Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: ££ PSU MERAKLILARI SİZİ ANLAMIYORUM!! ££

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Kasa/Güç kaynağı >> Cevap: ££ PSU MERAKLILARI SİZİ ANLAMIYORUM!! ££ Sayfa: <<   < önceki  1 [2]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Tuğer

13 Mayıs 2008; 10:37:21 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

@yentibaba

Dandik güç kaynağı yüzünden de sistem bileşenlerine zarar gelmez mi, peki? Sadece donar mı?
*Furious*

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

13 Mayıs 2008; 12:06:41 

quote:

Orjinalden alıntı: yentibaba

quote:

Orjinalden alıntı: Corleone™

işlemcin dışında çok güç harcayan başka bir parça yokki sisteminde.
birgün (umarım o gün hiç gelmez ) gereken psu ları kullanmadığın için pc yanarsa açacağın başlığı tahmin edebiliyorum
PSU MERAKLILARI ŞİMDİ SİZİ ÇOK İYİ ANLIYORUM

PC'nizde Enerji gereksinimi karşılanamadığında sistem parçalarınız YANMAZ, TUTUŞMAZ, GÜMLEMEZ !!! Sadece pc donar ve sen bunu hiçbir sebebe bağlayamazsın ancak sebep budur. oyunda donar işlemde donar yani işlemcinin max güç kullandığı anlarda pc kilitlenir sistem donar. Yanma manma olmaz rahat olun. Haa diyeceksinizki psu'yu sınır kapasitesinde kullanırsak psu'nun akibeti ne olur. 1- Çıkış kondansatörleri şişer. Açar bakarsınız tükürmüştür tepesinden kondansatörler. {GÜMLETMEZ} 2- cam tüp içinde bulunan sigortası yanar. Ses çıkmaz. açıp bakarsınız sadece kararmıştır. Nadiren sadece bir hışırtı gibi yada yere kalem düşme sesi gibi küçük bir ses alırsınız yansada. Nadiren duman çıktığı görülebilir. Birde hafif bir koku alırsınız tıpkı ilk kez çalıştırılan elektrikli ev aletlerinin verdiği bir koku vardır o cinste. devre pertenax kokusu. AMA ENDİŞE EDİLECEK BİR DURUM YOK. Direk pc kapanır açılmamak üzere. Eyvah eyvah tüm parçalarım yandı psikolojisine girmeyip soğukkanlılıkla psu' nu değiştirip sistemini tekrar çalışır hale getirirsin. Hepsi fazla sayıda gözlemlediğim tecrübelerdir psu konusunda. Elektronikçiler konuşsun tahmini bilgilerle yanlış kanaatlere vardırtmayalım merak edenleri
Gerçek olan bu. Ha illede muhalif mi arıyor konuyu açan arkadaşımız, o halde tamam kısa süreli olmamak kaydıyla yorucu işlem yaptır makinana. Merak etme gönül rahatlığıyla yap tereddütsüz. YANMAYACAK. sistem donacak ve resetleyeceksin. En kısa zamanda sök o 200W psu' nu. Pc en kritik zamanlarda donarsa bazen onu parçalayasın gelebilir önemli bir işini yarıda keseceği için

yanmaz,patlamaz mı

canlı şahit olmadı isen böyle yorum yaparsın işte
kaç tane tanıdığımın arkadaşımın psu'su gümledi gitti öyle

EcZaNeT

Sisteme Gözat

13 Mayıs 2008; 12:28:39 

PSU NUN PATLADIGINA BİZZAT ŞAHİT OLDUM 350W EVEREST DANDİK PSUYDU..

