Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
AVEA NUMARA TAŞINABİLRLİĞİ

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Mobil Operatörler >> Avea >> AVEA NUMARA TAŞINABİLRLİĞİ Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
hepsi1lesme16

10 Mayıs 2008; 12:20:16 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

http://www.avea.com.tr/mobilnumaratasinabilirligi/index.html

LİNKTE VAR deteylı bilgi için forumu doldurun diyo ama gönder gibi bişi yok yapabilen varmı?

((((¯`•._.•GöNLüNü GüN eDeNi SeVMeZ SeVDa iSTeR HeP oNu üZeNi•._.•´¯))))

ASUS P4V8X-X P4 3.20GHZ SAPPHİRE ATİ RADEON 256mb X1650PRO DDR3 2GB DDR400 MHZ RAM ASUS 350W PSU SEAGATE 160GB SATA2 HDD
hepsi1lesme16

12 Mayıs 2008; 11:03:41 

forumu doldurup yollayabilen varmı?

ASUS P4V8X-X P4 3.20GHZ SAPPHİRE ATİ RADEON 256mb X1650PRO DDR3 2GB DDR400 MHZ RAM ASUS 350W PSU SEAGATE 160GB SATA2 HDD
basturkemin

Sisteme Gözat

12 Mayıs 2008; 11:12:33 

Evet gönder tuşu yok, ben kayıt oluşturup Avea'ya bildirdim, düzelteceklerdir en kısa zamanda.

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği - Telsim Geri Gelsin! (Vodafone'u eleştiriyoruz!)
hepsi1lesme16

12 Mayıs 2008; 11:29:04 

bende mail yollayacaktım sonra vazgeçtim şimdi yollayım ozamn düzeltsinler

Bakkal Gazi

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

13 Mayıs 2008; 17:30:26 

numara taşınabilirliğinden en çok zararı avea görecektir. zamanında mobil öğrenci tarifesindeyken konuşmalarımın çoğu drop olurdu. (yrıda kesilirdi) hadi diyelim numara taşınabilirliği geldi (haziranda gelecek sanırım) ve Turkcell müşterilerinin bir kısmı Avea'ya geçti. Bakalım Avea bu yoğunluğu kaldırabilecek mi? Baz istasyon sayısı yeterli değil. Durumları Vodafone'dan daha iyi şu an ama şu an ikisinin baz istasyon sayısı bile Turkcell'inki kadar değil. Geçen müşterilerin büyük çoğunluğu yanına başkalarını da alarak Turkcell'e dönme ihtimali de büyük.
Başka bir açıdan bakarsak numara taşınabilirliğinin getireceği karışıklıklar da olacak. Misal aradığınız kişinin hangi operatörden olduğunu bilemeyebilirsiniz. Kontörlü hat sahibiyseniz düşen kontörden bunu hemen anlarsınız ama faturalılar için fatura zamanı acı sonuçlar ortaya çıkabilir. Şu an için herkesin 2-3 hattı oldugunu düşünürsek çok yoğun bir geçiş olacagını düşünmüyorum yine de. Geçen olursa da fazla trafik yaratmayanlar geçer ki bu da operatörler için göze alınabilecek bir durumdur. Asıl iş özel müşterileri elden kaçırmamak. Bunun için de gereken yapılıyordur zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bakkal Gazi -- 13 Mayıs 2008; 17:30:03 >

DH 323. DÖNEM VATAN FEDAİLERİ
hepsi1lesme16

13 Mayıs 2008; 21:51:37 

quote:

Orjinalden alıntı: Bakkal Gazi

numara taşınabilirliğinden en çok zararı avea görecektir. zamanında mobil öğrenci tarifesindeyken konuşmalarımın çoğu drop olurdu. (yrıda kesilirdi) hadi diyelim numara taşınabilirliği geldi (haziranda gelecek sanırım) ve Turkcell müşterilerinin bir kısmı Avea'ya geçti. Bakalım Avea bu yoğunluğu kaldırabilecek mi? Baz istasyon sayısı yeterli değil. Durumları Vodafone'dan daha iyi şu an ama şu an ikisinin baz istasyon sayısı bile Turkcell'inki kadar değil. Geçen müşterilerin büyük çoğunluğu yanına başkalarını da alarak Turkcell'e dönme ihtimali de büyük.
Başka bir açıdan bakarsak numara taşınabilirliğinin getireceği karışıklıklar da olacak. Misal aradığınız kişinin hangi operatörden olduğunu bilemeyebilirsiniz. Kontörlü hat sahibiyseniz düşen kontörden bunu hemen anlarsınız ama faturalılar için fatura zamanı acı sonuçlar ortaya çıkabilir. Şu an için herkesin 2-3 hattı oldugunu düşünürsek çok yoğun bir geçiş olacagını düşünmüyorum yine de. Geçen olursa da fazla trafik yaratmayanlar geçer ki bu da operatörler için göze alınabilecek bir durumdur. Asıl iş özel müşterileri elden kaçırmamak. Bunun için de gereken yapılıyordur zaten.

hocam aveanın bant genişliği bu durumu kaldıracaktır merak etme numara değiştiren kişiyi aradığında sanada uyarı verecek farklı operatörü arıyosunuz diye merak etme çaresi var herşeyi düşünüyolar böyle şeyleri yaparken

Bakkal Gazi

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

13 Mayıs 2008; 22:21:31 

avea nın bant genişliği mi? gsm 1800 daha çok nüfusun az oldugu yerlerde iyidir. bunun dışında şehir içinde gsm900 ile aynı etkiye sahipler. bu durumda baz istasyon sayısının önemi artıyor. burada etken sadece baz istasyon sayısı da degıl elbet. önemli olan hücrelerdeki anlık konuşan sayısı ve o konuşanların ilgili baz istasyonu tarafından karşılanıp karşılanamayacagı.
bunu aslında numara tasınabilirliği kapsamında ele almasak da olur. avea diyelim ki şu an çok iyi bir kampanya yaptı ve müşteri sayısında birden %25 lik bir artış oldu. bu artısı karsılayacak altyapıyı saglayamamıssa ki şu an yogun görüşmeyi kaldıracak bir altyapısı yok müşteri memnuniyetsizliğe neden olur. sebeke mesgul, konusurken konusmaların yarıda kesilmesi vs. bu saydıgım iki etkiyi de daha önce avea da cok yasadım. olası bir abone artışında gerekli iyileştirmeler hemen yapılmazsa avea nın oldugu yerde saymayı bırak abone kaybı bile yasaması olası.

çok geç

13 Mayıs 2008; 22:28:22 

zaten şu an bile sms kampanyasından bile şebekeleri çok yoğun
ses kesilmeleri ve mesajların gitmemesi veya geç gitmesi had safhaya ulaştı
şikayet var a bakarsanız abonelerin bu konularda çok sıkıntıları var

artık erken ya da geç değil tam zamanı...
hepsi1lesme16

13 Mayıs 2008; 22:58:16 

quote:

Orjinalden alıntı: çok geç

hocam bana neden böyle şeyler denk gelmiyor sms atıyom anında gidiyor ararken bi kere bile çağrı meşgul uyarısı almadım ve çağrı kesilmesi yaşamadım hareketli olmama rağmen ev içerisinde
en az 7 -8 farklı bazdan çalışıyor olmasına rağmen....

Bakkal Gazi

13 Mayıs 2008; 23:46:39 

quote:

Orjinalden alıntı: hepsi1lesme16

quote:

Orjinalden alıntı: çok geç

hocam bana neden böyle şeyler denk gelmiyor sms atıyom anında gidiyor ararken bi kere bile çağrı meşgul uyarısı almadım ve çağrı kesilmesi yaşamadım hareketli olmama rağmen ev içerisinde
en az 7 -8 farklı bazdan çalışıyor olmasına rağmen....

arkadasım 120-130 metre karelik evde nasıl 7-8 baz istasyonundan sinyal alıyorsun? 1 baz istasyonunun kaç km ye hizmet verdiginden de haberin oldugunu sanmıyorum. dikkat sen evin içinde 7-8 baz istasyonundan sinyal aldıgını söylüyorsun ben ise kilometrelerden bahsediyorum. destekli konusalım lütfen. evinin bulundugu konumda fazla avea abonesi yoktur ve dolayısıyla baglı oldugun baz istasyonu yogun degıldır. bu nedenle sorun yasamıyor olabilirsin. nufus yogunlugu ve avea abonesi cok olan yerlerde bu anlattıklarımızı yasarsın.

hepsi1lesme16

14 Mayıs 2008; 0:57:33 

[/quote]
arkadasım 120-130 metre karelik evde nasıl 7-8 baz istasyonundan sinyal alıyorsun? 1 baz istasyonunun kaç km ye hizmet verdiginden de haberin oldugunu sanmıyorum. dikkat sen evin içinde 7-8 baz istasyonundan sinyal aldıgını söylüyorsun ben ise kilometrelerden bahsediyorum. destekli konusalım lütfen. evinin bulundugu konumda fazla avea abonesi yoktur ve dolayısıyla baglı oldugun baz istasyonu yogun degıldır. bu nedenle sorun yasamıyor olabilirsin. nufus yogunlugu ve avea abonesi cok olan yerlerde bu anlattıklarımızı yasarsın.
[/quote]

hocam bursa merkez nufusun yoğun olduğu nilüfer ilçesi nufus yoğun deilmiş ... ev yüksekte olunca doğal olrak geliyor sana hücrebilgi ekranlarını yazıyorum geriseine sen karar ver evin bulunduğu yerin videosunuda uploud edeyim istersen izlyip görürsün sadece avea için deil diğer operatörlerde farklı yerlerden çekiyor tek 1 yerden deil
avea nilüfer en az 3 tane farklı yerden aynı isimle
avea osmangazi
avea demirtaş
avea demirtaş osb
avea demirtaş-3
avea demirtaş-4
avea kucukbalıklı
avea beşevler
avea istiklal mah yeni baz
avea m.akif mah
avea akçağlayan toki
avea baglarbası mah
avea baglarbası
avea çekirge --asansorde 1 tur çekmesine rağmen inerken çıkarken sorunsuz konuşturuyor
avea hamitler
avea ulucadde
8 ide geçti ama demekki daha fazla gliyomuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hepsi1lesme16 -- 3 Haziran 2008; 23:47:07 >

hepsi1lesme16

14 Mayıs 2008; 1:00:35 

avea geçen sene yozgatta iki dğın arasında çekiyordu avea çalatlı yazıyordu hücre bilgi ekranında bulunduğumuz yere 60 küsür km uzaklıktaydı diğer operatörler çekmiyordu baktığımızda
aveanın özelliği tek bir bazla olabildiğince uzakta çekmek amacı uzağa yayın yapmmak

çok geç

14 Mayıs 2008; 16:29:56 

sen yaşamayabilirsin ama telefonu tek bir bazdan çeken ve yoğun olan
bir baz istasyonunu kullananlar çok şikayetçiler
senin bu problemi yaşamama nedenin bir çok yerden çektiği ve telefonunun
en iyi çeken istasyondan konuşma yapması ve mesajlarını o istasyondan göndermesine bağlıdır
ama evi yüksekte olmayanlar ve sadece bir baz istasyonu kullananlar ne yapsın

artık erken ya da geç değil tam zamanı...
hepsi1lesme16

14 Mayıs 2008; 16:54:11 

aynen süper benim için sorun olmuyor yoğun olduğu durum olduğu yeri ve saati müşteri hizmetlerine bildirsinler inan ki çözüyorlar...
avea hala yeni baz dikmeye devam ediyor bu arada

mustafa_(87)

14 Mayıs 2008; 16:57:55 

quote:

Orjinalden alıntı: hepsi1lesme16

aynen süper benim için sorun olmuyor yoğun olduğu durum olduğu yeri ve saati müşteri hizmetlerine bildirsinler inan ki çözüyorlar...
avea hala yeni baz dikmeye devam ediyor bu arada

avea da vodafonede pek dikkate almıyor bence bu arada artık türkcell ve aveanın özellikle bodrumlarda çekmediğine rastladım zeytinburnunda oturanlar bilir özellikle yeşiltepe,nuripaşa ve yenidoğanda buralarda vodafone inanılmaz sorunsuz ve full çekmekte yeni bazları güzel yerlere dikmiş vodafone

ÜÇLÜ İSTİLACI DEMİRÖREN,ERTUĞRUL SAĞLAM VE SİNAN ENGİN NE OLURSUNUZ GİDİN ARTIK
hepsi1lesme16

16 Mayıs 2008; 12:34:16 

vodafone kapsamaya başladı doğaldır istanbul için reklamlarda bunlar mevcut

Söz verdiğimiz gibi sevdiklerinize her an her yerde ulaşın diye kapsama alanımızı her geçen gün genişletiyoruz. Bağımsız araştırma şirketi P3 Solutions GMBH’nin yaptığı araştırmaya göre İstanbul’da en iyi ses kalitesini size biz sunuyoruz.

Ayrıca İstanbul’da açık alandaki nüfus kapsamamızı %99,99’a çıkarttık.

Üstelik, bu sadece başlangıç...

Kapsama için sinyal seviyesi (-105 dBm) baz alınarak ve yerleşim alanının en az %82 sinin kapsanmış olduğu kriterlere istinaden bilgisayar simulasyonu (bilgisayar yazılımı) verisidir.

hepsi1lesme16