İşlemci dünyasının iki dev ismi Intel ve AMD arasındaki fiyat mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. Elimize ulaşan yeni bilgilere göre Intel'in 65nm üretim teknolojisi ile hazırlanan Core 2 Quad 6600 ve Core 2 Quad 6700 modelleri yurt dışında ilk defa modeline göre 150 ve 180 Avro altına gerilemiş durumdalar. 2.4GHz'de çalışan ve 8MB L2 bellek ile gelen Core 2 Quad 6600 ve 2.66GHz'de çalışan yine 8MB seviye 2 bellekli Core 2 Quad 6700 modelleri mevcut fiyatları ile hem AMD'nin B3 revizyonlu Phenom 9x50 serisinin satışını zorlaştırma görevi üstlenirken hemde 45nm üretim teknolojisi ile hazırlanan Yorkfield kod adlı Core 2 Quad 9000 serisinin sınıflandırılması adına üst fiyat segmentlerine de yer açmış oluyorlar. Öte yandan özellikle yurt dışında son derece yakın fiyat seviyesinden kullanıcılar ile buluşmakta olan Phenom 9550 ve Core 2 Quad 6600'ün performans düellosu ve satış rekabetinde tansiyon giderek yükselecek gibi görünüyor.
...valla beni tr ilgilendirir alaman sitelerindeki önemli diil burda teknofiyatda 224-280 dolar arsıda değişiyor fiyatlar ;6600 pek de ucuz değil yani.. ama 200 ün altına düşnce gerçektn de kayda değer indirim olmuş olur hem amd ya büyük darbe olurdu :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theyapici -- 11 Mayıs 2008; 18:00:39 >
umarım en kısa sürede türkiyede de bu fiyatlara düşer... uygun fiyata sistemi upgrade etmek çok iyi olurdu.. 4 çekirdekli işlemcilerin fiyatları şimdiden bu seviyelere düşmüşken 2009 yılında standartlaşması beklenen 4 çekirdek işlemciler bu seneden standart olma yolunda ilerliyor.. bu saatten sonra 2 çekirdekli işlemci alınmaz... ofis gibi basit işler istisna..
...valla beni tr ilgilendirir alaman sitelerindeki önemli diil burda teknofiyatda 224-280 dolar arsıda değişiyor fiyatlar ;6600 pek de ucuz değil yani.. ama 200 ün altına düşnce gerçektn de kayda değer indirim olmuş olur hem amd ya büyük darbe olurdu :)
Core 2 Q6600'ün resmi fiyatı Nisan ayı indirimleriyle 224$'a inmişti!
Tr'de de şu an 224$'dan başlayan fiyatlarla satılıyor.