Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Seagate FreeAgent Desktop 500gb F:\$Mft Hatası?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> Seagate FreeAgent Desktop 500gb F:\$Mft Hatası? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ozdalcom

10 Mayıs 2008; 13:20:27 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

500 gb lık usb external hdd im arada bi şu alttaki hatayı veriyor.

Windows I:\$Mft dosyasının tüm verilerini kaydetmeyi başaramadı. Veri kaybı oldu .Bu hataya bilgisayarınızın donanımındaki veya ağ bağlantınızdaki bir arıza neden olmuş olabilir.Lütfen bu dosyayı başka bir yere kaydetmeye çalışın.

içindeki dosyaları klasörleri görebiliyorum ama çalıştıramıyorum.

hdd nin adaptörünü prizden çektikten bi 10-15 dakika sonra geri taktığımda tekrar normal halde çalışır oluyor.

bu arada prizden çekmeden USB slot deiştirdiğimde pc hdd yi unknown device olarak görüyor ve doğal olarak tanımıyor.

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

dejaay

Sisteme Gözat

10 Mayıs 2008; 13:49:21 

Başlat/çalıştır/cmd yazın.. ve açılacak dos penceresine chkdsk/r x: yazın (buradaki x i siz harici hddnizin harfini yazın..) entere basarak chkdsk hizmetini çalıştırın. Bu işlemle hatalı dosyalarınız düzeltilir.

ozdalcom

10 Mayıs 2008; 14:34:03 

şimdi bunu deniorum baya bi dosyaya recovering dedi ama peki bu unknown device olarak görmesine ne diyorsunuz?

dejaay

Sisteme Gözat

10 Mayıs 2008; 15:34:19 

quote:

Orjinalden alıntı: ozdalcom

şimdi bunu deniorum baya bi dosyaya recovering dedi ama peki bu unknown device olarak görmesine ne diyorsunuz?

Bazen bu tür tanımamazlık olabiliyor. Aslında bu tür cihazları sıklıkla hangi USB girişinde kullanıyorsak her zaman o USB girişini kullanmalıyız. Benimde başıma arada geliyor.

Hata düzeltme işlemi bi bitsin sorun yine devam ederse bi bakarız..

ozdalcom

10 Mayıs 2008; 15:53:13 

sorun devam edior laptop a atıyorum dosyaları belli süreden sonra hdd yanıt vermez hale giriyor ve laptop unknown device olarak görüyor. hdd yi adaptörden çekip bi 15-20 dakika bekledikten sonra yine çalışır duruma gelior şuan önemli dosyalarımı yedekledim bi 130 gb kadar film war içinde onları napıcam bilmiyorum dvd ye yazayım dicem ama yazarken hata vericek eminim sanırım isimlerini bi yere not alıp vedalasıcam kendileri ile :)

ve büyük ihtimallede garantisi daha sürdüğü için teknik servise vericem

dejaay

Sisteme Gözat

10 Mayıs 2008; 16:00:10 

quote:

Orjinalden alıntı: ozdalcom

sorun devam edior laptop a atıyorum dosyaları belli süreden sonra hdd yanıt vermez hale giriyor ve laptop unknown device olarak görüyor. hdd yi adaptörden çekip bi 15-20 dakika bekledikten sonra yine çalışır duruma gelior şuan önemli dosyalarımı yedekledim bi 130 gb kadar film war içinde onları napıcam bilmiyorum dvd ye yazayım dicem ama yazarken hata vericek eminim sanırım isimlerini bi yere not alıp vedalasıcam kendileri ile :)

ve büyük ihtimallede garantisi daha sürdüğü için teknik servise vericem

chkdsk bitti mi?

Hddnizi taktıktan ve bilgisayar tanıdıktan sonra yine yukardaki uyarı mı çıkıyor.?

Olmazsa içindeki verilerinizi küçük küçük dosyalar halinde( klasör klasör, hepsini birden kopyalamayın) kopyalamaya çalışın sonrasında harici hddnizi biçimlendirmeyi deneyiniz.? Bu arada gecikmeli yazma başarısız uyarısı falan alıyor musunuz?

ozdalcom

10 Mayıs 2008; 16:20:38 

şuanda filmlerim dışında diğer dosyalarımı yedekledim ve HDD çalışır durumda ama eminim yane 1-2 saat sonra yine gidicek bide şöle bişi war gittiği anda laptop a takınca unknown device olarak görüyor yine. ben şöle bişi düşündüm HDD nin USB arayüzünde yane verileri HDD den alıp USB üzerinden pc ye aktaran donanımında bi sorun war die düşünüyorum?

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> Seagate FreeAgent Desktop 500gb F:\$Mft Hatası? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Zotac Türkiye
Compex 2007 : Zotac Türkiye Standı Röportajı
Jack Keane video inceleme
Adventure severler hazırlanın Jack Keane ile ingiltereye gidiyoruz

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç