arkadaşlar yeni bir sistem topladım e8400 c2d 3.0 işlemci var asus p5k-se anakart var. ilk aldığımda işlemci ilk açılışta 13-15 derece ile açılıyordu. fan ses yapında ben de çıkarıp (İşlemci fanı) tekrar taktım . ama sonradan ne oldu ise ses devam etti ama işlemci sıcaklığı ilk açtığımda biostan değerin 45 derece olduğunu gördüm. muhtemel sebepleri ne olabilir acaba bu ısının. ayrıca bios güncellemesi de yaptım.
bir de bu işlemcini normal çalışma sıcaklığı kaç derece.
fan ayarlarına dokunmadım hiç acaba yeni fan alsam düzelir mi. bir de zaten orjinal fan anakartı biraz eğdi. onun için değiştirsem mi acaba. sorun fandan mıdır yoksa başka bir arıza olabilir mi. anakartta falan. yoksa tamamen bu sorun fandan mıdır.
denizg
Uzaklaştırılmış 29.9996905902735 gün cezanın 10 günü kaldı.
10 Mayıs 2008; 23:01:57
quote:
Orjinalden alıntı: dafkanat
fan ayarlarına dokunmadım hiç acaba yeni fan alsam düzelir mi. bir de zaten orjinal fan anakartı biraz eğdi. onun için değiştirsem mi acaba. sorun fandan mıdır yoksa başka bir arıza olabilir mi. anakartta falan. yoksa tamamen bu sorun fandan mıdır.
fanın oturduğundan eminmisin,fanın artında termal macun varmı ? bir de intel işlemcisi olan anakartlarda anakartın yamuk yumuk olması gayet doğal (intel fanları yüzünden
arkadaşım en iyisi sen tekrar işlemcinin termal macununu tazele. ardından olmazsa tekrar 45 civarında gezerse yeni fanla işi halledecen gibi duruyor. zaten 45 nm işlemci olduğu için güzel bi işlemci soğutucusu ile hız aşırtmada yaparsın.
11 Mayıs 2008; 15:53:32
quote:
Orjinalden alıntı: colins547
arkadaşım en iyisi sen tekrar işlemcinin termal macununu tazele. ardından olmazsa tekrar 45 civarında gezerse yeni fanla işi halledecen gibi duruyor. zaten 45 nm işlemci olduğu için güzel bi işlemci soğutucusu ile hız aşırtmada yaparsın.
bir de işlemcinin heatsink ine dokunsana oda sıcaklığı ile aynı ısıdaysa yanlış gösteriyor demektir.40 küsürse ılık olması lazım.8400 lar sıcaklığı yanlış gösteriyor diye biliyorum.
tamam en iyisi ben yarın vidalı fan siparişi vereyim. termal macunuda güzelce sürüp deneyeyim. bakalım ne olacak sonuç. herkese çok teşekkürler. fanı takınca sonucu buraya yazarım arkadaşlar. inşallah normale döner.hem seste yapıyor bu fan. belki azaltırız gürültüyü.
bence sen bide şunu dene. evde vantilatör filan varsa. daya kasanın içine. bir kaç parça buz kalıbı filan. Bak bakalım sıcaklık nasıl değişiyor.
yahu acayip üyeler var şu forumda , e serisi işlemciler ısınmıyor programlar ölçemiyor doğru düzgün olay bu , heatsinke elinizi değin ılık olduğunu hissedeceksiniz , eğer cok ısınmış olsaydı heatsinke el değmezdi
slm arkadaşlar benim makinemde bir sorun var genelde flash bellek taktığımda biçimlendirme yaptığımda biçimlendirme bitmeden makinem resetleniyo neden kaynaklana bilir yardamcı olursanız sevinirim