Bilirsiniz gece çekimlerinde uzun pozlama yaparız. Yeri gelir 60 saniye bile pozlama yaparız. Bir manzarayı 60 saniye pozlarız, bir 60 saniye daha bekleriz. 2 dakika bekleriz yani fotoğrafımız güzel mi çıkacak kötü mü çıkacak diye Bunun nedeni kartımızın yazma hızı ile alakalı bir durum mudur? Saygılar.
tahminimce işleme hızı diye düşünüyorum. çünkü uzun pozlamayla da kısa pozlamayla da çekilen fotolar arasında taş çatlasa 1mb oynuyor. sonuçte kartın hızıyla ilgili olsa gündüz çekilden de gece çekilden de karta aynı hızla yazılırdı.
Benim Canon A450 ile Lumix FZ18 makinelerimin ikisinde de 15 saniye çekiyorsam 15 saniye bekliyorum, 5 saniye çekiyorsam 5 saniye bekliyorum. Bu iki makinanın işlemci hızı aynı o zaman öyle mi? İkisinde de aynı kartı kullanıyorum zaten.
Prof. makinalarda eğer noise reduction dediğimiz özellik açıksa(bazı makinalarda otomatik yapar) Uzun pozlama yaptığınız süre kadar bu işlemi yapar.Bu işlem sonucunda size daha az noise'li bir fotoğraf verir.
Islem hizi, fotografin yakalanmasi sensore dusen isigin kaydi kadar basit degil. Bayer dokulamasi, anti-aliasing gibi bircok islemden gecen isik ancak goruntuyu olusturuyor
Islem hizi, fotografin yakalanmasi sensore dusen isigin kaydi kadar basit degil. Bayer dokulamasi, anti-aliasing gibi bircok islemden gecen isik ancak goruntuyu olusturuyor
teknik açıklama güzel. ama ileri fotoğraf eğitimi alan kişiler detaylandırabilir. normal bir kullanıcı neyin ne olduğunu anlamaz. yani sonuçta Türkçesi; resmin işlenmesinden ötürü öyle uzun sürüyor. :)
teknik açıklama güzel. ama ileri fotoğraf eğitimi alan kişiler detaylandırabilir. normal bir kullanıcı neyin ne olduğunu anlamaz. yani sonuçta Türkçesi; resmin işlenmesinden ötürü öyle uzun sürüyor. :)
senin makinede nr yi kapaman oldukça yararına olacaktır. panasonicin nr sinin kötü olduğunu duydum. nr yi kapatman hem zaman kazandıracaktır hem de pc de ps ile nr müdahalesiyle daha iyi sonuçlara ulaşırsın eminim.