öncelikle aramalarım sonuç vermediği için bu konuyu açıyorum.
Bilgisayarımdan Panasonic LCD tvye bağlantı kurup, hd yayın seyretmek istiyorum. Güncel tv lerde PC bağlantısı olmasına rağmen benim panasonic lcd de yok ne yazıkki, Svideo ile bağladım ancak görüntü berbat ötesi,
vga-dvi adaptör ile bağlamayı düşündüm, (DVI-HDMI kablom var) o da olmuyormuş sanırım
en kaliteli görüntüyü nasıl alırım arkadaşlar
yardım ediniz
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Google'ı hakikaten seviyorum. Aynı sorunun olduğu bir konu olduğunu biliyordum. Google'da şu aramayı yaptım ve 1.sonuç aradığım konuydu : Philips PC bağlantısı yok
Google'ı hakikaten seviyorum. Aynı sorunun olduğu bir konu olduğunu biliyordum. Google'da şu aramayı yaptım ve 1.sonuç aradığım konuydu : Philips PC bağlantısı yok
öncelikle aramalarım sonuç vermediği için bu konuyu açıyorum.
Bilgisayarımdan Panasonic LCD tvye bağlantı kurup, hd yayın seyretmek istiyorum. Güncel tv lerde PC bağlantısı olmasına rağmen benim panasonic lcd de yok ne yazıkki, Svideo ile bağladım ancak görüntü berbat ötesi,
vga-dvi adaptör ile bağlamayı düşündüm, (DVI-HDMI kablom var) o da olmuyormuş sanırım
en kaliteli görüntüyü nasıl alırım arkadaşlar
yardım ediniz
sevgili alpercan,önce TV'nizin ve PC'nizin bağlantı tiplerini yazın,bir çözüm buluruz gibi geliyor.ayrıca ekran kartı ve tv nin tam modelini.
Çünkü sorunun marka ile bağlantısı yok bence, PC (VGA) girişi olmayan herhangi bir HD uyumlu Lcd Tv'ye PC bağlantısı yapılması olarak bakıyorum ben.
Tabi "alpercan" eğer Tv modelini veya en azından DVI mı HDMI mi giriş olduğunu söylerse faydalı olur. Gerçi söylemese de olur, sonuçta VGA yok ise ve kaliteli kullanım isteniyorsa DVI veya HDMI'dan birisinin kullanılması gerekir.
TV modeli Panasonic Viera 32LX52F 2scart, S-video 4 pinli , HDMI , Component (Yeşil-siyah-kırmızı) girişleri mevcut
Laptop um emektar 6 yıllık Asus M6N - VGA ve S-video 7 pin ( + çevirici ile video out)
Şimdi nasıl olsa yeni notebook alıcam diye uzun zamandır erteliyordum bu bağlantı işini. Yeni notebook aldım onda da DVI yada HDMI çıkış yok ne yazıkki.
Şimdi elimde DVI - HDMI kablom var. Heveslendim adaptör alır VGA yı DVI a çevirir, ucunu da kabloma takar. işi bitiririm dedim . 5ytl ye
birkaç yerde olmayacağını, analog sinyalin digitale döndürülemediğini,
bu linkte olduğu gibi - DVI-I (24 + 5) pin olan cihazlarda kullanılır +5 pin analog pinlerdir ve VGA sinyali analog pinler olmadan çalışmaz - BU ÜRÜN VGA DVI - DVI HDMI OLARAK VGA DAN HDMI A GEÇİŞ İÇİN KULLANILAMAZ. VGA ANALOG HDMI DİJİTALDİR
kullanılamadığını gördüm. DOĞRU MUDUR??
Linkteki konuyu 2 kez okudum, kafam öyle karıştı ki
Orjinalden alıntı: alpercan bu linkte olduğu gibi - DVI-I (24 + 5) pin olan cihazlarda kullanılır +5 pin analog pinlerdir ve VGA sinyali analog pinler olmadan çalışmaz - BU ÜRÜN VGA DVI - DVI HDMI OLARAK VGA DAN HDMI A GEÇİŞ İÇİN KULLANILAMAZ. VGA ANALOG HDMI DİJİTALDİR
kullanılamadığını gördüm. DOĞRU MUDUR??
Linkteki konuyu 2 kez okudum, kafam öyle karıştı ki
Yukarıda verilen bilgiler doğru, ancak açıklaması yapılmadan doğrudan sonuç yazılmış. Ben şöyle açayım :
DVI'ın 3 çeşidi vardır, DVI-A sadece analog, DVI-D sadece dijital, DVI-I hem dijital hem analog sinyal taşır. Söylemeye çalıştığı, eğer DVI-I değilse çıkışınız, bu DVI-VGA adaptörü alsanız bile analog sinyal taşıyamaz ve görüntü alamazsınız.
VGA analog, HDMI dijitaldir olayına gelince. Dijitalden analoga dönüştürmek kolay, çünkü aslında dönüştürme değil, dijital bağlantının analog sinyal taşıyan pinleri kullanılıyor. Fakat analogtan dijital sinyale dönüştürme, gerçek anlamda bir dönüştürme gerektirir ve şu ana kadar bunu yapan tüketici görmedim, duymadım. Tabi bunu yapan cihazlar var, ancak alınması mantıklı olmayacak kadar pahalı.
Şimdi nasıl olsa yeni notebook alıcam diye uzun zamandır erteliyordum bu bağlantı işini. Yeni notebook aldım onda da DVI yada HDMI çıkış yok ne yazıkki.
Şimdi elimde DVI - HDMI kablom var. Heveslendim adaptör alır VGA yı DVI a çevirir, ucunu da kabloma takar. işi bitiririm dedim . 5ytl ye
Anlattığın donanım ve malzeme ile yinede en kaliteli görüntüyü bu şekilde alabilirsin.
Nasıl alabilirim hocam anlayamadım?? vga yı hdmi ye çeviremiyormuşuz ki?
Sanırım küçük bir kasa toplacağım,dvi çıkışlı ekran kartı ile.
peki dvi yada hdmi çıkışlı usb tv kartları var mı??
quote:
Orjinalden alıntı: ersanyr
quote:
Orjinalden alıntı: alpercan
Anlattığın donanım ve malzeme ile yinede en kaliteli görüntüyü bu şekilde alabilirsin.
Nasıl alabilirim hocam anlayamadım?? vga yı hdmi ye çeviremiyormuşuz ki?
Sanırım küçük bir kasa toplacağım,dvi çıkışlı ekran kartı ile.
peki dvi yada hdmi çıkışlı usb tv kartları var mı??
quote:
Orjinalden alıntı: ersanyr
quote:
Orjinalden alıntı: alpercan
VGA yı HDMI a çevirebiliyorsun.Yapamadığın ;anolog sinyali dijitale çevirememek. VGA çıkışından VGA-DVI adaptörü ile çıkar DVI-HDMI kablo ile televizyonuna ulaşırsan görüntü alırsın.Şu anda elindekilerle alabileceğin en kaliteli görüntüde bu olur.Ama VGA çıkışından hangi çözünürlükte görüntü alabiliyorsan o çözünürlükte olur.DVI-HDMI kablo kullandığın için bunların desteklediği yüksek çözünürlükte olmaz.