arkadaşlar fanları ille vatan bilgisayardan almak zorundayım.gösterişli fan düşünmüyorum(ışıklı falan)(varsa sorun olmaz yinede)bütçe belirlemedim ama çok fazla pahalı olmaması lazım.ben şimdi size linkler vereceğim iyiyse iyi deyin kötüyse benim için vatan bilgisayarın stoklarından buluverin başka bir tane-kasamda ufak bir fan var avucumun içi kadar.
linkler:karar veremedim siz seçermisiniz hiç anlamam fanlardan sessiz olsun yeter.
sanırım ekzos fanı alacaksın.ben bu işi pahalı fanlara fazla para vermeyip elektronikçiden 8..9 cm lik 4 liralık fan alarak çözmüştüm. normalde deviri çok fazla olduğu için çok ses çıkarıyordu, bunu da 7 volta düşürerek çözmüştüm.7 volta bile o biçim hava üflüyor bu dandik fanlar. tık ses de çıkmıyor.
eğer görüntü istemiyorsan ucuza da kapatmak istiyorsan böyle bişey yapabilirsin.he yok biraz iyi olsun dersen akasanın fanları hem ucuz hemde iyi galiba
sanırım ekzos fanı alacaksın.ben bu işi pahalı fanlara fazla para vermeyip elektronikçiden 8..9 cm lik 4 liralık fan alarak çözmüştüm. normalde deviri çok fazla olduğu için çok ses çıkarıyordu, bunu da 7 volta düşürerek çözmüştüm.7 volta bile o biçim hava üflüyor bu dandik fanlar. tık ses de çıkmıyor.
eğer görüntü istemiyorsan ucuza da kapatmak istiyorsan böyle bişey yapabilirsin.he yok biraz iyi olsun dersen akasanın fanları hem ucuz hemde iyi galiba
biz enayimiyizde 24 ytl verip nanoxia alıyoruz kasamda 8 ytl fln iki 8 cmlik fan var şu anda ztn fan kontrolcüsüde var kasanın önünde o fanları fan kontrolcüsüne taktım ancak fan 7 volttanda düşük çalışmak için gereken volta kadar kısık ama sesi geliyor gene ufaktan ,bu nanoxiada orta kısıkkken fan kontrolcüsündenhava sesini kulağını dayarsan duyuyuorsun kasanın kapağı açık olsa bile duyamıyorsunve hava akışınıda fena değil bu arada nanoxia pahalı geldiyse hyper markaydı galiba fanlar vardı uv duyarlı beyaz fan kontrolcün varsa onu al max 19 db kısınca veya 7 volt bağlarsan konrolcün yoksa onunda sesini duyamazsın oda yaklaşık 17 ytl flndı
gerçekten hiç duyamayacağın ses istiyorsan fan kontrolcüsü olan 20 db nin ialtında fanlara bakmanı öneririm tabi hava akışınada bak akasa amberde olabilir vatanın stoklarında varsa bu arada nanoxia exaya bak
arkadaşlar nonoxia almak çok isterim ama almam mümkün değil voltajlarıyla da oynamak istemiyorum güç kaynagı halletim uğraşırken ben takdığımda sessiz ve iyi soğutan bir fan istiyorum ben bunu sevdim sessiz gibi geldi nasıl vatan bilgisayardan başka tavsiyeleir olanlar da baksın lütfen.
vatanda db ve hava akışını vermiyor beğendiğin fanı sitesine girip araştır 20 dbnin altındaysa tamam
tamamdır saol arkadaşım bir de hani hava kapasitesiyle ilgili bir değer vardı üfleme gücünü anlatıyordu o kaç olmalı?
özellileri
90 x 90 x 25 mm Rated Voltage 12V Started Voltage 6V Rated Current 0.15~0.48A Power Input 1.80~5.76W Fan Speed 130020% RPM at 20C~400010% RPM at 55C Max. Air Flow 24.6~78.7CFM Max. Air Pressure 1.3~7.2mm-H2O Noise 17dBA at 1300 RPM~48.5dBA at 4000 RPM Bearing Type 1 Ball 1 Sleeve Life Expectation 50,000 hrs Connector 3 Pin Weight 82 g anakarta mı takılıyor bu peki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizg -- 10 Mayıs 2008; 12:08:48 >
bence fan gürültülü biraz daha sessiz birşey bak hava akşını iyi sağlarsın özellikle son devirde ama 48 db de yıkar ortalığı 1300 de tutsan bile 17 db azda olsa duyarsın gene ama çok az bence daha düşük db li birşey bak derim ben
bence fan gürültülü biraz daha sessiz birşey bak hava akşını iyi sağlarsın özellikle son devirde ama 48 db de yıkar ortalığı 1300 de tutsan bile 17 db azda olsa duyarsın gene ama çok az bence daha düşük db li birşey bak derim ben
valla aldım fan son hızda evet kıyamet koparıyor fakat orta hıza alınca neredeyse hiç ses çıkarmıyor fakat normalde 35-36 derece olan işlemcimi 29 dereceye indirdi üsterik kasanın önüne taktığım fan da çalışmıyor(kablo yetmedi ek kablo alacağım ona) onu çalıştırırsam yuppi.15 ytl ye aldım