GÜLMEK İÇİN MUTLU OLMAYI BEKLEME
BELKİDE MUTLULUK GÜLÜMSEMENLE GELECEK
özgür_prens

13 Mayıs 2008; 12:36:15 

şuan 550 w psu yetmiyor bana aslında gerçekte 450 w vermekte benim sistemde işlemci kadar ekran kartıda çok güç yemekte 120 w sadece ekran kartı ama
ofisteki sistemde 180 wlık psu var yetiyo psulara dikkat üzerindeki wat deyerleri doğru deyil

CORE 2 DUO E 8400 / @ 4000 MHZ , 2x1 gb CORSAİR 1066 , GIGABYTE P35 DS3R REV.2.1 -ATİ X 1950 PRO
cluber00

13 Mayıs 2008; 16:54:07 

konu ahakkında bilgisi olmayanlar buraya yazıpta boşuna msj kirliligi yaralmasın.. milleti yanlıs bilgilendiriyorsunuz. ne demek yanmaz patlamaz ? siz hiç böyle birşey yaşamadınız galiba,,bilmeden yorum yapmasın kimse. . . gözümün önünde yandı psu bilgisayar gitti siz ne diyorsunuz , sırf psu yu deil anakartı diger bileşenleri hatta evi yakma riski var.. bukadar önemli bir konuda saçmalanmasına bile tahammül edemiyorum

EKRAN KARTI FİYATLARI - BÜTÇENİZE GÖRE EKRAN KARTLARI ( konu yenilendi ve güncel )
http://forum.donanimhaber.com/m_22670652/tm.htm
hunter87

13 Mayıs 2008; 17:43:34 

geçen kömürlükte 486 sistemin güç kaynağını buldum, sistem taktım çalıştı, nası oluyo bu demeye kalmadan bide uyadım ki rüyaymış meğersem, bende bunu anakarta nası bağladm diye düşünüyodum 2 senelik pc ye eski mi diycez lafı da hakkaten komedi olmuş ya iyi güldük, allah hayra çıkarsın.

ayrıca p4 3,0 ghz az güç çekiyo diyenler biraz araştırsınlar bence ;)

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
DH.Ready
Uzaklaştırılmış
7 gün cezanın 1 günü kaldı.

13 Mayıs 2008; 18:09:41 

quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Her sistemi 200W beslemez,ama psu görgüsüzlüğü yaptığımız gerçek.
Gerçen 400W bir cihazın beslemeyeceği sistem ancak çift ekran kartlı ve oldukça yüksek dizilmiş bir sistem olabilir,onun da maliyeti 1500YTL'yi aşar zaten.

Onun haricinde,"yaw 350W çekiyomuş senin sistem ama sen 600W al rahat olsun" demek millete zarar açtırmaktan başka bişey değil...

evt çok haklısınız bu fazadan bütçesini aşıp psu'ya çok para yatıranları pek anlamıyorum
wormhole

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

13 Mayıs 2008; 19:10:40 

yahu bu konu hala silinmedimi konu hakkında hiçbirşey bilmeyenler atıp tutuyor milleti yanlış yönlendiriyor silin bu konuyu artık,bilgisizce açılmış ve bilgi almak için değil bişeyler bildiğini zannederek onu göstermeye ispat etmeye çalışan birinin konusu...

dephyr

13 Mayıs 2008; 19:21:29 

quote:

quote:

birgün (umarım o gün hiç gelmez ) gereken psu ları kullanmadığın için pc yanarsa açacağın başlığı tahmin edebiliyorum

PC'nizde Enerji gereksinimi karşılanamadığında sistem parçalarınız YANMAZ, TUTUŞMAZ, GÜMLEMEZ !!! Sadece pc donar ve sen bunu hiçbir sebebe bağlayamazsın ancak sebep budur. oyunda donar işlemde donar yani işlemcinin max güç kullandığı anlarda pc kilitlenir sistem donar. Yanma manma olmaz rahat olun. Haa diyeceksinizki psu'yu sınır kapasitesinde kullanırsak psu'nun akibeti ne olur. 1- Çıkış kondansatörleri şişer. Açar bakarsınız tükürmüştür tepesinden kondansatörler. {GÜMLETMEZ} 2- cam tüp içinde bulunan sigortası yanar. Ses çıkmaz. açıp bakarsınız sadece kararmıştır. Nadiren sadece bir hışırtı gibi yada yere kalem düşme sesi gibi küçük bir ses alırsınız yansada. Nadiren duman çıktığı görülebilir. Birde hafif bir koku alırsınız tıpkı ilk kez çalıştırılan elektrikli ev aletlerinin verdiği bir koku vardır o cinste. devre pertenax kokusu. AMA ENDİŞE EDİLECEK BİR DURUM YOK. Direk pc kapanır açılmamak üzere. Eyvah eyvah tüm parçalarım yandı psikolojisine girmeyip soğukkanlılıkla psu' nu değiştirip sistemini tekrar çalışır hale getirirsin. Hepsi fazla sayıda gözlemlediğim tecrübelerdir psu konusunda. Elektronikçiler konuşsun tahmini bilgilerle yanlış kanaatlere vardırtmayalım merak edenleri
Gerçek olan bu. Ha illede muhalif mi arıyor konuyu açan arkadaşımız, o halde tamam kısa süreli olmamak kaydıyla yorucu işlem yaptır makinana. Merak etme gönül rahatlığıyla yap tereddütsüz. YANMAYACAK. sistem donacak ve resetleyeceksin. En kısa zamanda sök o 200W psu' nu. Pc en kritik zamanlarda donarsa bazen onu parçalayasın gelebilir önemli bir işini yarıda keseceği için

senin pcden anladığın falan yok yazmış olmak için yazıyorsun ve gerçekten dalga geçiyorsun sen onu buraya yazarak yanmaz gümlemez diye yazdıklarını çocuklarına masal ve ninni diye anlat çocuk değiliz

GA-X38-DQ6 ZALMAN CNPS 9700 NT ASUS A-55GA 550 WATT OCZ REAPER DDR2 800 CL4 SEAGATE 160 GB+2X250 GB SEAGATE 410AS RAİD 0 LOGİTECH G15 AUDİGY 2ZS SPARKLE 512 8800GT 256 BİT Q6600 QUAD CORE 2.4 GHZ ASUS 1814 SATA PHİLİPS HD1500 KABLOSUZ KULAKLIK LOGİTECH - Z2300
--ernesto--
Uzaklaştırılmış

15 Mayıs 2008; 11:01:36 

ben katılmıyorum sizlere

250W psu var max.peak 280W

overclock yok

3.0 cift cekirdek işlemci

1 gb ram

120 gb hard disk

pcı ex ekran kartı

4 usb de dolu

birakın yanmayı daha pc ye reset attıgını görmedim o kadar voltaj inip cıktıgı elektirik gitti hicbirşey olmadı

psu nun markası everest

her seferindede tek marşla calıstı pc

cogunuz korkularınızı psu firmalarını zengin ederek tatmin ediyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi --ernesto-- -- 15 Mayıs 2008; 11:08:31 >
pardus34

15 Mayıs 2008; 14:37:42 

quote:

Orjinalden alıntı: *Furious*

quote:

quote:

yanmaz,patlamaz mı

canlı şahit olmadı isen böyle yorum yaparsın işte
kaç tane tanıdığımın arkadaşımın psu'su gümledi gitti öyle

aynen katılıyorum. Benim dayımın psu su çalıştı tak diye bir ses geldi sanki su koyarmıs gibi sarı sarı koyu sekilde dumanlar çıkıo PSU da. Sonra monitörde de oldu. Sanki icinde ucaksavarlar havaya sıkıyorlar gibi kıvılcımlar.

AnseLmo82

Sisteme Gözat

15 Mayıs 2008; 15:54:47 

quote:

Orjinalden alıntı: --ernesto--

ben katılmıyorum sizlere

250W psu var max.peak 280W

overclock yok

3.0 cift cekirdek işlemci

1 gb ram

120 gb hard disk

pcı ex ekran kartı

4 usb de dolu

birakın yanmayı daha pc ye reset attıgını görmedim o kadar voltaj inip cıktıgı elektirik gitti hicbirşey olmadı

psu nun markası everest

her seferindede tek marşla calıstı pc

cogunuz korkularınızı psu firmalarını zengin ederek tatmin ediyorsunuz

3.0 çift çekirdek dediğin Pentium D olmasın sakın

PCI-E ekran kartında en fazla X550 dir bi 3870 yada bi 8800 GT tak bakalım ne oluyo senin sisteminde güç çeken ne var onu söylermisin

kaç tane led yakmış fan yakmış ama hala PSU patlatamamış biri olarak yazık diyorum bu konudki yorumlara patlarmı patlamazmı bilmem ama PSU mutlaka gerekli