sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma

Gamlı Baykuş -> sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (10 Mayıs 2008; 9:15:29)

arkadaşlar fanları ille vatan bilgisayardan almak zorundayım.gösterişli fan düşünmüyorum(ışıklı falan)(varsa sorun olmaz yinede)bütçe belirlemedim ama çok fazla pahalı olmaması lazım.ben şimdi size linkler vereceğim iyiyse iyi deyin kötüyse benim için vatan bilgisayarın stoklarından buluverin başka bir tane-kasamda ufak bir fan var avucumun içi kadar.[:'(]

linkler:karar veremedim siz seçermisiniz hiç anlamam fanlardan sessiz olsun yeter.

fanlar bu boyutta olacak.

[image]http://img230.imageshack.us/img230/7945/resim0003xb3.jpg[/image]

Gamlı Baykuş -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (10 Mayıs 2008; 10:05:47)

e bunu alacağım o zaman

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=23941

mamo99 -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (10 Mayıs 2008; 10:10:17)

nanoxia öneririm çok memnun kaldım mavide bulabilirsin 8 cm olanını

Gamlı Baykuş -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (10 Mayıs 2008; 10:29:22)

quote:

Orjinalden alıntı: mamo99

nanoxia öneririm çok memnun kaldım mavide bulabilirsin 8 cm olanını

babam internetten alışveriş yapmama izin vermiyor yoksa onanoxiayı duydum çok iyiyniş

peki verdiğim linkdeki fan nasıl başka tavsiyesi olan varmı sadece vatan biligisayardan

jaguar19 -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (10 Mayıs 2008; 11:04:46)

sanırım ekzos fanı alacaksın.ben bu işi pahalı fanlara fazla para vermeyip elektronikçiden 8..9 cm lik 4 liralık fan alarak çözmüştüm.
normalde deviri çok fazla olduğu için çok ses çıkarıyordu, bunu da 7 volta düşürerek çözmüştüm.7 volta bile o biçim hava üflüyor bu dandik fanlar.
tık ses de çıkmıyor.

eğer görüntü istemiyorsan ucuza da kapatmak istiyorsan böyle bişey yapabilirsin.he yok biraz iyi olsun dersen akasanın fanları hem ucuz hemde iyi galiba

mamo99 -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (10 Mayıs 2008; 11:35:14)

quote:

Orjinalden alıntı: jaguar19

sanırım ekzos fanı alacaksın.ben bu işi pahalı fanlara fazla para vermeyip elektronikçiden 8..9 cm lik 4 liralık fan alarak çözmüştüm.
normalde deviri çok fazla olduğu için çok ses çıkarıyordu, bunu da 7 volta düşürerek çözmüştüm.7 volta bile o biçim hava üflüyor bu dandik fanlar.
tık ses de çıkmıyor.

eğer görüntü istemiyorsan ucuza da kapatmak istiyorsan böyle bişey yapabilirsin.he yok biraz iyi olsun dersen akasanın fanları hem ucuz hemde iyi galiba

biz enayimiyizde 24 ytl verip nanoxia alıyoruz kasamda 8 ytl fln iki 8 cmlik fan var şu anda ztn fan kontrolcüsüde var kasanın önünde o fanları fan kontrolcüsüne taktım ancak fan 7 volttanda düşük çalışmak için gereken volta kadar kısık ama sesi geliyor gene ufaktan ,bu nanoxiada orta kısıkkken fan kontrolcüsündenhava sesini kulağını dayarsan duyuyuorsun kasanın kapağı açık olsa bile duyamıyorsunve hava akışınıda fena değil
bu arada nanoxia pahalı geldiyse hyper markaydı galiba fanlar vardı uv duyarlı beyaz fan kontrolcün varsa onu al max 19 db kısınca veya 7 volt bağlarsan konrolcün yoksa onunda sesini duyamazsın oda yaklaşık 17 ytl flndı

mamo99 -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (10 Mayıs 2008; 11:49:49)

gerçekten hiç duyamayacağın ses istiyorsan fan kontrolcüsü olan 20 db nin ialtında fanlara bakmanı öneririm tabi hava akışınada bak akasa amberde olabilir vatanın stoklarında varsa bu arada nanoxia exaya bak

Gamlı Baykuş -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (10 Mayıs 2008; 11:51:58)

arkadaşlar nonoxia almak çok isterim ama almam mümkün değil voltajlarıyla da oynamak istemiyorum güç kaynagı halletim uğraşırken ben takdığımda sessiz ve iyi soğutan bir fan istiyorum ben bunu sevdim sessiz gibi geldi nasıl vatan bilgisayardan başka tavsiyeleir olanlar da baksın lütfen.

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=23941
nasıl

kasanın önüne de takacağım bir tane

mamo99 -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (10 Mayıs 2008; 11:56:31)

vatanda db ve hava akışını vermiyor beğendiğin fanı sitesine girip araştır 20 dbnin altındaysa tamam

Gamlı Baykuş -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (10 Mayıs 2008; 12:03:52)

quote:

vatanda db ve hava akışını vermiyor beğendiğin fanı sitesine girip araştır 20 dbnin altındaysa tamam

tamamdır saol arkadaşım bir de hani hava kapasitesiyle ilgili bir değer vardı üfleme gücünü anlatıyordu o kaç olmalı?

özellileri

90 x 90 x 25 mm
Rated Voltage 12V
Started Voltage 6V
Rated Current 0.15~0.48A
Power Input 1.80~5.76W
Fan Speed 130020% RPM at 20C~400010% RPM at 55C
Max. Air Flow 24.6~78.7CFM
Max. Air Pressure 1.3~7.2mm-H2O
Noise 17dBA at 1300 RPM~48.5dBA at 4000 RPM
Bearing Type 1 Ball 1 Sleeve
Life Expectation 50,000 hrs
Connector 3 Pin
Weight 82 g
anakarta mı takılıyor bu peki

mamo99 -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (10 Mayıs 2008; 12:24:51)

bence fan gürültülü biraz daha sessiz birşey bak hava akşını iyi sağlarsın özellikle son devirde[:D] ama 48 db de yıkar ortalığı 1300 de tutsan bile 17 db azda olsa duyarsın gene ama çok az bence daha düşük db li birşey bak derim ben

Gamlı Baykuş -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (10 Mayıs 2008; 19:24:39)

quote:

bence fan gürültülü biraz daha sessiz birşey bak hava akşını iyi sağlarsın özellikle son devirde[:D] ama 48 db de yıkar ortalığı 1300 de tutsan bile 17 db azda olsa duyarsın gene ama çok az bence daha düşük db li birşey bak derim ben

valla aldım fan son hızda evet kıyamet koparıyor fakat orta hıza alınca neredeyse hiç ses çıkarmıyor fakat normalde 35-36 derece olan işlemcimi 29 dereceye indirdi üsterik kasanın önüne taktığım fan da çalışmıyor(kablo yetmedi ek kablo alacağım ona) onu çalıştırırsam yuppi.15 ytl ye aldım

DiabloXT -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (10 Mayıs 2008; 19:46:54)

Sessizlik ve performans bir arada olmaz.[sm=icon_smile.gif]
Birinden kayıp vermek zorundasınız.[sm=ok.gif]

mamo99 -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (10 Mayıs 2008; 20:28:35)

walla sessizlik derken orta modda hiç ses gelmeyen fanlar var yüksek hızdada sadece az bir hava sesi hiç bir titreşim yok nanoxia öyle benim şu an kullandığım ha daha sessizlerinide bulmak mümkün ama 50 ye patlıyo daha sessizi

Gamlı Baykuş -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (10 Mayıs 2008; 20:35:06)

quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Sessizlik ve performans bir arada olmaz.[sm=icon_smile.gif]
Birinden kayıp vermek zorundasınız.[sm=ok.gif]

ben sevdim o fanı gayet sessiz (hem işitme kaybım da var)[;)]

jaguar19 -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (11 Mayıs 2008; 0:19:58)

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: jaguar19

tık ses de çıkmıyor.

biz enayimiyizde 24 ytl verip nanoxia alıyoruz kasamda 8 ytl fln iki 8 cmlik fan var şu anda ztn fan kontrolcüsüde var kasanın önünde o fanları fan kontrolcüsüne taktım ancak fan 7 volttanda düşük çalışmak için gereken volta kadar kısık ama sesi geliyor gene ufaktan ,bu nanoxiada orta kısıkkken fan kontrolcüsündenhava sesini kulağını dayarsan duyuyuorsun kasanın kapağı açık olsa bile duyamıyorsunve hava akışınıda fena değil
bu arada nanoxia pahalı geldiyse hyper markaydı galiba fanlar vardı uv duyarlı beyaz fan kontrolcün varsa onu al max 19 db kısınca veya 7 volt bağlarsan konrolcün yoksa onunda sesini duyamazsın oda yaklaşık 17 ytl flndı

ekran kartım orta sesli hatta az sessli sayılır
işlemci fanı devir ayarlı normal kullanımda 800 deviri geçmez, keza güç kaynağı da öyle hemen hemen hepsi sessiz.
ben bu sessizlikte bile 7 volta düşürdüğümz fandan ses durmuyorum diyorum.denedim bu böyle diyorum
yani bunu kafadan sallamıyorum.

şu anda o fanı kullandımğım kasayı değiştirdim şu anki kasada radimaxin orjinal fanları var.
12 voltta çalışıyorlar bu fan bile o 7 voltta çalışan dandik fanla hemen hemen aynı havayı üflüyor ve seside diğerindeki gibi çok az.

ayrıca bunun enayilikle alakası yok paran varsa iyisinden alırsın.ama ucuza satılan fanlar da 7 volta düşürmek koşuluyla hiç fena değiller.
devirleri normalde çok yüksek oldu için voltu düşürünce diğer pahalı fanların dönüş hızlarına yaklaşıyorlar.

mamo99 -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (11 Mayıs 2008; 0:37:30)

walla bendede var dandik fan ama ne yaparsam yapayım sesi kesilmiyor sesi geliyor azda olsa o tütreşim sesi var ama örnek yeni aldığım nanoxiada böyle bir ses görmedim kesinlikle

jaguar19 -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (11 Mayıs 2008; 2:03:32)

quote:

walla bendede var dandik fan ama ne yaparsam yapayım sesi kesilmiyor sesi geliyor azda olsa o tütreşim sesi var ama örnek yeni aldığım nanoxiada böyle bir ses görmedim kesinlikle

kasayla eski parçaları bugün 2. el bölümünde sattım keşke o fanın markasına da baksaydım.
fiyatı 4 ytl çok iyi olmasa da fiyatına göre iyidi.kasadaki diğer fanlar sessiz olmasına rağmen onun sesi perdeleniyordu.

nanoxia tabiki çok iyi bir marka.sessiz olmasıyla ünlü zaten.

sonuçta tercih meselesi ne kadar ekmek o kadar köfte..

Buzmavisi -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (11 Mayıs 2008; 11:21:37)

Bende papst marka fan var. Tabii bende dört adet olduğu için full deviri açtığımda iyi ses çıkarıyorlar. Fan kontrolcüsüne bağladığımda ise kısıyorum seslerini. Ama normalde bir adet olsa o kadar ses olmazdı. Gerçi benim kasada bir sürü fan var şu an.

Bir de silenx var 72 CFM olanı hani 14 dbA dediği var ya, tamamen yalan, papst da dahil olmak üzere bütün fanlardan daha fazla gürültülü çalışıyor. Zaten 1600 devirde dönüyor, 1400 de değil. Onu full açtığımda kasanın içinden bir tek onun sesi geliyor, diğer 6 adet fanın sesini bastırıyor tek başına. Bir de kasam cosmos 1000 olmasına rağmen.

Benim önerim gidip çok pahalı fanlara para vermemek, işte ben verdim de ne oldu? Yine fan kontrolcüsü kullanmak zorunda kaldım. En iyisi dandik fan alıp fan kontrolcüsü almak yanında. Silverstone'un üçlü fan kontrolcüsü beni gayet iyi idare ediyor. Ben onunla 6 adet fanı kontrol edebiliyorum şu an. Bir kabloyu ikiye ayırma aparatı satın aldım da. Normalde üçtü tabii.

jaguar19 -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (11 Mayıs 2008; 12:17:17)

evet dandik fan alıp kontrolcüyle bunu ayarlamakta güzel fikir.

birde eğer fanın arkasını kesersek hem ses azalır hemde fan daha fazla hava üfler.
çünkü arkası delikli olan yere bağlanan fan hava arada sıkıştığı için boğuluyor ve ses yapıyor.

mamo99 -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (11 Mayıs 2008; 12:23:24)

o 14 db fanın ses çıkarma sebebi hava sesi titreşim değil hoş değerlerde yalan olabilir tam olmayabilir ama kontrolcü olmayınca haliyle ses gelecektir 1400 devirde ses geliyorsa kötü hakkaten ama nanoxiada gördüğüm full devirde ses var ki benim kullandığım en gürültülüsü 9cm olanı 23 db titeşim hiç yok sırf hava kısınca 1500 lere ses kalmıyo

Gamlı Baykuş -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (11 Mayıs 2008; 13:15:15)

fan hızı ayarlayıcıları ne kadar ediyor genelde ?
ben o hız ayarlayıcısı olan fandan çok memmunum iyi soğutuyor ve bayağı sessiz.
bir de şu fanı aldım kasanın önüne fakat kablosu sadece anakarta bağlanıyor.3-4 pin çeviricileri nereden bulabilirim?öndeki fan bu çok ses çıkarıyormu bunlar peki:

akasa color silent.vatanda adamlar çok övdü bunu.daha sesini duyamadım ne yakki çalıştıramadım çünkü

mamo99 -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (11 Mayıs 2008; 14:21:57)

akasa amber ve nanoxia benim gördüğüm en sessiz 8cmler tabi daha sessizi var ama para konusu 50 milyon verebileceksen[:)]

DiabloXT -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (11 Mayıs 2008; 14:51:54)

Her fan sessizleştirilebilir ama her fan kaliteli olamaz,performanslı olamaz.

Eğer sessiz fan arıyorsanız herhangi bir fanı 5V veya 7V hattına bağlayın gitsin...
Sırf "sessiz" diye başka bir fana para vermeyin.[sm=ok.gif]

mamo99 -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (11 Mayıs 2008; 15:04:11)

amaç burda sessiz ve iyi soğutan fan aramak değil mi doğru düzgün üflemedikten sonra ne işe yarar ve ztn az titreşim sesi yapıyorlar dandik fanlar ne kadar kısarsam kısayım

DiabloXT -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (11 Mayıs 2008; 15:16:38)

Hem sessiz hem iyi soğutan fan olamaz arkadaşım niye yazdığım yazıları okumuyosun?
Bir fanın iyi soğutabilmesi için iyi hava üfürmesi lazım,iyi hava üfürmesi için de daha hızlı dönmesi lazım...
Fan ne kadar hızlı dönerse kanatları da o kadar hızlı çarpacağı için o kadar ses yapar.

Hem performanslı hem sessiz fan bir arada olmaz,fiziksel olarak imkansızdır...[sm=icon_smile.gif]
Ha böyle bir düşünceniz varsa o da tamamen psikolojiktir.

50YTL'yi bir fana bayılırsanız tabii ister istemez hem sessiz hem performansı olur o fan...[sm=icon_smile.gif]
Ha ben size gidin 3 liralık fan alın demiyorum,ama sırf sessiz diye de bi fana o kadar para verilmez.

Bilmem anlatabildim mi?

Gamlı Baykuş -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (11 Mayıs 2008; 16:34:54)

quote:

Hem sessiz hem iyi soğutan fan olamaz arkadaşım niye yazdığım yazıları okumuyosun?
Bir fanın iyi soğutabilmesi için iyi hava üfürmesi lazım,iyi hava üfürmesi için de daha hızlı dönmesi lazım...
Fan ne kadar hızlı dönerse kanatları da o kadar hızlı çarpacağı için o kadar ses yapar.

Hem performanslı hem sessiz fan bir arada olmaz,fiziksel olarak imkansızdır...[sm=icon_smile.gif]
Ha böyle bir düşünceniz varsa o da tamamen psikolojiktir.

50YTL'yi bir fana bayılırsanız tabii ister istemez hem sessiz hem performansı olur o fan...[sm=icon_smile.gif]
Ha ben size gidin 3 liralık fan alın demiyorum,ama sırf sessiz diye de bi fana o kadar para verilmez.

Bilmem anlatabildim mi?

iki fan toplam 27 ytl tuttu.eskiden bir fanım vardı dönerdi ama hiç ses çıkarmazdı az da üflerdi.bunu takdım aynı seste daha çok hava üflüyor(hızı %50 de bile değil) hatta işlemci sıcaklığı 4 derece düştü şu an overclocklu 2160 (2.4) 30 derecede üstelik daha kasanın önündeki fan çalışmıyor benim için yeterli olan budur.ne demek istediğini anladım.aslında ben başlığı yanlış açtım benim kastettiğim sesine oranla performans veren fandı.bazı fanlar vardır bayağı ses çıkarır ama bir cacık olmaz onlardan bazı fanlar vardır hiç ses çıkarmaz ama hiç bir şey de yapmaz süs niyetine durur bazı fanlar vardır ses çıkarsa dahi insanı rahatsız etmeden püfür püfür soğutur.

DiabloXT -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (11 Mayıs 2008; 17:07:49)

Sessiz diyosun da bunu sayısal olarak ölçtün mü bir cihazla felan?

50YTL'lik 8cm 1500rpm fan 25db ses veriyosa 5YTL'lik 8cm 1500rpm fan en fazla 26db verir...
Çünkü sesin kaynağı hava,fan merkezi değil.[sm=icon_smile.gif]
Bunun suçunu fanlara yüklemenin manası yok yani ben bunu anlatmaya çalışıyorum size...

Ha ucuz fan alırsan ne olur?1 sene içinde göbek felan eskir büyük ihtimalle ve tıkırtılar veya sürtme sesleri baş gösterir.Tabii bakımını yaparsan çok aşırı ucuz bir fan olmadığı sürece gayet iyi de çalışır.

Ama boyutları ve yapısı aynı olan 2 fan için "şu fan bundan daha iyi soğutuyor üstelik daha sessiz" demek saçmalık olur...

mamo99 -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (11 Mayıs 2008; 17:16:07)

kanat eğimi de çok önemli burda fan iyi derken sadece devirine bekmıyorum side yzmışsınız 2500 devirde biri 25 db ise diğeri 1500 devirde bunu kastediyorum ben vede titreşimi dandik fanlar nekadar bakım flnda olsa bir titreşim oluyor yoksa tabiki başka farkları yok kısarak hava sesi azaltılır ikisindede ama titreşim azalsada azda olsa sesini veriyor

Gamlı Baykuş -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (11 Mayıs 2008; 17:43:26)

quote:

Sessiz diyosun da bunu sayısal olarak ölçtün mü bir cihazla felan?

50YTL'lik 8cm 1500rpm fan 25db ses veriyosa 5YTL'lik 8cm 1500rpm fan en fazla 26db verir...
Çünkü sesin kaynağı hava,fan merkezi değil.[sm=icon_smile.gif]
Bunun suçunu fanlara yüklemenin manası yok yani ben bunu anlatmaya çalışıyorum size...

Ha ucuz fan alırsan ne olur?1 sene içinde göbek felan eskir büyük ihtimalle ve tıkırtılar veya sürtme sesleri baş gösterir.Tabii bakımını yaparsan çok aşırı ucuz bir fan olmadığı sürece gayet iyi de çalışır.

Ama boyutları ve yapısı aynı olan 2 fan için "şu fan bundan daha iyi soğutuyor üstelik daha sessiz" demek saçmalık olur...

eski fandan daha çok hava basıyor fakat aynı sesi çıkartarak yapıyor ben bunu demek istedim fan sesinde belirli bir artış olsaydı ben bunu hissederdim demek istediğim bu.

DiabloXT -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (11 Mayıs 2008; 18:29:02)

Kanat eğimi diyosun da piyasadaki tüm fanlar birbirinin aynısı zaten kanat yapısı olarak pek de farketmezler,sadece 3 kanatlı olan veya magnetik itişli olanlar var onlar ayrı...

Ya sen performanslı fan görmemişsin ömründe,ya da boşuna laf anlatıyorum ben...

Neyse sen bildiğin yoldan git...
Hem sessiz hem performanslı fanınla mutluluklar...[sm=ok.gif]

Gamlı Baykuş -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (11 Mayıs 2008; 18:57:14)

quote:

Kanat eğimi diyosun da piyasadaki tüm fanlar birbirinin aynısı zaten kanat yapısı olarak pek de farketmezler,sadece 3 kanatlı olan veya magnetik itişli olanlar var onlar ayrı...

Ya sen performanslı fan görmemişsin ömründe,ya da boşuna laf anlatıyorum ben...

Neyse sen bildiğin yoldan git...
Hem sessiz hem performanslı fanınla mutluluklar...[sm=ok.gif]

arkadaşım ben senin demek istediğini anladım.hatta başlıkta anlatmak istediğim şeyi yanlış yazdığımı demek istediğimin ses performans türü bir fan demek istediğimi söylemiştim.çok iyi soğutupta hiç ses çıkarmayacak fan yokur bende biliyorum.ama eski fanım çok az hava basıyordu fakat sessizdi.şimdiki fan da gayet sessiz ama daha çok hava basıyor.

Buzmavisi -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (13 Mayıs 2008; 21:04:22)

Sessiz ve performanslı fanlar derken 12 cm ve daha büyük fanlar bu kategoriye giriyorlar gerçekten.

Ben 92 mmlik 2500 devirle dönen fanla(sesi çok fazla), 120mmlik 1100 devirle dönen(sesi çok az) fandan aldığım performansı alamıyordum. Zaten çap büyüdüğü için debi artsa bile hava hızı azalıyor ve ses de bununla birlikte azalıyor. Çünkü dönerken çok az ses yapıyor bu 12 cmlik fanlar. Aslında biraz daha kasıp 14 cmlik 1000 devirde dönen fanlardan bulmak lazım, onlar 55 CFM debi veriyormuş. Tabii senin istediğinle uyuşmuyor.

Ayrıca daha da kasarsak 25 cmlik 600 devirde dönen fanların verdiği debi 100 CFM falan ama çok geniş olduğu için çapı hava hızı çok düşük bu da ses neredeyse yok demek oluyor. Neyse kolay gelsin.

Gamlı Baykuş -> Cevap: sessiz ve soğutması iyi olan fanlar alacağım (13 Mayıs 2008; 21:49:56)

quote:

Orjinalden alıntı: Buzmavisi

Sessiz ve performanslı fanlar derken 12 cm ve daha büyük fanlar bu kategoriye giriyorlar gerçekten.

Ben 92 mmlik 2500 devirle dönen fanla(sesi çok fazla), 120mmlik 1100 devirle dönen(sesi çok az) fandan aldığım performansı alamıyordum. Zaten çap büyüdüğü için debi artsa bile hava hızı azalıyor ve ses de bununla birlikte azalıyor. Çünkü dönerken çok az ses yapıyor bu 12 cmlik fanlar. Aslında biraz daha kasıp 14 cmlik 1000 devirde dönen fanlardan bulmak lazım, onlar 55 CFM debi veriyormuş. Tabii senin istediğinle uyuşmuyor.

Ayrıca daha da kasarsak 25 cmlik 600 devirde dönen fanların verdiği debi 100 CFM falan ama çok geniş olduğu için çapı hava hızı çok düşük bu da ses neredeyse yok demek oluyor. Neyse kolay gelsin.

kasamda ona uygun fan yeri yok.fakat kasanın yanını derdirmek istiyorum.oraya kocaman bir fan takacağım.sizce kasayı nerede yaptırabilirim?

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.734375