Çeşitli programlarla özellikle işlemci ve çekirdek sıcaklıklarını kontrol ediyorum, ama nedense tüm programlar birbirinden farklı değerler gösteriyorlar. Bir ara (overclock esnasında) işlemci ve çekirdek sıcaklıklarını Speedfan ve BIOS 70 derece civarı gösteriyordu ve fan son devirde dönüyordu, ama işlemci üzerine temas eden bakır yüzeye dokunduğumda herhangi bir sıcaklık algılamıyordum. BIOS default ayarlarına alıp tekrardan overclock yapınca biraz düzeldi gibi ama yine de her program farklı değerler okuyor. İşin ilginci benim hiçbirine inanasım gelmiyor, çünkü bu programların gösterdiklerinden daha düşük sıcaklık olduğunu tahmin ediyorum. Tüm programların ard arda alınhmış ekran görüntülerini koyuyorum. Bunlardan hangisine inanmalıyım veya inanmalımıyım sizce?
Core Temp, SpeedFan güzel programlar... Ben bunlara hep güvenirim ama 3-5 derece sapıtabilir her program...
Bu programlar sıcaklık değerlerini BIOS tan almıyorlarmı, kendileri mi hesaplayıp yazıyorlar? Her anakart buna müsaade edebiliyormu acaba. HDD ve SYS ve Ekran kartı ısılarında şimdiye kadar hep aynı değerleri gördüm, ama işlemciye gelince iş değişiyor.