Şimdi Ara

Çamaşır ve bulaşık makinelerinde hangi deterjan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
10
Favori
101.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen gün bu konuya girip uzun zamandır aklıma takılan bu soruya cevap aradım (hem mecazi, hem de gerçek anlamda aradım; zira "Arama" özelliğini kullandım:). Baktım ki, bu sorulara cevap arayanlar için derli toplu bir başlık yok. Kendi kendime dedim ki, "bari ben sorayım" (kendi lafını dinleyen biriyimdir ). Velhasıl soruyorum: Hangi markalar fiyat/performans konusunda önde? Hangi ürünler sorunlu (topaklanma, iz bırakma vs.)? Hangi markalara hiç bulaşılmamalı? Market markalı ürünlerde hangileri tercih edilebilir? (tuz, beyazlatıcı, parlatıcı gibi yan ürünler için de öneri yapılsa iyi olur; zira onlar da kullanılıyor).

    Hadi hayırlı deterjanlar...







  • çamaşır deterjanlarında omo,ariel ve persil en iyi ürünlerdir.ancak omo ve ariel pahalıya geliyor.persil ise bu markalara oranla biraz daha hesaplı.alo da güzel ve fiyatı uygun,zaten alo arielin yan firması konumunda.bulaşıkta ise en iyisi pril ve calgon.bu markaların 10 u birarada,5 i birarada gibi tabletleri güzel ancak fiyatları klasik toz deterjana göre bayağı pahalı.en mantıklısı bulaşık ve çamaşır deterjanlarını büyük marketlerden cumartesi-pazar günleri almak.haftasonlarında büyük marketlerde temizli ürünlerinde indirim oluyor.
  • Çamaşır makinesi için:
    Beyazlarda kesinlikle Ariel ve Omo.Bu iki deterjanın eline hiöbir firma su dökemez.Persil de iyi ama Ariel ve Omo kadar etkin değiller.Benim en sevdiğim deterjan Ariel Dağ esintisi.Harika bir kokusu var.Ariel'i kokusu dolayısıyla genelde bir adım önde tutarım.Yani beyazlarda ikisinden şaşılmamalı.

    Renklilerde de bu firmalara pek gerek yok.Zira renkliler pek kirli olmuyor bizde.Sadece ter kokusu vs oluyor.Ondan ben Omo'nu yan firması olan Rinso'yu kullanıyorum.Persil'in yan firması olan Tursil de güzel.Veya şu an satılmakta olan Perwoll sıvı deterjan da çok güzel.Bir ara Ariel'in de sıvı deterjanı vardı ondan da çok memnundum ama artık satılmyor.Açıkçası renkliler için o an kampanyada ne varsa onu alıyorum.En son Rinso'nun 9 kilosu 11 liraydı ondan almıştım.

    Yumuşatıcı da da bence en iyi firma Bingo.Beyaz ve pembe rengi tek kelimeyle harika.Ayrıca Bim'de satılan beyaz renkli Bulut yumuşatıcı da Bingo ile aynı kokuyor,o da güzel.Yumoş'un yeni ekstra kokuluları çıktı.Onların pembesini almıştım,kampanyada görürsem morunu alacağım.Bu ikisi de harika kokuyor.Bunun dışında Vernel'in ve Bingo'nun mavisini de önerebilirim.

    Bulaşık makinesi deterjanları hakkındaki yorumumu diğer topiğe yazmıştım ama buraya da kopyalayayım:
    Bulaşık makinesi deterjanlarını özetlersek:

    -Firmalara genel baktığımızda Calgonit ve Pril'den şaşılmamalı.İkisi de Alman firma(Benckiser-Henkel)Pril'i ucuza almak isterseniz Bim'de satılan Bind Activit parlatıcı da Henkel'in ürünü.

    -Tuz bulaşık makinesi için önemli.Çünkü kireç barındırmaması ve reçinenin sağlam kalması lazım.Ondan en güzel tuz Calgonit.

    -Parlatıcı başa bela bir ürün.Eğer bulaşıkların kuruluğundan memnunsanız ve bardaklarda kurumuş su damlaları kalmıyorsa parlatıcı kullanmayın.Yani parlatıcının asıl amacı suyun bulaşıklardan akıp gitmesini sağlamak.Bu işlem de son durulama suyunda yapıldığından parlatıcı bulaşıklardan sadece uçarak gidiyor.Ondan sağlığa da zararlı.Makinenin kurutma performansında birebir etkilidir.Bana sorarsanız bulaşık makinenizi biter bitmez kapağını açacak şekilde çalıştırın ve parlatıcı kullanmayın.Program biter bitmez makinenin kapısını açmak kurutmada büyük başarı sağlıyor.Benim makinenin hızlı programında kurutma yok,ama kapıyı açınca hemen kuruyor bulaşıklar.Kısacası kurumama ve su damlası şikayeti olmadığı sürece parlatıcı kullanmayın veya ayarını kısın.

    -Deterjanda da 3 çeşit var.Toz-sıvı ve tablet.

    Sıvı deterjan çay artıklarını temizlemede inanılmaz başarısız.Çünkü oksijen bazlı ağartıcı yok.Geçen gün evimize gelen Calgonit yetkilisi bayan da bunu itiraf etti.

    Toz deterjan ideal ama bunda da doğru dozajı tutturma problemi var, bir de bazıları gerçekten çiziyor bulaşıkları.(suda iyi çözülemeyenler)

    Tablet deterjan ise en pratiği.Eğer tablet deterjanı doğru saklarsanız ve hazne kuruyken koyarsanız erimeme problemi de olmayacaktır.Tabletin de birçok türü var.Klasik olanlar tuz ve parlatıcı ile kullanılıyor.Bir de kombine olanlar var.Evimize gelen Calgonit yetkilisi Quantum ürününü şiddetle önerdi.Bunun patentine sahip olduklarını söyledi.Bence de Pril 7'si 1 arada ve Calgonit hepsi bir arada en iyi sonucu veren tabletler.Pril'i makine alan arkadaşıma hediye aldım bulaşıklar pırıl pırıl çıkıyor.Bendeki Calgonit hepsi bir arada tablet ise kurutmada sınıfta kaldı.Parlatıcıyı az da olsa eklemek gerekiyor.Suyunuz aşırı kireçli değilse tuz koymak gerekmiyor.

    Eve Calgonit yetkilisini çağırmamdaki sebep bardakların bir kısmında olan korozyondu.Bunun sebebi de şimdiki bardaklarda plastik esaslı malzeme kullanılmasıymış.Bir de bardakların fırınlanma derecesi de çok önemliymiş.Makinedeki yüksek ısıyla bozuluyormuş kimyevi yapısı.Yani makinenizde ve deterjanınızda problem yok dedi.Bence haklı da,çünkü bardaklarımızın bir kısmı pırıl pırıl,bir kısmı ise rezil durumda.Makine de 2-3 günde bir çalıştığına göre bardaklar dayanamıyor yüksek ısıya.Çizilme problemim ise yok,ama toz deterjan kullandığımda oluyordu.

    Tavsiyem ya tuz-deterjan kutunuz boşken bu kombine tabletlerden kullanın, ya da su sertliğinizi doğru ölçerek tuz-parlatıcı ayarı yapın ve makineyi öyle kullanın.Calgonit yetkilisi hanım tuzu hangi rakamda ayarladıysak parlatıyı da o oranda ayarlamamız gerektiğini teyit etti.Makinenizde fabrika çıkış ayarı yüksek olan değerleri mutlaka kısın.Çünkü ithal makineler (mesela Bosch)suyu anormal kireçli olan Avrupa ülkelerine göre ayarlanıyormuş.Türkiye (özellikle İstanbul'un)suları ise o kadar kireçli değil.Hatta Arçelik yetkilileri Anadolu yakasında oturanlara tuz koydurmuyormuş.Fzla yumuşak su da korozyona sebep oluyor.

    Uzun oldu biraz ama deteylı bilgi vermek gerekirse durum böyle.

    Ben de piyasaya yeni çıkan Bingo ve Bind Activit'in Almanya'dan ithal tabletini çok merak ediyorum.

    Uzak durulması gerekn firma ise Başer kimya.Yani bu ABC ve marketlerdeki fason malları yapan firma.Herşeyi rezalet.Eğer fason marka görürseniz Başer kimya mı yapmış diye bakın ve o yapmışsa almayın derim.




  • Beyazlar için bende ariel,omo diyecegim,renliler içinse bu markaların renkliler için olan deterjanlarını alıyoruz arada paraya sıkışırsak;tursil,rinso,alo gibi.

