Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
INTEL D975XBX2 Q6600 G0 OC PROBLEMİ

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Overclock >> Overclock >> INTEL D975XBX2 Q6600 G0 OC PROBLEMİ Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
umr34

11 Mayıs 2008; 14:17:31 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

ARKADASLAR YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
SORUNUM YUKARDA BELİRTTİĞİM BOARD VE İŞLEMCİYE SAHİBİM RAMLAR 667 KINGSTON 1GBX2 EKRAN KAERTI 8800GT SONIC
İLK DEFA INTEL BOARD KULLANIYORUM(İŞLEMCİYLE BİRLİKTE ÇOKK AMA COK UCUZ Bİ RAKAMA ALDIM:) ANCAK BIOS UNU COK İİ BİLMİYORUM
BIOS UPDATE İNİ YAPTIM İŞLEMCİYİ DEFAULT VOLTAJ LA 2.70 TE ÇLŞTRDM 2.93E KDADRDA ÇIKTIM.ANCAK 3.00 Ü DENEDİĞİMDE ANAKART HATA VERDİ.NESE DEDİM YEMİO HERALDE.AMA 2.93 E HATTA 2.70 2.66YA GERİ DÖNDÜĞÜMDE BİLE SİSTEM AÇILMIO.SDECE 2.4 TE AÇIO.SİSTEMİ KAPATTIM.SABAH AÇTIM VE BİDAHA DENEDİM YİNE 2.93 TE AÇTI.3E ÇEKTM HATAYI WERİD VE BAŞA SARDIK.YİNE 2.4 TE AÇIO SADCE.BUARDA COOLER MASTER 380W POWER SU. VAR SORUNU ÇIKARAN POWERIM YADA REAMLERİM GİBİ GELİO.ANCAK 2.93 Ü GÖRÜP SORA BİRAZ DAHA YÜKSELTTİĞİMDE HATAYI ALIORM.TAMM OLABİLİR.AMA 2.93E HATTA 2.7 E GERİ ÇEKTİĞİMDE BİLE SİSTEM AÇMIO.

YARDIMLARNIZ İÇİN TEKRAR TEŞEKKÜRLER
Korci

11 Mayıs 2008; 14:27:20 

Dostum o psu ile hiç overclock yapçam diye uğraşma bence, kesinlikle psudan kaynaklanıyor ilk olarak, sonrası dediğin gibi ramler.. İşlemci frekansı arttıkça güç tüketimi de o derece artacaktır. 2.93'de windows açılıyor mu? Bi pi veya orthos denemelisin stabilite ölçümü için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korci -- 11 Mayıs 2008; 14:27:26 >

umr34

11 Mayıs 2008; 14:31:18 

2.93te windows açılıoDU:D
2.70tede 3dmark tammladım 2.93te denemedim.çünkü bikere crash yedikten sora default yani 2.4 ten başkasında açmıo kesnlkle.hani eski ayarlarıma geri dönme şansım olmuo.
460w lık bi psu ile denicem bide umarım aşarım sorunu.gönül isterki p35 x38 bi boardla yapalm raht raht ama:D buarda işlemci anakart ve ekran kartına toplam 350 ytll gbi bir rakam werdim ve 0 hepsi nasılını fazla kurcalamayın:D
bu anakartla ilgili bilgisi olan varsa yapmam gerken farklı birşey warsa paylaşan olursa sewinirim tşkler tekrar

EcZaNeT

Sisteme Gözat

11 Mayıs 2008; 16:57:46 

senin en büyük sorun anakart.. o anakarttan daha fazla oc değeri bekleme..

GÜLMEK İÇİN MUTLU OLMAYI BEKLEME
BELKİDE MUTLULUK GÜLÜMSEMENLE GELECEK
SeVeRaL

Sisteme Gözat

11 Mayıs 2008; 20:18:26 

Sorun arkadaşın belirttiği gibi anakarttan kaynaklanıyor. Intel anakartların özelliği stabilitesidir, overclock için çok kötü kartlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeVeRaL -- 11 Mayıs 2008; 20:17:31 >

Intel C2D E8400 (4000 MHz - 500 FSB) # Gigabyte GA-P35-DQ6 # 2*1 GB CellShock 1000 (1250 MHz 5-5-5-5 7/24)
Sparkle Geforce 8800GT (660-2000 7/24) # Samsung 250 GB Sata II # Samsung 80 GB Pata
Asus 1814BLT Sata DVD-RW # Silverstone 550W # Philips 190S 19" LCD

Su Soğutmam: Zalman WB4 Gold Magicool 700 Lt Pompa Aquacool Nexxxos Extreme II Rad

Su Soğutma (5359 MHz)
AbsoluteZero

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

12 Mayıs 2008; 9:04:25 

Yapmayın arkadaşlar, anakart en canavar overclock olabilen anakartlardan, sadece sıvı azotla çok iyi overclock olamıyor düşük voltajda voltaj koruması olduğu için.. ( 1.8v olması lazım max ) Az kullanmadım zamanında.. 975 chipsetler içinde hem quadcore, hemde dualcore işlemciler ile en yüksek FSB yapabilen anakartlardan birisi.. 500FSB bariyerini ilk aşmış anakarttır kendilerii..

Voltajlarını yaz, belleklere, kuzey köprüsüne ne kadar voltaj veriyorsun.. 2.4 GHZ'de iken bellekler kaç MHZ'de çalışıyor.. 533MHZ'demi yoksa 667 MHZ'demi..

Bu tip bilgileri paylaşın arkadaşlar konu açtığınızda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AbsoluteZero -- 12 Mayıs 2008; 9:17:28 >

OcTeamTurkiye
umr34

12 Mayıs 2008; 9:58:03 

işlemci yada kuzey köprüsüne voltaj vermedim default yani ve default kullanmak istiyorum.ram leride 667mhz de alıştrıorum.bugn yeni ram alıcam
http://www.corsair.com/_datasheets/TWIN2X2048-6400C4.pdf
ayrıca psu yuda deiştirmem lazım 380w la hem oc li q6600 hem 8800gt zor.460w cooler master yeterli olurmu acaba?

umr34

13 Mayıs 2008; 9:32:43 

ARKADAŞLAR DÜN ALDIĞIM CORSAİR RAM LER UÇAKMIŞŞ
AYRICA BTANEDE 430W COOLER MASTER BULDM İŞLEMCİ 3.00GHZ RAHAT GÖRDÜ VOLTAJSIZ.BUARADA VOLTAJI DEFAULT TA BRAKINCA CPUZ 1.16 GİBİ RAKAMLAR VERİYOR.BU İŞLEMCİNİN DEFAULT VOLTAJI 1.2875 DEĞİLMİ ? GİGABYTE KARTLARDA OŞEKİLDE AYARLANDIĞI İÇİN BENDE O ŞEKİLDE AYARLADIM.RAM LERDE 1000MHZ ÇALIŞIO CİDDEN İİ RAMLER.800MHZ DEDE 4-4-4-12 GÖRÜO.MAŞALLAHH DİİM

YARDIM EDEN YADA ETMEYE ÇALIŞAN ARKADASLARA TEŞEKKÜRLER..
umr34

16 Mayıs 2008; 11:50:54 

TEKRAR MERABA ARKADASLAR
2-3GÜNDÜR SİSTEMİM SORUNSUZ ŞEKİLDE ÇALIŞIYORDU.SADECE EVEREST TE ÇEKİRDEK SICAKLIKLARI BANA BİRAZ FAZLA GİBİ GELDİ.BOŞTA 45-50 YÜKTE 65-70 DERCELERDE GEZİNDİ.BİRDE DÜN MAKİNAMI AÇIK BRAKTIM DOWNLOAD YAPIYORDUM.İŞTEYKEN ELEKTRİK KESİLMİŞ. VE GELDİĞİMDE MAKİNAM KAPALIYDI.TEKRAR AÇTIM ANCAK ANKART 3GÜNDÜR KULLANDIĞIM DEĞERLERDE AÇMADI.BNDE DEFAULT A ÇEKTİM.SONRA TEKRAR 2.60 2.70 3.00 DENEDİM.HİÇBİRİNİ AÇMADI.BUARADA KARTA BİOS UPDATE İ YAPMIŞTIM.ANCAK ARA SIRA BİOS EKRANIN SİSTEMİN KİLİTLENDİĞİNİ FARKETTİM.YENİ Bİ BİOS UPDATE İ ÇIMŞ BU KAŞAM DENİCEM.ANCAK ŞUAN İŞYERİNDEYİM.
2 SORUM OLUCAK BİRİNCİSİ 2.40 TA BİLE BU SICAKLIKLARI GÖRÜYORUM.SICAKLIK DEERLERİ NORMALMİ.
2.SORUM İSE ELEKTRİK KESİLİP MAKİNAM KAPANDIKTAN SONRA TEKRAR AÇTIĞIMDA 2.40 IN ÜSTÜNE ÇIKAMAMAY BAŞLADIM.RAM LER 1000MHZ AÇILIODU İŞLEMCİDE 3.0 DA STABİL ÇALIŞIODU NE BİR ÇAKILMA NE BİR RESET.EVEREST VE ORTOSH 3DMARK GBİ PRRAMLARDA VE OYUNLARDADA DENEDİM BİR SORUN YAŞAMADIM.SRUNUM BİOSLA İLGİLİMİ(BİOSTAKİ KİLİTLENMELERDE MİDEMİ BULANDIRDI AÇIKÇASI) O DEĞ,LSE NE OLABİLİR NE GBİ TAHMİNLERİNİZ VAR.
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...
quote:

Orjinalden alıntı: AbsoluteZero

Yapmayın arkadaşlar, anakart en canavar overclock olabilen anakartlardan, sadece sıvı azotla çok iyi overclock olamıyor düşük voltajda voltaj koruması olduğu için.. ( 1.8v olması lazım max ) Az kullanmadım zamanında.. 975 chipsetler içinde hem quadcore, hemde dualcore işlemciler ile en yüksek FSB yapabilen anakartlardan birisi.. 500FSB bariyerini ilk aşmış anakarttır kendilerii..

Voltajlarını yaz, belleklere, kuzey köprüsüne ne kadar voltaj veriyorsun.. 2.4 GHZ'de iken bellekler kaç MHZ'de çalışıyor.. 533MHZ'demi yoksa 667 MHZ'demi..

Bu tip bilgileri paylaşın arkadaşlar konu açtığınızda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umr34 -- 16 Mayıs 2008; 11:52:47 >
umr34

18 Mayıs 2008; 22:25:35 

arkadaslar bu kartı kullanan kimse mi yok yada kimse daha once kullanmadımı bi yardım edin ya içinden çıkamadım bu işin.2.4 ten başka bi ayra getiremiorm kesinlikle voltaj da vermek istemiorm.ama zaten daha oonceden v vermeden 3.00 ghz çalştrdm.şuan niye olmuyo neyi yanlış yada eksik yapıo olabirim?yada tavsiyeniz nedir bi yardım

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Overclock >> Overclock >> INTEL D975XBX2 Q6600 G0 OC PROBLEMİ Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Thermaltake Armor+ VH6000BWS
Thermaltake Armor+ VH6000BWS PC Kasası Video incelemesi
HIS Türkiye Röportajı
AMD Spider Platformu Lansmanı : HIS Türkiye Genel Müdürü Hakan ABA ile Röportaj

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç