Arkadaşlar forumda yeni alınan hdd ye normal format atılır diye bir yazı okudum.Ama ben yeni aldığımda hızlı yaptım bana bir sorun çıkarırmı yada tekrardan format atıp normal formatımı yapmalıyım??
Gigabyte G33-S2L - Intel Core 2 Duo E4600 2.4 Ghz - 1 Gb Kingson 800 Mhz PC6400*2 - Seagate 320GB Sata - Asus 2014L1T Light Scribe 20x14x16 DVDRW - LG 52X32X52 CDRW - Sappire HD3650 GDDR2 512 MB - AOPEN G520-B10 - LG 1952S Flatron - A4Tech Klavye Mouse Set - Datron RTA 1320 - Creative 5+1 - 25 in 1 Card Reader
eğer ilk hdd ise bence normal format at...hızlıyı sonraki zamanalrda hdd dende sorun yoksa atarsın... hardiskinde sorun olduğu hakkında şüpheliysen normal format atmanı tavsiye ederim
Yeni aldığım bir sabitdisk'e normal format atmalısın, normal format sırasında hdd'in tüm clusterları fiziksel hasara veya soruna karşı incelenir, böylece bir sorun çıktığında hiç sistem kurmadan diski değiştirirsin.
Disk seninse, daha evvel kullandıysan ve sağlamlığından eminden hızlı format atabilirsin, hızlı formatda disk hataları karşı kontrol edilmez. Tek farkları budur, işletim sistemini kurdukdan sonrada diski fiziksel hataları karşı kontrol ettirebilirsin.
Yani özetle, ben çöle gitsem kesin kutup ayısı ile karşılaşırım diyorsan normal format at, yaw de gett, %0,0001 ihtimal benimi bulacak dersen hızlı formatı kullan
tamam ozaman bundan sonraki formatta normali deneyeceğim.Zaten şuan için bir problem yok normal formatı canımı çok sıkan 2.MBR Sektöründe hata var diye denemeyi düşünüyordum.
Yeni aldığım bir sabitdisk'e normal format atmalısın, normal format sırasında hdd'in tüm clusterları fiziksel hasara veya soruna karşı incelenir, böylece bir sorun çıktığında hiç sistem kurmadan diski değiştirirsin.
Disk seninse, daha evvel kullandıysan ve sağlamlığından eminden hızlı format atabilirsin, hızlı formatda disk hataları karşı kontrol edilmez. Tek farkları budur, işletim sistemini kurdukdan sonrada diski fiziksel hataları karşı kontrol ettirebilirsin.
Yani özetle, ben çöle gitsem kesin kutup ayısı ile karşılaşırım diyorsan normal format at, yaw de gett, %0,0001 ihtimal benimi bulacak dersen hızlı formatı kullan
cok yiy anlatım hele hele kutup ayısı muhabbeti koparttı beni yaw
Arkadaşlar şimdi, 1.Ben bundan sonraki formatta normal formatı seçersem diskimde problem meydana gelirmi. 2.Gelse alalı 1 ay oldu geri değiştirebilirmiyim? 3.İki bölüm var c: d: bunların ikisini silip tekrardan ayırsam + format çeksem MBR düzelirmi NOD32 hatası gidermi?
Gigabyte G33-S2L - Intel Core 2 Duo E4600 2.4 Ghz - 1 Gb Kingson 800 Mhz PC6400*2 - Seagate 320GB Sata - Asus 2014L1T Light Scribe 20x14x16 DVDRW - LG 52X32X52 CDRW - Sappire HD3650 GDDR2 512 MB - AOPEN G520-B10 - LG 1952S Flatron - A4Tech Klavye Mouse Set - Datron RTA 1320 - Creative 5+1 - 25 in 1 Card Reader
Arkadaşlar şimdi, 1.Ben bundan sonraki formatta normal formatı seçersem diskimde problem meydana gelirmi. 2.Gelse alalı 1 ay oldu geri değiştirebilirmiyim? 3.İki bölüm var c: d: bunların ikisini silip tekrardan ayırsam + format çeksem MBR düzelirmi NOD32 hatası gidermi?
1. İlk formatta normal değil de hızlı seçtiğin için sonra normal seçtiğin için bir problem olmaz. Çünkü tek farkları hatalara karşı kontrol etmesi. Sadece eğer sorun varsa görebilirsin. Yoksa bu işlemi sonradan yapman bir sorun yaratmaz.
3. Gider
C2D E8400 @ 3.52GHz (Günlük) | Zalman WB-5 | Alphacool NexXxoS Xtreme II - Rev.2 (240lık) (2x Nanoxia FX12-1250) | AGB-Eheim 600 Station II 12V | Asus Maximus Formula X38 (Rampage Formula BIOS'u ile) | OCZ Titanium 2GB 1066MHz DDR2 Dual Kit | Seagate 160GB SATAII NCQ 7200RPM | WD 250GB ATA/133 HDD 7200RPM | Powercolor HD4870 GDDR5 | CM Stacker 810 | SilverStone Strider 750W PSU | ASUS DRW-1608P3S | ASUS DRW-1814BLT | Logitech G5 v2 | Logitech G15 v2 | Cyber Snipa Aluminium Gamer MousePad | Cyber Snipa Sonar 5.1 Headset
Murpy baba boş yere dememiş, "Bir işte ters gidebilcek 4 şey görüyorsan, bunları teker teker aştıktan sonra, 5. bir ters yol olduğunu göreceksin.."
uzun bir anımı anlatıyım
geçen gün, 2x1gb ek ram aldım dedim insan gibi kasanın lanet olası kablolarını sökmeden takıyım şunlarıda çalışınlar dedim Allahım çok şey istiyorsam bağışla beni, sadece 2 adet ram aldım, kasanın yan kapağını açtım, çömelerek masa altına girdim, şu ramleri lanet kabloları sökmeden takıyım ve çalışsınlar..
lakin bu iş ne kadar zor olabilir,
ram takmak için hdd i sökmek zorunda kaldım, lanet ekran kartı ram in alt kısım klipslerine ulaşmama izin vermedi, onuda söktüm, kasanın arka kablolarını sökmüyüm derken kasanın içini söktüm
birde vaziyet annesinden saklaana çocuk misali masa altındayım tabi çocukluktan farkı göbek yapmışız, iki büklüm nefes alamıyom,
neyse, zor oldu ama lanet ramları taktım,
ve düğmeye bastım
ve tabi ekrana görüntü gelmedi
yaa
işte, benim alın yazım böyle,
kabloları söktüm kasayı yan yatırıp ameliyata başladım dedim ekran kartımı oturmadı yok, ramlere baktım ok, ama ekranda görüntü yok lanet şey,
sök tekrar tak yok,
anakart klavuzuna baktım, cmos u reset le diyor resetledim, ama yine görüntü yok,
lanet olası yeni ramları çıkardım, tabi bu işlem için hdd ve ekran kartını çıkardığımı yazmıyorum bile,
ana görüntü var, ne one upsssssssss hassssssssss
no system disk, benim raid e ne oldu,
derin şok, terleme, küfürler,
Allah'ım çok mu şey istiyorum,
ama dönmek yok, uğraş tur rafa attığım disket sürücüyü buş kasaya tak raidi kurtar,
sonra internetten yardım ara
diyorlarki, 800mhz ocz ile abit ab9 pro uyumsuzluk yaşıya biliyor, dammm işte benim talihim,
ram voltajını 1.9 yap diyorlar
yaptım yine yok,
neyse kısa kesiyim, ram lerin 1 i bozukmuş
4 saatim ömrümden ise 2 yıl gitti,
Murpy baba boş yere dememiş,
yani bu işler böyle
tek amacım 2 adet ram takmaktı, girmediğim şekil sökmediğim parça kalmadı,
o yüzden kişisel görüşlerim gereği, asla güneye doğru yolculuk yapmıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: radikal1
quote:
Orjinalden alıntı: YBA
Teoride önerilen şudur,
cok yiy anlatım hele hele kutup ayısı muhabbeti koparttı beni yaw
YBA kardeş inanmazsın banada ara sıra öyle şeyler.Oluyo dolabın arkasından ses girişlerini takmaya çalışıyorum bir türlü olmuyo.Bir denk gelmiyor bendede bir terleme , bir küfür allahtan hayırlısı