Arkadaşlar Dün 500gb seagate 32mb aldım.Şuan 80gb hdd var.İlk hddimi 500gb yapabilmem için sata1 slotuna takıp format atmam ve yeniden xpyi kurmam gerekli değil mi?
Şuan 80gb kullanıyorum ve sata2 slotunda 500hdd takılı onu ilk başta ne yapmam gerek.Sistem yeni diskki buldu yükledi.Sonra ben yönete gidip diski biçimlendireyim değilmi?
İlk alınan hdd'ime ne yapmam gerek ve sizler ne önerirsiniz.Bozuk olup olmadığını nasıl anlarım?
Herkese Şimdiden yazacakları cevapları için teşekkür ederim.
ilk hdd 80 gb olduguna gore 30 gb xp var 50 sinde onemli bişeyin varsa al ve 500 lugu sata 1 80 ligi sata2 ye tak ve format at ondan sonra 580 gb ı 4X145 yap bu hem senin için ii olur hemde beyinin olan c için rahar olur c nin yeterince buyuk olması gerektigini unutma varsayılan bolumdur orası
ben bi format attım c ye fazla yer ayırmamıstım ve hemen dolmustu ve rahatsız olmustum hiç iş yapamamıstım neyse daha fazla hdd olsaydı raid 0 veya 1 onericektim
kolay gelsin
Intel Core2 Duo E6600 @ 3005.84 Mhz = Asus P5K-E Wifi-Ap = Kingston Valueram 2x1GB 800 Mhz 5.5.5.15 1.8v = Msı N9600GT OC v127 @800/1009/2005mhz Coolermaster Real Power M520 520W = Asus TA-951 = Seagate 320GB NCQ 16MB = Lg GSA-H44N = Samsung Syncmaster 732N+ = Microsoft Lazer Desktop 6000
Janer teşekkür ederim ilgine. Ben peki bu 500lüğü bölmesem nasıl olur.Gerek duymuyorumda çünki ayrıca 500 gb extarnel hdd var.Yedeği ona alıyorum. Yardımların için teşekkür ederim.
Ben de Janer'in dediğinin tam tersini düşünüyorum.C,varsayılan bölüm olmasına rağmen fiziksel olarak farklı bir sürücüye yazılımlarını,oyunlarını kurarsan her formatta o oyunları kurmana gerek kalmaz.Hal böyle olunca da C'nin büyük boyutlu olması gerekmez.Şöyle örneklendireyim:
Ben C sürücüsünü küçük tuttum;Battlefield 2,Crysis,Adobe photoshop CS3,Adoba Dreamveawer'ı D:\program files klasörüne attım.Velev ki C'deki işletim sistemi hantallaştı,hemen format atıp sürücüleri kurma işinin arından bu oyunu oynar,yazılımları kullanırım.
500'lüğü bölümlendir bence,En azından ikiye böl ki işletim sistemini ona kur.32 mb önbellek az değil