yavaşladığını ve açılırken windows logosu gelene kadar sürekli kesik kesik bip sesi çıkarttığını farkettim.Format atmama rağmen düzelmedi,yavaşlık sorunu ise kısmen düzeldi.Garanti süresi de dolduğu için servise götürmek istemiyorum...Acaba bu sorunun kaynağı nedir ya da devam ederse bilgisayara bir zarar verebilir mi? Bu konuda tecrübesi olan varmı acaba?
Şimdi baktım da bilgiayar açıldıktan sonra bazı programlarıda çalıştırınca o ses yine çıkıyor ve o programı kapatana kadar başka işlem yaptırmıyor ve seste kesilmiyor.Örneğin msni açınca yaptı mesela
Allah hırsızın bile hayırlısını versin valla,ne diyeyim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redsongs -- 12 Mayıs 2008; 1:56:40 >
İyi geceler...2 yıl önce Öğretmen Kampanyasından aldığım notebookum 5-6 ay önce çalınmıştı,Bir kaç gün ömce Toshiba notebooku bularak geri yolladı,fakat bilgisayarı aldığımda format attıktan sonra bilgisayarın çok yavaşladığını ve açılırken windows logosu gelene kadar sürekli kesik kesik bip sesi çıkarttığını farkettim.Format atmama rağmen düzelmedi,yavaşlık sorunu ise kısmen düzeldi.Garanti süresi de dolduğu için servise götürmek istemiyorum...Acaba bu sorunun kaynağı nedir ya da devam ederse bilgisayara bir zarar verebilir mi? Bu konuda tecrübesi olan varmı acaba?
Şimdi baktım da bilgiayar açıldıktan sonra bazı programlarıda çalıştırınca o ses yine çıkıyor ve o programı kapatana kadar başka işlem yaptırmıyor ve seste kesilmiyor.Örneğin msni açınca yaptı mesela
uyumsuz bir ram takılmış olabilir..anlattığınız ses uyumsuz ram sinyali.servise yollayın bence yine. Yada ram yuvaya tam oturmamışta olabilir...
Yaa bilgisayarın altın "Lan Mac" denilen bir numara var o numara sadece orda var,o numara sayesinde bulunuyormuş,fakat bende çalındığında öğrendim ve o numarayı kullanamadık. Onun yerine bilgisayarın seri numarasını verdim Toshiba'ya,onlar da o seri numaralı bilgisayar servise gelince el koymuşlar. Toshiba iyi iş çıkarmış bu durumda
Bu arada bilgisayarlarınızın çalınmasına karşılık,bilgisayarın altında bulunan o "Lan Mac" numarasını bence bir yere kaydetmelisiniz. O numara sayesinde bilgisayar daha erken bulunabiliyormuş. Ve o numarada dediğim gibi sadece bilgisyarın altında yazıyormuş,o numaraya müşteri hizmetleri dahil hiçkimse hiçbirşekilde ulaşamıyor...Bence dikkat edilmesi gerekiyor...
uyumsuz bir ram takılmış olabilir..anlattığınız ses uyumsuz ram sinyali.servise yollayın bence yine. Yada ram yuvaya tam oturmamışta olabilir...
Yaa ramleri kontrol ettim,benim daha önceden taktiğım ramler var üzerinde,tekrar söküp taktım ama herhangi bir değişiklik yok yine