Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Kapasitör Yaşlanması

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Kasa/Güç kaynağı >> Kapasitör Yaşlanması Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
DeWe

10 Mayıs 2008; 22:52:12 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Yeni bir sistem aldım. Eski AMD K8'i emekli ediyorum. Eski sistemimle birlikte kullandığım 380 Watt Cooler Master güç kaynağımın yetip yetmeyeceğini araştırmak için hepimizin bildiği eXtreme Power Supply Calculator v2.5
uygulamasını kullandım. Tüm bileşenleri ekleyip hesapladığım zaman 255 Watt gibi bir ihtiyaç görerek rahatladım. (Overclock dahildir.) Fakat altta Capasitor Aging dikkatimi çekti ve şöyle bir dip notu vardı;

quote:

Electrolytic capacitor aging. When used heavily or over an extended period of time (1+ years) a power supply will slowly lose some of its initial wattage capacity. We recommend you add 10-20% if you plan to keep your PSU for more than 1 year, or 20-30% for 24/7 usage and 1+ years.

PSU tam 1 yıllık olduğundan %20 ek yaparak en kötü seneryoya baktım. Ve 50 Wattın boşa gittiğini gördüm. Abartılı mı, dikkate alınmalı mı ?

// DFi.P35.T2RS.ICH9R // INTEL.E8400 @ 4050MHZ // Team.Xtreem.2x1GB.4-4-4-12 @ 1069MHZ @ 2.125V //
// ??? HD4850 (alınacak) // Seagate.320GB.SATAII.NCQ.16MB //

// UV.Reactive.Mod // BigTyphoon // CoolerMaster.Centurion // LCPower.560W //
hapurga

10 Mayıs 2008; 23:09:49 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Kullanılan kapasitörlere göre değişir,eğer sıcaklık değeri yüksek Japon kapasitörler kullanılmışsa (Bunlar pahalı olduklarından yanlızca kaliteli ve pahalıya satılan psu veya endüstriyel psularda kullanılıyor) aging o seviyede olmaz ama digerleri için bir şey söylemek güç sıcaklık nem vesair çeşitli etkenlerde değerlendirilmeli.Bunun yanında bence psu olarak ilk dikkat edeceğiniz konu watt değil ,sabit gerilim sağlaması (örnek 1000W psunuz olsa ama gerilimi sabit veremiyorsa özellikle overclock yaptığınızda veya oyun oynadığınızda sisteminizde stabilite olmayacağı,restart ve sair problemler yaşayacağınız aşikar)Watt olarakta ihtiyaç duyulan gücün en az yüzde 30-40 fazlasını almakta (uzun dönem ve overclockta faydalı) yarar var diye düşünüyorum.Saygılarla

İntel 8400@(4200), Msi P35 Platinium,2x1A-Data Extreme ,2xST3300622AS 300 Gb(16mb cache raid 0),1xSeagateSürücü ST3500320AS 500gb,1x WD My book 500gb External,Gecube 4850,Samsung 971p 19", Skystar 2 ,3R system İCe age Plus,
Asus 1616Bl Dvd-Rw,Pc Power&Cooling silencer 610W, Logitech G-15 ,Thermaltake Shark Kasa,Microtec x6 Scanner,Xerox 6120Color Lazer
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Kasa/Güç kaynağı >> Kapasitör Yaşlanması Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
CeBIT 07 / C3 Bilgisayar
Super Micro sunucu sistemleri hakkında geniş bir röportaj
CeBIT 07 / Eray Soft Standı
Eray Softun dağıtımını yaptığı tarayıcılar hakkında bilgiler alıyoruz.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar