Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
İŞlemcim çok ısınıyor sebebi ne olabilir.

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Cpu >> İŞlemcim çok ısınıyor sebebi ne olabilir. Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
dafkanat

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

10 Mayıs 2008; 22:40:49 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar yeni bir sistem topladım e8400 c2d 3.0 işlemci var asus p5k-se anakart var. ilk aldığımda işlemci ilk açılışta 13-15 derece ile açılıyordu. fan ses yapında ben de çıkarıp (İşlemci fanı) tekrar taktım . ama sonradan ne oldu ise ses devam etti ama işlemci sıcaklığı ilk açtığımda biostan değerin 45 derece olduğunu gördüm. muhtemel sebepleri ne olabilir acaba bu ısının. ayrıca bios güncellemesi de yaptım.

bir de bu işlemcini normal çalışma sıcaklığı kaç derece.

e8400 c2d 3.0 ghz

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
hovardaa

10 Mayıs 2008; 22:42:45 

30 derece 35 derece fln da kardesim nie cikarion cpu fanını fan ayarlarıyla oynamısındır belki de

~~~EsKiSeHiR~~CaNıMSıN~~
dafkanat

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

10 Mayıs 2008; 22:47:32 

fan ayarlarına dokunmadım hiç acaba yeni fan alsam düzelir mi. bir de zaten orjinal fan anakartı biraz eğdi. onun için değiştirsem mi acaba. sorun fandan mıdır yoksa başka bir arıza olabilir mi. anakartta falan. yoksa tamamen bu sorun fandan mıdır.

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
denizg
Uzaklaştırılmış
29.9996905902735 gün cezanın 10 günü kaldı.

10 Mayıs 2008; 23:01:57 

quote:

Orjinalden alıntı: dafkanat

fan ayarlarına dokunmadım hiç acaba yeni fan alsam düzelir mi. bir de zaten orjinal fan anakartı biraz eğdi. onun için değiştirsem mi acaba. sorun fandan mıdır yoksa başka bir arıza olabilir mi. anakartta falan. yoksa tamamen bu sorun fandan mıdır.

fanın oturduğundan eminmisin,fanın artında termal macun varmı ?
bir de intel işlemcisi olan anakartlarda anakartın yamuk yumuk olması gayet doğal (intel fanları yüzünden
dafkanat

Sisteme Gözat

10 Mayıs 2008; 23:07:01 

fanın oturdupğundan eminim çünkü iyice kontrol ettim ama macun çıkarıp tekrar takmaya başladığımda biraz kurumuş gibi idi.

colins547

11 Mayıs 2008; 13:59:08 

arkadaşım en iyisi sen tekrar işlemcinin termal macununu tazele. ardından olmazsa tekrar 45 civarında gezerse yeni fanla işi halledecen gibi duruyor. zaten 45 nm işlemci olduğu için güzel bi işlemci soğutucusu ile hız aşırtmada yaparsın.

denizg
Uzaklaştırılmış
29.9996905902735 gün cezanın 10 günü kaldı.

11 Mayıs 2008; 15:53:32 

quote:

Orjinalden alıntı: colins547

arkadaşım en iyisi sen tekrar işlemcinin termal macununu tazele. ardından olmazsa tekrar 45 civarında gezerse yeni fanla işi halledecen gibi duruyor. zaten 45 nm işlemci olduğu için güzel bi işlemci soğutucusu ile hız aşırtmada yaparsın.

bir de işlemcinin heatsink ine dokunsana oda sıcaklığı ile aynı ısıdaysa yanlış gösteriyor demektir.40 küsürse ılık olması lazım.8400 lar sıcaklığı yanlış gösteriyor diye biliyorum.
Dark_Lord_

11 Mayıs 2008; 16:38:09 

Tekrar düzgünce termal macun sürerek yalıtımı saglamayı dene.

dafkanat

Sisteme Gözat

12 Mayıs 2008; 0:13:20 

tamam en iyisi ben yarın vidalı fan siparişi vereyim. termal macunuda güzelce sürüp deneyeyim. bakalım ne olacak sonuç. herkese çok teşekkürler. fanı takınca sonucu buraya yazarım arkadaşlar. inşallah normale döner.hem seste yapıyor bu fan. belki azaltırız gürültüyü.

nazi81

Sisteme Gözat

12 Mayıs 2008; 0:28:27 

yaw birde amd ye cok ısınıyo diyorlar her forumda intelle ilgili mutlaka sicaklık sorunu var...

(AMD ATHLON 64 X2 6400+ 3.21 GHZ)(ASUS Triton 79 Amazing)(ASUS M2N32WS PRO)(GAİNWARD 8600GTS 512MB GPU 675MHz MEMORY 2016MHz SHADER CLOCK 1450 Mhz)(OCZ 4X1 5-5-5-15 800 MHZ)(CORSAİR 450PSU)(CREATIVE SOUND BLASTER X-FI PLATINUM FATAL1TY)(LG L1900R)(2XSEAGATE ST3250410AS 250GB)(SHARKON REBEL9)
Vega_dj

12 Mayıs 2008; 0:55:12 

bence sen bide şunu dene.
evde vantilatör filan varsa. daya kasanın içine. bir kaç parça buz kalıbı filan. Bak bakalım sıcaklık nasıl değişiyor.

helsloot

Sisteme Gözat

12 Mayıs 2008; 1:38:27 

quote:

Orjinalden alıntı: Vega_dj

bence sen bide şunu dene.
evde vantilatör filan varsa. daya kasanın içine. bir kaç parça buz kalıbı filan. Bak bakalım sıcaklık nasıl değişiyor.

yahu acayip üyeler var şu forumda , e serisi işlemciler ısınmıyor programlar ölçemiyor doğru düzgün olay bu , heatsinke elinizi değin ılık olduğunu hissedeceksiniz , eğer cok ısınmış olsaydı heatsinke el değmezdi

İnsanlar görüntüleriyle karşılanır, şahsiyetleriyle uğurlanır.
alone_boys

12 Mayıs 2008; 12:08:16 

slm arkadaşlar benim makinemde bir sorun var genelde flash bellek taktığımda biçimlendirme yaptığımda biçimlendirme bitmeden makinem resetleniyo neden kaynaklana bilir yardamcı olursanız sevinirim

faruxxx

12 Mayıs 2008; 19:56:45 

benım 8400 43ten asagı ınmıo acaba bendedemı sorun var..hangı program dusgun olcuyo?

hapurga

13 Mayıs 2008; 9:53:53 

40-45 arası boşta gayet normal sıcaklıklar (çekirdekler için) RealTemp programı daha doğru sıcaklık ölçüyor gibi.

İntel 8400@(4200), Msi P35 Platinium,2x1A-Data Extreme ,2xST3300622AS 300 Gb(16mb cache raid 0),1xSeagateSürücü ST3500320AS 500gb,1x WD My book 500gb External,Gecube 4850,Samsung 971p 19", Skystar 2 ,3R system İCe age Plus,
Asus 1616Bl Dvd-Rw,Pc Power&Cooling silencer 610W, Logitech G-15 ,Thermaltake Shark Kasa,Microtec x6 Scanner,Xerox 6120Color Lazer
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Cpu >> İŞlemcim çok ısınıyor sebebi ne olabilir. Sayfa: [1]
Buraya git: