Abim kısa süre sonra ABD'ye gidecek. Uzunca bir süre de orada kalacak. Bilgisayarımdaki video ve müzik arşivini ona vermek istiyorum ki canı sıkılmasın yalnızken. Şimdi indirimde olan Western Digital 500 GB harddiskten almayı düşünüyorum. Daha aşağı bir kapasite yeterli olmayacak benim için. Ancak alacağım model elektrikten güç alıyor direk USB ile çalışmıyor. Acaba abim ABD'de kullanırken prizlerde voltaj sorunu vs yaşar mı? Benzer deneyimi olan var mı? (Priz için amerikan adaptörü alacağız, onunla ilgili bilgim var!!! :) )
Arkadaşlar yanıtladığınız için teşekkürler ama ben buradan amerika'ya göndericem diski siz tam tersini söylemişsiniz. Bİr de aklıma birşey geldi. Genelde bu aletlerin güç adaptörlerinde 100-220 V arası yazar ya.. Yani hem orada hem burada çalışırlar herhalde????
Arkadaşlar yanıtladığınız için teşekkürler ama ben buradan amerika'ya göndericem diski siz tam tersini söylemişsiniz. Bİr de aklıma birşey geldi. Genelde bu aletlerin güç adaptörlerinde 100-220 V arası yazar ya.. Yani hem orada hem burada çalışırlar herhalde????
+1 sorun yaşamazsın
resimdeki Philips 500GB Taşınabilir HDD nin güç adaptörü 100-240V AC sorunsuz çalışır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krm-iks -- 12 Mayıs 2008; 21:38:45 >
Krm-iks, nezaketin ve gönderdiğin resim için çok teşekkür ederim. Düşündüğüm şeyi haklı çıkarıyor bu söylediğin aslında.
Ve Romsage, yanıtın için teşekkürler ama dediğim gibi benim sorunum adaptörü değil. O zaten satılıyor elektronikçilerde. Benim sorunum voltajla sorun çıkarıp çıkarmayacağıydı. Ama zaten içinden bu adaptör çıktığına göre adam bunun yurtdışında da kullanılabileceğini düşünmüş demek. Yani bu da bizi haklı çıkarıyor ;)
Ancak az önce philips'in 500 GB'lık diskinin de ucuz olduğuna ve onu almaya karar vermiştim. Aklıma geldi müşteri danışma merkezini aradım. Oradaki kız "sorun çıkmıyor değil mi" dediğimde "voltaj sorunu çıkıyor galiba!" dedi ama emin olamayıp bir servislerinin numarasını verdi. Aradım ama teknisyen yokmuş şu anda! Birazdan tekrar arayacağım.Sizi de bilgilendiririm.... Aam sorun çıkabilir demeleri bile kafa karıştırıcı! :(
Up to 50 watts Converts U.S. 110-120 volt to 220-240 volt to use Foreign Appliances in the U.S.A. For Shavers, Cassette Players, AC Adapters, Rechargers and other Small Electric Items under 50 Watts
ingilizce ama anladığım kadarıyla 110 volt elektriği 220 volt a yükseltiyor
krm-iks, tek kelimeyle harikasın! Bu gönderdiğin cihaz süper. Evet ABD'de kesin vardır. Eh o zaman harddiske karar verip alayım biran önce... İçini doldurmaya başlayayım :)