arkdaşlar yeni bir 5+1 kulaklık aldım benm ses kartım on board intel marka bi boardum var on board ses kartı var üstünde özelkleri de şöle
Intel® High Definition Audio subsystem in one of the following configurations: 8-channel (7.1) audio subsystem with five analog audio outputs and one S/PDIF optical digital audio output using the Sigmatel 9223* audio codec 6-channel (5.1) audio subsystem with three analog audio outputs using the Sigmatel 9220* audio codec
şimdi benim soracağım creative audigy se ses kartı almayı düşünüyorum hem uygun fiyatlı olsdun die size benm on board ses kartımdan çok fazla bi ses farkı olurmu yani almaya değermi bide bir sürü model var audigy nin mesela eax hd ,ls,ve se bunlardan hangisi en iyisi özellk oalrak şimdiden teşekkrler..
kulaklık usb değil 3 tane jak var kulaklıkta yani usb değil ne tavsiye dersin yani benm ik on board ve bu kulaklığı aldım işte diorum ki güzel bi ses alıyım ama çok para da vermek istemyrm ses kartına baktm bütçeme uygun oalrak audigy se felan var işte ondan bende öle karasız kaldım daha önce hiç ses kartı kulanamdım hep on board du bitek taa 98 de sb live value mu ne vardı onu kulanmıştım okadar =)) he bide awe 64 ama yeni sitemlerden hiç bi fikrim yok nasıllar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delisolucan -- 11 Mayıs 2008; 20:55:56 >
en kestirme tanıma için sz tam pcb model alınız. Böylece riski azatmış olursunuz. creative çok fazla çeşit kart üretiyor hangisinin ne olduğunu anlayamıyoruz.
tabi en iyisi üzerindeki ana çipin CA20K(1) olduğundan emin olmak. alırken bakabilirsiniz. mesela x-fi extrem audio ve audgy value (se) de CA0106 çipi vardır
resimde bir live kart var tam pcb farzedinki kırmızı işaretli kısım yok oda yarım pcb kart olur. Umarım farkı anlamışsınızdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 11 Mayıs 2008; 22:35:43 >
optional Low profile card (half height), does not contain the EMU20K1 chipset used by the rest of the series. Is based on the same chipset as the Audigy 2 SE and SB Live! 24-bit. It also has Crystalizer and CMSS-3D. Also available for PCI Express. (audigy 2 se ve sb live 24 bit le aynı chipset e sahip bi kart ekstra olarak crystalizer ce cmss-3d varmış)
bu kartmı yoksa audigy 2 zs mi almalıyım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delisolucan -- 11 Mayıs 2008; 22:46:45 >