Mitsubishi SRK 52 Klimayı Inverterli Olanıyla Değiştirsem mi ? (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Klima ve soğutma sistemleri

efekentlı -> Mitsubishi SRK 52 Klimayı Inverterli Olanıyla Değiştirsem mi ? (10 Mayıs 2008; 17:02:04)

arkadaşlar 18 metrekare odama srk 52 18 000 btu mıtsubıshı aldım daha takılmadı kutusunda duryor bunu kışın ısınmak için kullanacam klımacı ıstersen 18,000 btu invertör mıtsıbushı ile değiştiririm diyor 500 ytl fark ile sizce değiştireyimmi birde invertörlü klıma daha iyimi ısıtır cok acil cevaplarınızı bekliyorum yardımcı olursanız çok sevinecem çünkü kafam çok karıştı yalıtım iyi çift cam laminet parke ama en üst kat lütfen yardım

Konu başlığınız açıklayıcı olmadığı için düzenlenmiştir.
Lütfen başlık seçiminde daha fazla özen gösterelim.
Bilgi için TIKLAYIN

koko69 -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (10 Mayıs 2008; 18:44:58)

Arkadaşım tabii ki inverter modeller daha iyidir pek çok yönden. Isıtma verimi de buna dahildir. Parası sorun değilse hiç düşünme derim.

Saygılarımla

R`meRt -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (10 Mayıs 2008; 21:48:25)

Hocam maddı bır sıkıntıya gırmıyeceksen degıstır ınverter ıle.Inverterın faydalarından bırını yazım hemen kucuk ısıtmave sogutma gereksınımlerınde ınverer sıstemlerde bulunan dc 12v kompresor ıle elektrık tasarrufu saglarsın..Inverter sıstemlerde 2 adet kompresor bulunur bırı dc12v dıgerı ac akımlı.[sm=biggrinking.gif]

hilmi-c -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (10 Mayıs 2008; 21:59:32)

Sn mert 2 adet inverter sistemmi bulunur demek istiyorsunuz dcinverter acinverter böyleyse açarmısınız ben çok eskiden sordum cevap alamadım hatta bir tanıdığım sharp tan ac inverter diye vaz geçmişti ama her halde inverter bir klimada iki adet kompresör yok dimi

quote:

Orjinalden alıntı: mertyeldan

Hocam maddı bır sıkıntıya gırmıyeceksen degıstır ınverter ıle.Inverterın faydalarından bırını yazım hemen kucuk ısıtmave sogutma gereksınımlerınde ınverer sıstemlerde bulunan dc 12v kompresor ıle elektrık tasarrufu saglarsın..Inverter sıstemlerde 2 adet kompresor bulunur bırı dc12v dıgerı ac akımlı.[sm=biggrinking.gif]

hilmi-c -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (10 Mayıs 2008; 22:03:35)

Efekentli üstüme vazife değil ama 18 m2 ye 18000 btu çok değilmi klimacı değilim ama 12000 inverter yetmesi gerekmezmi böylelikle hem daha az fark ödemiş olursunuz zira bu forumda 22 ile 24 m2 kareye kadar 12000 btu yeterli yazısını okumuştum bi örnek verim 9000 lik sharpla 15 m2 odayı mükemmel ısıtıyoruz orasıda yarım çatı katı tersa daire var ve izolasyon yok gibi

quote:

Orjinalden alıntı: efekentlı

arkadaşlar 18 metrekare odama srk 52 18 000 btu mıtsubıshı aldım daha takılmadı kutusunda duryor bunu kışın ısınmak için kullanacam klımacı ıstersen 18,000 btu invertör mıtsıbushı ile değiştiririm diyor 500 ytl fark ile sizce değiştireyimmi birde invertörlü klıma daha iyimi ısıtır cok acil cevaplarınızı bekliyorum yardımcı olursanız çok sevinecem çünkü kafam çok karıştı yalıtım iyi çift cam laminet parke ama en üst kat lütfen yardım

R`meRt -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (10 Mayıs 2008; 22:28:30)

Hocam sımdı ınverter sıstemde ıkı adet kompresor bulunur kompresorlerden bırı ana dıgerı yardımcı dır ana kompresor ac 220v ıle yardımcı ıse dc 12v ıle calısır yardımcı kompresor dusuk ısıtma sogutma gereksınımlerınde bır on calısma gerceklestırmektedır boylece elektrık tasaruffu saglar ve ılk ısıtma ve sogutma ıslemını bu yardımcı kompresor gerceklestırır buda ana kompresoru rahatlatır ve omrunu uzatır ve ayrıca baya bır elektrık tasarrufu saglar %30 cıvarı

hilmi-c -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (10 Mayıs 2008; 22:41:04)

quote:

Hocam sımdı ınverter sıstemde ıkı adet kompresor bulunur kompresorlerden bırı ana dıgerı yardımcı dır ana kompresor ac 220v ıle yardımcı ıse dc 12v ıle calısır yardımcı kompresor dusuk ısıtma sogutma gereksınımlerınde bır on calısma gerceklestırmektedır boylece elektrık tasaruffu saglar ve ılk ısıtma ve sogutma ıslemını bu yardımcı kompresor gerceklestırır buda ana kompresoru rahatlatır ve omrunu uzatır ve ayrıca baya bır elektrık tasarrufu saglar %30 cıvarı

Teşekkür ederim bunu bilmiyordum biraz daha bilgilendim selamlar

R`meRt -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (10 Mayıs 2008; 22:42:44)

Hocam estafurullah hafta ıcı daha detaylı bılgı pm den yollarım sıze ofıste zıbıl gıbı katalog war her turlu sogutma sıstemı mevcut ıyı aksamlar

cool82 -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (10 Mayıs 2008; 23:47:52)

Kardeş vallaha ilk defa duyuyorum bu iki kompresör işini.Bizde klimacıyız ama sektörden uzak kaldık her halde.[8D][8D][8D]

cool82 -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (10 Mayıs 2008; 23:50:54)

Arkadaşım uzun uzadıya burada anlatmak istemiyorum .Merak eden firmaların internet adreslerinden öğrenir.İnverter neymiş.nasıl çalışırmış v.s.

cemele -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (11 Mayıs 2008; 0:37:25)

Hayirli olsun bence aradaki farki elektrikten yapacagin tasarrufla ne kadar surede kapatiyorsun buna bakmak lazim. Birde mahsuru yoksa klimayi kaca aldiniz. Bende dusunuyorum fiyatlari sadece internetten arastirma sansim oluyor. En azinda bana referans olur.

quote:

R`meRt -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (11 Mayıs 2008; 10:45:35)

