Arkadaşlar dün BURSA Zafer Plazadaki Hızlı Sistem mağazasından 29YTL ye Kingston DTI/4GB aldım. Kullanım klavuzunda flash diskin 5 yıl garantili olduğu yazıyor (İngilicze) Türkçe olan garanti belgesinde ise 2 yıl gararntili olduğu yazıyor. Hadi bunları da geçtim, ürünün üzerin "SÖKÜLDÜĞÜNDE GARANTİ DIŞIDIR" yazan bir bant var. Bana çok saçma geldi bu durum zira bir buçuk yıl kadardır aynı ürünün 1GB olanını kullanıyorum, öyle bir şey yoktu. Hemen Kingstona mail atıp sordum. Henüz bir cevap gelmedi. Siz ne diyorsunuz bu konuda? Bütün Kingston flash disklerde var mıdır bu etiket?
bende 2 gb var aldığımda böyle birşey yoktu.İlk defa sende görüyorum.
•• Asus F3SC •• Intel Core 2 Duo T7500 ~ 2.2Ghz •• 2GB 667Mhz DDRII •• 160GB 5400 Rpm Sata •• nVidia 8400M •• •• Philips SPA2300 •• Western Digital 500GB My Book •• Sony PSP Slim [3.90 m33-2] ~ 4GB Memory Stick Pro Duo •• Sennheiser IE4 ••
Elin Amerikalısı aleti yapıp 5 yıl garanti veriyor, Türk ithalatçısı 2 yıl garanti verip, bir de üzerine etiket koyuyor çıkınca garantisiz kalsın diye..
Ama hele bir Kingstona attığım maile cevap gelsin bakalım ne diyecekler.
Yok öyle bir etiket,olamazda.. Belli ki bu aldığınız firmanın işi. Tüketici birliklerine şikayet ederseniz firma uyarılır.. Bu tip firmalar Kingstonun adını da lekeliyorlar.
Yok öyle bir etiket,olamazda.. Belli ki bu aldığınız firmanın işi. Tüketici birliklerine şikayet ederseniz firma uyarılır.. Bu tip firmalar Kingstonun adını da lekeliyorlar.
Zaten Kingstona gönderdiğim mailde bu fotoğrafın linkini de gönderdim. Nereden aldığımı yazsdım. Cevabı bekliyorum.
Aynı üründen bende kullanıyorum herhangi bir etiket yok üzerinde, farklı firmalar da getiriyor artık belleklerden getiren firma yapmıştır büyük ihtimal
Etiket de sağlam yapışkan birşey olsa bari , onların genelde ucundan hafif çıkıyor öyle olunca da herkes çıkarıyor.Millet böyle yapsın garantisi de gitsin diye koymuşlar herhalde İlk defa görüyorum böyle saçmalık.
Benimde vardı 1gblık salaklık edip anakarttan usbleri ters bağlamışım o andada bellek takılıymış yanmış adam kutusunu sakla o garanti belgesi dedi kutusuyla beraber götürdüm üzerinde seninki gibi etiket yoktu 1 hafta sonra yenisini yolladılar.
"Elektronik ve bilgisayar san. tic. ..." Adlı firma ithal ettiği belleklere bu çıkartmayı yapıştırıyor. Netten aldığım belleğin biri böyle çıktı.
Hiçbirşey olmaz...Etiket olmasada garantiye götürdüğünde paşa paşa kabul edecekler...Bu etiket plastik birşey, hadi içerisinde olsa tamam ama çok sık kullanılan ve elde taşınan bir cihazın dış yüzeyine yapıştırmakta ne oluyor...Kullanıma bağlı bazı flash belleklerin boyaları veya yazıları bile silinirken etikette ne oluyor...
htb elektronikmiş distribütörü bence sorun cıkmaz ama dış ambalajını saklaman gerektiğini söylemişti htb'de değişim yapan eleman.benim 1 gb kingston u3 ' ü 3 defa değiştirdi htb elektronik hemde 5 dakika bekletmeden.o cıkartmanın cıkmasıyla sorun olacagını sanmıyorum.
htb elektronikmiş distribütörü bence sorun cıkmaz ama dış ambalajını saklaman gerektiğini söylemişti htb'de değişim yapan eleman.benim 1 gb kingston u3 ' ü 3 defa değiştirdi htb elektronik hemde 5 dakika bekletmeden.o cıkartmanın cıkmasıyla sorun olacagını sanmıyorum.
Fikirlerinz için herkese teşekkür ederim.
Umarım dediğin gibi bir sorun çıkmaz. Ben yine de Kingstondan gelecek cevap mailini merak ediyorum. Yarın gelir umarım.