Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
P5B ve NVIDIA ikilemi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> P5B ve NVIDIA ikilemi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Malko

11 Mayıs 2008; 12:05:46 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar

Ekran kartımla alakalı ve yüksek ihtimalle anakart temelli yaşadığım bir sorun var. Hemen özetleyeyim.

Şimdi ben anakart olarak Asus P5B kullanıyorum ve ekran kartım geçen haftaya kadar 7950GT idi ve XP PRO SP2 kullanıyordum. Windows'u açtığım zaman hiçbir sorun yaşamazken bir oyun açtığımda görüntüde artifact'lar oluşuyor ve sistem kitleniyordu. Makineyi tekrar açtığım zaman oyunlarda herhangi bir sorun olmuyor ve sistemi kapatana kadar sorun yaşamıyordum. Ben bunun büyük ihtimal ekran kartından kaynaklandığını düşünüyordum çünkü kartı ilk aldığım zamanlar başarısız OC denemelerim olmuştu ve kart artifact sorunları vermişti.

Geçen hafta 8800gt aldım ve makineyi Vista kurarak güncelledim. Anakartın son BIOS'unu, ekran kartının son sürücülerini ve Vista Ultimate'in son yamalarını yükledim. Sistemi açtığım zaman hoşgeldiniz ekranından sonra şifremi girmemle beraber 1 saniyelik bir kitlenme oluyor ve BSOD ekranı ile karşı karşıya kalıyorum. Ekranda sorunun nvlddmkm.sys adlı dosya ile ilgili olduğu yazıyor. Restart'tan sonra makine herhangi bir sorun çıkarmadan çalışmaya başlıyor. Yani XP'de yaşadığım sorun ile tamamen aynı yalnız buradaki fark Vista'da mavi ekran verip hemen makinanın açılışında kapanması. Vista çevrimiçi yardım ile sorunu aradı ve sorunun ekran kartında olduğunu buldu ve Nvidia'ya yönlendirdi.

Net'te ufak çapta bir araştırma yaptım ve benim gibi birçok insanın bu dosya nedeni ile BSOD'larla karşılaştığını gördüm. Birçoğu oyun oynarken herhangi bir zaman yaşarken bazılarının bir kere kapanınca tekrar açılmamış, Nvidia durum ile ilgili sürücülerini güncellediğini belirtmiş ancak benim kullandığım sürücüler son versiyonlar ve herhangi bir yardımda bulunmadı. Uzun lafın kısası arkadaşlar benim gibi bu sorunu yaşayanlar var mıdır ve bu problemi çözdülerse yardımlarını alabilir miyim?

Şimdiden teşekkürler.

Anakart Asus P5B
Gigabyte 8800GT
Twinmos 3X 1GB 800MHZ
600watt Cooler Master PSU
Audigy 2 ZS (forumlarda bunu kullanan çok gördüm)

kadir_metallica

11 Mayıs 2008; 15:26:41 

problemin çözümü = XP

Asus P5K-E WIFI/AP-E8400+Thermalright Ultra 120-2x2 G.Skill @1080 5-5-5-15-Asus EN8800GTX@650/1566/2000-2*250 samsung Sata II(Raid 0)+ 1 250 gb samsung sata II-TT Shark Case-TT Toughpower 750W-X- Razer Speedmat Mouse Pad-Razer Copperhead mouse-Samsung 940BW Vista Ultimate
mami23®

Sisteme Gözat

11 Mayıs 2008; 15:34:18 

zaten xp dede aynı sorun olmuş arkadaşta ve gerçekten ilginç bi sorun inş çözülür

Nvidia Palit 9600gt Sonic|Asus p5k-se Motherboard|İntel® E6700 2.66@3100mhz|Cooler Master Extreme Power 550w|acer al1916w 19'|Cm Musketer1|Samsung sata dvd-rw|Cm Hyper uc cpu cooler|Cooler Master RC690 case|PowerPack 1000watt ups|500Gb seagate NCQ 32mb cache hdd|2x2 Ocz ddr2 800mhz vista ferformance platinium ram|Microlab MC800 4+1|
donanimhaber@hotmail.com
s3k0

Sisteme Gözat

11 Mayıs 2008; 18:06:50 

Twinmos 3X 1GB 800MHZ sunun 2 sini cıkartıp tek olarak 1gb takarmısın ?

kadir_metallica

12 Mayıs 2008; 14:01:24 

xp de iken 8800 gt si yok muşki... xp+8800gt =no problem

Asus P5K-E WIFI/AP-E8400+Thermalright Ultra 120-2x2 G.Skill @1080 5-5-5-15-Asus EN8800GTX@650/1566/2000-2*250 samsung Sata II(Raid 0)+ 1 250 gb samsung sata II-TT Shark Case-TT Toughpower 750W-X- Razer Speedmat Mouse Pad-Razer Copperhead mouse-Samsung 940BW Vista Ultimate
hukaya

14 Mayıs 2008; 23:52:43 

quote:

Orjinalden alıntı: Malko

Merhaba arkadaşlar

Ekran kartımla alakalı ve yüksek ihtimalle anakart temelli yaşadığım bir sorun var. Hemen özetleyeyim.

Şimdi ben anakart olarak Asus P5B kullanıyorum ve ekran kartım geçen haftaya kadar 7950GT idi ve XP PRO SP2 kullanıyordum. Windows'u açtığım zaman hiçbir sorun yaşamazken bir oyun açtığımda görüntüde artifact'lar oluşuyor ve sistem kitleniyordu. Makineyi tekrar açtığım zaman oyunlarda herhangi bir sorun olmuyor ve sistemi kapatana kadar sorun yaşamıyordum. Ben bunun büyük ihtimal ekran kartından kaynaklandığını düşünüyordum çünkü kartı ilk aldığım zamanlar başarısız OC denemelerim olmuştu ve kart artifact sorunları vermişti.

Geçen hafta 8800gt aldım ve makineyi Vista kurarak güncelledim. Anakartın son BIOS'unu, ekran kartının son sürücülerini ve Vista Ultimate'in son yamalarını yükledim. Sistemi açtığım zaman hoşgeldiniz ekranından sonra şifremi girmemle beraber 1 saniyelik bir kitlenme oluyor ve BSOD ekranı ile karşı karşıya kalıyorum. Ekranda sorunun nvlddmkm.sys adlı dosya ile ilgili olduğu yazıyor. Restart'tan sonra makine herhangi bir sorun çıkarmadan çalışmaya başlıyor. Yani XP'de yaşadığım sorun ile tamamen aynı yalnız buradaki fark Vista'da mavi ekran verip hemen makinanın açılışında kapanması. Vista çevrimiçi yardım ile sorunu aradı ve sorunun ekran kartında olduğunu buldu ve Nvidia'ya yönlendirdi.

Net'te ufak çapta bir araştırma yaptım ve benim gibi birçok insanın bu dosya nedeni ile BSOD'larla karşılaştığını gördüm. Birçoğu oyun oynarken herhangi bir zaman yaşarken bazılarının bir kere kapanınca tekrar açılmamış, Nvidia durum ile ilgili sürücülerini güncellediğini belirtmiş ancak benim kullandığım sürücüler son versiyonlar ve herhangi bir yardımda bulunmadı. Uzun lafın kısası arkadaşlar benim gibi bu sorunu yaşayanlar var mıdır ve bu problemi çözdülerse yardımlarını alabilir miyim?

Şimdiden teşekkürler.

Anakart Asus P5B
Gigabyte 8800GT
Twinmos 3X 1GB 800MHZ
600watt Cooler Master PSU
Audigy 2 ZS (forumlarda bunu kullanan çok gördüm)

benimde anakartım aynı. aynı sorunları bende yaşadım önce 512 mb palit 8800gt sonic aldım sorun yaşayınca Asus un 1gb EN8800GT ekran kartı ile değiştirdim (2 defa) ama sorunu çözemedim sonunda iade edip powercolor HD 3870x2 aldım şimdi sorunsuz kullanıyorum. nvida chipset li ekran kartı kullanmak nasip olmadı.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> P5B ve NVIDIA ikilemi Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
ThermalTake Shooner fansız VGA soğutucu
TT nin fansiz 0 ses VGA sogutucusu
High Power 560W
High Powerın modüler ve güç göstergeli güç kaynağı

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç