Toshiba Satellite platformunun A-Serisi 3. jenerasyonu olan A300 modeli yeni nesil özellikleri bünyesinde barındırıyor. A305 modeli yurtdışı fiyatı 1250$ civarında olup parmak izi okuyucusu, Harmon/Kardon ses sistemi ve 2 adet harddiski ile dikkat çekiyor. A300 serisinin Türkiye için özel üretilmiş 3 farklı modeli bulunmaktadır.
Teknik Özellikleri:
İşlemci: Intel Core 2 Duo Processor T8100 (2.10GHz, 3MB L2, 800MHz FSB) RAM: 3GB PC2-5300 DDR2 SDRAM (maximum capacity 4GB) Ekran Kartı: ATI Mobility Radeon 512MB HD 3650 LCD Ekran: 15.4" l widescreen TruBrite TFT LCD 1280x800 (WXGA) DVD-RW: DVD SuperMulti (+/-R double layer) Labelflash Harddisk: 200GB Serial ATA (5400RPM) Primary, 200GB Serial ATA (4200RPM) Secondary Kamera: 1.3 megapixel webcam Hoparlör: Harmon/Kardon stereo hoparlör Kablosuz: Intel Wireless WiFi Link 4965AGN (802.11a/g/n) Boyutlar: 14.25" x 10.5" x 1.4" /2.25" Ağırlık: 3 kg. Batarya: 9-cell (6000mAh) Lithium Ion 120W (19V x 6.32A) 100-240V AC Adaptör İşletim Sistemi: Windows Vista Home Premium (SP1, 32-bit)
herhalde daha Türkiye'de HD yayın yaygın olmadığını düşünerek, Türkiye'ye ithalatı yapılan modellerde HDMI çıkışına gerek duymadılar diye düşünüyorum. bunun dışında e-sata girişi de yok. son zamanlarda olması gereken bir özellik konumunda. ayrıca parmak izi okuyucusuda yine bize gelen modellerde bulunmuyor.
herhalde daha Türkiye'de HD yayın yaygın olmadığını düşünerek, Türkiye'ye ithalatı yapılan modellerde HDMI çıkışına gerek duymadılar diye düşünüyorum. bunun dışında e-sata girişi de yok. son zamanlarda olması gereken bir özellik konumunda. ayrıca parmak izi okuyucusuda yine bize gelen modellerde bulunmuyor.
HD yayın olmasada bir hdmi'dan görüntü almak isterim yani film izleyeceğimi de düşünerek. Ayrıca e-sata taşınabilir disklerde tercih ediyorum örneğin küçük bir 2.5" lik hdd alıp esatadan kullanmayı düşünüyorum. Sonuçta daha hızlı oluyor...
Arkadaşlar, A305-S6845 modelini geçen hafta ABD'den satın aldım. Yaklaşık 15-20 gün sonra elimde olacak inşallah. Laptop elime ulaştığında ilk izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım. Ama gerek özellik bakımından gerek fiziksel görünüm bakımından gerçekten güzel bir laptop. Ekran kartı 512 MB ama 1200 küsur MB'a kadar çıkabiliyor. 400 GB HDD çok büyük bir avantaj.
Arkadaşlar, bu laptopa 10 üzerinden 9 veriyorum. Muazzam bir laptop. Multimedia tuşları dokunmatik. 3,5 saat şarjı gidiyor. Ekran kalitesi süper. Tek eksiği optik sürücüsü sağ tarafta. 4 tane USB girişi 512 MB Ati ekran kartı. ayrıca 1 GB'a kadar paylaşımlı. 3 GB RAM. Kısacası SÜPER!!!
Daha önce kullandığım laptopu da ABD'den getirtmiştim. O yüzden İNG klavyeye alışkınım, kullana kullana tuşların yerini öğrendim. Zaten ufak tefek değişiklikler dışında TR klavyeden farkı yok. Garanti işini sorarsan Allah'a emanet daha doğrusu şu anda bilgim yok, sadece birkaç forumda TOSHIBA'nın uluslararası 1 yıl garantisinin olduğunu okumuştum. Yani yurt dışından alınan laptopu ülkemizde 1 yıl garantili olarak kullanabiliyoruz. Ama kesin bir kaynaktan teyit alamadım daha. Daha önce HP kullandım, DVD RW dışında bir problem yaşamadım, ki o da benim hor kullanmam sebebiyle oldu. Yoksa üründen kaynaklanan birşey değil. İnşallah bunda da sorun yaşamam. Şu an bu ürünün benim için tek dezavantajı var, o da işletim sisteminin İngilizce olması. Vista Home Premium kurulu, nasıl TR yaparım bilemiyorum. Vista Business TR var lisanslı, onu kursam yavaşlama olur mu acaba?
WiNPeAcE kardeş, bu serinin Türkiye'ye geleceğini pek sanmıyorum. Ama belli de olmaz. Şu anda Toshiba'nın A300 serisi Türkiye'de satışta. A300 serisinin bu modelden yüksek özellikli olanı da var. Ama HDMI çıkışı ve parmak izi okuyucusu yok. Bir araştır istersen...