arkadaşlar 18 metrekare odama srk 52 18 000 btu mıtsubıshı aldım daha takılmadı kutusunda duryor bunu kışın ısınmak için kullanacam klımacı ıstersen 18,000 btu invertör mıtsıbushı ile değiştiririm diyor 500 ytl fark ile sizce değiştireyimmi birde invertörlü klıma daha iyimi ısıtır cok acil cevaplarınızı bekliyorum yardımcı olursanız çok sevinecem çünkü kafam çok karıştı yalıtım iyi çift cam laminet parke ama en üst kat lütfen yardım
Konu başlığınız açıklayıcı olmadığı için düzenlenmiştir. Lütfen başlık seçiminde daha fazla özen gösterelim. Bilgi için TIKLAYIN
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Sn mert 2 adet inverter sistemmi bulunur demek istiyorsunuz dcinverter acinverter böyleyse açarmısınız ben çok eskiden sordum cevap alamadım hatta bir tanıdığım sharp tan ac inverter diye vaz geçmişti ama her halde inverter bir klimada iki adet kompresör yok dimi
quote:
Orjinalden alıntı: mertyeldan
Hocam maddı bır sıkıntıya gırmıyeceksen degıstır ınverter ıle.Inverterın faydalarından bırını yazım hemen kucuk ısıtmave sogutma gereksınımlerınde ınverer sıstemlerde bulunan dc 12v kompresor ıle elektrık tasarrufu saglarsın..Inverter sıstemlerde 2 adet kompresor bulunur bırı dc12v dıgerı ac akımlı.
Efekentli üstüme vazife değil ama 18 m2 ye 18000 btu çok değilmi klimacı değilim ama 12000 inverter yetmesi gerekmezmi böylelikle hem daha az fark ödemiş olursunuz zira bu forumda 22 ile 24 m2 kareye kadar 12000 btu yeterli yazısını okumuştum bi örnek verim 9000 lik sharpla 15 m2 odayı mükemmel ısıtıyoruz orasıda yarım çatı katı tersa daire var ve izolasyon yok gibi
quote:
Orjinalden alıntı: efekentlı
arkadaşlar 18 metrekare odama srk 52 18 000 btu mıtsubıshı aldım daha takılmadı kutusunda duryor bunu kışın ısınmak için kullanacam klımacı ıstersen 18,000 btu invertör mıtsıbushı ile değiştiririm diyor 500 ytl fark ile sizce değiştireyimmi birde invertörlü klıma daha iyimi ısıtır cok acil cevaplarınızı bekliyorum yardımcı olursanız çok sevinecem çünkü kafam çok karıştı yalıtım iyi çift cam laminet parke ama en üst kat lütfen yardım
Hocam sımdı ınverter sıstemde ıkı adet kompresor bulunur kompresorlerden bırı ana dıgerı yardımcı dır ana kompresor ac 220v ıle yardımcı ıse dc 12v ıle calısır yardımcı kompresor dusuk ısıtma sogutma gereksınımlerınde bır on calısma gerceklestırmektedır boylece elektrık tasaruffu saglar ve ılk ısıtma ve sogutma ıslemını bu yardımcı kompresor gerceklestırır buda ana kompresoru rahatlatır ve omrunu uzatır ve ayrıca baya bır elektrık tasarrufu saglar %30 cıvarı
Hocam sımdı ınverter sıstemde ıkı adet kompresor bulunur kompresorlerden bırı ana dıgerı yardımcı dır ana kompresor ac 220v ıle yardımcı ıse dc 12v ıle calısır yardımcı kompresor dusuk ısıtma sogutma gereksınımlerınde bır on calısma gerceklestırmektedır boylece elektrık tasaruffu saglar ve ılk ısıtma ve sogutma ıslemını bu yardımcı kompresor gerceklestırır buda ana kompresoru rahatlatır ve omrunu uzatır ve ayrıca baya bır elektrık tasarrufu saglar %30 cıvarı
Teşekkür ederim bunu bilmiyordum biraz daha bilgilendim selamlar
Hayirli olsun bence aradaki farki elektrikten yapacagin tasarrufla ne kadar surede kapatiyorsun buna bakmak lazim. Birde mahsuru yoksa klimayi kaca aldiniz. Bende dusunuyorum fiyatlari sadece internetten arastirma sansim oluyor. En azinda bana referans olur.
quote:
Orjinalden alıntı: efekentlı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet328 -- 11 Mayıs 2008; 14:03:09 >