işlemcin dışında çok güç harcayan başka bir parça yokki sisteminde. birgün (umarım o gün hiç gelmez ) gereken psu ları kullanmadığın için pc yanarsa açacağın başlığı tahmin edebiliyorum PSU MERAKLILARI ŞİMDİ SİZİ ÇOK İYİ ANLIYORUM
son teknolıji bilgisayarı 200 W lik psu cok rahat calıstırdı
Eğer son teknolojiyse, en azından birde benimkine bak bakalım, işlemciye overclock yaptığında tam 2 katı W çektiğini biliyormuydun? Aynı şey ekran kartı içinde geçerli...
Ş Yerine $ V yerine W K yerine q Vb. Harfleri Kullanarak Kelime Ve Cümle Oluşturanlar , Oluşturmakta Israr Edenler Toplumun En Aşağılık Kesimleridir. Sizin Bir Diliniz Olduğunu ve Doğru Düzgün Kullanmayı Unutmayın. TÜRKÇE Ulusal'dır.
1500 ytl civarı sistem kurup odunlukta bulduğun bir psu ile çalıştırmayı göze alıyorsan tabi cesaret gerektirir sanırım bu forumda anlaşılamayan bir nokta var
200 w psu da sistemi çalıştırıyor 500 w psuda buraya kadar normal fakat ne kadar çalıştırcak orası tartışılır ...
ne kadar calıstıracagı malum ... ufak bir elektrik gidip gelmesi , voltaj düşmesi yada prize yüklenizmesi önce psu nuza, sonra anakartınıza ve bilesenlere daha sonrada allah korusun evinize birşey yapablir.neredeyse en önemli şeydir psu.saglam ve kaliteli önermek insanları riskten kurtatrır.. forumda onlarca bulabilirsiniz psu dan ciddi etkilenen arkadaslar ben dahil.. bu yüzden psu ya gercekten cok önem verilmelidir.. üzerinde yazan degere çok yakın gercek deger veren güvenilir ve isim yapmıs firmalar seçilmelidir herzaman.. bi makinayı 400w da çalıstırır ama cf yada oc yaptıgın zaman e.kartı yada işlemciye 2 katı çeker ve birssürü masrafa neden olur..bu işi küçümsemeyin derim.pc yi çalıştırması normaldir ama nereye kadar !!! sizin aklınızda da ünlemler uyandırabildiysem ne mutlu banaki kârlı çıkacagınız bir konuda size yardımcı olmak istedim.saygılar
ya arkadaşım milletin o psu ları önerdiği sistemlere bak birde kendi sistemine bak,allah aşkına ya ekran kartı x550,1 ten harddisk birde ilk nesil çift çekirdek işlemci bu sistemi kaldırması daha doğrusu çalıştırması normal yiyorsa birde işlemcine adam akıllı o.c. yap denede görelim yada ekran kartını 8800 serisi bir ekran kartı ile değiştir oyun aç görelim boş konuşmayalım arkadaşım,milletin sisteminin yanmasına,yanmasa bile tam performansla çalışmamasına sebep olacaksın sen o psu ile 2 aylık elektrik faturanla alırsın yeni psu verimlilik nedir,7/24 çalıştırmak nedir,extra soğutma nedir,o.c nedir sen ilk önce bunların sistem üzerindeki etkisini öğren sonrada gel konuşalım
Ben söylemekten yoruldum siz bunları yazmaktan bıkmadınız. Siz onu 200w la çalıştırmaya devam edin. Bir siz mi akıllısınız da bu psu firmaları 500w psu yapıyor laf olsun diye mi. Biraz elektronik bilginiz varsa 200w lık dandik bir psu ile 500w lık kaliteli bir psu içindeki devre elemanlarının farkını anlarsınız .
ne kadar calıstıracagı malum ... ufak bir elektrik gidip gelmesi , voltaj düşmesi yada prize yüklenizmesi önce psu nuza, sonra anakartınıza ve bilesenlere daha sonrada allah korusun evinize birşey yapablir.neredeyse en önemli şeydir psu.saglam ve kaliteli önermek insanları riskten kurtatrır.. forumda onlarca bulabilirsiniz psu dan ciddi etkilenen arkadaslar ben dahil.. bu yüzden psu ya gercekten cok önem verilmelidir.. üzerinde yazan degere çok yakın gercek deger veren güvenilir ve isim yapmıs firmalar seçilmelidir herzaman.. bi makinayı 400w da çalıstırır ama cf yada oc yaptıgın zaman e.kartı yada işlemciye 2 katı çeker ve birssürü masrafa neden olur..bu işi küçümsemeyin derim.pc yi çalıştırması normaldir ama nereye kadar !!! sizin aklınızda da ünlemler uyandırabildiysem ne mutlu banaki kârlı çıkacagınız bir konuda size yardımcı olmak istedim.saygılar
herkesin anlayacagı dilde uygun bir açıklama yaptıgıma inanıyorum arkadaslar.kızmayın sizde agresif olmayın burdan dogrusunu ögrenecektir. canınızı sıkmayın herseye,çıkar böyle arada
Her sistemi 200W beslemez,ama psu görgüsüzlüğü yaptığımız gerçek. Gerçen 400W bir cihazın beslemeyeceği sistem ancak çift ekran kartlı ve oldukça yüksek dizilmiş bir sistem olabilir,onun da maliyeti 1500YTL'yi aşar zaten.
Onun haricinde,"yaw 350W çekiyomuş senin sistem ama sen 600W al rahat olsun" demek millete zarar açtırmaktan başka bişey değil...
AMD AthlonXP 2500+ @ 4200+ [1833MHz @ 2723Mhz @2502Mhz Günlük] 1M=37sn El Yapımı PWM - NB - SB Soğutma Abit AN7-XT Eheim 2000lt/h 35W Pompa EA El Yapımı Bakır Soğutma Bloğu 15x30 Bakır Radyatör Aopen 800~2400rpm 12cm Rad. Fan 2x512MB Patriot XBLK 2-2-1-1 @ 400MHz NzXT Guardian Gümüş MSI X1950Pro AGP @ 575/1375 Tagan 2-Force II 800W Revoltec Kırmızı CCFL 2x30cm Revoltec Mavi CCFL 2x10cm TT Mavi 12cm Fan 3x T&T 8cm Siyah Fan Sunbeam 8cm Fan Seagate 250GB Sata2 16MB Seagate 500GB PATA 16MB Philips SNA-6500 Kablosuz Modem LG Flatron F700B 17"Ümit Özyürek DC12V Oto Ampli Besleme Sistemleri İçin PM Atınız! [15A~120A] / Arızalı PSU'larınız alınır... :)
Onun haricinde,"yaw 350W çekiyomuş senin sistem ama sen 600W al rahat olsun" demek millete zarar açtırmaktan başka bişey değil...
eger bu sözünüz banaysa , bir kişiye 600w psu önermiştim hatırladıgım kadarıyla,oda cf ve 8400 e oc düşünüyordu,yüksek .. yada öyle birşey .. 2000ytllik filan bir sistemdir.geri kalanlar cm rc 690 , yada 500w . oda içi rahat olsun milletin problem yaşamasın diye.
eger bu sözünüz banaysa , bir kişiye 600w psu önermiştim hatırladıgım kadarıyla,oda cf ve 8400 e oc düşünüyordu,yüksek .. yada öyle birşey .. 2000ytllik filan bir sistemdir.geri kalanlar cm rc 690 , yada 500w . oda içi rahat olsun milletin problem yaşamasın diye.
Yok hocam kesinlikle size değildi,ben üstteki mesajları incelemedim sadece düşüncemi söyledim. Eğer rakamlar tesadüf ettiyse yanlış anlaşılmasın.
AMD AthlonXP 2500+ @ 4200+ [1833MHz @ 2723Mhz @2502Mhz Günlük] 1M=37sn El Yapımı PWM - NB - SB Soğutma Abit AN7-XT Eheim 2000lt/h 35W Pompa EA El Yapımı Bakır Soğutma Bloğu 15x30 Bakır Radyatör Aopen 800~2400rpm 12cm Rad. Fan 2x512MB Patriot XBLK 2-2-1-1 @ 400MHz NzXT Guardian Gümüş MSI X1950Pro AGP @ 575/1375 Tagan 2-Force II 800W Revoltec Kırmızı CCFL 2x30cm Revoltec Mavi CCFL 2x10cm TT Mavi 12cm Fan 3x T&T 8cm Siyah Fan Sunbeam 8cm Fan Seagate 250GB Sata2 16MB Seagate 500GB PATA 16MB Philips SNA-6500 Kablosuz Modem LG Flatron F700B 17"Ümit Özyürek DC12V Oto Ampli Besleme Sistemleri İçin PM Atınız! [15A~120A] / Arızalı PSU'larınız alınır... :)