Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan var mı??? Yahu akşam 21:00 civarında bi gidiyor sabah düzeliyor. Görüntü geliyor ama parçalı olarak, bişey anlaşılmıyor. Niye böyle oluyor ya, 30 metre uzaktaki evde sabah akşam çok güzel gösteriyor burada akşam gidiyor, kafayı yiyeceğim yardım lütfen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetpara -- 10 Mayıs 2008; 4:26:58 >
Sebebini net olarak bilmiyorum da aynı olay hispasat uydusunda benim de başıma geldi.sadece bazı kanallar aksam atıyorum 8 den sonra sinyali yavaş yavaş zayıflayarak gidiyordu ve ta ki sabah 9a 10a kadar oradan biliyorum..
Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan var mı??? Yahu akşam 21:00 civarında bi gidiyor sabah düzeliyor. Görüntü geliyor ama parçalı olarak, bişey anlaşılmıyor. Niye böyle oluyor ya, 30 metre uzaktaki evde sabah akşam çok güzel gösteriyor burada akşam gidiyor, kafayı yiyeceğim yardım lütfen.
çanak anteninden yeteri derecede sinyal alamadığı için izleyemiyorsunuz. sabah izleyim akşam izleyememe sebebi ise kanalın izlenme oranı artıkça mevcut sinyalinizi tamamen kaybediyorsunuz bu nedenle akşam saatlerinde kanlın görüntüsünü kaybediyorsunuz.
çanak anteninden yeteri derecede sinyal alamadığı için izleyemiyorsunuz. sabah izleyim akşam izleyememe sebebi ise kanalın izlenme oranı artıkça mevcut sinyalinizi tamamen kaybediyorsunuz bu nedenle akşam saatlerinde kanlın görüntüsünü kaybediyorsunuz.
arkadaşım akşamleyin başka sinyallerin de ortaya çıkması ile birlikte sanırım yayın alınamaz hale geliyor... ya da uydudan gelen sinyaller geceleyin bulutların etkisi ile biraz azalıyor olabilir... fakat senin sorunun zaten gündüz bile sinyali çok düşük seviyede alıyor olmanla ilgili... çanak anteninin çapı küçük veya lnb kaliteli olmayabilir... eğer çanak antenin çapı 90 cm ise kaliteli bir lnb takarak ya da uydunun yönünde çok hafif oynama yaparak sinyal seviyesini yükseltmeyi deneyebilirsin...