Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
.::TOSHIBA Satellite A305 Notebook (Review & Tests)::.

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Toshiba >> .::TOSHIBA Satellite A305 Notebook (Review & Tests)::. Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ExECaLiBuR

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

11 Mayıs 2008; 23:55:01 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Toshiba Satellite platformunun A-Serisi 3. jenerasyonu olan A300 modeli yeni nesil özellikleri bünyesinde barındırıyor. A305 modeli yurtdışı fiyatı 1250$ civarında olup parmak izi okuyucusu, Harmon/Kardon ses sistemi ve 2 adet harddiski ile dikkat çekiyor. A300 serisinin Türkiye için özel üretilmiş 3 farklı modeli bulunmaktadır.

Teknik Özellikleri:

İşlemci: Intel Core 2 Duo Processor T8100 (2.10GHz, 3MB L2, 800MHz FSB)
RAM: 3GB PC2-5300 DDR2 SDRAM (maximum capacity 4GB)
Ekran Kartı: ATI Mobility Radeon 512MB HD 3650
LCD Ekran: 15.4" l widescreen TruBrite TFT LCD 1280x800 (WXGA)
DVD-RW: DVD SuperMulti (+/-R double layer) Labelflash
Harddisk: 200GB Serial ATA (5400RPM) Primary, 200GB Serial ATA (4200RPM) Secondary
Kamera: 1.3 megapixel webcam
Hoparlör: Harmon/Kardon stereo hoparlör
Kablosuz: Intel Wireless WiFi Link 4965AGN (802.11a/g/n)
Boyutlar: 14.25" x 10.5" x 1.4" /2.25"
Ağırlık: 3 kg.
Batarya: 9-cell (6000mAh) Lithium Ion 120W (19V x 6.32A) 100-240V AC Adaptör
İşletim Sistemi: Windows Vista Home Premium (SP1, 32-bit)

Diğer özellikler ve bağlantılar:

Parmak izi okuyucusu, HDMI, ExpressCard slot (ExpressCard/34 and Express Card/54)
10/100 Ethernet, Modem jack, 5-in-1 media card reader, VGA out, S-Video, HDMI
Microphone input port, Headphone output port, IEEE-1394 (FireWire) 4x USB 2.0 port.

Resimleri:

Ekran Açıları:

Sol Taraf: VGA, S-Video, HDMI, LAN, 2 USB, Firewire, Expresscard/54.

Ön Taraf: Wireless Açma/Kapama, SD-Card Okuyucu, Mik/Kulaklık, Ses ayarı.

Sağ Taraf: 2 USB, Optik Sürücü, AC güç, Kensington güvenlik kilidi.

Arka Taraf: Arka kısımda hiçbir bağlantı yuvası bulunmamakta.

Sıcaklık Değerleri: (F cinsinden)

HD Tune Skoru:

3D Mark 06 Skoru:

PC Mark 05 Skoru:

WMPrime Skoru:

Not: Resimler NotebookReview'den alınmıştır.

Quentin86

12 Mayıs 2008; 0:41:36 

A300 serilerinin hepsine HDMI olacak mı?

exerion

12 Mayıs 2008; 0:51:51 

gercekten mukemmel bir notebook

E8400 P35DS4 HD3850PCS 512MB
ExECaLiBuR

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

12 Mayıs 2008; 0:55:15 

quote:

Orjinalden alıntı: Quentin86

Türkiye'de satılan a300-149, a300-15g, a300 15d olmak üzere 3 model mevcut. malesef bu 3 modelde de hdmi çıkışı bulunmamakta.

Quentin86

12 Mayıs 2008; 1:43:38 

quote:

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

quote:

Orjinalden alıntı: Quentin86

Türkiye'de satılan a300-149, a300-15g, a300 15d olmak üzere 3 model mevcut. malesef bu 3 modelde de hdmi çıkışı bulunmamakta.

çok ilginç ya... hala neden koymazlar anlamam.

HDMI'a önem veren benim gibi alıcılar bu laptop'a yanaşmazlar.
Çünkü yeni çıkan laptop'larda artık konulmaya başlandı. Örneğin yeni LG'lerde HDMI var.

Bununda yeni çıkan toshibalar olduğunu düşünürsek tuhaf.

(Türkiye'deki modelleri hakkında konuşuyorum inşallah başka modeller çıkarırlar HDMI'lı da bende yanılırım)

ExECaLiBuR

Sisteme Gözat

12 Mayıs 2008; 1:50:16 

herhalde daha Türkiye'de HD yayın yaygın olmadığını düşünerek, Türkiye'ye ithalatı yapılan modellerde HDMI çıkışına gerek duymadılar diye düşünüyorum. bunun dışında e-sata girişi de yok. son zamanlarda olması gereken bir özellik konumunda. ayrıca parmak izi okuyucusuda yine bize gelen modellerde bulunmuyor.

Clarkson
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

12 Mayıs 2008; 2:26:50 

güzelmiş fiyatı pahalı geldi gerçi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clarkson -- 12 Mayıs 2008; 2:26:14 >
Quentin86

12 Mayıs 2008; 12:08:38 

quote:

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

herhalde daha Türkiye'de HD yayın yaygın olmadığını düşünerek, Türkiye'ye ithalatı yapılan modellerde HDMI çıkışına gerek duymadılar diye düşünüyorum. bunun dışında e-sata girişi de yok. son zamanlarda olması gereken bir özellik konumunda. ayrıca parmak izi okuyucusuda yine bize gelen modellerde bulunmuyor.

HD yayın olmasada bir hdmi'dan görüntü almak isterim yani film izleyeceğimi de düşünerek.
Ayrıca e-sata taşınabilir disklerde tercih ediyorum örneğin küçük bir 2.5" lik hdd alıp esatadan kullanmayı düşünüyorum. Sonuçta daha hızlı oluyor...

Artık bu konulara dikkat etmeliler.

arbenek

12 Mayıs 2008; 14:12:39 

Arkadaşlar, A305-S6845 modelini geçen hafta ABD'den satın aldım. Yaklaşık 15-20 gün sonra elimde olacak inşallah. Laptop elime ulaştığında ilk izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım. Ama gerek özellik bakımından gerek fiziksel görünüm bakımından gerçekten güzel bir laptop. Ekran kartı 512 MB ama 1200 küsur MB'a kadar çıkabiliyor. 400 GB HDD çok büyük bir avantaj.

Edebi kimden öğrendin diye sormuşlar Hz.Mevlana'ya...
EDEPSİZDEN demiş...
arbenek

2 Haziran 2008; 14:23:22 

Arkadaşlar, bu laptopa 10 üzerinden 9 veriyorum. Muazzam bir laptop. Multimedia tuşları dokunmatik. 3,5 saat şarjı gidiyor. Ekran kalitesi süper. Tek eksiği optik sürücüsü sağ tarafta. 4 tane USB girişi 512 MB Ati ekran kartı. ayrıca 1 GB'a kadar paylaşımlı. 3 GB RAM. Kısacası SÜPER!!!

EDEPSİZDEN demiş...
hüdavéndigar

2 Haziran 2008; 22:50:38 

Peki arkadaşlar türkçe klavye işini nasıl hallediyorsunuz bu yurtdışından getirttiğiniz laptopların? garanti işide cabası

arbenek

3 Haziran 2008; 0:12:53 

Daha önce kullandığım laptopu da ABD'den getirtmiştim. O yüzden İNG klavyeye alışkınım, kullana kullana tuşların yerini öğrendim. Zaten ufak tefek değişiklikler dışında TR klavyeden farkı yok. Garanti işini sorarsan Allah'a emanet daha doğrusu şu anda bilgim yok, sadece birkaç forumda TOSHIBA'nın uluslararası 1 yıl garantisinin olduğunu okumuştum. Yani yurt dışından alınan laptopu ülkemizde 1 yıl garantili olarak kullanabiliyoruz. Ama kesin bir kaynaktan teyit alamadım daha. Daha önce HP kullandım, DVD RW dışında bir problem yaşamadım, ki o da benim hor kullanmam sebebiyle oldu. Yoksa üründen kaynaklanan birşey değil. İnşallah bunda da sorun yaşamam. Şu an bu ürünün benim için tek dezavantajı var, o da işletim sisteminin İngilizce olması. Vista Home Premium kurulu, nasıl TR yaparım bilemiyorum. Vista Business TR var lisanslı, onu kursam yavaşlama olur mu acaba?

EDEPSİZDEN demiş...
Sabotaj1148

3 Haziran 2008; 9:31:22 

Home Premium'da sorun yoksa yani yavaşlama bakımından.. Business'dada pek sorun çıkmaz.. Hatta premiuma göre daha az kasar.. Yani anlıyacagın rahatlıkla kurabilirsin kardeş..

WinPeAcE

Sisteme Gözat

4 Haziran 2008; 15:59:23 

Bu seri türkiyeye ne zaman gelir?

İmkansızlık yoktur.Mucizeler sadece zaman alır...

arbenek

4 Haziran 2008; 16:07:25 

WiNPeAcE kardeş, bu serinin Türkiye'ye geleceğini pek sanmıyorum. Ama belli de olmaz. Şu anda Toshiba'nın A300 serisi Türkiye'de satışta. A300 serisinin bu modelden yüksek özellikli olanı da var. Ama HDMI çıkışı ve parmak izi okuyucusu yok. Bir araştır istersen...

EDEPSİZDEN demiş...
WinPeAcE