    Bulaşık içinse elde olanlar için pril losyon,makine içinse gene tek geçerim ben,pril,mükemel
  • Beyazlarda Omo kullanıyorum.Renkli deterjan olarak Omo ya da Ariel hangisinin fiyatı uygunsa onu alıyorum.Bulaşık deterjanı olarak Calgonit'ten vazgeçmem.Çünkü diğer bulaşık deterjanlarını denedim.Sonuç berbat.Sonuç olarak Omo ve Ariel bu pazarda lider.Bir de leke çıkarıcılara değinmek isterim.Amway LOC gerçekten çooook süper bi ürün.Hem çamaşır hem de halı ve koltuk temizliğinde iyi iş çıkarıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cantuğ-20 -- 12 Mayıs 2008; 5:04:52 >
  • 3 yıldır TURSİL,memnunuz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62
    ....................
    Bulaşık makinesi deterjanlarını özetlersek:

    -Firmalara genel baktığımızda Calgonit ve Pril'den şaşılmamalı.İkisi de Alman firma(Benckiser-Henkel)Pril'i ucuza almak isterseniz Bim'de satılan Bind Activit parlatıcı da Henkel'in ürünü.
    .......................

    Sayın candogan62,

    Acaba bu BİM'de satılan ve Henkel'in ürünü olan Bind Activit'in deterjanı ve tuzu, Calgonit'le aynı veya ona yakın kalitede midir sizce? (Abuk bir soru gibi gözükmemesi adına kısa bir açıklama: Calgonit alırken markaya da para veriliyor; diğerinde sadece ürüne)
  • arkadaşlar evde 10 yıllık calgonit ariel omo çamaşır bulaşık deterjanları tuzlar tabletler buldum

    bi bozulma yada etkisinde bir değişme olabilir mi sizce ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ugur@

    arkadaşlar evde 10 yıllık calgonit ariel omo çamaşır bulaşık deterjanları tuzlar tabletler buldum

    bi bozulma yada etkisinde bir değişme olabilir mi sizce ?

    deterjanlar bir süre sonra özelliklerini kaybediyor diye duymuştum.kullanmazsanız iyi olur.
  • ya senelerdir ariel kullandık renkliler için olanı çıkana kadar hatta bir zaman renkliler için farklı almadık ama ariel çok güçlü ve renklilerin anasını ağlatıyordu yani beyazlar için gerçekten çok iyi renkliler içinde persil alıyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Fenman


    quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62
    ....................
    Bulaşık makinesi deterjanlarını özetlersek:

    -Firmalara genel baktığımızda Calgonit ve Pril'den şaşılmamalı.İkisi de Alman firma(Benckiser-Henkel)Pril'i ucuza almak isterseniz Bim'de satılan Bind Activit parlatıcı da Henkel'in ürünü.
    .......................

    Sayın candogan62,

    Acaba bu BİM'de satılan ve Henkel'in ürünü olan Bind Activit'in deterjanı ve tuzu, Calgonit'le aynı veya ona yakın kalitede midir sizce? (Abuk bir soru gibi gözükmemesi adına kısa bir açıklama: Calgonit alırken markaya da para veriliyor; diğerinde sadece ürüne)

    Bind Activit alırken arkasındaki yazıyı okuyun, Henkel Kimya yazıyor ise Pril'in ürünüdür. Calgonit kadar iyi olmasada işini görecektir




  • valla bizim eve omo dan başka bişey giremez

    eskiden ariel de dahil olmak üzere her ürünü kullandık ama omo dan şaşmıyolar artık

    bulaşık makinası içinde calgonit

    çünkü piril yüzünden evde ne var ne yok çizilmişti

    artık cesaret bile etmiyoruz pirile
  • ben de renkliler için ace yi önerebilirim.gerçekten memnunuz ve diğer markalrı hiç kulnama ve deneme gereği duymadık,genellikle tansaş ve migroslarda indirimli oluyor,örnek bu ay için 9 kg ace 14.90 ve 2.5 lt çamaşır suyu hediyeli.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: poset_tea

    ben de renkliler için ace yi önerebilirim.gerçekten memnunuz ve diğer markalrı hiç kulnama ve deneme gereği duymadık,genellikle tansaş ve migroslarda indirimli oluyor,örnek bu ay için 9 kg ace 14.90 ve 2.5 lt çamaşır suyu hediyeli.

