Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Termosifon Tavsiye edebilirmisiniz?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Termosifon Tavsiye edebilirmisiniz? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
loko

10 Mayıs 2008; 2:05:55 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba,
öncelikle dikkatimi çeken Electrolux EWH 80SL (80 litre)model Termosifonu sormak istiyorum size.Fiyatı 600 küsür ama cardfinans kampanyası sayesinde 430 ytl ye alma şansım var.Ben bunu Banyoda ve mutfakta kullanmayı düşünüyorum.Tavsiye edermisiniz?Yoksa başka Model tavsiyelerinize belirtin lütfen.
Teşekkürler
Qantas

11 Mayıs 2008; 0:33:20 

ariston alma da.....
servisiyle çok sorun yaşadım.sonunda çöpe attım....

dh-kemalistler birliği
loko

11 Mayıs 2008; 4:04:56 

bende Aristonun yorumlarını okudugumda iyi oldugunu düşündüm.Ama garanti olayında servis çok önemli.Elektrolux termosifon tavsiye eden yine çıkmadı:(
e.b.a.i
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

11 Mayıs 2008; 4:15:28 

sayın arkadaşım bende size aristonu tavsiye ediyorum sebebi iyi olması degil bazı modelerinin 10 yıl garantili olmasından dolayı,

http://www.ticaretmerkezi.com.tr/index.php?p=show&pid=77908&k_id=2480&kn=Ariston+Termosifon

garantisi bile yeter,
eger parası pahalı gelirseki sordugunuz üründen dolayı 400 ytl civaı veririm diyordunuz alabilirsiniz,dikat edeceginiz şudur,titanyum kazanlı olmasınlar,bunlar çabuk deliniyormuş,aristonda platiyum serisi hem 10 yıl garantili hemde çelik kazanlı,

b,rde çok ucuza senelerdir kullanılan süsler markası var onada bakabilirsiniz

iyi geceler.
loko

15 Mayıs 2008; 0:05:27 

Aristonlar A enerji sınıfındamıdır acaba?
Mr.Blof

15 Mayıs 2008; 9:56:08 

Tecrübelerime dayanarak söylüyorum:Titanyumlu model almayın da ne alırsanız alın.İçine titanyum kattık diye kazan sacının kalınlığını azaltıyorlarmış(Böylece maliyette düşüyor.Fiyatı artıran en önemli unsur kazan).Benim Demirdöküm titanyum modeli 3.5 senede çöpe gitti.Eski termosifonum Baymak ise 12 sene gitmişti.

loko

15 Mayıs 2008; 13:18:25 

Benimde iyice kafa karıştı.Ariston derken Baymakmı alsam diyorum.Ama Elektrolux hakkında olumlu görüş bildiren olmadı henüz.
06pony

27 Mayıs 2008; 15:29:24 

ben termosifonda arçelikten çok memnunum

loko

31 Mayıs 2008; 5:12:43 

Herhalde Aristonun 80lt platinumlu olanını alacam.Garantiside iyi.Hadi hayırlısı.
SORuSORmA

31 Mayıs 2008; 10:01:36 

Arkadaşım aldıgın urun ne marka olursa olsun öncelikle cekilen enerji yukune bak ikinciside bazı arkadaşların dediklerine katılmıyorum kesinlikle titanyum olsun titanyumun özelliği suyu ısıttıgın zaman 24 saat içerisinde sadece 2-4 derece dusurur suyun sıcaklıgını d.döküm satıcısı olarak sana tavsiye edebileceğim eger aile 3 kişi ise 65 lt daha fazlası için 80 lt fiyat olarak en uygun fiyat koçtaşda su an 65 lık fiyatı en son 335 ytl idi ama genel anlamda bakıldıgı zaman eger normal bir şofben kullanma sansın varsa termosifon almanıda tavsiye etmem termosifonun en kotu yanı banyodayken ıcındekı su bıterse ısınması için 5-10 dakika beklemen lazım en iyi yanı ise su sıcaklıgını hep aynı derecede verebılmesi...

loko

3 Haziran 2008; 2:40:17 

Şofben vardı daha önce.Bizim enişte 2 kez zehirlendi.Bu yüzden Baca gerektirmeyen Termosifon Tavsiye ediyorum.3 kişilik bir Aile olarak 80 lt düşündük.60 vardı diger dairede ama yetmiyordu.Titanyumu tavsiye etmişsiniz ama burdaki ve diger forumlardaki kullanıcılar uzak durulması gerektigi kanısındalar çünkü kısa zamanda deliniyormuş.Ben Aristonun Platinum modelini ciddi olarak almayı düşünüyorum ama eger daha iyi bir Model bulursam da degerlendirmek isterim.
Mr.Blof

3 Haziran 2008; 12:38:59 

Ariston'un Platinum modelini ben de çok araştırdım.80 lt istiyordum.Ancak satıcılarda sadece 50 lt lik modelini bulabildim.Bir de garantisi 10 yıl deniliyor.Servisine açıyorum "Bunda magnezyum anot yok,servisi bakım için hiç çağırmıyorsunuz,10 yıl içinde birşey olursa ücretsiz tamir ediyoruz "diyor.Ariston'un merkezini arıyorum"Magnezyun anot var,2-3 senede bir servise değiştirtmeniz lazım.Yoksa garantiniz devre dışı kalabilir" diyor.Bu konuda bir türlü net bilgiye ulaşamadım.
Biliyorsunuz anot değişimi bayağı bir masraf çıkarıyor.Yani 10 yıl içinde 5 kez servisi çağırsak termosifon parasından daha fazlasını servise vereceğiz.İstiyorsanız sizde bir araştırın.Eğer tatminkar bir bilgiye ulaşırsanız ve bizimle paylaşırsanız sevinirim.

YmE17

5 Haziran 2008; 3:58:46 

arkadaslar anneannemlerde vardı demırdokumun baya eskı bır modelı bır kısı banyo yaptımı hemen bıtıyordu sıcak suyu sonra bızdekı arttık ıhtıyacımız olmayan sofbenı taktırdık ve termosıfonu baskasına verdık ve sokerken bırde ne görelım meger hayvan herıfler termosıfonu tesısata ters baglamıslar ve yıllarca oyle calısmıs verdıgımız kısıler cok memnun dıkkat edın ters baglatmayın performans alamıyorsunuz

loko

11 Haziran 2008; 16:39:18 

quote:

Orjinalden alıntı: Mr.Blof

Ariston'un Platinum modelini ben de çok araştırdım.80 lt istiyordum.Ancak satıcılarda sadece 50 lt lik modelini bulabildim.Bir de garantisi 10 yıl deniliyor.Servisine açıyorum "Bunda magnezyum anot yok,servisi bakım için hiç çağırmıyorsunuz,10 yıl içinde birşey olursa ücretsiz tamir ediyoruz "diyor.Ariston'un merkezini arıyorum"Magnezyun anot var,2-3 senede bir servise değiştirtmeniz lazım.Yoksa garantiniz devre dışı kalabilir" diyor.Bu konuda bir türlü net bilgiye ulaşamadım.
Biliyorsunuz anot değişimi bayağı bir masraf çıkarıyor.Yani 10 yıl içinde 5 kez servisi çağırsak termosifon parasından daha fazlasını servise vereceğiz.İstiyorsanız sizde bir araştırın.Eğer tatminkar bir bilgiye ulaşırsanız ve bizimle paylaşırsanız sevinirim.