Ikı kompresor oldugunu bılmeyen arkadaslar fırmaların sıtelerınden bakabılırler.Ornek olarak x fırmanın elektrık şeması [image]http://www.thefarm.org/charities/i4at/lib2/inverter.gif[/image] burdan da anlasılabılır

cool82 -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (11 Mayıs 2008; 13:46:20)

ŞEMA

[image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/504926/790C272DDE2141F386BB8AD7002A3886.gif[/image]

mehmet328 -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (11 Mayıs 2008; 14:03:31)

tebrikler arkadaşlar şemalar çok güzel saygılar[;)][:'(]

e.b.a.i -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (11 Mayıs 2008; 15:37:39)

hadi bakalım kimin kompresör bilgisi öbürünün kompresör bilgisini döver[8D]

R`meRt -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (11 Mayıs 2008; 16:39:53)

Ofıste olsam bı kac katalogtan scan edıp koyacam resim[sm=biggrinking.gif]

R`meRt -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (11 Mayıs 2008; 16:56:13)

Duzeltme ekleyım yukarda bahsettıgım ac ve dc ıkı adet kompresorun ıkısıde dc kompresormus.Sıstemlerde Dc Rotary ve Dc scroll olmak uzere ıkı (rakamla : 2) edet kompresor bulunmakta.Yanlısımı duzelttım

efekentlı -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (12 Mayıs 2008; 9:10:34)

ARKADAŞLAR SRK 52 Yİ 1800,00 YTL YE ALDIM İNVBERTERİDE 2300,00 İSTİYOLAR

R`meRt -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (12 Mayıs 2008; 9:41:17)

Aşşağıdaki linkte Lg'nin kataloğu mevcut ingilizcesi olan herkez rahatlıkla anlayabılırkı ınverter sıstemlerde ek olarak dc ınverter kompresor bulunur ve bu kompresor degısken frekanslarda (hz) calısarak anlık sogutma yada ısıtma gucunu karsılar.Dıger sıstemlerden farkı ılk kalkısta mahali, sabıt hızlı kompresor tam yukte ıstenen konfor sartına ayarlar ve ıstenen konfor sartı termometrede goruldugunde mıkro denetleyıcıler devreyı keser,mahalın ısı degısımı karsısında tekrar bır ısıtma veya sogutma gereksınımı duyuldugunda (bunlar ufak degısıklıklerdir) dc ınverter kompresor devreye gırer ve bellı bır ust noktaya kadar degısken hızlarda calısarak mahalı ıstenılen konfor sartlarında tutar.Bu dc ınverter kompresorun mahalı ıstenılen sartta tutması dıger sabıt hızlı kompresore gore daha az enerjı ıle gerceklestıgınden elektırık tasarrufu saglamaktadır.Ayrıca dc ınverterlı sıstemler yuksek "COP*" degerı ıle dıger sabıt hızlı klımalara gore aynı mıktar enerjı ıle daha ÇOK ISIL VERIM SAĞLAMAKTADIRLAR!..Buda neden ınverterlı sıstemlerı sorusunun cevabıdır.

link

*P.S: COP (coefficient of performance (kapasitenin harcanan enerjiye oranı))

R`meRt -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (12 Mayıs 2008; 9:43:23)

quote:

ARKADAŞLAR SRK 52 Yİ 1800,00 YTL YE ALDIM İNVBERTERİDE 2300,00 İSTİYOLAR

Arada 500ytl fark varsa senın ıcınde maddı bır sıkıntı yaratmıyacaksa almanı onerırım

efekentlı -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (12 Mayıs 2008; 10:53:28)

ARKADAŞLAR BİRDE İNVERTÖRLÜNÜN İÇ ÜNÜTESİ BİRAZ DAHA KÜÇÜKMÜŞ SRK 52 YE GÖRE Bİ MAHSURU OLAMZ SANIRIM DEĞİLMİ

R`meRt -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (12 Mayıs 2008; 12:57:23)

Yok olmaz hocam [sm=biggrinking.gif]

mbirol -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (12 Mayıs 2008; 13:30:12)

quote:

Ikı kompresor oldugunu bılmeyen arkadaslar fırmaların sıtelerınden bakabılırler.Ornek olarak x fırmanın elektrık şeması [image]http://www.thefarm.org/charities/i4at/lib2/inverter.gif[/image] burdan da anlasılabılır

Arkadaşım verdiğiniz bilgilere lütfen dikkat edin derim.Multi ve birebir hiç bir inverter cihazda çift kompresör diye bir şey olmaz.kaldıki 12 volt la çalışan kompresörde yok Doğruakım demek sadece 12 volt demek değildir.İnsanlara yanlış bilgiler aktarmayalım.Sizin bahsettiğiniz ürünler büyük kapasiteli VRV,VRF gibi sistemlerde mevcuttur.Kapasiteler 90-100 bin btu ürünlerdir.ürünlerde 1 Adet klasik kompresör ki sabit bir kapasitede çalışır diyeimki devamlı 30 000 btü,1 adette inverter kompresör yer alır.(Ama 12 volt değil)sistem kapasite ihtiyacına göre sabit ve inverter kompresörleri devreye sokar ve çıkartır.
Şu sıralarda ise bu sistemde yavaş yavaş terk ediliyor ve kompresör çiftte olsa ikiside İnverter.

Ama şunu yine hatırlatalımki bu sistem tamamen merkezi sistemler için ve bireysel kullanılan cihazlarla ilgili değildir.Herkes dikkat etsin.

swirl -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (12 Mayıs 2008; 15:08:56)

dostum ne yaparsan yap inverter al mutlaka ben evde 18.000 lik mitsubishi kullanıyorum inverter,işyerinde de normal kullanıyorum,işyerine 2 kat fazla elektrik parası ödüyorum pişman oldum inverter almadığıma[sm=s20.gif]

mbirol -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (12 Mayıs 2008; 15:19:15)

quote:

Orjinalden alıntı: swirl

dostum ne yaparsan yap inverter al mutlaka ben evde 18.000 lik mitsubishi kullanıyorum inverter,işyerinde de normal kullanıyorum,işyerine 2 kat fazla elektrik parası ödüyorum pişman oldum inverter almadığıma[sm=s20.gif]

İşyerindeki cihazın markası ne acaba öğrenebilirmiyiz.Birde çalışma süresi ve şartları aynımı,çünkü inverter demek %70 az yakar demekte değildir.

swirl -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (12 Mayıs 2008; 15:50:06)

quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

quote:

İşyerindeki cihazın markası ne acaba öğrenebilirmiyiz.Birde çalışma süresi ve şartları aynımı,çünkü inverter demek %70 az yakar demekte değildir.

o da iklimsanın pazarladığı midea marka klima,yazın günde 9 saat falan çalışıyor

mbirol -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (12 Mayıs 2008; 15:59:22)

Aradaki marka farkınıda göz ardı etmeyin.Mit. klimanız inverter değilde klasikte olsa mideadan daha az harcayacaktı zaten.Birde işyerlerinde ısıyı muhafaza etmek daha zor ,hele birde mağzaysa.
İnverter almayın demem ama aynı kalitedeki ürüne göre 18 lik cihazın ısıtmada en az sekiz saat kesintisz kullanmak şartıyla ayda 20-25 ytl faturaya fark yansır.Buda iki model arasındaki fiyat farkını ne kadar sürede çıkacağını siz hesaplayın.Ama konfor ve daima sabit ısı için ben veririm bu parayı derseniz işte bu doğru yol olur.

İyi hesap etmek lazım

efekentlı -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (12 Mayıs 2008; 17:04:40)

MBRİOL BEN ŞUNU MERAK EDİYORUM 18 LİK DÜZÜN İÇ ÜNİTESİ BÜYÜK İNVERTÖRÜN İSE KÜÇÜK YAKIT ÇOK DA ÖNEMLİ DEĞİL BENİM İÇİN 18 METREKARELİK BİR ODA BENİM ODA SRK 52 DE R22 GAZ VAR İNVERTÖRDE R410 GAZ VAR AMA SPLİTİ KÜÇÜK OLMASI DAHA GEÇ ISITIR GİBİ GELİYO BANA R22 GAZ -5 DE DEFROZ GİRER DİYE DÜŞÜNÜYORUM SENCE NE YAPMALIYIM DOSTUM KAFAM KARIŞIK SRK 52 BENDE ŞU AN AMA İNVERTÖRLÜNÜN KAFASI BÜYÜK OLSA ALCAM GECECEM AMA KÜÇÜK OLMASI DÜŞÜNDÜRÜYOR BENİ YARDIMCI OLURMUSUN NE YAPMALIYIM.

efekentlı -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (12 Mayıs 2008; 17:07:30)

SWİRL SENDEKİ İNVERTÖRLÜ KLIMADA İKLİMSANIN MI KAÇ METREKARELİK ALANDA KULLANIYOSUN DOSTUM PAYLAŞIRSAN SEVİNİRİM.

mbirol -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (12 Mayıs 2008; 18:02:33)

quote:

MBRİOL BEN ŞUNU MERAK EDİYORUM 18 LİK DÜZÜN İÇ ÜNİTESİ BÜYÜK İNVERTÖRÜN İSE KÜÇÜK YAKIT ÇOK DA ÖNEMLİ DEĞİL BENİM İÇİN 18 METREKARELİK BİR ODA BENİM ODA SRK 52 DE R22 GAZ VAR İNVERTÖRDE R410 GAZ VAR AMA SPLİTİ KÜÇÜK OLMASI DAHA GEÇ ISITIR GİBİ GELİYO BANA R22 GAZ -5 DE DEFROZ GİRER DİYE DÜŞÜNÜYORUM SENCE NE YAPMALIYIM DOSTUM KAFAM KARIŞIK SRK 52 BENDE ŞU AN AMA İNVERTÖRLÜNÜN KAFASI BÜYÜK OLSA ALCAM GECECEM AMA KÜÇÜK OLMASI DÜŞÜNDÜRÜYOR BENİ YARDIMCI OLURMUSUN NE YAPMALIYIM.

Bir defa şunu söylemeliyim 18 m2 yere kaliteli bir ürün 12 lik yeter.Gaz R22 ,R410 olası -5 de defrost yapar diye bir şey olmaz.eğer ortam hem soğuk hemde nemli ise dış ünitede buzlanma olur ve bu durmda defrost yapmak iyi birşeydir.Bana soracak olursanız Mit.Elec.alın derim.Ama o alanda klasikte olsa,inverterde olsa 12 lik ideal.Birde Aydın dan yazıyorsunuz galiba ,Aydın da ZİBRO mağzası açıldı yeni bence bir uyrayıngörün derim.

Evet iç ünite boyutlarına gelince ünitenin küçülmesi kapasite konusun da performansa etki etmiyor.Hava hızıyla ayarlanabiliyor (tabi imalat ve tasarımda),Ancak hava hızıyla ses artabiliyor,işte buradada teknoloji devreye giriyor.Dikkat edin cihazlar boydan küçülüyor ama aynı zamanda şişmanlıyor.Tabi herkes aynı yapıyor değil.Dikkat etmek lazım.ZİBRO 24000 btü lük 80cm hem çok yüksek hızda hava üflüyor ama ses çok makul,adamlar yapmış.

efekentlı -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (12 Mayıs 2008; 18:20:56)

MBİROL DOSTUM BEN KİLİMAYI İKLİMSADAN ALDIM 18 LİK SRK 52 DAHA TAKILMADI BENDE DURUYOR SONRADAN TAKACAK ARKADAŞ İSTERSEN İNVERTÖRLÜYLE DEĞİŞTİREBİLİRİZ DEDİ SEN 12 LİK YETER DEMİŞSSİN AMA EVİN DURUMUNU SÖLE ANLATAYIM EV EN ÜST KAT 2 PENCERE VAR PİMAPEN ÇİFT CAM YERLER LAMİNET PARKE EVEİN ÜZERİNDE SUNDURMA VAR YANLARI AÇIK YANİ SENCE BEN BU KİLİMAYI MITSUBISHI 12 LİK İNVERTÖRLE DEĞİŞTİRSEM BENİM İŞİMİ GÖRÜRMÜ DİYOSUN. ODAM 18 METREKARE BUNUDA BELİRTEYİM

swirl -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (12 Mayıs 2008; 18:22:48)

bendeki 18.000 lik mitsubishi inverter fakat ısıtması 19.000 soğutması 17.000 miş özelliklerinde baktım,kullandığım alan da oturma odası tahminen 15 m2 falan

mbirol -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (12 Mayıs 2008; 18:52:07)

quote:

bendeki 18.000 lik mitsubishi inverter fakat ısıtması 19.000 soğutması 17.000 miş özelliklerinde baktım,kullandığım alan da oturma odası tahminen 15 m2 falan

Sizin klimanın modelini yazabilirmisiniz 15 m2 18 lik inverter bayağı büyük.Birde 18 lik inverter en az 25 000 btü ye çıkar.Modeli yazarsanız,cihazın ne olduğunu daha iyi anlarız.

mbirol -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (12 Mayıs 2008; 18:56:43)

quote:

MBİROL DOSTUM BEN KİLİMAYI İKLİMSADAN ALDIM 18 LİK SRK 52 DAHA TAKILMADI BENDE DURUYOR SONRADAN TAKACAK ARKADAŞ İSTERSEN İNVERTÖRLÜYLE DEĞİŞTİREBİLİRİZ DEDİ SEN 12 LİK YETER DEMİŞSSİN AMA EVİN DURUMUNU SÖLE ANLATAYIM EV EN ÜST KAT 2 PENCERE VAR PİMAPEN ÇİFT CAM YERLER LAMİNET PARKE EVEİN ÜZERİNDE SUNDURMA VAR YANLARI AÇIK YANİ SENCE BEN BU KİLİMAYI MITSUBISHI 12 LİK İNVERTÖRLE DEĞİŞTİRSEM BENİM İŞİMİ GÖRÜRMÜ DİYOSUN. ODAM 18 METREKARE BUNUDA BELİRTEYİM

Arkadaşım bence 12 lik inverter rahatlıkla yeter.Ama 18 lik takarsan özellikle kışın çok soğuk olamayan havalarda oda kapısını açık tıtman gerekir.Çünkü oda çabuk ısınacak ve cihaz baypas yapıp hemen kendini kısacaktır.Buda ısıtmada rahattsız eder.İnverter alacaksan 12lik al derim.Tabi devamlı kapatmadan kullanacaksınız.zaten devamlı açık tutmam derseniz inverter almayın anlamı yok.

efekentlı -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (12 Mayıs 2008; 20:22:49)

BENDE SRK52 VAR MITSUBISHININ 18 LİK DÜZ OLANI BUNUN YERİNE 18 LİK MITSUBISHI 18LİK INVENTÖRLE DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYODUM AMA MBİROL KARDEŞ KAFAMI İYİCE KARIŞTIRDIN ŞİMDİDE 12 LİK İNVERTÖRMÜ TAKAYIM DİYE DÜŞÜNÜR OLDUM .[8|]

R`meRt -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (12 Mayıs 2008; 20:42:22)

quote:

quote:

Arkadaşım verdiğiniz bilgilere lütfen dikkat edin derim.Multi ve birebir hiç bir inverter cihazda çift kompresör diye bir şey olmaz.kaldıki 12 volt la çalışan kompresörde yok Doğruakım demek sadece 12 volt demek değildir.İnsanlara yanlış bilgiler aktarmayalım.Sizin bahsettiğiniz ürünler büyük kapasiteli VRV,VRF gibi sistemlerde mevcuttur.Kapasiteler 90-100 bin btu ürünlerdir.ürünlerde 1 Adet klasik kompresör ki sabit bir kapasitede çalışır diyeimki devamlı 30 000 btü,1 adette inverter kompresör yer alır.(Ama 12 volt değil)sistem kapasite ihtiyacına göre sabit ve inverter kompresörleri devreye sokar ve çıkartır.
Şu sıralarda ise bu sistemde yavaş yavaş terk ediliyor ve kompresör çiftte olsa ikiside İnverter.

Ama şunu yine hatırlatalımki bu sistem tamamen merkezi sistemler için ve bireysel kullanılan cihazlarla ilgili değildir.Herkes dikkat etsin.

Hocam soyledıklerınıze dıkkat ettım ve elımde olan katologları tekrardan gozden gecırdım 12v durumu soz konusu degılmıs dıkkatınız ıcın tebrık ederım bende yanlısımı duzeltmıs oldum dıkkatınız vasıtası ıle.Sızın alıntı olarak yazdıgınız posttan bır kac post once ınverter klımalarıda devır ayarlamasının nasıl gerceklestıgını kabaca yazdım tekrarlamakta fayda goruyorum frekans degısıklıgı ıle kapasıte dusurulup artırılmakt kabaca.
Sımdı Ben ıklımlendırme ve sogutma bolumu mezunu 3yıldır pıyasada hem şantıye hemde proje fırmalarında calışmış bırıyım.Benım elımde olan fırma katalogları kı bunlar bızım anlasmalı oldugumuz fırmalar ve anlasmamız geregı bızım tasarımlarımız sonucu bıze ozel cıhaz bıle uretebılmekteler.Anlasmalı oldugumuz fırmaların arasında York , Carrier LG&Viessmann , Toshiba , Turkıyede buroları olmayan airstage ve kişi ihtiyaclarına gore ozel urun ureten abd asıllı aircon fırması ve dıger yerlı fırmalar.Bu fırmalar cestılı yurt ıcı ve yurt dısı projelerde bıze ıs partnerlıgı saglamakta ve sonsuz lojıstık destegı vermektedırler.Bunu solememdekı amac benim soledıklerımın dogru yada yanlısının ıspatı degıl bu konuda bılgı edınme ımkanlarımın kolay kolay kımsede olmadıgı kadar yuksek olduguna dıkkat cekmek.Yukardakı postumda vermıs oldugum lınk sadece bır ornektı kı su unutulmamalı vrv vrf multı (cok zone'lu sıstemler) hepsının dıs unıte donanımsal yapıları aynı,degıskenlerın sadece gaz ve,aralarında,dagıtım unıtesı , joınt ve karısım odası(havuzu) ve sıstemdekı gaz basıncları.Yanı degısık olan donanımlar cıhazların genelınde cok bır fark bulundurmamaktadır ve bunların ıc unıtelerı bıle bırebır aynı denecek kadar yakınlar bırbırıne.Merkezı sıstem cıhazlar ıle tekzonelu monosplıt(bırebır) cıhazlarının yapısının farkı olduguna benzer bı cumle kurmussunuz.Elimde inverter sistemin mucıdı!(1980) ve ılk uygulayıcısı(1981) toshibanin katalogu var.Yazınızdan anladıgım kadarıyla Monosplıt (bırebır) cıhazlarda ıkı kompresor soz konusu olmadıgı,Benım elımdekı toshıba katalogunda aynen sızın de belırttıgnız Monosplıt(bırebır) klıma da ıkı adet dc rotary kompresor oldugu.Baska bı markanın (LG)(Dunayda en cok satılan klıma markası) katalogunda ıse yıne monosplıt(bırebır) klıma sıstemınde bır adet sabıt kompresor bır adet te dc kompresor mevcut.Elımdekı dıger hıtachı marka klıma katalogunda yıne aynı cıns klımada bır adet dc scroll bır adetde dc rotary kompresor mevcut.Elımdekı yıne bır baska klıma markası olan york'un aynı tıp monospılt cıhazda yıne lg gıbı dc scroll ve rotary kompresor mevcut.
Ve ayrıca oncekı postta vermıs oldugum lınkte goruludu uzere merkezı sıstemlerde (vrv vrf multı ) bır adet ınverter ve kapasıteye gore 3 sabıt kompresor soz konusu nıtekım benım yazılarımda ıste bır adet dc ınverter kompresor bır adet te sabıt hızlı kompresor oldugu ıdı.Lınkı vermemdekı amac elımde olan katalogları scan edememden dolayı ve sıstemlerın calısma prensıblerının bırbırne yakın olması ve mantıklarının hemen hemen aynı olmasından dolayıdır.bu hususu goz ardı etmenız,yazdıgınız yorumu ortaya cıkardıgını dusunmekteyım.Dıger 12v olayınıda bı on yargıdan fıkır edındıgımı basta belırttım ve yenı bır sey ogrenmıs oldum bunun ıcınde tesekkur ederım.

Ben ınanıyorum kı ısıtma&sogutma ve ıklımlendırme alanında tecrubem nıce ustalarınkınden kat kat azdır ama 3yıldır bu pıyasanın ıcındeyım ve suan bolgesnın en buyuk proje (hvac,sıhhı,elektrık,otomatık kontrol) fırmasında calısmaktayım ve baska fırmalardada santıye ve uretım asamasındada bulundum.Yazımda kımseyı kıracak bır sey gorememekteyım gozumden kacan bırsey varsa ozur dılerım.Asla ınsanları kırma ıncıtme nıyetınde degılım.Bır daha bu bolumde klıma tavsıyesı yapmayacagımıda belırtmek ısterım cunku bı eksıgımı gordum ve yanıltıcı olabılırdım.Bu nedenden oturu tavsıye konusuna bır daha degınmıyecegım.
Konuyu acan arkadastanda ozur dılerım baslıgını kırletmıs olabılırım.Umarım azda olsa ınverter hakkında bır fıkır olusturabılmısımdır.Ve faydasını sadece elektrık avantajının yanısıra "COP" degerının yuksek olmasının alınan verımle esdeger oldugunu belırtmek ısterım.Herkeze saygılar

R`meRt -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (12 Mayıs 2008; 20:44:28)

quote:

Hocam kullanacagın odanın m³ olarak ne kadar oldugunu odada kullandıgın elektronık esyaları ve kısı sayısını ve dıs cephe duvar kalınlıgınıda yazarsan sana ıhtıyacın olan en yakın gereken yuku cıkartabılırım

hilmi-c -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (12 Mayıs 2008; 21:04:03)

Sayın Mert kardeşim ALLAH yolunu açık etsin her türlü tavsiyeyide yap hatayı görüpte bu şekilde düzeltmek herkezin harcı değildir doktorlar bile yanlış ameliyat yapabiliyo bunca bilgi dağarcığı içinde tabiki olucak normaldir iyi akşamlar diliyorum

swirl -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (12 Mayıs 2008; 23:06:06)

quote:

quote:

Sizin klimanın modelini yazabilirmisiniz 15 m2 18 lik inverter bayağı büyük.Birde 18 lik inverter en az 25 000 btü ye çıkar.Modeli yazarsanız,cihazın ne olduğunu daha iyi anlarız.

Mitsubishi DXK 18 Z1-S bu arada şöle bişey de var çok soğuklarda sadece kapalı tutuyorum kapıyı ve yaklaşık 15-17 m2 bi alanda çalışmış oluyo,fakat diğer zamanlarda kapı açık oluyor ve yaklaşık 6 m2 hol ve tahminen 10-12 m2 mutfak da nasipleniyor ısıdan[:)]

mehmet328 -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (13 Mayıs 2008; 1:25:23)

mertcim sana kimse bişey diyemez benim saygı m sonsuz

sadece hatalardan dolayı biraz COP lamak lazım[sm=sadomazo.gif][sm=sadomazo.gif][sm=sadomazo.gif]

[sm=kiss.gif][sm=kiss.gif][sm=kiss.gif] sonrada tabiki formun modası olan bu şart [:)][;)] [sm=kiss.gif][sm=kiss.gif][sm=kiss.gif]

efekentlı -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (13 Mayıs 2008; 9:26:29)

mert odamda 1 televizyon genellikle 3 kişi bu odada oturcaz 2 pencere pvc çift cam en üst kat evein üstünda çatı var yanları açık ama 18 metrekare oda bu kadar duvarlarda alçı sıva var odanın dış cephesinde 1 taraf sıvalı 1 taraf sıvalı değil. bu kadar cevaplarınız bekliyorum.

mbirol -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (13 Mayıs 2008; 10:29:59)

quote:

Orjinalden alıntı: hilmi-c

Sayın Mert kardeşim ALLAH yolunu açık etsin her türlü tavsiyeyide yap hatayı görüpte bu şekilde düzeltmek herkezin harcı değildir doktorlar bile yanlış ameliyat yapabiliyo bunca bilgi dağarcığı içinde tabiki olucak normaldir iyi akşamlar diliyorum

Aynen katılıyorum.Benimde niyetim kimsiyi kırmak veya horgörmek değildir.Eger böyle anlaşıldıysan özür dilerim arkadaşımdan.Tek düşüncem doğru bilgidir.

R`meRt -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (13 Mayıs 2008; 10:50:58)

quote:

mert odamda 1 televizyon genellikle 3 kişi bu odada oturcaz 2 pencere pvc çift cam en üst kat evein üstünda çatı var yanları açık ama 18 metrekare oda bu kadar duvarlarda alçı sıva var odanın dış cephesinde 1 taraf sıvalı 1 taraf sıvalı değil. bu kadar cevaplarınız bekliyorum.

Hocam odanın yon durumunuda rıca etsem

efekentlı -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (13 Mayıs 2008; 11:09:51)

AKŞAMA KADAR GÜNEŞ GÖRÜYOR KARDEŞ

efekentlı -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (13 Mayıs 2008; 12:46:51)

MERT CEVABINI BEKLİYORUM KARDEŞ

swirl -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (13 Mayıs 2008; 14:20:03)

ince hesaplar yapılıyo galiba[8D]

efekentlı -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (13 Mayıs 2008; 19:52:07)

ARKADAŞLAR CEVAPLARINIZ İÇİN ÇOKK TEŞEKKÜRLER BEN GENEDE 18 LİK DÜZÜ KULLANMAYA KARAR VERDİM.SAYGILARIMLA

R`meRt -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (13 Mayıs 2008; 19:54:06)

Hocam kusura bakma yogun bır gundu fırsatım olmadı foruma donmeye.2133watt ısıtma yuku 3412 watt duyulur sogutma yuku ve 400watt cıvarı gızlı ısı cıkardım.Hesaplar kabaca oldugu ıcın hep yukarıya yuvarladım Sonucta sızın alacagnız klıma 3812watt yanı yaklasık 14.5k btu olması gerekmetedır.Fırmalar bellı kalıplar seklınde cıhaz urettıklerı ıcın sıze en yakın 18k btu'luk cıhazdır.Ama sunuda belırtım 12k btu'luk cıhazda yetebılır cunku hayalı bır hesap oldu tam materyaller bılınemedıgı ıcın sıze garantı olsun 12kdan buyuk bı cıhaz alın.

Net bır hesap ıcın bılınmesı gereken seylerı yazım:
Dıs cephe duvar ıcın ;sıva kalınlıgı yalıtım cınsı kullanılan tugla tıpı duvar kalınlıgı kat yukseklıgı duvar ustunde bulunan pencerelerın alanı pencerede kullanılan cam cınsı ve sayısı penceredekı profıl detayları cephesı
İç duvarlar ıcın ,komsu mahallerın sogutma ısıtma durumu yıne aynı sekıl duvar detayları(sıva tugla yalıtım)
Alt taban için,kullanılan seramık karo fayans vs cınsı kalınlıgı kullanılan yalıtım beton kalınlıgı
Ust tavan için , yalıtım cınsı kat sevıyesı beton kalınlıgı ust mahalın durumu

Tum bu bılgılerden sonra her duvar ıcın k katsayısı cıkarlır.Buna gore ısı gecırgenlık durumu hesaplanır ve mahalın ısı kazancı ve ısı kaybı hesapları yapılır.Bunların netıcesınde %5 cok nadır sapma ıle mahalın ıklımlendırme gereksınımlerı bulunmus olur[sm=biggrinking.gif] Bunları uzun uzadıya anlatmamdakı amac azda olsa fıkrınızın olması kafanızda bırseylerın olusması.Sımdı dıyeceksınız sız hergun bunlarlamı ugrasıyorsunuz?Hayır programlarla daha kısa surede gunde 200-250mahalın hesabını yapabılıyoruz.Umarım faydalı olabılmısımdır saygılar[sm=biggrinking.gif]

efekentlı -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (13 Mayıs 2008; 20:12:39)

TEŞEKKÜRLER MERT
BENDE 18 LİK DÜZDE KALMAYI KARAR VERDİM SRK 52 MITSUBISHIDE BEN BU KILIMAYI YAKLAŞIK 5 AY FALAN KULLANACAM ISITMADA UMARIM VERİM ALIRIM MERT SENDE AYNISINI DİYOSUN SANIRIM 18 LIK BANA UYGUN OLDUĞUNU SÖLÜYOSUN GÜNDE 6 SAAT FALAN ÇALIŞACAK ONUN İÇİN 18 LİK DÜZDE KARAR VERDİM TEŞEKKÜR EDERİM HERKESE...

cemele -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (13 Mayıs 2008; 23:39:21)

Merhaba sayin Mertyeldan

Birde sizin gorusunuzu almak istiyorum 6*4 luk bir salon var ve bu salonun 4 metrelik duvarin tavan kisminda 3 m uzunlugunda 1 metre genisliginde bir aciklik var ve bu acikliktan 12m2 lik cati kati var. Yani salondan merdivenle ile buraya cikiliyor. Salona koyacagim bir klima her ikisinede yetermi bana olmaz gibi geliyor cunki klima asagida diger bolme ustte kaliyor. Yoksa 2 klima sartmi?

Saygilar

quote:

R`meRt -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (14 Mayıs 2008; 7:50:18)

quote:

Orjinalden alıntı: cemele

Birde sizin gorusunuzu almak istiyorum 6*4 luk bir salon var ve bu salonun 4 metrelik duvarin tavan kisminda 3 m uzunlugunda 1 metre genisliginde bir aciklik var ve bu acikliktan 12m2 lik cati kati var. Yani salondan merdivenle ile buraya cikiliyor. Salona koyacagim bir klima her ikisinede yetermi bana olmaz gibi geliyor cunki klima asagida diger bolme ustte kaliyor. Yoksa 2 klima sartmi?

Saygilar

Hocam sımdı sızın durumunuz bıraz karısık cunku boyle uygulamalarda ıkı katlı bırbırne acık alanlarda bız ıkı mahalın toplam hesabını yapıp ya yarı yarıya yada mahal alanlarınının kullanım sıklıgına yada mahalın uyuklugune gore şartlandırma saglıyoruz.Genel kabaca fıkrım ıste Assagıdakı salona 18lık yukardakı tavan arasına ıse12 veya 9luk cıhaz olacaktır.Kullanacagınız alanlarla ılgılı daha net bılgıler verebılısenız daha net bı rhesapla bır fıkır belırtebılırım sıze.Saygılar

cemele -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (14 Mayıs 2008; 21:51:15)

Cevap icin tesekkurler. Soyle biraz daha detay vereyim. Dikdortgen seklinde uzun kenar 6 metre kisa kenar 4 metre salon var. Bu salonun 4 metre olan duvarindan merdivenle( Normal bina merdiveni gibi) yukari cati katina cikiliyor yani cati kati ana salondan 2.6 metre yuksekte ve kare seklinde 12-13m2 kadar. Her iki yerde de isinmada sorun yasamiyorum izalosyon guzel üç yön kapali acik olan tek yön güneye bakiyor az bir güneste hemen isiniyor. En üst kat olmasi nedeni ile ozellikle üst kattaki kücük kisim saunadan farksiz oluyor. Benim asil amacim sogutma bütcem 2 klimada tasarlanirsa 3000 ytl ye kadar cikar. Dusundugum marka Mitsubishi aslinda daikin almak istedim ama ururu sara modelleri cok ucuk fiyat.

quote:

quote:

Saygilar

Hocam sımdı sızın durumunuz bıraz karısık cunku boyle uygulamalarda ıkı katlı bırbırne acık alanlarda bız ıkı mahalın toplam hesabını yapıp ya yarı yarıya yada mahal alanlarınının kullanım sıklıgına yada mahalın uyuklugune gore şartlandırma saglıyoruz.Genel kabaca fıkrım ıste Assagıdakı salona 18lık yukardakı tavan arasına ıse12 veya 9luk cıhaz olacaktır.Kullanacagınız alanlarla ılgılı daha net bılgıler verebılısenız daha net bı rhesapla bır fıkır belırtebılırım sıze.Saygılar

mbirol -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (15 Mayıs 2008; 11:05:12)

quote:

Cevap icin tesekkurler. Soyle biraz daha detay vereyim. Dikdortgen seklinde uzun kenar 6 metre kisa kenar 4 metre salon var. Bu salonun 4 metre olan duvarindan merdivenle( Normal bina merdiveni gibi) yukari cati katina cikiliyor yani cati kati ana salondan 2.6 metre yuksekte ve kare seklinde 12-13m2 kadar. Her iki yerde de isinmada sorun yasamiyorum izalosyon guzel üç yön kapali acik olan tek yön güneye bakiyor az bir güneste hemen isiniyor. En üst kat olmasi nedeni ile ozellikle üst kattaki kücük kisim saunadan farksiz oluyor. Benim asil amacim sogutma bütcem 2 klimada tasarlanirsa 3000 ytl ye kadar cikar. Dusundugum marka Mitsubishi aslinda daikin almak istedim ama ururu sara modelleri cok ucuk fiyat.

quote:

quote:

Saygilar

Arkadaşım eger eviniz dublex ise ve ısınmak için klima kullanacaksanız,mutlaka Salon tipi veya döşeme tipi klima kullanmalısınz.Duvar tipi klima ile isterseniz 24 alın yinede ısınamazsınız.Çünkü ısınan hava yukarıya kaçar ,zaten klimada yukarıda siz aşağıda hep üşürsünüz.Fakat salon veya döşeme tipi cihazlar yerdedir ve alttan hava emişi yaparlar,buda içerideki hava sirkulasyonunu duvar tipine göre tan tersine çevirir ve ağaklarınzda ısınır.Size tavsiyem Diamond Elec. marka FSH 18 QV cihazını almanızdır.Salon tipi gayet şık ve üstün verimli bir cihazdır.Soğutma kapasitesi 18 000 btü,ısıtmada ek seramik resistans takviyesiyle 25 000 btü ye çıkıyor.Resistanstan kormayın,cihaz ilk termostattan sonra devre dışı bırakıyor ve 21 000 btü çalışıyor.Bu cihaz tamammen profesyonel mantıkta üretilmiştir.Mit.Elec. P serisi ürünlerle yazılımı aynıdır.Bu cihazı 35-40 m2 alana kadar rahatlıkla kullanırsınız.Güzel cihaz

cemele -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (15 Mayıs 2008; 20:44:14)

Sayin mbirol

Klima tamamen sogutma amacli olacak diye bilirim. Cunki isinmada sorun yasamiyorum kombi var ve gaz parasida gecen sene makul duzeyde geldi en fazla 2 ay 150 ser ytl odedim sonra 70-80 ytl geldi. Zaten sicagi seven biri degilim. Evi yarim duplex olarak dusunelim salon ve icinden merdivenle teras kat a cikiliyor. 3 yonde kapali acik cephe pimapen ve güneye bakiyor izalosyon cok iyi sicak hem cati kati hemde ana salondaki camdan geliyor. Uzun suredir klima arastiriyorum sizlede yazistik siz gercek anlamda bir Zibrocusunuz ama ben arastirmalarimda DAIKIN nin diger markalara gore ayri bir yeri edinmis ama fiyatlarda ucuk yazik bu paralara. Gecen butun Istanbul Avrupa yakasi sokaklarini 6 gün isim geregi dolastim ve gozum klimalardaydi ve en cok mitsubishi gozüme carpti ayrica bu markada iyi görünüyor.

Saygilar

quote:

quote:

quote:

quote:

Saygilar

Arkadaşım eger eviniz dublex ise ve ısınmak için klima kullanacaksanız,mutlaka Salon tipi veya döşeme tipi klima kullanmalısınz.Duvar tipi klima ile isterseniz 24 alın yinede ısınamazsınız.Çünkü ısınan hava yukarıya kaçar ,zaten klimada yukarıda siz aşağıda hep üşürsünüz.Fakat salon veya döşeme tipi cihazlar yerdedir ve alttan hava emişi yaparlar,buda içerideki hava sirkulasyonunu duvar tipine göre tan tersine çevirir ve ağaklarınzda ısınır.Size tavsiyem Diamond Elec. marka FSH 18 QV cihazını almanızdır.Salon tipi gayet şık ve üstün verimli bir cihazdır.Soğutma kapasitesi 18 000 btü,ısıtmada ek seramik resistans takviyesiyle 25 000 btü ye çıkıyor.Resistanstan kormayın,cihaz ilk termostattan sonra devre dışı bırakıyor ve 21 000 btü çalışıyor.Bu cihaz tamammen profesyonel mantıkta üretilmiştir.Mit.Elec. P serisi ürünlerle yazılımı aynıdır.Bu cihazı 35-40 m2 alana kadar rahatlıkla kullanırsınız.Güzel cihaz

R`meRt -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (15 Mayıs 2008; 21:42:20)

quote:

katılmadıgım noktalar var.Belırtmek ıstedım.Salon tıpı cıhazlar ev kullanımında gurultu bulunmatadırlar.Ve saglık acısından zararlıdırlar.Zararlı konusunu uzun uzadıya yazmak ıstemıyorum ama ufak bır ornek emıs menfezlerı cıhazın altında oldugu ıcın hava akımı ıle hareketlenen tozu toplar gerı ufler.Buda saglık acısından uygun gorulmemekte ve pek tavsıyede edılmez.Doseme tıpı cıhazlar ıse kurulum dezavantajı vardır ve sızın ıcın ekstrada boya sıva masrafı acar.2 duvar tıpı cıhaz sıze uygundur.Hala gozumde odanızı canlandıramadım kesın bırseyde soyleyememekteyım.Salona 18lık cıhaz catı katınada 12lık cıhaz ısınızı gorur.Kı ben adanada (yazın 40derece ve %80nemın altına dusmez) 3odanın merkezındekı korıdora 18lık taktım bıtane cok hızlı olmasada 1saat ıcınde cok guzel sogutma saglıyor.Klımaların ısıtma konusuna degınmıyorum Bana klımaların ısıtması hep hayalı gelmektedır.Dedıgım gıbı 18lık ve 12lık cıhaz ısınızı gorur.

mbirol -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (16 Mayıs 2008; 11:18:21)

quote:

quote:

katılmadıgım noktalar var.Belırtmek ıstedım.Salon tıpı cıhazlar ev kullanımında gurultu bulunmatadırlar.Ve saglık acısından zararlıdırlar.Zararlı konusunu uzun uzadıya yazmak ıstemıyorum ama ufak bır ornek emıs menfezlerı cıhazın altında oldugu ıcın hava akımı ıle hareketlenen tozu toplar gerı ufler.Buda saglık acısından uygun gorulmemekte ve pek tavsıyede edılmez.Doseme tıpı cıhazlar ıse kurulum dezavantajı vardır ve sızın ıcın ekstrada boya sıva masrafı acar.2 duvar tıpı cıhaz sıze uygundur.Hala gozumde odanızı canlandıramadım kesın bırseyde soyleyememekteyım.Salona 18lık cıhaz catı katınada 12lık cıhaz ısınızı gorur.Kı ben adanada (yazın 40derece ve %80nemın altına dusmez) 3odanın merkezındekı korıdora 18lık taktım bıtane cok hızlı olmasada 1saat ıcınde cok guzel sogutma saglıyor.Klımaların ısıtma konusuna degınmıyorum Bana klımaların ısıtması hep hayalı gelmektedır.Dedıgım gıbı 18lık ve 12lık cıhaz ısınızı gorur.

Siz hiç 18 lik salon tipi cihazı çalışırken gördünüzmü,sesli diyorsunuz.Diamond yılda en az 500 adet 18 lik salon tipi satıyor ve %90 evlerde takılı bir çok örnek var.

R`meRt -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (16 Mayıs 2008; 12:54:51)

Çalısırken kı halını gormeme gerek yok fabrıka verısı ses oranı 53db.Ic kullanım alanlarında 35db den sonrası konforsuzdur.Ashrae standartlarında boyle gecer.Kac tane satmasıda onemlı degıl.afedersınız kotu bır ornek ama Pıslıgın ustundede cok sınek olur satıs adetı degıl alınan verım onemlıdır.Bu dusunceyle bakarsakta mılyontane koc grubuna aıt klımalar var ve bes para etmıcegını sızde bılıyorsunuz.Saygılar

mbirol -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (16 Mayıs 2008; 13:57:12)

quote:

Çalısırken kı halını gormeme gerek yok fabrıka verısı ses oranı 53db.Ic kullanım alanlarında 35db den sonrası konforsuzdur.Ashrae standartlarında boyle gecer.Kac tane satmasıda onemlı degıl.afedersınız kotu bır ornek ama Pıslıgın ustundede cok sınek olur satıs adetı degıl alınan verım onemlıdır.Bu dusunceyle bakarsakta mılyontane koc grubuna aıt klımalar var ve bes para etmıcegını sızde bılıyorsunuz.Saygılar

Siz hep kağıt üzerinden konuşuyorsunuz,bu ürün bir defa Koç gurubuna ait değil.Birde katoloğa öyle bir bakıyorsunuz ki somayın gitsin.Sizin yazdığınız 53 db. dış ünite sesi,iç ünite max.44 db,markalar reklam yaparken uyku modundaki ses db.veriyorlar.Bu gerçek olanıdır ve max. Zaten salonda kullanacagınız bir cihazdan yatak odası konforu beklenmez.

[image]http://img104.imageshack.us/img104/7867/salonpsrvs4.jpg[/image]

R`meRt -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (16 Mayıs 2008; 14:05:00)

HOcam koc grubu olarak bunu degıl baska cok satan bır fırmayı(arcelık) ornek vermıstım.cok satılıyor ama bes para etmezler.Tekrardan dıkkatlı sekılde gozden gecırın ıstersenız.
quote:

Geniş çaplı turbo fan, düşük sesli fan motoru, eğimli hava kanalı, hiperbolik evaparatör kanatları, verimli soğutucu dağıtımı ve diğer birleştirilmiş sessizlik teknolojisi ile 44db/53db ses seviyesi

fırmanın katalogunda yazan bu.Bırı ıc unıte olsun dıgerı dıs unıte.35db den sonrası konforsuzdur.Bunu ne ben soyluyorum nede katalog.Ashrea uluslararası standartlar soylemekte.

Bende kataloga bakarak konusuyorum cunku en dogru degerı fırma vermekte.Yorum gorus vs olmadan bılımsel olcumlerle

mbirol -> Cevap: ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL CEVAP (16 Mayıs 2008; 14:14:03)

''''' Sayin mbirol

Klima tamamen sogutma amacli olacak diye bilirim. Cunki isinmada sorun yasamiyorum kombi var ve gaz parasida gecen sene makul duzeyde geldi en fazla 2 ay 150 ser ytl odedim sonra 70-80 ytl geldi. Zaten sicagi seven biri degilim. Evi yarim duplex olarak dusunelim salon ve icinden merdivenle teras kat a cikiliyor. 3 yonde kapali acik cephe pimapen ve güneye bakiyor izalosyon cok iyi sicak hem cati kati hemde ana salondaki camdan geliyor. Uzun suredir klima arastiriyorum sizlede yazistik siz gercek anlamda bir Zibrocusunuz ama ben arastirmalarimda DAIKIN nin diger markalara gore ayri bir yeri edinmis ama fiyatlarda ucuk yazik bu paralara. Gecen butun Istanbul Avrupa yakasi sokaklarini 6 gün isim geregi dolastim ve gozum klimalardaydi ve en cok mitsubishi gozüme carpti ayrica bu markada iyi görünüyor.

Saygilar''''''''

Arkadaşım öncelikle şunu söyleyeyim ki ben Zibro cu değilim.Zibro yeni çalışmaya başladığımız bir marka,bunun yanında Hıtachı,Mit.Elec.,Diamond gibi markalarlada yıllardır çalışmaktayız ve devam ediyoruz.Amacımız ZİBRO gibi gerçektende kaliteli bir ürünü tüketiciyle tanıştırmak bilgi vermek.Burada reklam amaçlı yazmıyorum kaliteli bir cihazın olduğunu bilmenizi isterim sadece bu.Tabiki tercih sizlerin biz bildiğimiz ölçüde yardımcı olmaya çalışıyoruz.Daikin konusuna gelirsek kalitesi zaten tartışılmaz ama dünyadada tek kaliteli klimada değil,herşeyin üstünde olduğu konusuna katılmıyorum.Eş değer ürünler var.Mitsubishi çok görüyorum demişsiniz tabi buda çok normal Türkiye ye ilk giren japon markalarından biri ve Mit.Hv.in yi sabancı gurubu gibi büyük bir firma temsil ediyor,bunun yanında pazara 1996 yılından itibaren yayılmaya başlayan ve şu anda HIT olmuş Mit. Elec. le berabar oldukça çoğaldı pazarda.İşallah ileriki yıllarda ZİBRO yuda bolca görürüz.Ama tabiki bu bir süreç.ZİBRO kliam da Türkiye pazarına girmede çok gecikti,bu konuda tabiki Türkiye deki ekonomik çalkantılarda önemli.Zibro 1995 krizine kadar Türkiye de seçkin bir markaydı (o zamanlar Japon gaz sobalırı ile)ama 1995 Çiller krizinde büyük yara aldı ve Türkiye de ticarete ara verdi.2006 ile tekrar adım attı ve şu anda yapılanmasını tamamladı.Hedefi kaliteli saygın bir klima,hava temizleme,nem alma ve nenlendirme markası olmak.Avrupa da tüm ülke pazarlarında çok iyi konumda bizde yaşayıp görecegiz bakalım.

Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.515625