Arkadaşlar 9.x telefonlarınızda devrim niteliğinde bir gelişme oldu bilmiyorum haberiniz var mıdır?Bu devrime "Sistem Hack" diyoruz...Sistem Hack ile telefonunuzun açılış müziğini , açılış animasyonunu , 10 kök klasör oluşturmayı , uygulama ikonları değiştirmeyi olanaklı hale getireceğiz.(Şu anda açılış müziği vs. bulundu ama ileride telefonun herşeyiyle oynayabileceğimizden eminim)
Lafı fazla uzatmadan işlemlere geçelim;
Bildiğiniz gibi normalde 9.x telefonlarda sistem klasörlerine (resource, sys ve private gibi) erişemiyoruz. Bu konuda yapacağımız işlemlerden sonra telefonumuzdaki bütün gizli dosyalara erişebileceğiz ve her işlemi yapabileceğiz.. Bunun için aşağıdaki işlemleri adım adım takip etmeniz ve dikkatli bir şekilde uygulamanız gerekmektedir.
Sitem hack işleminin hiçbir tehlikesi yoktur.
Hack işlemine başlamadan önce aşağıdaki dosyaları bilgisayarınıza indirin.
Denetim Masası>Donanım ve Ses>Aygıt Yöneticisi>Bağlantı Noktaları’nı
Seçin ve pc ye bağlı olan telefonumuzun bağlantı noktalarında yazan port numarasını (com port) not alın.
Bağlantı noktaları için kısayol: Başlat-Çalıştır-devmgmt.msc
Daha sonra App Trk programını telefonunuzda çalıştırın. Başlangıçta sorulan bluetooth açılsın mı şeklindeki soruları hayır diyerek geçin. Settings (ayarlar) dan connection (bağlantı tipi) ni USB olarak seçin ve geri seçim tuşuna basın. Connect (bağlan) diyerek bağlantı kurun.
Şimdi hack_perms_s60v3_FP1.py dosyasını bilgisayarınızda notpad (not defteri) ile açın.
Düzen menüsünden Bul’a tıklayın ve aranacak kelime kısmına ser = yazın.
Bul aracı sizi aşağıdaki gibi bir kısma yöneltecek.
ser = serial.Serial(5) # I have COM6
Sizin burada yapmanız gereken daha önce not aldığınız com port numarasını COM6 yazan yerdeki 6 nın yerine not etmek. Daha sonra Serial(5) yazan yerdeki (5) rakamının yerine com port numaranız kaçsa onun bir düşük rakamını yazmak. Daha sonra yaptığımız değişiklikleri kaydet diyerek çıkıyoruz. (Dosyayı Farklı Kaydet ile değil Kaydet ile kaydedin)
Şimdi hack_perms_s60v3_FP1.py dosyasına çift tıklıyoruz ve bekliyoruz. Eğer işlemleri doğru yaptıysanız açılacak ms-dos penceresinde yaklaşık 3-5 saniye sonra "!!!!!!!!!!!candidate!!!!!!!!!!!" yazısını göreceksiniz ve ekran kapanacak. Bu işlem hızlı olabileceği için göremeyebilirsiniz bu yazıyı.
Yapacağımız işlemler bu kadar.
Bundan sonra telefonu kapatıp tekrar açana kadar bütün sistem dosyalarını görebileceksiniz.
İNNDİR = > http://rapid share.com/files/107493938/Birinci_Adim.zip (Tüm Gerekli Dosyalar Burada Mevcuttur)
-ALINTIDIR-Cilekesh - Cepforum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhnzn -- 12 Mayıs 2008; 12:08:16 >
İşte İlk Özelliğimiz "Açılış Müziği Değiştirme"Nokianın o gıcık sesinden kurtuluyoruz artık Ben Windows açılış müziğini kullanıyorum sizde kullanmak istersiniz diye linkini vereceğim birazdan...
1. Rarlı dosyayı indirin ve açın, içinde 101F8763.txt ve Startup **** dosyalarını bulacaksınız.
4. Hepsi bu. Şiödi telefonunuzu kapatın ve açın, yeni bir telefon başlama müziğiniz olacak. Startup**** dosyasını editleyebilir yeniden düzenleyebilirsiniz ama unutmayın 10 saniyeden daha uzun olmamalıdır!!!
N73 de test edilmiştir.
Eğer telefonunuzda çalışmıyorsa, manuel oalrak değiştirebilirsiniz
1. Z:/private/10202be9/ dizinine gidin ve 101F8763.txt dosyasını kopyalayın.
Birinci mesajdaki işlemleri uyguladıktan sonra artık sistem klasörlerine erişebiliyorduk hatırlayacağınız gibi. Onun için şimdi x-plore veya herhangi bir dosya yönetici programı ile CProfDriver_SISX.ldd dosyasını c:\sys\bin\ içine kopyalayın. Ardından capson.sisx ve capsoff.sisx dosyalarını telefonunuza yükleyin.
Daha sonra telefonunuzu kapatıp açın. Şimdi normalde sistem klasörlerine erişemeyeceksiniz, yine x-plore veya herhangi bir dosya yöneticisi ile deneyebilirsiniz.
Ama capsoff programının simgesine tıkladığınız zaman bütün sistem klasörlerine erişiminiz sağlanacak ve bu sayaede yazma okuma ve değiştirme gibi sistem üzerinde değişiklikler yapabileceğiz. Capson programının simgesine tıkladığınız zaman telefon tekrar eski haline dönecek ve sistem erişimine karşı korumalı olacak.
Peki bu işlemler bizim ne işimize yarayacak? Sisteme müdahale edebildiğimiz için, bundan sonra sadece bu amaçlı çıkarılan programları kurup telefonumuzda değişiklikler yapabileceğiz (örneğin menü renamer). Normalde kurulamayan bir çok programı bu sayede kurabileceğiz (örneğin quickoffice). Unsigned uygulamaları yükleyebileceğiz vs.
Arkadaşım alıntı olduğunu yazsaydın bari ayıp diye bişey var.Direk cepforum.com dan almışsın.Çilekesh admine ayıp etmişsin.Ayrıca bunu Reis n82 topcinde bi ara vermişti symbian-freak sitesinden.
Arkadaşım alıntı olduğunu yazsaydın bari ayıp diye bişey var.Direk cepforum.com dan almışsın.Çilekesh admine ayıp etmişsin.Ayrıca bunu Reis n82 topcinde bi ara vermişti symbian-freak sitesinden.
Alıntı diye yazıyorum şimdi unutmuşum...Ama direk cepforumdan almam birşey ifade etmez.Çünkü her 9.x telefon sahibinin bunu öğrenmeye hakkı vardır , bu bilgileri ben herkes öğrenebilsin , faydalanabilsin diye DH'ye koyma gereği duydum.Ama Cilekesh e de bi sorayım şimdi izin vermezse kaldırıyorum konuyu...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhnzn -- 12 Mayıs 2008; 11:48:03 >
Arkadaşım bana bilmediğim bir şey söyle. Devrim ihtilal 12 Eylül diyince bende konuyu merak ettim. Ha bu arada internete tek sen bağlanmıyorsun bu ülkede. Kusura bakma ama bizde bağlanabiliyoruz. Lütfen copy paste yaparak dh formu diğer formlara benzetmeyelim. İnternet oldu bilgi çöplüğü