2 katları şeklinde giden cache boyutu var (MB) onunla karıştırmış olma ihtimalini de düşünüp mesajı yazdım. Erişim süresi düşük olan diskler daha performasnlıdır. Önbelleği büyük olan diskler daha performanslıdır.
2 katları şeklinde giden cache boyutu var (MB) onunla karıştırmış olma ihtimalini de düşünüp mesajı yazdım. Erişim süresi düşük olan diskler daha performasnlıdır. Önbelleği büyük olan diskler daha performanslıdır.
Tamam. Ben Önbelleki demek istemiştim. :D O zaman en iyisi 16mblik.
Şu an piyasada 32 MB önbellekli modeller mevcut. [Seagate 7200.11 serisi gibi]
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan_hzl -- 17 Mayıs 2008; 19:55:06 >
Dual Opteron Dual Core 2218s | Tyan 2915 | Quad SLI (2) 7950 XFX 570/1550 | 16GB Ram DDR-2 ecc reg 6 terabytes (8x750GB drives) Raid ex8350 pci-e controller | Dual linked 750W power supplies | Apple 30" Cinema LCD at 2560x1600 Windows Enterprise Server 2003 64-bit | Suse 10.1 64-bit Stacker CM server case | Deck Legend Keyboard
arkadaşlar büyük önbellek herzaamn için daha iyi demek değildir yani demek istediğim artan maliyetle aynı paralelde bir performans artışı olmadığı için çok büyük önbellekelerden kaçının. ön bellek büyüdükçe erişim süresi uzayacaktır bunu unutmayın.
quote:
Orjinalden alıntı: hasan_hzl
quote:
Orjinalden alıntı: Xavi92
quote:
Orjinalden alıntı: suphion
Şu an piyasada 32 MB önbellekli modeller mevcut. [Seagate 7200.11 serisi gibi]