Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
[b]8800 GTS calibre donma sorunu[/b]

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> [b]8800 GTS calibre donma sorunu[/b] Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
sabgul

10 Mayıs 2008; 20:48:35 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar vatandan yeni bir kasa topladım.
İşlemci E8400
Anakart gigabyte EP35 C DS3R
Ram Ocz 2X1 1066
Ekran kartı Sparkle Calibre 8800 GTS 512
Kasa Cooler Master 690 (460W)
Sorun oyun oynamaya başladıktan bir süre sonra FPS düşmeye başlıyorve sonunda ekran donuyor. Everest yazılımı ile GPU sıcaklığını
ölçmeye çalıştım 75 C civarında. Ayrıca sistem boşta çalıştığında 60 C nin
altına düşmüyor. Bu değerler normal midir. Sorun nereden kaynaklanabilir.

JANT!

Sisteme Gözat

10 Mayıs 2008; 21:00:08 

75C çooook fazla. Sizin kasanızın normal 45-50 temiz 30C olması gerek.

Eski nick : Umut GÖRGÜLÜ

JANTİ HER ZAMAN JANTİ
dj_asterix

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

10 Mayıs 2008; 21:01:53 

Hacı o kasadan bende de var. Nası beceriyosun o kadar ısıtmayı. Bende 8800gt oyunda en fazla 45 derece civarı ooluyodu bu ne ekmek fırını gibi. Fanlarınızı kontrol edin. Olmazsa fan takın kasanıza.

Gigabyte ga-p35-s3g-Intel e8400-Msi 8800gt Zilent (Zalman VF1050 Soğutucu)-OCZ 2*1 ddr2 800mhz 6400 kit-Seagate 250gb 16mb cache-Cooler Master 690(460w psu)-Benq FP94vw-Asus 1814BLT-Logitech x540
sabgul

10 Mayıs 2008; 21:08:18 

Ekran kartımın fanı normal dönüyor. Sorun ekran kartında olabilirmi. Sonuçta garantili.

JANT!

Sisteme Gözat

10 Mayıs 2008; 21:14:37 

quote:

Orjinalden alıntı: sabgul

Ekran kartımın fanı normal dönüyor. Sorun ekran kartında olabilirmi. Sonuçta garantili.

Ekran kartı bir yana cpu sıcaklık değeri çok yüksek. O değerde donmaların olması normal. Cpu sogutucu falan almayı düşünebilirsiniz. Hem yeni sistem iyi olur. 45$civarlarında

JANTİ HER ZAMAN JANTİ
sabgul

10 Mayıs 2008; 21:22:56 

quote:

Orjinalden alıntı: JANT!

Ekran kartı bir yana cpu sıcaklık değeri çok yüksek. O değerde donmaların olması normal. Cpu sogutucu falan almayı düşünebilirsiniz. Hem yeni sistem iyi olur. 45$civarlarında

Benim bahsettiğim sıcaklık değeri ekran kartı gpu sıcaklığı. Cpu sıcaklığım
45 C geçmiyor. Sizin verdiğiniz değerler benim değerimden çok düşük.Ben ekran kartının gereğinden çok ısı ürettiğini düşünüyorum. Sanırım arızalı. Oyun oynamadığımda bir sorun yaratmıyor vatandaki teknik servise gpu sıcaklığından bahsetmem yeterli olur mu acaba.

*AltaiR*

10 Mayıs 2008; 21:32:13 

Bence anakartın bozuk

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
JANT!

Sisteme Gözat

10 Mayıs 2008; 22:31:21 

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: JANT!

Benim bahsettiğim sıcaklık değeri ekran kartı gpu sıcaklığı. Cpu sıcaklığım
45 C geçmiyor. Sizin verdiğiniz değerler benim değerimden çok düşük.Ben ekran kartının gereğinden çok ısı ürettiğini düşünüyorum. Sanırım arızalı. Oyun oynamadığımda bir sorun yaratmıyor vatandaki teknik servise gpu sıcaklığından bahsetmem yeterli olur mu acaba.

O zaman ekran kartınızı geri iade edin. 75C bir hayli fazla bi değer..

JANTİ HER ZAMAN JANTİ
sabgul

10 Mayıs 2008; 22:33:49 

İlgilendiğiniz için teşekkürler. Yarın vatana gidip ekran kartını iade etmeyideneyeceğim

dj_asterix

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

11 Mayıs 2008; 13:18:59 

Ekran kartıyla basladı arkadas simdi sistem yenileyecek :D

Sistem olarak imzamdakini önerebilirim. Monitör samsung 931bw veya farklı bişe alabilirsin. Anakart olarak da gigabyte ga-p35-dsr3 benzeri bir anakart alabilirsin. Madem ekran kartında para sıkıntısı yok. sistem fiyatına ekran kartı alacagına sistem topla :D

Gigabyte ga-p35-s3g-Intel e8400-Msi 8800gt Zilent (Zalman VF1050 Soğutucu)-OCZ 2*1 ddr2 800mhz 6400 kit-Seagate 250gb 16mb cache-Cooler Master 690(460w psu)-Benq FP94vw-Asus 1814BLT-Logitech x540
QbLaY!!!

11 Mayıs 2008; 13:28:09 

quote:

Orjinalden alıntı: dj_asterix

Ekran kartıyla basladı arkadas simdi sistem yenileyecek :D

VeRmEk İsTeMeSeYdİ İsTeMeK VeRmEzDi!!!
thunderwatcher

Sisteme Gözat

11 Mayıs 2008; 13:37:51 

Aynı anakart, hiç sorun yok. Sorun büyük ihtimalle ekran kartında. HİÇ ELLEMEDEN VATANA GÖTÜRÜN! Vatan çok uyuz garanti konusunda direkt problem çıkartırlar dokunursanız. Kasayı komple yüklenin götürün. Ben bu ekran kartından memnun değilim değiştirin bunu deyin. Calibre almanızı da tavsiye etmiyorum yok mu ASUS Palit falan?

- Detaylı bilgi verin! İşletim sisteminizin ne olduğu da dahil!
- Ölseniz de acil,çok acil,imdat gibi saçma başlıklar atmayın!
sabgul

12 Mayıs 2008; 1:43:23 

Arkadaşlar ekran kartı sorunlu çıktı. Vatan iade olarak geri aldı. Yerine Zotac 9800 GTX aldım.
Endişem kutu üzerinde min 450 W PSU öneriyorlar. Gerçi benim PSU 460 W ama sınırda umarım sıkıntı yaratmaz. Şimdilik sorun giderilmiş gibi gözüküyor. Ama Everest GPU sıcaklığını yaklaşık 45 dakikalık ful detay oyun sonunda 60 C ölçtü. Umarım bu değer bu kart için normal sınırlardadır.

mgeccem

Sisteme Gözat

12 Mayıs 2008; 1:57:55 

ya abicim sen niee kendine dert ediyosun ki 60 C sıcaklığı ben 8800 GTX i kullanıorum imzamdaki ekran kartı 1-2 saat crysis sonunda 75 C çıkıyo bence gayet normal bugune kadarda hiç donma yaşamadım korkma okdr ya

quote:

Arkadaşlar ekran kartı sorunlu çıktı. Vatan iade olarak geri aldı. Yerine Zotac 9800 GTX aldım.
Endişem kutu üzerinde min 450 W PSU öneriyorlar. Gerçi benim PSU 460 W ama sınırda umarım sıkıntı yaratmaz. Şimdilik sorun giderilmiş gibi gözüküyor. Ama Everest GPU sıcaklığını yaklaşık 45 dakikalık ful detay oyun sonunda 60 C ölçtü. Umarım bu değer bu kart için normal sınırlardadır.

~ Intel Core2Duo E6600 with ZALMAN FATAL1TY FS-C77 Cooler ~ 450 (200+250) GB Samsung Sata HDD ~ Asus P5N32E - SLI Plus ~ EVGA 8800 GTX 768 MB 384 Bit K.O ACS³ Edition ~ 4x1 GB Kingston DDR2 800 MHz ~ ASUS 22" VW222s ~ Pioneer VSX-D1011 Reciever ~ 40 cm JBL Active Subwoofer ~ Apple iPhone 8 GB Tr ~
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> [b]8800 GTS calibre donma sorunu[/b] Sayfa: [1]
Buraya git: