İlk olarak MSI 9600GT almayı düşünüyordum ama 8800GT 'nin fiyatının bir hayli düştüğünü duydum.Alttaki 8800GT ile 9600GT arasındaki performans farkı ne kadardır.Fiyat farkı 30$ kadar....
Bazı testlerde 9600 yaklaşıyor olsa da aynı mimari keyfine bak. Performans olarak 8800GT daha iyi ama 9600GT de fiyat performans kartı. En azından 8800GT performansına yaklaşıyor
Adam 30 dolar için değer mi diyor? Arakadaki fark adam gibi söyleyine de karar verebilsin. Belki %10 fark arkadaş için 30 dolara alacağı 1GB ram veya başka bişi demek.
Böyle kafadan cevaplar yazılmıyor mu bu forumda hasta oluyorum.
Nerde kafadan cevap.8800Gt çok daha iyidir.Ha yok bu %10 luk farkı 3d mark ile çıkardıysanız o ayrı. 8800 ün oyunlarda verdiği performans ile 9600 ün verdiği aynımı sence.30 dolar için de bence değer.Daha iyi verim almak varken neden 9600GT alayım.Yok dediğin gibi aradaki farkı ram e verecekse buyursun versin.Ram herzaman alınır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrooklynZU -- 11 Mayıs 2008; 23:21:13 >
Intel E7200 2.53Ghz @ 3.0Ghz 1Gb Kingston 800 Mhz 120GB Seagate 8Mb NCQ + 320GB Seagate 16MB Sata2 NCQ Creative Live 24-Bit Creative Inspire T7700 7+1 System Thermaltake Mambo Silverpower 400watt PSU LG DVD -Writer + Samsung DVD Combo Thermaltake Silent Cat 12cm Case Fan Palit 9600GT Düz @ Sonic[512MB/256Bit] LG Flatron 1760TR 2ms LCD Gigabyte GA-P35-DS3L Motherboard
Nerde kafadan cevap.8800Gt çok daha iyidir.Ha yok bu %10 luk farkı 3d mark ile çıkardıysanız o ayrı. 8800 ün oyunlarda verdiği performans ile 9600 ün verdiği aynımı sence.30 dolar için de bence değer.Daha iyi verim almak varken neden 9600GT alayım.Yok dediğin gibi aradaki farkı ram e verecekse buyursun versin.Ram herzaman alınır.
katılıyorum hocam sana yanı ram herzaman alınır ama ekran kartı herzaman alınmaz onun için 8800gt al derım
Bende fraps hep açık oyun oynerken ve oyun sırasında fpslerin nerede gezindiğine bakarım . Aşağıda oynadığım oyunların testlerini koyacağım ve ortalama bir fark bulmaya çalışacağım. Açıkçası %10’u söylerken aklımda kalan test sonuçlarına ve dediğim gibi frapsde gördüğüm fpslere bakarak bir değer vermeye çalıştım, yani birazdan yapacağım gibi oynadığım oyunların test sonuçlarındaki fsp’leri bir yere yazıp birbirlerine bölüp oran yazmadım. Yani çıkan sonuçlar tam olarak %10’u gösterecek gibi bir iddam yok. Yaklaşık ve en azından elle tutulur bir karşılaştırma yapmaya yarayacak bir rakam söylemekti amacım.
Ama %10’u nasıl bulmayı “becerdiğimi” merak etmen çok dikkatimi çekti. Burada bence öncelikli merak etmen gereken “fark atar” “çok daha iyi” ve benzeri şekilde orantısız yapılanlar yorumlar olması gerekirken. İki kart karşılaştırıldığında devamlı bu tür tabirlerle karşılaştırmalar okuyoruz forumda ve çok az kişi rakamlarla orantı yaparak karşılaştırıyor kartları, bence daha doğrusu bu iken. Neyse al bakalım aslında % kaç söylemem gerekirmiş :
Ben 17” monitörümde 85Hz verdiği için oyunları 1024*768 4x FSAA ve 16X AA oynuyorum ve aşağıdaki test sonuçları bu ayarlara yakın olduğu ve test karşılaştırmalarını çok beğendiğim xbitlabs’ın 1280*1024 teslterindeki değerleri veriyorum :
Düz bir hesap ile fark yüzdelerinin toplamı 124. 15 test için ortalaması %8,26. Bu hesap tek dorudur başka doğru yoktur demiyorum ama en azından bir hesap.
Xbitlabs yorumu : As we have seen in the gaming tests, 64 execution units are enough for most of modern games. We’ve only seen a serious performance hit in comparison with the Nvidia GeForce 8800 GT 512MB in such games as Bioshock, Crysis, Unreal Tournament 3 and Company of Heroes: Opposing Fronts. In a few tests the GeForce 9600 GT was even faster than the more expensive and advanced GeForce 8800 GT 512MB due to the higher frequency of the core. Thus, the new card is indeed a well-balanced solution without bottlenecks, unlike the GeForce 8600 series that was greatly limited by the small number of execution units. Nvidia has corrected the earlier mistakes. There is still a huge gap between the GeForce 9600 GT and GeForce 8600 GTS, so we are likely to see cheaper versions of G94-based cards as they can use rather simple PCBs. Besides everything else, the GeForce 9600 GT wiped out the GeForce 8800 GT 256MB, which suffered from the well-known problem of Nvidia’s cards – inefficient memory management.
Daha fazla yorum yapmayacağım. Test istediğim burada bir tavsiye veriliyorken daha somut olan rakamsal oranların verilmesi " abi bu kart diğer kartı döver - ezer geçer vs" gibi yorumların yerine ama işe bakın ki bu tarz karşılaştırmalar yadırganacağına bizim yüzdesel farklar yadırganıyor.
Burada "sorgulanıyor" demiyorum dikkatinizi çekerek "yadırganıyor" diyorum üzülerek. Sorgulanması yine faydalı, dersin ki abi ben 1920*1200 kullanıyorum bu sebeple daha yüksek çözünürlüklerde fark daha açılabilir ama hayır onun yarine çok basit bölme işlemi yapılarak çıkarılacak olan oranlamanın nasıl BECERİLDİĞİ merak ediliyor :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nucro -- 12 Mayıs 2008; 10:16:46 >
Bu nası %0,5 gibi bi değer oluyor?Crysis'de yaklaşık 2 katı kadar fark atmış durumda 8800GT ben burdan ekran kartını zorlayan oyunlar çıktıkca 9600Gt ile 8800Gt arasındaki farkın artcagını düşünüyorum belkide ordaki oyunlar kartların arasında kalan farkı cıkarcak kadar zorlamıyorlardır kartı.
Excelde kopyala yapıştır yaptığım için öyle çıkmış, dikkat edersen diğerlerinde de benzer şekilde fark vardı 100 ile çarpıp bir daha koyuyorum. Crysisde 2 katı fark atmış :) Tamam sen 15 fsp ile oyna o zaman. İlerde daha zorlu oyunlar çıkınca o oyunları da 10-15 fps ile oynamaya devam edersin. Neyse crysis testlerinde bir uyumsuzluk sorunu olduğu belli bütün kartlarla, hearlde oyun yeni çıktığı zamanlar yapıldı testler bilmiyorum ama başka bir test daha buldum istersen ona bak :
Başka crysis testi bulanlar da buraya yapıştırabilir, ben çok vakit harcamadım, iki kartın crysis testlerini başka yerlerde bulursanız lütfen paylaşın.