    İyiymiş gerçekten fiyatı. Ben 1-2 ay önce 9 kg yumuşatıcılı Bingo'yu 13.90YTL ye almıştım. Ben de marketlerde en ucuzu hangisiyse renklilere onu alıyorum. Leke çıkarmama sorunu vs hiç görmedim.
  • hepsi için ariel kullanıyorum.
  • bence tercihini ariel,persil,omo'dan yana kullananlar bingo,ace,tursil gibi markaları bir kez denemeliler.Fark görürlerse ariele,persile,omo'ya geri dönüş yapsınlar..

    bu pahalı deterjanların kaliteden çok psikolojik etkiyle,reklamlar vasıtasıyla milletin beynine işlendiği düşüncesindeyim

    3-4 yıl ariel,persil kullandık..daha sonrası bingo,tursil

    fark göremedik,o halde neden daha fazla ödeyelim?
  • arkadaş dogru söylemiş,ha alo ha ariel,bizde senelerce,ariel,omo kullandık,bir gün persil,alo,tursil deneyelim dedik,aa baktım %99 aynı belkide %100 aynıdır,mahallemizde herkesin astıgı çamaşırı incelerim,bizdeki kadar kimsede beyazlar bembeyaz degil.
  • en guzel deterjan ariel esımın calıstıgı fabrıkada 4 ayda bır omo matık verdıklerı için mecbur kalmadıkca dısardan camasır deterjanı almıyorum ama suphesız ki ıkı deterjanda cok guzel....bulasık makınasında calgonıt ıle prıl arasında gelgıtler yasadım suan calgonıt sıvı deterjan kullanıyorum bardaklarım cızılmesın dıye ama yınede asınma oluyor sorunun cok sıcak suda yıkanması yada toz deterjandan kaynaklanması degılmıs tabi bu ıkı etmen de onemlı ama esım trakya cam sanayı/pasabahcede calısıyor ondan aldıgım tüyoya gore bazı bardakların iç cilası kalın bazılarının ki ınce oluyormus kalın cilaya sahıp cam esyaların makınada asınma suresı daha uzun zamana yayılıyormus...dıkkat edınce fark ettım ki sureklı makınada kullanılan borcamlarda bir asınma soz konusu degıl cunku borcamlarında uzerınde ki cıla kalın tabaka...

    parlatıcı konusunda ılk olarak elma sırkesı kullandım hem saglık ıcın hemde hıjyen acısından sonuc guzel ama bulasıklarım bıraz ıslak cıkıyordu...bu kez calgonıt krıstal parlaklıgı dedıgı parlatıcıyı denedım sırkeden farkı yoktu öyle aman aman bır parlatma soz konusu degıl...makınada kı ıslaklık mı o hala var sanırım makınamın kurutmasında bı problem var bulasıklar yıkandıgında kup kuru cıkmıyor bu da ayrı bi konu :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi einherjer -- 6 Ekim 2008; 14:46:21 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: pentana

    arkadaş dogru söylemiş,ha alo ha ariel,bizde senelerce,ariel,omo kullandık,bir gün persil,alo,tursil deneyelim dedik,aa baktım %99 aynı belkide %100 aynıdır,mahallemizde herkesin astıgı çamaşırı incelerim,bizdeki kadar kimsede beyazlar bembeyaz degil.

    Valla ben beyazlar konusunda Persil'den bile memnun kalmadım. Zamanla grileştiriyor. Ariel ve Omo haricinde beyazlara hiçbirini kullanmıyorıum. Renklilerde ise hepsini kullandım, renklileri hepsi güzle temizliyor:)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62


    quote:

    Orjinalden alıntı: pentana

    arkadaş dogru söylemiş,ha alo ha ariel,bizde senelerce,ariel,omo kullandık,bir gün persil,alo,tursil deneyelim dedik,aa baktım %99 aynı belkide %100 aynıdır,mahallemizde herkesin astıgı çamaşırı incelerim,bizdeki kadar kimsede beyazlar bembeyaz degil.

    Valla ben beyazlar konusunda Persil'den bile memnun kalmadım. Zamanla grileştiriyor. Ariel ve Omo haricinde beyazlara hiçbirini kullanmıyorıum. Renklilerde ise hepsini kullandım, renklileri hepsi güzle temizliyor:)


    Persil ile yıkıyoruz bende her konuya egilme ve titizlik var,herkesin yıkadığına ,içtigine,kulandıgına bakarım (kılım yani)beyazlar beyaz ötesi komşulara nazaran,ama hep persil kullanıyorum demek degil,ne uygunsa kaliteli markalar arasından.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.