Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Smartdisk EXT. 500GB Disk E-Sata bağlantı problemi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama >> Smartdisk EXT. 500GB Disk E-Sata bağlantı problemi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
garfie

11 Mayıs 2008; 0:27:27 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Smartdisk Premium 500 GB USB eSATA harici disk aldım.
eSata olduğu için tercih ettim ancak bir türlü eSata bağlantısını çalıştıramadım.
USB'den kullanıyorum ama eSata özelliği için fazla para verip de sadece USB'den kullanabilmek can sıkıcı.
Bu konuda bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.

Anakart:
MSI P35 Platinum

sistemde 2 adet seagate 320Gb disk var, (RAID 0)
Bütün sürücüler güncel.

intel matrix consol port 0'da diski buluyor, formatlıyorum. Ama yeniden başlattığımda disk yine kayıp.
veya açılışta raid controller bir görüyor bir görmüyor. (non-Raid olarak görüyor bazen ama açıldığında disk manager'de yine yok)

amacım gerektiğinde taşınabilir hızlı bir yedekleme sistemiydi ama böyle olacağını bilseydim hiç almazdım :(

Şimdiden teşekkürler...

MSI P35 Platinum / Intel Q6600 2.4GHz /2x2Gb OCZ Platinum DDR2-800MHz / 2x Seagate 320Gb RAID / Sparkle 8500GT / FSP BlueStormII 500W / Philips 22" 2ms / Harman Kardon 2+1
YBA

11 Mayıs 2008; 0:49:47 

Bazen disk manager da gözükmüyormu,
yoksa bilgisayarımda mı gözükmüyor, formatladıktan sonramı geliyor,
eğer öyle ise, işletim sistemi harf atamıyor olabilir, disk managerdan manuel harf atayabilirsin,

bazen çalışıp bzen çalışmaması garip,
kablolarda sorun yok değilmi,
biosdan belki e-sata yı enable et gibi birşey olabilir,

yeni bir teknoloji olduğu için işletim sistemi şaçmalıyor olabilir,
belki diskin kendi sürücülerini kurman işe yarıyabilir.
garfie

11 Mayıs 2008; 13:38:24 

diskin sürücüsü yok.
Bios'da e-sata ile ilgili hiç birşey yok.

harici diski çalıştırıyorum. PC açıldığında disk manager ve bilgisayarımda görünmüyor.
Intel Matrix Storage Consolu çalıştırıyorum, yeni disk arattırıyorum. bir süre sonra "program yanıt vermiyor" diyor ve kapatıyorum. işte bu anda taskbar'da yeni disk bulundu diye balon çıkıyor, Matrix Storage, disk manager görüyor, formatlıyorum, harf atıyorum. bilgisayarımda da görünüyor herşey normal.
ama bir dahaki restart'da herşey kayboluyor.

açılışta raid controller ekranı geldiğinde bazen görünüyor bazen de görünmüyor. (raid ekranında görünse bile uzun bir süre sonunda açılıyor ve yine hiç bir yerde görünmüyor.)

anakartta 2 adet e-sata var, ikisi de aynı durumda.

Kablo sata/e-sata kablosu, sorun olduğunu sanmıyorum çünkü bir şekilde gördüğünde sorunsuz çalışıyor.
işletim sistemim XP Pro x64

MSI P35 Platinum / Intel Q6600 2.4GHz /2x2Gb OCZ Platinum DDR2-800MHz / 2x Seagate 320Gb RAID / Sparkle 8500GT / FSP BlueStormII 500W / Philips 22" 2ms / Harman Kardon 2+1
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama >> Smartdisk EXT. 500GB Disk E-Sata bağlantı problemi Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
ATI CrossfireX, nVidia SLI
Crossfire mı yoksa SLI mı daha iyi hızlandırma sağlıyor?erformanslı?
Gigabyte P35-DS3R anakart
Gigabyte in Intel in yeni yonga setini tasiyan yeni anakarti

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir