Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
££ PSU MERAKLILARI SİZİ ANLAMIYORUM!! ££

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Kasa/Güç kaynağı >> ££ PSU MERAKLILARI SİZİ ANLAMIYORUM!! ££ Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
--alex--
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

10 Mayıs 2008; 13:55:26 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

bilgisayarım özellikleri yan tarafta avatarın altında bakabilirsiniz

gecen odunlukta eski bir bilgisayarın icinde 200 W Lik bir psu buldum

riske girdim bir kereliğine deneyim dedim (bir daha olmaz calıstıgını ögrenmek için)

taktım baktım calısıyor hemde suan bilgisayarda takılı olan 350 W lik 60 liraya aldıgım psu kadar

yaklasık 2-3 gün kullandıgım cift cekirdek neredeyse son teknolıji bilgisayarı 200 W lik psu cok rahat calıstırdı

baslıklara bakıyorum 250 liradan psu önerisi veren arkadaslar var

garip buluyorum 20-30 liralık PSU da aynı işi yaparken pahalısına ne gerek var?

ucuz psunun riskleri nelerdir muhalefet bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi --alex-- -- 10 Mayıs 2008; 13:55:57 >
P0YRaZ

10 Mayıs 2008; 14:00:26 

overclockla uqrasıyosan, sistemini daima güncel tutuyosan iyi bi psu sart..

eminim ki o elindeki psu ile çok çok çok az o/c yaparsın

Call of Duty 4 Player' MoonLiqhT*
Corleone™

Sisteme Gözat

10 Mayıs 2008; 14:07:16 

işlemcin dışında çok güç harcayan başka bir parça yokki sisteminde.
birgün (umarım o gün hiç gelmez ) gereken psu ları kullanmadığın için pc yanarsa açacağın başlığı tahmin edebiliyorum
PSU MERAKLILARI ŞİMDİ SİZİ ÇOK İYİ ANLIYORUM

Intel E6300@2.6Ghz -|- Gigabyte P35-DS3L -|- Zotac 8800gt Amp -|- 2x1gb Kingston +
2*512mb DdrII 667 -|- Seagate 320 gb 16 mb -|- Fsp Bluestorm2 500w -|- Asus 1814 BLT -|- Asus E616A -|- Creative Audigy Zs2 -|- Logitech G5 & G15

Team eXtreem|Corleone
www.codbirligi.com

DsgnrYgt

Sisteme Gözat

10 Mayıs 2008; 14:07:20 

@alex

Senin sistemini yani
quote:

son teknolıji bilgisayarı 200 W lik psu cok rahat calıstırdı

Eğer son teknolojiyse, en azından birde benimkine bak bakalım, işlemciye overclock yaptığında tam 2 katı W çektiğini biliyormuydun? Aynı şey ekran kartı içinde geçerli...

Ş Yerine $
V yerine W
K yerine q
Vb. Harfleri Kullanarak Kelime Ve Cümle Oluşturanlar , Oluşturmakta Israr Edenler Toplumun En Aşağılık Kesimleridir.
Sizin Bir Diliniz Olduğunu ve Doğru Düzgün Kullanmayı Unutmayın.
TÜRKÇE Ulusal'dır.
nickgörüntülenemiyor

10 Mayıs 2008; 14:14:48 

aynen ya dandik sisteme 700w psu öneriyo sağlam bir makinaya yapsan trafo çek dicek heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickgörüntülenemiyor -- 10 Mayıs 2008; 14:22:32 >

bu imza kalıcı etki bırakır ;)
MuRaT

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

10 Mayıs 2008; 14:29:21 

1500 ytl civarı sistem kurup odunlukta bulduğun bir psu ile çalıştırmayı göze alıyorsan tabi cesaret gerektirir sanırım bu forumda anlaşılamayan bir nokta var

200 w psu da sistemi çalıştırıyor 500 w psuda buraya kadar normal fakat ne kadar çalıştırcak orası tartışılır ...

Ne olduğunu bilmek kadar , ne olmadığınıda bilmek gerek ... l
cluber00

10 Mayıs 2008; 17:13:20 

ne kadar calıstıracagı malum ... ufak bir elektrik gidip gelmesi , voltaj düşmesi yada prize yüklenizmesi önce psu nuza, sonra anakartınıza ve bilesenlere daha sonrada allah korusun evinize birşey yapablir.neredeyse en önemli şeydir psu.saglam ve kaliteli önermek insanları riskten kurtatrır.. forumda onlarca bulabilirsiniz psu dan ciddi etkilenen arkadaslar ben dahil.. bu yüzden psu ya gercekten cok önem verilmelidir.. üzerinde yazan degere çok yakın gercek deger veren güvenilir ve isim yapmıs firmalar seçilmelidir herzaman.. bi makinayı 400w da çalıstırır ama cf yada oc yaptıgın zaman e.kartı yada işlemciye 2 katı çeker ve birssürü masrafa neden olur..bu işi küçümsemeyin derim.pc yi çalıştırması normaldir ama nereye kadar !!! sizin aklınızda da ünlemler uyandırabildiysem ne mutlu banaki kârlı çıkacagınız bir konuda size yardımcı olmak istedim.saygılar

EKRAN KARTI FİYATLARI - BÜTÇENİZE GÖRE EKRAN KARTLARI ( konu yenilendi ve güncel )
http://forum.donanimhaber.com/m_22670652/tm.htm
wormhole

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

10 Mayıs 2008; 17:15:36 

ya arkadaşım milletin o psu ları önerdiği sistemlere bak birde kendi sistemine bak,allah aşkına ya ekran kartı x550,1 ten harddisk birde ilk nesil çift çekirdek işlemci bu sistemi kaldırması daha doğrusu çalıştırması normal yiyorsa birde işlemcine adam akıllı o.c. yap denede görelim yada ekran kartını 8800 serisi bir ekran kartı ile değiştir oyun aç görelim boş konuşmayalım arkadaşım,milletin sisteminin yanmasına,yanmasa bile tam performansla çalışmamasına sebep olacaksın sen o psu ile 2 aylık elektrik faturanla alırsın yeni psu verimlilik nedir,7/24 çalıştırmak nedir,extra soğutma nedir,o.c nedir sen ilk önce bunların sistem üzerindeki etkisini öğren sonrada gel konuşalım

"THEY OVERCAME THE IMPOSSIBLE BY DOING THE UNTHINKABLE" => ALIVE (1993)
SanalKabus

Sisteme Gözat

10 Mayıs 2008; 17:18:51 

Ben söylemekten yoruldum siz bunları yazmaktan bıkmadınız. Siz onu 200w la çalıştırmaya devam edin. Bir siz mi akıllısınız da bu psu firmaları 500w psu yapıyor laf olsun diye mi. Biraz elektronik bilginiz varsa 200w lık dandik bir psu ile 500w lık kaliteli bir psu içindeki devre elemanlarının farkını anlarsınız .

●Aptalca hayaller peşinde koşmayan bir kalp gösterin,ben de size mutlu bir insan göstereyim...

cluber00

10 Mayıs 2008; 17:20:49 

quote:

Orjinalden alıntı: cluber00

ne kadar calıstıracagı malum ... ufak bir elektrik gidip gelmesi , voltaj düşmesi yada prize yüklenizmesi önce psu nuza, sonra anakartınıza ve bilesenlere daha sonrada allah korusun evinize birşey yapablir.neredeyse en önemli şeydir psu.saglam ve kaliteli önermek insanları riskten kurtatrır.. forumda onlarca bulabilirsiniz psu dan ciddi etkilenen arkadaslar ben dahil.. bu yüzden psu ya gercekten cok önem verilmelidir.. üzerinde yazan degere çok yakın gercek deger veren güvenilir ve isim yapmıs firmalar seçilmelidir herzaman.. bi makinayı 400w da çalıstırır ama cf yada oc yaptıgın zaman e.kartı yada işlemciye 2 katı çeker ve birssürü masrafa neden olur..bu işi küçümsemeyin derim.pc yi çalıştırması normaldir ama nereye kadar !!! sizin aklınızda da ünlemler uyandırabildiysem ne mutlu banaki kârlı çıkacagınız bir konuda size yardımcı olmak istedim.saygılar

herkesin anlayacagı dilde uygun bir açıklama yaptıgıma inanıyorum arkadaslar.kızmayın sizde agresif olmayın burdan dogrusunu ögrenecektir. canınızı sıkmayın herseye,çıkar böyle arada

EKRAN KARTI FİYATLARI - BÜTÇENİZE GÖRE EKRAN KARTLARI ( konu yenilendi ve güncel )
PeGaSuS@01

10 Mayıs 2008; 17:22:17 

bizim ekran kartları zaten 200 watdan fazla güç tüketiyor sen sadece ÇALIŞTIRDIN KULLANMADIN SIKIYOSA KULLAN

Q6600 3.5ghz 1.4v(SIVI SOĞUTMA)/gigabyte X38ds4/2x1gb ocz reaper 934mhz 5-4-4-12@2.35v/his hd3870 ICEQ turbo 870mhz-2500mhz/seagate sata2 250 gb/lc power 550wat/tehermaltake SHARK/BENQ 22''
/SIVI SOĞUTMA BİLEŞENLERİ MC-Block-CPU/MAGICOOL Extreme I - 120mm Radyatör/ATMAN F202 POMPA//
ALPHACOOL Alphacola - 1L UV-Yeşil SIVI/
DiabloXT

Sisteme Gözat

10 Mayıs 2008; 17:56:40 

Her sistemi 200W beslemez,ama psu görgüsüzlüğü yaptığımız gerçek.
Gerçen 400W bir cihazın beslemeyeceği sistem ancak çift ekran kartlı ve oldukça yüksek dizilmiş bir sistem olabilir,onun da maliyeti 1500YTL'yi aşar zaten.

Onun haricinde,"yaw 350W çekiyomuş senin sistem ama sen 600W al rahat olsun" demek millete zarar açtırmaktan başka bişey değil...

AMD AthlonXP 2500+ @ 4200+ [1833MHz @ 2723Mhz @2502Mhz Günlük] 1M=37sn El Yapımı PWM - NB - SB Soğutma Abit AN7-XT
Eheim 2000lt/h 35W Pompa EA El Yapımı Bakır Soğutma Bloğu 15x30 Bakır Radyatör Aopen 800~2400rpm 12cm Rad. Fan
2x512MB Patriot XBLK 2-2-1-1 @ 400MHz NzXT Guardian Gümüş MSI X1950Pro AGP @ 575/1375 Tagan 2-Force II 800W
Revoltec Kırmızı CCFL 2x30cm Revoltec Mavi CCFL 2x10cm TT Mavi 12cm Fan 3x T&T 8cm Siyah Fan Sunbeam 8cm Fan
Seagate 250GB Sata2 16MB Seagate 500GB PATA 16MB Philips SNA-6500 Kablosuz Modem LG Flatron F700B 17" Ümit Özyürek

DC12V Oto Ampli Besleme Sistemleri İçin PM Atınız! [15A~120A] / Arızalı PSU'larınız alınır... :)
Tuğer

10 Mayıs 2008; 18:00:48 

Bu tarz güç kaynağı konuları açmak moda oldu, sanırım.
cluber00

10 Mayıs 2008; 18:06:33 

quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Onun haricinde,"yaw 350W çekiyomuş senin sistem ama sen 600W al rahat olsun" demek millete zarar açtırmaktan başka bişey değil...

eger bu sözünüz banaysa , bir kişiye 600w psu önermiştim hatırladıgım kadarıyla,oda cf ve 8400 e oc düşünüyordu,yüksek .. yada öyle birşey .. 2000ytllik filan bir sistemdir.geri kalanlar cm rc 690 , yada 500w . oda içi rahat olsun milletin problem yaşamasın diye.

DiabloXT

Sisteme Gözat

10 Mayıs 2008; 18:29:15 

quote:

Orjinalden alıntı: cluber00

eger bu sözünüz banaysa , bir kişiye 600w psu önermiştim hatırladıgım kadarıyla,oda cf ve 8400 e oc düşünüyordu,yüksek .. yada öyle birşey .. 2000ytllik filan bir sistemdir.geri kalanlar cm rc 690 , yada 500w . oda içi rahat olsun milletin problem yaşamasın diye.

Yok hocam kesinlikle size değildi,ben üstteki mesajları incelemedim sadece düşüncemi söyledim.
Eğer rakamlar tesadüf ettiyse yanlış anlaşılmasın.

AMD AthlonXP 2500+ @ 4200+ [1833MHz @ 2723Mhz @2502Mhz Günlük] 1M=37sn El Yapımı PWM - NB - SB Soğutma Abit AN7-XT
Eheim 2000lt/h 35W Pompa EA El Yapımı Bakır Soğutma Bloğu 15x30 Bakır Radyatör Aopen 800~2400rpm 12cm Rad. Fan
2x512MB Patriot XBLK 2-2-1-1 @ 400MHz NzXT Guardian Gümüş MSI X1950Pro AGP @ 575/1375 Tagan 2-Force II 800W
Revoltec Kırmızı CCFL 2x30cm Revoltec Mavi CCFL 2x10cm TT Mavi 12cm Fan 3x T&T 8cm Siyah Fan Sunbeam 8cm Fan
Seagate 250GB Sata2 16MB Seagate 500GB PATA 16MB Philips SNA-6500 Kablosuz Modem LG Flatron F700B 17" Ümit Özyürek

DC12V Oto Ampli Besleme Sistemleri İçin PM Atınız! [15A~120A] / Arızalı PSU'larınız alınır... :)
--alex--
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

10 Mayıs 2008; 18:34:20