asus P5GPL-X SE işlemci desteği (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart

wortexxx -> asus P5GPL-X SE işlemci desteği (12 Mayıs 2008; 1:15:13)

arkadaşlar anakartım çift çekirdek destekliyormu merak ediyorum. asusun sayfasına girdim CPU kısmında şunlar yazıyor;

Intel Socket 775 Pentium® 4/Celeron Processors
Compatible with Intel® 05B/05A/06 processors
Intel® Hyper-Threading Technology ready
Compatible with Intel 04B and 04A processors
Support Intel EM64T and EIST technology

mselcuks -> Cevap: asus P5GPL-X SE işlemci desteği (12 Mayıs 2008; 10:25:10)

Asus'larda CPU desteği için sayfayı bulduğunda soldan Support'u (Türkçe sitede Destek Dosyaları) seçeceksin. Yeni bir pencere açılacak, orada da soldan CPU Support'a tıklayacaksın:
http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us&model=P5GPL-X%20SE

Bu listede gözüken işlemcileri takabiliyor, olmayanları takamıyorsun. Yukarda senin bulduğundan da anlaşıldığı gibi bi kere Core2Duo ve Core2Quad kesinlikle olmuyor. Ne yazık ki eski çift çekirdekli 9xx ve 8xx'lerle yeni Dual-Core E2180 gibi işlemcileri de desteklemiyor. Tablodan takabileceğin en yüksek işlemciler 5xx ve 6xx serisi Pentium 4'ler. Bunlar da ne yazık ki 3.8 Ghz gibi bir hıza çıksalar da açıkçası 2.6 olanıyla 3.8 olanı arasında hiç bir performans farkı yaşatmaz, çok ısınır ve çok güç çekerler.

Eğer olanağın varsa anakartı ve işlemcini satıp daha yen, P31/P35 (paran uyarsa kesin P35) çipset bir anakart al. P31'de pahalı gelirse 47$'a Gigabyte 945GCM-S2L alabilirsin. Dört çekirdekliler dışında yeni işlemcileri destekliyor.

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.25