Merhaba MrBlof,
Magnezyum anot olayını bende araştırdım.Ariston yetkili servisi ile görüştüm ve 2 senede bir Bunun degişmesi gerektigini söylediler ve ücretli oldugunuda.Bunlar kime hizmet ediyor acaba?Yani siz bu konuya dikkatimi çekmeseydiniz 2 senede bir habire gereksiz yere ödeme yapacaktık.Ariston burdaçok güzel bir Tuzak kurmuş.degiştirmezseniz Garanti geçerli olmuyor da diyorlar.
Şimdi yine başa döndüm.Aramaya devam:)
Ben elektrolüx modelini biraz araştıracagım.Umarım artık bir sonuca varırım:)
ikazınız için Teşekkür ederim.Sagolun
candogan62

11 Haziran 2008; 16:59:44 

Ariston zaten çok üçkağıtçı bir firma. Bu olaya hiç şaşırmadım.
Bence ECA'ya bakın, ürünleri güzel görünüyor. Demirdöküm ve Baymak ise berbat.

>>> C / _ \ N <<<
loko

12 Haziran 2008; 1:48:03 

ECA T226 80lt. Termosifonu araştırdım.Gayet güzel bir cihaz ve kullanıcılar tarafından olumlu anlatılan bir ürün.Birde Taksitli satılan yerini bulursam alacam herhalde.
Fenman

18 Haziran 2008; 4:30:06 

Sayın candogan62

İki ay kadar önce termosifon alacaktım. Araştırmalarım sonucu Ariston'a niyetlenmiş ama hakkındaki kötü yorumlar sebebiyle ondan vazgeçmiştim. Sonrasında, hem servis yaygınlığı, hem ısıtma işindeki marka bilinirliği, hem de kampanyalı fiyatı sebebiyle Demirdöküm'ün 65 litrelik titanyumlu modelini aldım. Şimdilik gayet memnunuz; ama tabii ki iki ayda pek bir yorum yapılamaz. Yine de -naçizane beyaz eşya bilgime rağmen- "berbat" olduğu düşüncesinde değilim. Bu yazdığınıza bağlı olarak merak ettim; niye berbat? (kinayeli sorduğumu sanmayın lütfen. Forumun beyaz eşya bölümünü az çok takip eden biri olarak beyaz eşya konusundaki bilginize ve analitik yorumlarınıza güveniyorum. Sadece merak ettiğim için soruyorum).

quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Ariston zaten çok üçkağıtçı bir firma. Bu olaya hiç şaşırmadım.
Bence ECA'ya bakın, ürünleri güzel görünüyor. Demirdöküm ve Baymak ise berbat.

Kanıt yokluğu, yokluğun kanıtı değildir.
candogan62

19 Haziran 2008; 11:48:06 

Forumda incelediğinizde Demdirdöküm'ün titanyum modelinde birçok kişinin sorun yaşadığını görebilirsiniz. Bir mala berbat veya kötü diyorsam elbette %100'ü kötü değildir, böyle bir durum olsa zaten firma iflas eder. Sizin sularınız depoya zarar vermeyecek kadar saf nitelikte olabilir, ayrıca beyaz eşya biraz da şans işidir, 2 ay da zaten çok kısa bir süre. İnşallah sorun yaşamazsınız ama benim çevremde gördüğüm Demirdöküm'ler çok çabuk bozuldu.(sayısı küçümsenecek kadar az değil) Titanyum kazan ise aslında malzeme giderlerini düşürme amaçlı. Titanyum kazanın et kalınlığı diğerlerine göre daha az ve depo delinmesin diye titanyum kaplama yapılmış. Ancak yine de korumada yeterince etken değil.
Baymak'ı ise bir kullanıcı olarak kesinlikle önermiyorum. Her iki markada da sebep çok çabuk kazan delmeleri. Kazan da termosifon'un en maliyetli parçasıdır. Kazanın delinmesi cihazın çöpe gitmesi demek.

Ben şu an termosifon almak durumunda kalsam ECA'yı tercih ederdim.

>>> C / _ \ N <<<
street_cops

Sisteme Gözat

20 Haziran 2008; 23:26:53