Başta Apple'ın MacBook Air modeli olmak üzere dizüstü bilgisayarların önemli bir kısmı kısıtlı genişleme olanaklarıyla zaman zaman kullanıcılara sorun yaşatabilmekteler. Sektör içerisinde yer alan kimi firmalarsa ekstra bağlantı alternatifleri sunabilecek özel çözüm ve donanımlar üzerine çalışmaktalar. Bahsettiğimiz firmalardan biri de Green House. Farklı beklenti ve ihtiyaçlar için hazırladığı donanımlar ile dikkat çeken firmanın son ürünleri ise fazladan e-SATA bağlantısı kullanmak isteyen kullanıcıları hedef alıyor. Firmanın GH-EXC-ESA2 adını verdiği ve Ekspress kart slotu üzerinden dizüstü bilgisayarlara takılabilen özel donanım ile kullanıcılar iki yeni e-SATA çıkışına daha sahip olabiliyorlar. Üstelik bahsi geçen ürün RAID O ve 1 desteği de sunabilmekte. 3.0Gbps'lik e-SATA bağlantılarına olanak tanıyan PCMCIA Type II türüdenki özel kartın ayrıca PCIe versiyonu da bulunuyor. Sadece Windows XP ve Vista işletim sistemleriyle çalışabilen donanımların fiyatları hakkında şu aşamada net bir bilgi bulunmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 11 Mayıs 2008; 21:12:45 >
Gigabyt'ın o bağlantı kabloları e-sata'dır P35C-DS3R kullanıcısıyım anakartın içeriklerinde o kablolarda mevcut ve kablonun üzerinde e-sata diye yazıyor.
Gigabyt'ın o bağlantı kabloları e-sata'dır P35C-DS3R kullanıcısıyım anakartın içeriklerinde o kablolarda mevcut ve kablonun üzerinde e-sata diye yazıyor.
Bende bu e-SATA bağlantısını kullanıyorum ama bakalım arkadaşın açıklaması ne olacak çok merak ediyorum.
Intel Core 2 Duo E6550 @ 3.43GHz || Gigabyte GA-P35-DS3R || 2x1GB Kingston HyperX KHX7200 @ 1176MHz 5-5-5-10 2.2V || 320GB Seagate 7200.10 SATA2 || Palit 8600GT Sonic || Asus DRW-1814BLT SATA || 500W FSP BlueStorm II || FE3L Hurricane II || 19" AG Neovo F-419 4ms || Logitech Cordless Desktop Wave
Gigabyt taki Esata bağlantısıdır, fakat yukarıdaki gibi çoklama yapabilen bir aygıt değil. Sadece anakart üzerindekisata girişini kasanın arkasına almak için yapılmış bir uzatma aparatıdır. Çoklayıcı değildir.