arkadaşlar bu resimde yuvarlak içine aldığım yapı ;birçok adaptör ve data kablosunda bulunuyor. içini açıp baktığımızda gelen kablonun silindir şeklinde karbon yada metal , yapısını bilemediğim bir cismin içinden loop - halka yaparak devam ettiğini görüyorum.
Bu cisim yada teknik neye yarıyor, bilen varsa açıklarsa sevinirim
Bu anahtarlamalı regülatörlerin özel sorunları vardır. Resimde verdiğiniz anahtarlamalı regülatörler elektromagnetik girişim (EMI-Electromagnetic Inteference ) üretir, bunu engellemek için o gördügünüz silindirler, Ferrit Nüve takılır. Bağlı olduğu hassas elektronik cihazlar taşıdıkları manyetik girişimlerden etkilenmesin diye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M. Reha -- 12 Mayıs 2008; 4:34:15 >
Bu anahtarlamalı regülatörlerin özel sorunları vardır. Resimde verdiğiniz anahtarlamalı regülatörler elektromagnetik girişim (EMI-Electromagnetic Inteference ) üretir, bunu engellemek için o gördügünüz silindirler, Ferrit Nüve takılır. Bağlı olduğu hassas elektronik cihazlar taşıdıkları manyetik girişimlerden etkilenmesin diye.
içinde ferrit nüve olduğu doğru, bağlı olduğu kablo üstünden bir yada en fazla iki tur atılır. Bunun sebebi ise voltajdaki dalgalanmayı ısıya çevirirek yok etmesi diye biliyorum. Seninkide aynı zamanda doğru olabilir dostum
O silindirler bagli oldugu cihaza parazit gelmesin diye degil, bagli oldugu cihaz etraftaki Radyo ve TV alicilarina mudahale etmesin diye kullaniliyor.