Geçtiğimiz günlerde AMD'nin 125 watt ve üstü ısıl güç tasarımına yani TDP'ye sahip olan işlemcilerinin özellikle 780G yonga setini baz alan anakartların bir kısmı ile uyum sorunu yaşadığı bunda da özellikle anakartlarda kullanılan güç tasarımının etkili olduğu ifade edilmişti. 780G yonga setini kullanan anakartlar ile Phenom ürün gamının iddialı modellerini kullanmak isteyen kullanıcılara yönelik olarak AMD, 95 watt'lık ısıl güç tasarımına sahip olan Phenom 9750'yi de kullanıma sundu. Anons edilen ilk modeli 125 watt'lık TDP'ye sahip olan işlemcinin 95 watt'lık yeni varyasyonu 780G yonga setli anakartlarla da sorunsuzca kullanılabilecek. TDP haricinde genel teknik özellikleri değişmeyen ve 2.4GHz'de çalışan soket AM2+ formundaki Phenom 9750 üzerinde 2MB L2 ve 2MB L3 bellek yer alıyor. Bu arada işlemcinin yurt dışında 160 Avro civarından başlayan etiket fyatı ile kullanıma sunulduğunu da belirtelim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 11 Mayıs 2008; 17:40:18 >
amd nin oc konusunda geriliği bellek denetleyivilerinin işlemci içine gömülü olması yani oc beklemeyin intelde nehaleme geçince böyle olcak buda çok pahalı
benim merak ettiğim şey nasıl bir değişime uğradıda 30W birden bir TDP düşüşü yaşadı.. bunu baştan neden yapamadılar.. teknik özellikler aynı üretim teknolojisi aynı (65nm).. Eeee değişen nee??? şunu baştan yapsaydınız yaa... bir kere imaj kaybolunca geri getirmek çok ama çok zor oluyor...
benim merak ettiğim şey nasıl bir değişime uğradıda 30W birden bir TDP düşüşü yaşadı.. bunu baştan neden yapamadılar.. teknik özellikler aynı üretim teknolojisi aynı (65nm).. Eeee değişen nee??? şunu baştan yapsaydınız yaa... bir kere imaj kaybolunca geri getirmek çok ama çok zor oluyor...
Her iki versiyon da aynı anda satışa sunulmuştu zaten.
Forumda daha önce haberi yapılmıştı; 95 Watt'lık X4 9750, öncelikle HP ve Dell gibi büyük OEM sistem entegratörlerine verildi. 125 Watt'lıklar ise son kullanıcıya.
ah amd ahh ne yapaagini karistirdi işlemci cikarir ana kartla uyuzmaz anakart yapar işlemci uyuzmaz alacaktim 4 cekirdek caydım gene intel alacam 2 cekirdek olsun tam olsun valla 3 aydir bekliyordum kararimi verdim..
Bilrmeden konuşmayalım arkadaşlar !
Tüm işlemciler tüm anakartlarda sorunsuz. Bi' ihtimâl 780G chipsette 125 Watt'lıklar sorun çıkartıyordu. Onda da İşlemci bölümünde bulabilirsin. İnsanları yanıtlmayalım !
Zaten, 125 Watt'lık tek işlemci ( son kullanıcıya ulaşan) 9850 overclock işlemcisiydi. Zaten OC yapacak adam niye 780G chipseti kullansın 790X ya da 790 FX varken...
ah amd ahh ne yapaagini karistirdi işlemci cikarir ana kartla uyuzmaz anakart yapar işlemci uyuzmaz alacaktim 4 cekirdek caydım gene intel alacam 2 cekirdek olsun tam olsun valla 3 aydir bekliyordum kararimi verdim..
Bilrmeden konuşmayalım arkadaşlar !
Tüm işlemciler tüm anakartlarda sorunsuz. Bi' ihtimâl 780G chipsette 125 Watt'lıklar sorun çıkartıyordu. Onda da İşlemci bölümünde bulabilirsin. İnsanları yanıtlmayalım !
Zaten, 125 Watt'lık tek işlemci ( son kullanıcıya ulaşan) 9850 overclock işlemcisiydi. Zaten OC yapacak adam niye 780G chipseti kullansın 790X ya da 790 FX varken...
Eh intel destekcisi yönüm oc yapcak adam nie amd alsın diyor!
arkadaşlar cok büyütüyorsunuz olayı 95 watt ı cıkarabilselerdi aynı anda piyasaya sürerlerdi sanırım seri üretime gecemediler yada başka bir sebepten ki bu şekilde yansıdı bize fakat sonuc olarak işin içinde art niyet olsaydı 95 watt olanları 125 watt lık stokları eritene kadar piyasaya sürmezlerdi.öyleki ben 9750 alacak olsam su saatten sonra 95 watt tdp olan sürümü çıkmışken beklerim bunu amd de cok iyi biliyor demekki yetiştiremedi ve 9xxx serisini duyurdugu sırada bunuda göz ardı edemedi.yapmayın allah aşkına tmm intel iyidir hoşdur da her konuda amd ile ilgili cıkan her haberde intel giriyor araya ama intel haberlerinde biz sesimizi cıkarıyormuyuz. amd daha ucuz ve fiyatına gore performans ı orantı olarak daha yüksektir.hee param olsa intel alırdım ama amd yide yabana atmayalım artık hepimiz sonucta windows u acıyor ve DH ye giriyoruz :D hepinizi seviyorum...(anladın sen onu)