Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
NASIL BAĞLANTI YAPMALIYIM FİKİR VEREBİLİRMİSİNİZ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> NASIL BAĞLANTI YAPMALIYIM FİKİR VEREBİLİRMİSİNİZ? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
balkesli

11 Mayıs 2008; 22:47:31 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba Arkadaşlar;

TV'ye karar verdikte, kafamda 3 gündür beni meşgul eden bir sorunum var. Konuyu detaylı anlatmaya çalışacam, umarım sizi çok sıkmamış olurum.yardımcı olabilecek arkadaşları bekliyorum.

Öncelikle şu an kullandığım sistemi ve bağlantısını özetleyim.

1) 72 Ekran CRT
2) Standart Baftec uydu alıcısı (Component çıkışı yok)
3) Yamaha RX496 5+1 receiver Receiver&Home Theatre
4) Yamaha S540 DVD Player

BAĞLANTIM:

Uydu için: Scart to Composite:
Uydunun sesini sinema sistemimden almak için böyle bi uygulama yapmıştım. TV'nin arkasından çıkan scart kablosunun ucundaki 3 tane composite kablonun sadece 1 tanesini uydunun arkasındaki "video" girişine bağladım. Diğer 2 audio çıkışını da Anfimin SAT/TV girişine bağladım.

DVD -Amfi - TV: Ses için optik bağlantı. DVD Playerde component çıkış olmasına rağmen, TV'de olmadığı için görüntüyü DVD'nin video çıkışından TV'nin yan tarafında bulunan Video girişinden yaptım.

Yukarıdaki sistemimden son derece memnunum, şu zamana dek beni hiç üzmedi...

ŞİMDİ GELELİM SORUMA

Büyük bir aksilik olmazsa haftaya Philips 47 PFL9532 LCD alıyorum. 10 gün önce Vatan'ın promosyonundan Toshiba HD DVD aldım.

1) HD DVD'yi LCD'ye HDMI ile bağladım diyelim. Peki bu durumda HD DVD izlerken sesi TV'den değilde ev sinema sistemimden alabilirmiyim? Eğer alabilirsem nasıl? (Varsayımım şu şekilde--> HDMI ile bağladıktan sonra optik kablo ile HD DVD'yi Anfi-Receiverime bağlayıp onun üzerinden izleyebilirim belki LCD'min sesini kısmak suretiyle)

2) Benzer soru uydu receiverim ile LCD TV bağlantısında da geçerli. Forumlardan okudum bilgiler ışığında iyi bağlantının sırasıyla; HDMI,component, scart, composite... şeklinde olduğunu biliyorum. Şimdi, sizce LCD'yi uydu receivere iyi kalite altın kaplama Scartla mı bağlayayim ( Bu bağlantıda TV'nin sesini nasıl anfimden alabilirim) Yoksa şu an için sadece Philips'de gördüğüm Scart to Composite bağlantısı ile mi bağlamalıyım. (Şu andaki sistemimin benzeri yani)

3) Sizce uydu receiverimi HD bir receiver ile değiştirmeme gerek var mı (HDMI bağlantısı yoluyla görüntü kaybını minimize etmek adına)

Arkadaşlar kusura bakmayın uzun bir soru oldu ama, gerçekten işin içinden çıkamadım. Amacım görüntü kaybına yol açmayacak bir sistemle gerek uydu, gerek DVD'nin sesini ev sinema sistemimden almak. Bana Yukarıdaki gibi bir sistemde ne gibi bağlantı şekli önerirsiniz.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sağlıcakla Kalın.

Thai-Fun

12 Mayıs 2008; 8:53:28 

dostum birinci sorunun cevabı nı zaten bulmuşsun tek yolun optik bağlamak.
ikinci soru da amfinde scart giriş varsa evet kaliteli bir scart kablo kullan, yoksa eski bağladığın gibi stereo olarak amfiye ver sesi,
uydu alıcını HD olanla değiştirmek bir yazdığın gibi bağlantıdan kaynaklanabilecek kaybı azaltır birde illa amfiden dinlemek zorunda kalmazsın sesi TV dende alabilirsin.

ama henüz şifresiz HD yayın yok bu iki sebep yeterse sana HD receiver almaya bisürü kablo karmaşasındanda kurtulursun hatta alacağın HD receiverde optik çıkış olursa onuda
amfiye bu kablo ile bağlarsın..

quote:

Orjinalden alıntı: balkesli

Merhaba Arkadaşlar;

TV'ye karar verdikte, kafamda 3 gündür beni meşgul eden bir sorunum var. Konuyu detaylı anlatmaya çalışacam, umarım sizi çok sıkmamış olurum.yardımcı olabilecek arkadaşları bekliyorum.

Öncelikle şu an kullandığım sistemi ve bağlantısını özetleyim.

1) 72 Ekran CRT
2) Standart Baftec uydu alıcısı (Component çıkışı yok)
3) Yamaha RX496 5+1 receiver Receiver&Home Theatre
4) Yamaha S540 DVD Player

BAĞLANTIM:

Uydu için: Scart to Composite:
Uydunun sesini sinema sistemimden almak için böyle bi uygulama yapmıştım. TV'nin arkasından çıkan scart kablosunun ucundaki 3 tane composite kablonun sadece 1 tanesini uydunun arkasındaki "video" girişine bağladım. Diğer 2 audio çıkışını da Anfimin SAT/TV girişine bağladım.

DVD -Amfi - TV: Ses için optik bağlantı. DVD Playerde component çıkış olmasına rağmen, TV'de olmadığı için görüntüyü DVD'nin video çıkışından TV'nin yan tarafında bulunan Video girişinden yaptım.

Yukarıdaki sistemimden son derece memnunum, şu zamana dek beni hiç üzmedi...

ŞİMDİ GELELİM SORUMA

Büyük bir aksilik olmazsa haftaya Philips 47 PFL9532 LCD alıyorum. 10 gün önce Vatan'ın promosyonundan Toshiba HD DVD aldım.

1) HD DVD'yi LCD'ye HDMI ile bağladım diyelim. Peki bu durumda HD DVD izlerken sesi TV'den değilde ev sinema sistemimden alabilirmiyim? Eğer alabilirsem nasıl? (Varsayımım şu şekilde--> HDMI ile bağladıktan sonra optik kablo ile HD DVD'yi Anfi-Receiverime bağlayıp onun üzerinden izleyebilirim belki LCD'min sesini kısmak suretiyle)

2) Benzer soru uydu receiverim ile LCD TV bağlantısında da geçerli. Forumlardan okudum bilgiler ışığında iyi bağlantının sırasıyla; HDMI,component, scart, composite... şeklinde olduğunu biliyorum. Şimdi, sizce LCD'yi uydu receivere iyi kalite altın kaplama Scartla mı bağlayayim ( Bu bağlantıda TV'nin sesini nasıl anfimden alabilirim) Yoksa şu an için sadece Philips'de gördüğüm Scart to Composite bağlantısı ile mi bağlamalıyım. (Şu andaki sistemimin benzeri yani)

3) Sizce uydu receiverimi HD bir receiver ile değiştirmeme gerek var mı (HDMI bağlantısı yoluyla görüntü kaybını minimize etmek adına)

Arkadaşlar kusura bakmayın uzun bir soru oldu ama, gerçekten işin içinden çıkamadım. Amacım görüntü kaybına yol açmayacak bir sistemle gerek uydu, gerek DVD'nin sesini ev sinema sistemimden almak. Bana Yukarıdaki gibi bir sistemde ne gibi bağlantı şekli önerirsiniz.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sağlıcakla Kalın.

TOSHIBA 32WL68P, SAMSUNG BD-P1400 BLU-RAY PLAYER, TECHNICS SA-DX940, PANASONIC DVD-S52HDMI, CREA CR-U1000 HD UYDU ALICI, PANASONIC NV-GS27, PHILIPS DVDR-3300H, PANASONIC PT-AX200U, SONY Play station2, VIEWSONIC VG2230WM, VIEWSONIC VX2835WM, LOGITECH HARMONY 525 UNIVERSAL REMOTE, PACKARD BELL MB65 HDMI NOTEBOOK, TOSHIBA HD-A35 HD-DVD PLAYER

INNOCENCE IS NO EXCUSE...

VAROLAN HERŞEY EVRENİN DENGESİNE HİZMET EDER...
n1ghtfall

12 Mayıs 2008; 9:00:02 

HD-DVD'yi dediğin gibi optik veya coaxial kablo ile amfiye bağlarsın.
Uydu alıcısınıda şu an bağladığın gibi bağlaman yeterli ses almak için.Bence eğer HD kanal seyretmiceksen alıcıyı değiştirmene gerek yok,elinde normal scart varsa onunla bağlarsın görüntü hoşuna gitmezse altın kaplama alırsın bir tane.HDMI bağlantının HD yayın olmadıktan sonra bir katkısı olmaz.

balkesli

12 Mayıs 2008; 9:06:37 

Aydınlattığın için çok saol dostum. Şimdi senin verdiğin cevaplar üzerinden gidersek;

İlk sorumda HDDVD'yi LCD'ye optik başladım diyelim. Bu durumda TV'nin sesini tamemen kısıp, amfi üzerinden alıyorum değil mi?

Ikinci cevabı fazla anlayamadım. "Amfideki scart çıkış" yanlış mı yazıldı? LCD'yi Uydu receiver'a mı kaliteli bir scart ile bağlayayim? (Scart to Scart bağlantı yani) Ama bu durumda uydunun sesini 5+1'den alamam ki.
2. sorumda kısaca şunu sormak istemiştim. Min. görüntü kaybı ile uydu receiverimi LCD'ye nasıl bağlarım?? Ama şartım, sesi TV'den değil sinema sistemimden almak istiyorum.

Sağlıcakla Kalın...

quote:

Orjinalden alıntı: Thai-Fun

ikinci soru da amfinde scart giriş varsa evet kaliteli bir scart kablo kullan, yoksa eski bağladığın gibi stereo olarak amfiye ver sesi,
uydu alıcını HD olanla değiştirmek bir yazdığın gibi bağlantıdan kaynaklanabilecek kaybı azaltır birde illa amfiden dinlemek zorunda kalmazsın sesi TV dende alabilirsin.

ama henüz şifresiz HD yayın yok bu iki sebep yeterse sana HD receiver almaya bisürü kablo karmaşasındanda kurtulursun hatta alacağın HD receiverde optik çıkış olursa onuda

Thai-Fun

12 Mayıs 2008; 9:12:28 

evet component yoksa uydu alıcınla scart to scart ile bağlayabilirsin uyduyu lcd ye,

bu bağlantı ayrıca sesi uyudunun stereo çıkışından 5+1 sisteme vermene engel değil.

quote:

Orjinalden alıntı: balkesli

Aydınlattığın için çok saol dostum. Şimdi senin verdiğin cevaplar üzerinden gidersek;

İlk sorumda HDDVD'yi LCD'ye optik başladım diyelim. Bu durumda TV'nin sesini tamemen kısıp, amfi üzerinden alıyorum değil mi?

Ikinci cevabı fazla anlayamadım. "Amfideki scart çıkış" yanlış mı yazıldı? LCD'yi Uydu receiver'a mı kaliteli bir scart ile bağlayayim? (Scart to Scart bağlantı yani) Ama bu durumda uydunun sesini 5+1'den alamam ki.
2. sorumda kısaca şunu sormak istemiştim. Min. görüntü kaybı ile uydu receiverimi LCD'ye nasıl bağlarım?? Ama şartım, sesi TV'den değil sinema sistemimden almak istiyorum.

Sağlıcakla Kalın...

quote:

TOSHIBA 32WL68P, SAMSUNG BD-P1400 BLU-RAY PLAYER, TECHNICS SA-DX940, PANASONIC DVD-S52HDMI, CREA CR-U1000 HD UYDU ALICI, PANASONIC NV-GS27, PHILIPS DVDR-3300H, PANASONIC PT-AX200U, SONY Play station2, VIEWSONIC VG2230WM, VIEWSONIC VX2835WM, LOGITECH HARMONY 525 UNIVERSAL REMOTE, PACKARD BELL MB65 HDMI NOTEBOOK, TOSHIBA HD-A35 HD-DVD PLAYER

balkesli

12 Mayıs 2008; 10:10:21 

Dostum; süper bir bilgi verdin bana.;

Açıkcası bunca teknik bilgiyi az çok biliyordum ama; scart to scart bağlanan TV-uydu reciverin sesinin aynı zamanda stereo çıkışıyla amfiye verilip 5+1 dinlenebileceğini bilmiyordum. O zaman mantık aynı değil mi?? Scart to scart bağlayıp TV'nin sesisini kısıp, uydu yayınının sesini 5+1'den dinleyebilirim.
Eminsin di mi, bak sonra bu gülen suretım döner:) Şaka Şaka.

Süper ya çok sevindim.

quote:

evet component yoksa uydu alıcınla scart to scart ile bağlayabilirsin uyduyu lcd ye,

bu bağlantı ayrıca sesi uyudunun stereo çıkışından 5+1 sisteme vermene engel değil.

Thai-Fun

12 Mayıs 2008; 10:49:35 

senin uydu alıcın beni utandırabilir ama mantıken illa sesi tek biryerden vereceğim diye diretmemesi lazım..

balkesli

12 Mayıs 2008; 14:08:26 

Valla kendi bilir:) Zaten HD receiverlara göz süzüp duruyorum, anında indiririm tahttan kendisini

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> NASIL BAĞLANTI YAPMALIYIM FİKİR VEREBİLİRMİSİNİZ? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Arma HandBook UMPC video
Cepbilgisayarlarinizi dizüstü bilgisayarlarinizi bir kenara atin. Arma Handbook ile tasinabilirlik yeniden tanimlaniyor.
ASUS M2N32SLI anakart video inceleme
AM2 Platformu için en hizli anakarti mi ariyorsunuz?

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar