Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
5+1 kulaklığa ses kartı

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları >> 5+1 kulaklığa ses kartı Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
delisolucan

11 Mayıs 2008; 18:11:40 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkdaşlar yeni bir 5+1 kulaklık aldım benm ses kartım on board intel marka bi boardum var on board ses kartı var üstünde özelkleri de şöle

Intel® High Definition Audio subsystem in one of the following configurations:
8-channel (7.1) audio subsystem with five analog audio outputs and one S/PDIF optical digital audio output using the Sigmatel 9223* audio codec
6-channel (5.1) audio subsystem with three analog audio outputs using the Sigmatel 9220* audio codec

şimdi benim soracağım creative audigy se ses kartı almayı düşünüyorum hem uygun fiyatlı olsdun die size benm on board ses kartımdan çok fazla bi ses farkı olurmu yani almaya değermi bide bir sürü model var audigy nin mesela eax hd ,ls,ve se bunlardan hangisi en iyisi özellk oalrak şimdiden teşekkrler..

pentium d 945 3.4ghz--msi 8600gt oc ddr3- 2gb ram-sata2 samsung 120ıj-creative audigy 2 zs- zalman cnps cu 7700
keleminabi

11 Mayıs 2008; 20:27:51 

quote:

arkdaşlar yeni bir 5+1 kulaklık aldım

marka model ?
delisolucan

11 Mayıs 2008; 20:33:27 

zalman ZM-RS6F

pentium d 945 3.4ghz--msi 8600gt oc ddr3- 2gb ram-sata2 samsung 120ıj-creative audigy 2 zs- zalman cnps cu 7700
keleminabi

11 Mayıs 2008; 20:45:05 

Türlkiyede satılanlar analog bağlantılı bunlardan ise ses kartına göre ses kalitesi değişir,
audgy se almayınız, audgy 1 value ne yazıkki kötü bir kart.
usb olmayan:
http://www.sanalmarketim.com/urun/feb8aa82932f1fcc34cad64735a25b90/?liste&ref=%2Csxmi%3A2&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=

ama;
Aldığın kulaklık USB ise
ses kartınız ne olursa olsun farketmez zaten linkteki kulaklık kendi üzerinde ses kartı taşıyor.
bu linke göre usb olanıda var:
http://www.tweaktown.com/reviews/1155/zalman_zm_rs6f_usb_headphones/index.html
delisolucan

11 Mayıs 2008; 20:51:01 

kulaklık usb değil 3 tane jak var kulaklıkta yani usb değil ne tavsiye dersin yani benm ik on board ve bu kulaklığı aldım işte diorum ki güzel bi ses alıyım ama çok para da vermek istemyrm ses kartına baktm bütçeme uygun oalrak audigy se felan var işte ondan bende öle karasız kaldım daha önce hiç ses kartı kulanamdım hep on board du bitek taa 98 de sb live value mu ne vardı onu kulanmıştım okadar =)) he bide awe 64 ama yeni sitemlerden hiç bi fikrim yok nasıllar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delisolucan -- 11 Mayıs 2008; 20:55:56 >

keleminabi

11 Mayıs 2008; 21:35:06 

xp ise işletim sistemin hangi audgy yi alısan al al ama audgy 1 value alma başka bir audgy al.
tabi en çok bulunanı, en iyisi zs dir.

vista isen xfi almalısın.

Sigmatel 9220 yi hiç dinlemedim o konuda fikrim yok yeterlimidir.
delisolucan

11 Mayıs 2008; 21:39:58 

evet vista kullanıcısıyım bende şimid x fi lere baktım galiba x fi alıcam x fi nin en düşük modeli bile audigy den iyidir değilmi

keleminabi

11 Mayıs 2008; 22:33:15 

öyle bir şey yok.

xfi nin de value leri var (value yazmıyor isimlerinde ama, amaç düşük bütçeli kullanıcılara adı xfi olan -ama kendi olmayan- ses kartı sunabilmek.)

bunların ciplerinin xfi çip olduğu şüpheli.

en kestirme tanıma için sz tam pcb model alınız. Böylece riski azatmış olursunuz.
creative çok fazla çeşit kart üretiyor hangisinin ne olduğunu anlayamıyoruz.

tabi en iyisi üzerindeki ana çipin CA20K(1) olduğundan emin olmak. alırken bakabilirsiniz.
mesela x-fi extrem audio ve audgy value (se) de CA0106 çipi vardır

resimde bir live kart var tam pcb farzedinki kırmızı işaretli kısım yok oda yarım pcb kart olur.
Umarım farkı anlamışsınızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 11 Mayıs 2008; 22:35:43 >
delisolucan

11 Mayıs 2008; 22:42:00 

x fi olarak alcağım kart bu resmi ekte

http://images.americas.creative.com/images/corporate/artwork//tiff/pci_sb-xfi_xtremeaudio.tif direkt link

Xtreme Audio chipseti CA0106 - -

optional Low profile card (half height), does not contain the EMU20K1 chipset used by the rest of the series. Is based on the same chipset as the Audigy 2 SE and SB Live! 24-bit. It also has Crystalizer and CMSS-3D. Also available for PCI Express. (audigy 2 se ve sb live 24 bit le aynı chipset e sahip bi kart ekstra olarak crystalizer ce cmss-3d varmış)

bu kartmı yoksa audigy 2 zs mi almalıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delisolucan -- 11 Mayıs 2008; 22:46:45 >

delisolucan

12 Mayıs 2008; 0:54:48 

audigy 2 zs aldım.....

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları >> 5+1 kulaklığa ses kartı Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
DisplayLink
USB üzerinden monitör bağlantı teknolojisi
WEB Dersleri: Tanisma
Donanimhaberde WEB dersleriyle birlikteyiz

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç