- 1920x1080, FULL HD - 0.001 ms tepki süresi - 100 hz çift tarama - akıllı kare yaratımı - 1,000,000:1 dinamik kontrast - 100,000 saat panel ömrü - ECO mode - kurşunsuz ekran
gibi iddialı özellikleri olan Yeni Panasonic Vierra Plazma TV'ler için ne düşünüyorsunuz?
bu plazma TV'lerin amerikan modelleri ve fiyatları
- 0.001 ms tepki süresi - 100 hz çift tarama - akıllı kare yaratımı - 1,000,000:1 dinamik kontrast - 100,000 saat panel ömrü - ECO mode - kurşunsuz ekran
-0.001 tepki süresi,ben şimdiye kadar en ucuz en pahalı hiç bir plazmada tepki süresi ile ilgili bir problem görmedim,osebeple bu süre aşşağı yukarı bütün plazmalarda aynıdır.. -100hz devrim olmamakla birlikte güzel sonuçlar verebilen sistem.. -akılı kare,kullanıp görmek gerekir,benim için değil ama ilgili olanlar için güzel birişlem olabilir. -1,000,000:1 kontrast,bu rakamları veren üreticilerin hepsi adan zye,bence yalan söylüyor,sadece göz boyama,20-30bin kontrastın üstü traşş... -100,000 saat panel ömrü,üreticilerin verdiği bu ömürlerde aslında çok gerçekçi değil,hava basıncı denize göreyükseklik,ısı(sıcak soguk),kullanım şekli,elektrik,parlaklık vs.. panel ömründe etkili....yani bunun böyle net bi rakamı olmaz,yine aşşağı yukarı bütün plazmalar az çok aynı ömre sahiptir... -eco mod-ben plazma kullanıyorum ,elektrik faturası ile ilgili bir problem olmadı aşşağı yukarı her ay aynı(35 ytl civarı)ama,bu mod yazıldığına göre emsal modellere oranla %22 enerji tasarrufu sağlıyormuş,gayet güzel.. -kurşunsuz ekran,çok güzel ..aslında bütün üreticilerin bu tür şeyleri standart hale getirmesi gerekir.... saygılarımla...demir buran
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmrbrn -- 11 Mayıs 2008; 11:46:09 >
Bilmem dikkat ettinizmi ama panasonic ilk defa bu sene dinamik kontrastı kullanmaya başladı bunun sebebi plazmaların 10 000:1 statik kontrasla cok iyi kontrasa sahip olmalarına ragmen lcd tv lerin aslında 1800:1 olan kontras oranlarını 25000:1 deyip Plazmadan cok daha iyi kontrasta sahipmiş gibi göstermeleri. Bu sebepten dolayı panasonicte madem sen 25000:1 dinamiksin bende 1000000 :1 dinamiğim diyor. Yoksa tüketiciyi bu yönde yanıltmaya karşı bir firmadır.
Onun dışında 100 hz teknolojisi yanyana görmeden anlayamayabilirsiniz belki fakat görüntü kalitesinde ciddi fark yaratır görüntüdeki titremeler sıfıra iner. Panasonic in yeni serileri bence tartışılmaz gönül rahatlığıyla alabilirsiniz bence her kuruşunun hakkını verecek bir tv özellikle px80 modelini cok inceledim hem tasarım hem görüntü mükemmel..
arkadaşım, sanırım bu konularla yeni ilgilenmeye başlamış olmalısınız. Plazmalar da 10.000/1 olarak kullanılan rakamlar da dinamik kontrasttı. Gerçek kontrast olarak genelde 3000 civarı , cihaz çok iyi en üst düzey ise belki 4000'ne ulaşabiliyordu. iyi akşamlar.
quote:
Orjinalden alıntı: yıldız82
Bilmem dikkat ettinizmi ama panasonic ilk defa bu sene dinamik kontrastı kullanmaya başladı bunun sebebi plazmaların 10 000:1 statik kontrasla cok iyi kontrasa sahip olmalarına ragmen lcd tv lerin aslında 1800:1 olan kontras oranlarını 25000:1 deyip Plazmadan cok daha iyi kontrasta sahipmiş gibi göstermeleri. Bu sebepten dolayı panasonicte madem sen 25000:1 dinamiksin bende 1000000 :1 dinamiğim diyor. Yoksa tüketiciyi bu yönde yanıltmaya karşı bir firmadır.
Onun dışında 100 hz teknolojisi yanyana görmeden anlayamayabilirsiniz belki fakat görüntü kalitesinde ciddi fark yaratır görüntüdeki titremeler sıfıra iner. Panasonic in yeni serileri bence tartışılmaz gönül rahatlığıyla alabilirsiniz bence her kuruşunun hakkını verecek bir tv özellikle px80 modelini cok inceledim hem tasarım hem görüntü mükemmel..
Arkadaşlar böyle söylemlere hiç gerek yok. Bu siteye yeni yazmaya başlamam bu konularda bilgili olmadığım anlamına gelmez. Ama sizin yazılarınızdan şunu anlıyorumki siz bu konunun biraz gerisinde kalmışsınız sanırım. Şöyleki suan PANASONİC 42PA60 modeline bakarsanız ( 2 yıl öncesinin modelidir) statik kontrasının 10000:1 oldugunu görürsünüz. Ayrıca sunuda söylemeden geçmiyeyim yaklaşık 4 yıldır gece gündüz bu işlerin içindeyim bu konular benim işim. Yeni ilgelenmeye başladığımı da nerden çıkardın, her sene yaklaşık 2 kez tv eğitimlerine katılan biri olarak bu konularda ilgisiz ve bilgisiz olmam söz konusu bile olamaz.. İyi günler..
Plazma alırken en son bakılacak şey elektrik tüketimi verilen hep maximum değer. Gerçek kullanımda ne tükettiğini ölçen bir test yok şu anda. Gary Merson yapacam diyordu ama oda dahha el atmadı diye biliyorum.
Dinamik kontrast değerine bakıp tv alan çok yanılır, doğru dürüst o ölçümün standardı yok, gerçek hayatta kullanım yeri yok vs. uzar gider.