ürün packard bell sizce nasıl masaüstü ************************************** diğer üründe toshiba satellite L40 18R
Satellite L40-18R İşlemci: Intel® Pentium® Dual-Core işlemci T2330 1.6 GHz, 1 MB L2 cache, 533 MHZ FSB İşletim Sistmei: Orijinal Windows® Vista Home Premium Hafıza: 2,048 MB (1,024+1,024) DDR2 RAM - max. 2,048 MB Sabit Disk: 200 GB (5.400 rpm) Seri ATA HDD Ekran: 15.4 Toshiba TruBrite® WXGA TFT ekran (1,280x 800 çözünürlük) Ekran Kartı: Mobile Intel® GMA X3100, max. 358 MB grafik belleği (2 GB sistem hafızası ile) Sürücü: DVD Super Multi (DVD±R/RW, DVD-RAM) çift katmanlı sürücü Ses: Toshiba Bass özelliği geliştirilmiş ses sistemi, stereo hoparlörl Arayüz: 3 x USB 2.0, Express Card™ Slot Wireless LAN (802.11b/g network desteği) 56K modem, Ethernet LAN 10/100 Li-Ion pil, 3.10 saate kadar pil ömrü Ağırlık: 2,8 kg 2 yıl garanti Microsoft® Works 8.5 (Office Home ve Student 2007 Deneme Sürümüyle)
ben bilgisayar toplamadan hiç anlamıyorum o yüzden marka alıcam ama laptop mu alsam masaüstümü alsam karar veremedim amacım en başta internet birde belki gülüceksiniz ama age of empires 2 bunun dışında başka bişey istemiyorum bider de film seyredicem okadar sizce masaüstü alayım laptop mu
yukardaki laptop sizce age of empires 2'yi oynatırmı oynatırsa hemen alıcam
Şimdi bak bi kere tamam laptop'da haliyle marka alacaksın, bozulduğunda garanti açısından. Ancak masaüstü sistemde marka alınmaz, hem kazık yer hem eski parça alırsın.
Age of Empires II çok eski bi oyun, ta 1997'de çıkmıştı, onu bu yazdığın sistemler değil Pentium 3 makinada bile rahatça oynarsın.
Bilgisayardaki önemli bi amacın oyunlar oynamaksa, bakacağın tek şey ekran kartıdır. Onu iyi ya da orta seviye alacaksın, o kadar. Bu Masaüstü sistemdeki 8400GS ofis bilgisayarı olacak kadar giriş seviyesi bir kart, 2006'dan daha yeni oyunları açmakta zorlanır. Laptop'daki GMA X3100 ise yeni sayılır ancak gene ekonomik bir onboard kart. DVD/DivX izlemek, 2007'den eski oyunları en düşük ayarda oynamak için yeterli gelir, ancak yeni hiç bir oyunu güzel ayrıntılarla oynatamaz.
Laptop alacaksan ekran kartı onboard değil de ayrı olan, Ati veya Nvidia olmasına bak. Şimdi bunu al diye değil de örnek olsun diye veriyorum: http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=32692 http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=33053 burdakilerin ekran kartları gibi onboard olmayan ve HD2600 ve üstü ile 8600 ve üstü işlemcisi olan ekran kartlarına bakmalısın. Ayrıca kartın işlemcisinin yanında TC veya HM ibaresi varsa (örneğin X1600HM gibi) bunlardan da uzak durmalsın. Bunlar da onboard'a yakın bir şekilde sistem belleğinden kullanarak çalışırlar.
Masaüstü sistemler için de aynı şekilde Ati HD2600'den başlayarak HD3850, HD3870, Nvidia'da 8600'den başlayarak 8800, 9600 gibi işlemcisi olan ekran kartlarından uyanını alırsan uzun süre gidecek bir sistem yapmış olursun.
Laptop'la masaüstü'nün bir farkı da masaüsütünde ekran kartını beğenmezsen çıkartır yenisini alabilirken, laptop'da yeni b, makina alana kadar aynısını kullanmak zorunda kalman. Aynı şekilde masaüstünde teknoloji değişince anakart ve işlemciyi çıkartıp yenisini takarak yeni hızlı bir sistem yapabilirken, laptop'da anca aynı teknolojiden (tabi bulursan) bir işlemciyle değiştirme şansın var. Bu nedenle laptop seçiyorsan alırken fiyatı çok yüksek olmayan ama sana en uzun süre gidecek olanı almalısın.