Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
HC9e'de karar kıldım! Sakın alma diyen var mı?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> HC9e'de karar kıldım! Sakın alma diyen var mı? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
MIND GAMES

11 Mayıs 2008; 20:09:27 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Neden karar kıldım:
-Bilgisayarda edit edeceksem, dv kasetli olması lazım(mış).
-100 Gb, 120 GB hard disk bana özgülük gibi geliyordu ama aslında mini dv daha bir özgürlük gibi! Biten tek şey pilin olabilir.
Bu 120 GB HD, diyeşim Antalya'ya gittin, 3-4 belki idare eder ama, 6-7 gün sonra yer kalmamış olabilir!!
-Doğrudan, mini dv kaset kullanmadan, pc'ye aktarabileceğimi öğrendim.
-Hala, HDV'nin AVCHD'den daha üstün görüntü kalitesi verdiğine inanıyorum.

İçime sinmeyenler:
-HC7e, beyaz metalik kaplı. 9e biraz siyahımtrak. Son çıkan bazı Sony'ler ise neredeyse simsiyah.
Yazın göbeğinde, 30-35 derece güneşin altında, insan nereye saklayacağını bilemiyor makinesini....
-Aslında HV30'a da baktım ama nedense her köşe başında bulunan bir makine değil henüz. Daha henüz Türkiye'ye girişi olmamış gibi.
Aslında HV30 bulabilseydim, gelişmiş manuel ayarlarıyla, gelişmeme daha çok katkısı olacak gibiydi... Neyse artık...

HC9e aleyhinde bişi biliyorsanız ya şimdi konuşun ya da sonsuza dek susun:)

anilgee

11 Mayıs 2008; 20:36:29 

bu iki linki okumanı tavsiye ederim

kkymn1

kkymn2

panasonica

11 Mayıs 2008; 22:21:30 

quote:

Orjinalden alıntı: MIND GAMES

-Hala, HDV'nin AVCHD'den daha üstün görüntü kalitesi verdiğine inanıyorum.

Evet
HDV AVCHD den üstün .AVC-HD sıkıştırarak hdd kaydeder.Görüntü asla HDV kadar kaliteli olmaz.

montaj ıvır-zıvır işlerini biliyorsan bence en doğru seçim HDV ama HDV için sony yanlış tercih olur
Şunu asla göz ardı etme:
Sony HDV teknolojisi ile baş edemiyeceğini anlayınca blue-ray denen bir zımpırtıyı piyasaya pompaladı.. minunum aydınlatma oranı 5 lUX olan kameradan ne bekliyebilirsin..piyasada 0.2 lux HDV ler cirit atarken baba yanlış terchih olur.. ama 800-900 e alıyorsan al derim 1000 i gözden çıkartıktan sonra ne kameralar var dışarda sanırım dışardan getireceksin montaj-ıvır-zıvır dersek tahminim HDV için hv20 doğru olur.. dışarda bu ürünün fiatları hv 30 çıkınca düştü.. 500$ a satan sağlam siteler vardır.birde almadan sor bakalım 10 adet HDV mini kaset bu ülkede kaç para ..en son 45 ytl idi aklımda kalan 10 eder 450 ytl .dışarda 10 adet HDV kaset tanesi 2 $ 20 $ yani hem makina hem 20 adet kaset alırsan ''OK''
2-3 yıl idare eder seni açıkcası senin gibi montaj işlerinden anlıyan birinin HDV kararı doğru ama ürün doğru karar değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 11 Mayıs 2008; 23:00:21 >

MIND GAMES

11 Mayıs 2008; 23:14:37 

Heh:) Ya bak iyi ki sormuşum ha... Ben zaten ikinizi kastetmiştim aslında:) Güvenilir bilgi kaynakları olarak... Teşekkürler...
Ne demişler, bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp!
Ben "lux" değerine bakmamıştım doğrusu! Hata tabi!

Bu, "lux" denen şey, fotoğraf makinelerindeki EV (Exposure Value) değerine tekabul eden şey olsa gerek??
EV değeri 8 ya da 6 olan fotoğraf makineleri vardı. Bunlar gece, boğaz köprüsünün ışıklarını bile göremezlerdi. Algılayamazlardı.
Benim CanonT90'ın exposure value'su 2 gibi bir şeydi... Gece, yıldızları falan ne varsa görür, filme kaydederdi.
Bazı Nikon'ların bu EV değeri -2 falan gibiydi ama onlar çok çok pahalıydı o zamanlar...

Olay bu mu?
Yoksa "lux" derken başka bir şey mi kastedilmekte??

Özet : HV20'ye mi giriyorum yoksa HV30'un yaygınlaşmasını, fiyatının düşmesini mi bekliyorum?
Daha başka seçenekler?

Tekrar teşekkürler.

MIND GAMES

11 Mayıs 2008; 23:23:08 

Ek:Üstelik HV20, aklımın yattığı gibi, metalik beyaz kaplı. Yazın çekim yaparken, bir de "makine ısındı, ne yapsam acaba" diye düşünmek zorunda kalmicam.

Bir de, bıktım ve de usandım bu durumdan! Araştırma ve kararsız kalma durumundan!
HV20 neyin, alıcam koyucam evime, bu defteri de böylece kapatmış olucam... en azından bir süreliğine...

anilgee

12 Mayıs 2008; 17:10:41 

hv30 siyah :D

tamam ya hv20 al pişmanım dersen arkadaş loto oyna çıkarsa sana bişeyler ayarlarız iyi bi paraya

hv20 memnun eder seni sadece ses sorunu olabilir biliyosun canonun ses durumunu

panasonica

13 Mayıs 2008; 12:57:15 

quote:

Orjinalden alıntı: MIND GAMES

Ek:Üstelik HV20, aklımın yattığı gibi, metalik beyaz kaplı. Yazın çekim yaparken, bir de "makine ısındı, ne yapsam acaba" diye düşünmek zorunda kalmicam.

Bir de, bıktım ve de usandım bu durumdan! Araştırma ve kararsız kalma durumundan!
HV20 neyin, alıcam koyucam evime, bu defteri de böylece kapatmış olucam... en azından bir süreliğine...

siyah renkin dez avantajı şu siyah ışığı en yüksek oranda absorbe eder yani bünyesinde toplar .makina ısınınca içindeki companantlarda ısınır ısı rezülasyon yaratır ve görüntü netliğini %3 ile %10 arasında bozabilir ince detay ama kamera detayların bileşkesinden oluşur

MIND GAMES

13 Mayıs 2008; 14:01:53 

O zaman isabet buyurmuşum:) beyaz olsun demekle..
En iyisi HV20 ye gireyim o halde... hem fiyatı da düştü sanki... yarın bir dolanayım Sirkeci'de,pasajda...
Zaten HV30 da heryerde bulunmuyor gibi...
Şöyle bir izlenime kapıldım: sanki kimsenin elinde fiilen makine yok! Müşteri bulunca, hemen bir yerlerden bulup, İngiltere, ABD den falan getirtip, al işte makineni diyorlar... Internet'ten satanları kastediyorum...

panasonica

13 Mayıs 2008; 14:39:39 

aynen
28-4-08 de adamın biri 800 ytl den hv20 yi almış aklında bulunsun.. piyasa şu an çok kötü yani satışlar durmuş durumda iyi pazarlıkla 1000 -1100 e sirkeciden kapatırsın .gerçi internette satış siteleri var orda ucuza düşer bu meret
800 ytl e adam açık artırmaya katılarak almış görünüyor linki bulursam atarım gitti gidiyor sitesinde arattırma tarattırmadan bir anlasam yollıyacağım ama malesef

MIND GAMES

13 Mayıs 2008; 16:30:28 

800 YTL... fotoğraf makinesi parası valla....
Ben 1.100-1.200'de razıyım!

Bir de bu forumda bir arkadaş yazmıştı ama bulamadım şimdi...
"Forumdan geldiğini söylene %10 indirim yapıcam" diyen bir satıcı, sirkeci'de ????

pardus34

13 Mayıs 2008; 16:36:19 

Ya en iyisi ve sağlam kasetli Mini-Dv ler şimdiki hele 3Mp olan kameralar 1.000 YTL aynı fiyatta HDDliler var ama çözünürlükleri düşük birde DVD ve HDD de kayıt yaparken bir riski var. Yazarken yerinden oynatıcak şekilde bir titreme olrsa o görüntüleri unut derim. Mini-Dv de öle bir olay. Mini-Dv ler daha iyi derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pardus34 -- 13 Mayıs 2008; 16:36:16 >

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> HC9e'de karar kıldım! Sakın alma diyen var mı? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
CeBIT 07 / Rota Ithalat Standı
Forex marka araç içi MP3 çalarlar ve TVBoxlar
Cell Shock DDR2 1000
Yurtdışında hız aşırtma severlerin yeni tercihi Cell Shock test masasında!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle