Arkadaşlar Akşam overclock yapmaya çalıştım becerdim mi beceremedim mi bilmiyorum. Yazılanlara göre yapmaya çalıştım İşlemci Bir yerde 3.00 Ghz yazıyor Bilgisayarım özelliklerinde 3.54 Ghz yazıyor. Çalıştır a basıp dxdiag yazdığımda da aynı şekilde 3.00 yazıyor. İşlemcim şimdi kaç Mhz.
cpu nu 3.0 ghz den 3.55 ghz e cikarmisin su anda 3.55 ghz de islemcin.
İyide abilerim neden diğer işlemci bilgilerinde bunlar görünmüyor. Neden 3.00 görünüyor.
Orada işlemcinin markasını görürsün.Şu anda çalıştığı hızı ise bilgisayarım/özelliklerden görürsün. Merak etme.İşlemcin 3.5 ghz çalışıyor.Ama 0.5 ghz yani 500 mhz'nin genel performansa pek faydası olabileceğini sanmıyorum.
cpu nu 3.0 ghz den 3.55 ghz e cikarmisin su anda 3.55 ghz de islemcin.
İyide abilerim neden diğer işlemci bilgilerinde bunlar görünmüyor. Neden 3.00 görünüyor.
Orada işlemcinin markasını görürsün.Şu anda çalıştığı hızı ise bilgisayarım/özelliklerden görürsün. Merak etme.İşlemcin 3.5 ghz çalışıyor.Ama 0.5 ghz yani 500 mhz'nin genel performansa pek faydası olabileceğini sanmıyorum.
peki ne yapayım. 4.00 ghz yapayım mı? 800 mhz ramlari 900-1000 mhz olarak çalıştırırsam sorun olur mu? veya ayrı olarak ne yapayım?
Sıcaklık dediğin bu mu oluyor? Bilgisayarda bulunan VDOTool diye birşey. Eğer buysa 41-48 arası derecede oynuyor. Yeterli mi? Biraz daha yukarı overclock yapayım mı?