Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
###OS 9.x TELEFONLARDA DEVRİM###-anlatım-

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Nokia >> ###OS 9.x TELEFONLARDA DEVRİM###-anlatım- Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
gkhnzn

11 Mayıs 2008; 22:02:30 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar 9.x telefonlarınızda devrim niteliğinde bir gelişme oldu bilmiyorum haberiniz var mıdır?Bu devrime "Sistem Hack" diyoruz...Sistem Hack ile telefonunuzun açılış müziğini , açılış animasyonunu , 10 kök klasör oluşturmayı , uygulama ikonları değiştirmeyi olanaklı hale getireceğiz.(Şu anda açılış müziği vs. bulundu ama ileride telefonun herşeyiyle oynayabileceğimizden eminim)

Lafı fazla uzatmadan işlemlere geçelim;

Bildiğiniz gibi normalde 9.x telefonlarda sistem klasörlerine (resource, sys ve private gibi) erişemiyoruz. Bu konuda yapacağımız işlemlerden sonra telefonumuzdaki bütün gizli dosyalara erişebileceğiz ve her işlemi yapabileceğiz.. Bunun için aşağıdaki işlemleri adım adım takip etmeniz ve dikkatli bir şekilde uygulamanız gerekmektedir.

Sitem hack işleminin hiçbir tehlikesi yoktur.

Hack işlemine başlamadan önce aşağıdaki dosyaları bilgisayarınıza indirin.

1.ActivePython. (bilgisayarınıza kurun)

2.PySerial (bilgisayarınıza kurun) (

3.AppTRK (telefonunuza kurun).

4.Hack_perms_s60v3_FP1.py (bilgisayarınıza indirin dursun)

N95, N82 için FP1 olan sürümleri, diğer cihazlar için OS9.1 yazan sürümleri kullanın.

Telefonunuzu USB kablosu ile PC Suite modunda bilgisayara bağlayın.

İlk önce pcden bağlantı noktalarına girmemiz gerekiyor. Bunun için de;

Windows XP Kullanıcıları:

Denetim Masası>Sistem>Donanım>Aygıt Yöneticisi>Bağlantı Noktaları

Windows Vista Kullanıcıları:

Denetim Masası>Donanım ve Ses>Aygıt Yöneticisi>Bağlantı Noktaları’nı

Seçin ve pc ye bağlı olan telefonumuzun bağlantı noktalarında yazan port numarasını (com port) not alın.

Bağlantı noktaları için kısayol: Başlat-Çalıştır-devmgmt.msc

Daha sonra App Trk programını telefonunuzda çalıştırın. Başlangıçta sorulan bluetooth açılsın mı şeklindeki soruları hayır diyerek geçin. Settings (ayarlar) dan connection (bağlantı tipi) ni USB olarak seçin ve geri seçim tuşuna basın. Connect (bağlan) diyerek bağlantı kurun.

Şimdi hack_perms_s60v3_FP1.py dosyasını bilgisayarınızda notpad (not defteri) ile açın.

Düzen menüsünden Bul’a tıklayın ve aranacak kelime kısmına ser = yazın.

Bul aracı sizi aşağıdaki gibi bir kısma yöneltecek.

ser = serial.Serial(5) # I have COM6

Sizin burada yapmanız gereken daha önce not aldığınız com port numarasını COM6 yazan yerdeki 6 nın yerine not etmek. Daha sonra Serial(5) yazan yerdeki (5) rakamının yerine com port numaranız kaçsa onun bir düşük rakamını yazmak.
Daha sonra yaptığımız değişiklikleri kaydet diyerek çıkıyoruz. (Dosyayı Farklı Kaydet ile değil Kaydet ile kaydedin)

Şimdi hack_perms_s60v3_FP1.py dosyasına çift tıklıyoruz ve bekliyoruz. Eğer işlemleri doğru yaptıysanız açılacak ms-dos penceresinde yaklaşık 3-5 saniye sonra "!!!!!!!!!!!candidate!!!!!!!!!!!" yazısını göreceksiniz ve ekran kapanacak. Bu işlem hızlı olabileceği için göremeyebilirsiniz bu yazıyı.

Yapacağımız işlemler bu kadar.

Bundan sonra telefonu kapatıp tekrar açana kadar bütün sistem dosyalarını görebileceksiniz.

İNNDİR = > http://rapid share.com/files/107493938/Birinci_Adim.zip (Tüm Gerekli Dosyalar Burada Mevcuttur)

-ALINTIDIR-Cilekesh - Cepforum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhnzn -- 12 Mayıs 2008; 12:08:16 >

-Nokia N73 V 4.0812.4.2.1

T.C Tarih Kulübü
||_MusTy®_||

Sisteme Gözat

11 Mayıs 2008; 22:33:00 

üyelik gerektiren linkler vermek yasak deilmi...

NiCk DeĞiŞiMi : mstf_n72 ==> ||_MusTy®_||
Nokia N82 + Sennheiser CX-300 + 8GB Sandisk MicroSD
Siz hâla bilgisayar mı kullanıyorsunuz ?
^^Nokia N82^^
Fotoğraf Makinesinin Telefonla Buluştuğu An...
<==N82 Font Değiştirme==>
megaturk

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

11 Mayıs 2008; 23:00:40 

Valla bişey anlamadım, zati linkte ölmüş. Ama hack güzel olur açıkçası...

ryangiggs

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

11 Mayıs 2008; 23:02:24 

arkadaş link kopyalamayı da bilmiyor heralde direk cp yapmış

Manchester United
gkhnzn

11 Mayıs 2008; 23:40:47 

quote:

Orjinalden alıntı: ryangiggs

arkadaş link kopyalamayı da bilmiyor heralde direk cp yapmış

Valla dostum işim var çok da hemen kopy-yapıştır yaptım ama en kısa zamanda ayarlayacağım

T.C Tarih Kulübü
gkhnzn

11 Mayıs 2008; 23:58:13 

İşte İlk Özelliğimiz "Açılış Müziği Değiştirme"Nokianın o gıcık sesinden kurtuluyoruz artık Ben Windows açılış müziğini kullanıyorum sizde kullanmak istersiniz diye linkini vereceğim birazdan...

1. Rarlı dosyayı indirin ve açın, içinde 101F8763.txt ve Startup **** dosyalarını bulacaksınız.

2. 101F8763 dosyasını С:/private/10202be9/101F8763.txt dizinine kopyalayın (telefonunuzda yoksa eğer 10202be9 klasörünü oluşturmanız gerekebilir)

3. Startup**** dosyasını E:\\Sounds\\Simple\\Startup**** dizinine kopyalayın

4. Hepsi bu. Şiödi telefonunuzu kapatın ve açın, yeni bir telefon başlama müziğiniz olacak. Startup**** dosyasını editleyebilir yeniden düzenleyebilirsiniz ama unutmayın 10 saniyeden daha uzun olmamalıdır!!!

N73 de test edilmiştir.

Eğer telefonunuzda çalışmıyorsa, manuel oalrak değiştirebilirsiniz

1. Z:/private/10202be9/ dizinine gidin ve 101F8763.txt dosyasını kopyalayın.

2. Kopyaladığınız dosyayı С:/private/10202be9/101F8763.txt dizinine yapıştırın.

3. 101F8763.txt dosyasını düzenleyin, editleyin
dosyada bulacaklarınız
[Main] remember only change Z:\\Data\\Startup_tone.aac yi E:\\Sounds\\Simple\\Startup.m p3
0x1 int 1 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
0x2 int 6 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
0x3 string "Z:\\Data\\Startup_tone.aac" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail and so on

4. Startup.m p3 dosyasını E:\\Sounds\\Simple\\Startup.m p3 dizinine yapıştırın.

İNNDİR = >
http://rapid-share.com/files/114220958/Nokiamuzik.rar.html

Not : Startup *** diye belirtilen yerler Startup.m p3 anlamına gelmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhnzn -- 12 Mayıs 2008; 11:52:56 >

T.C Tarih Kulübü
Network KILLER

Sisteme Gözat

12 Mayıs 2008; 0:03:15 

üstteki linki düzeltsen iyi olur dostum: http://rapid share.com/files/107493938/Birinci_Adim.zip

bu bilgileri bir ara deneyeceğime emin olabilirsiniz. Teşekkür ederiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Network KILLER -- 12 Mayıs 2008; 0:02:43 >

1. Elektronik ve Symbian Şahsi Paylaşım Alanım (FW Tools, Teknik Bilgi, Symbian 9.1 Programları, Elektronik, Multimedia...vs)
2. N73 Problemler, Bilgilendirme (Sık sorulanlar, FW Update) | Symbian 9.1 Program Paylaşımı (Üst Konu)
3. Unsigned Yazılımlar Nasıl Signed Yapılır? (doc dosyası) | Videolarınıza Altyazı Ekleme (doc dosyası) | NSS Kullanımı
4. Genel Hatlarıyla Multiboot DVD Nasıl Hazırlanır? (doc dosyası)

* Nokia N73 @N73ME v4.0812.4.2.1 + AD-41 + Creative EP-630 + Sandisk 2GB Mini SD
* Nokia N73 ve Mobil Cihazlar hakkında bana PM atmayınız...
TIESTO_DP

12 Mayıs 2008; 0:38:12 

CAPS ON VE CAPS OFF YÜKLEME

Bu işlemi her seferinde telefonu kapatıp açtığımızda tekrarlamamak için ise şunları yapıyoruz.

Şimdi aşağıdaki CapsOnOFF.rar klasörünü indirin. Bu klasör içinde şu dosyalar olacak:

1) CProfDriver_SISX.ldd
2) CapsOn.sisx
3) CapsOff.sisx

Bu dosyaların hepsini pc nize çıkarın.

Birinci mesajdaki işlemleri uyguladıktan sonra artık sistem klasörlerine erişebiliyorduk hatırlayacağınız gibi. Onun için şimdi x-plore veya herhangi bir dosya yönetici programı ile CProfDriver_SISX.ldd dosyasını c:\sys\bin\ içine kopyalayın. Ardından capson.sisx ve capsoff.sisx dosyalarını telefonunuza yükleyin.

Daha sonra telefonunuzu kapatıp açın. Şimdi normalde sistem klasörlerine erişemeyeceksiniz, yine x-plore veya herhangi bir dosya yöneticisi ile deneyebilirsiniz.

Ama capsoff programının simgesine tıkladığınız zaman bütün sistem klasörlerine erişiminiz sağlanacak ve bu sayaede yazma okuma ve değiştirme gibi sistem üzerinde değişiklikler yapabileceğiz. Capson programının simgesine tıkladığınız zaman telefon tekrar eski haline dönecek ve sistem erişimine karşı korumalı olacak.

Peki bu işlemler bizim ne işimize yarayacak? Sisteme müdahale edebildiğimiz için, bundan sonra sadece bu amaçlı çıkarılan programları kurup telefonumuzda değişiklikler yapabileceğiz (örneğin menü renamer). Normalde kurulamayan bir çok programı bu sayede kurabileceğiz (örneğin quickoffice). Unsigned uygulamaları yükleyebileceğiz vs.

http://rapid share.com/files/114227633/CapsOnOFFdh.rar.html

Alıntıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIESTO_DP -- 12 Mayıs 2008; 0:37:57 >

musyun

12 Mayıs 2008; 0:48:55 

Arkadaşım alıntı olduğunu yazsaydın bari ayıp diye bişey var.Direk cepforum.com dan almışsın.Çilekesh admine ayıp etmişsin.Ayrıca bunu Reis n82 topcinde bi ara vermişti symbian-freak sitesinden.

N82
CX300 Silver
Network KILLER

Sisteme Gözat

12 Mayıs 2008; 7:33:03 

ona bakarsan n73 konusunda benim konumu da nette çok çalan olmuş. hiçbirinde de alıntıdır diye yazmıyor. ben ne yapayım şimdi?

1. Elektronik ve Symbian Şahsi Paylaşım Alanım (FW Tools, Teknik Bilgi, Symbian 9.1 Programları, Elektronik, Multimedia...vs)
2. N73 Problemler, Bilgilendirme (Sık sorulanlar, FW Update) | Symbian 9.1 Program Paylaşımı (Üst Konu)
3. Unsigned Yazılımlar Nasıl Signed Yapılır? (doc dosyası) | Videolarınıza Altyazı Ekleme (doc dosyası) | NSS Kullanımı
4. Genel Hatlarıyla Multiboot DVD Nasıl Hazırlanır? (doc dosyası)

* Nokia N73 @N73ME v4.0812.4.2.1 + AD-41 + Creative EP-630 + Sandisk 2GB Mini SD
* Nokia N73 ve Mobil Cihazlar hakkında bana PM atmayınız...
pieceofmoon95

12 Mayıs 2008; 8:39:28 

Teşekkürler... N95 8gb olup da uygulayan var mı arkadaşlar?

TIESTO_DP

12 Mayıs 2008; 8:41:34 

bunu n95 8gb topiğinden reaceday yapmıştı hatta onun da rehberi vardı

http://forum.donanimhaber.com/m_19054971/mpage_187/key_//tm.htm#22998642

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIESTO_DP -- 12 Mayıs 2008; 8:41:45 >

gkhnzn

12 Mayıs 2008; 11:44:52 

quote:

Orjinalden alıntı: musyun

Arkadaşım alıntı olduğunu yazsaydın bari ayıp diye bişey var.Direk cepforum.com dan almışsın.Çilekesh admine ayıp etmişsin.Ayrıca bunu Reis n82 topcinde bi ara vermişti symbian-freak sitesinden.

Alıntı diye yazıyorum şimdi unutmuşum...Ama direk cepforumdan almam birşey ifade etmez.Çünkü her 9.x telefon sahibinin bunu öğrenmeye hakkı vardır , bu bilgileri ben herkes öğrenebilsin , faydalanabilsin diye DH'ye koyma gereği duydum.Ama Cilekesh e de bi sorayım şimdi izin vermezse kaldırıyorum konuyu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhnzn -- 12 Mayıs 2008; 11:48:03 >

T.C Tarih Kulübü
melih_

12 Mayıs 2008; 12:41:15 

Arkadaşım bana bilmediğim bir şey söyle. Devrim ihtilal 12 Eylül diyince bende konuyu merak ettim. Ha bu arada internete tek sen bağlanmıyorsun bu ülkede. Kusura bakma ama bizde bağlanabiliyoruz. Lütfen copy paste yaparak dh formu diğer formlara benzetmeyelim. İnternet oldu bilgi çöplüğü

gkhnzn