(SoArkadaşlar bilgisayarımın ağ kablosunu taktığım zaman en fazla 5 dakika sonra bilgisayar kitleniyor hiç bir müdahale yapamıyorum.Wlan ile bağlandığımda bile bu sorun değişmiyor.Ağ kablosunu çıkardığımda hiç bir problem yok.Makina tıkır tıkır.
Şu işlemleri denedim pc üzerinde 1-\ 3-5 defa format attım olmadı. 2-\ HDD yi söküp arkadaştan başka bi HDD alıp ona Xp kurdum olmadı. 3-\Tüm Donanım bileşenlerini söküp temizleyip terar taktım olmadı. 4-\Ethernet kartını söküp başka slota takıp denedim olmadı.
neleri yapmam gerekir neleri denemem gerekir başka tavsiyeniz var mı ya da daha önceden başına gelipte sorununu halleden biri yardımcı olursa çok sevinirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __SNOOPY__ -- 24 Mayıs 2008; 0:35:40 >
Ethernet kartından veya driverinden dolayı böyle problemlere rastladım. Ethernet kartını değiştirmek veya farklı driver denemek sorunu çözebilir. Ağ kablosunu taktığınızda Explorer'e bağlanmadığınızda da kitleniyorsa problem budur. Bağlanınca kitleniyorsa diğer donanım parçaları; ram, harddisk, işlemci vs.. de problemli kısıma girer.
Bılgısayarın kullanım seklı cok onemli burda. Sureklı verı alıp gonderen bir makinemi Bu. Yada 1 yıl boyunca o sekılde mı calıstı? onboard ethernetın uretıcısı nedır yanı hangı chıp kullanılmıstır Onu bılmek lazım realtekse hemen anakart uzerınde 2 tane realtek chıp vardır bırı ses ıcın dıgerı ethernet ıcındıronun sag tarafında ıslemcıye yakın olan kondansatorleri bı kontrol etmelisin. Birde sunu unutmayınki wlanda baglasanız makınanız aynı ethernet chıpını dogal olarakta bu chıpe destek olan kondansatorlerı kullanacaktır.
Dogal olarak bu sorunu cozmek ıstersenız.Bıostan onboard device kısmından dısabled ederek o takıp denedıgınız ethernet kartlarından biriyle yenıden deneyın.
Sorun devam ederse uplayın bır daha dusunelım arkadaslar...
Ruslar ve Almanlar çok uğraşıyorlar bu işle hocam hatta bi ara bilgisayarda Alman.bilmem ne die virüs bulmuştum bi tülü silemedim. baya kasmıştı beni.
Kendi yaptıkları Avira yı kurdum o halletti.. Herşey gayet açık ve net adamlar sadece kendi antivirüs programının silebileceği virüs üretiyor.Hatta bi ara ODTÜ lü elemanlarda yapmıştı bi virüs sadece Dracula temizliyodu öle bişi işte.
spyware kullandım ama açıkçası pek memnun kalmadım.
Aslına bakarsan en sağlam antivirüs Avira Premium Sec. Suite ama baya sağlam ne bulursa siliyo :-)) systm32 dosyalarını bile siler bunu format attıktan sonra kuracaksın öyle kullanacaksın makina baya sağlam kalır.
istersen 90 günlük deneme sürümü var hemde yasal kendi sitesinden.
Diceksin ki sen neden kurmadın.. Avast kuruluydu bişi olmaz dedim idare ediyodu. ama etmiyomuş.Bunu denemiştim daha önceden herşeyi sildiği için kaldırmıştım. gelelim püf noktasına öncelikle avira gerçekten muhteşem av-comparativeste nod32ye taş çıkardı mail ve adı değiştirip değişik maillere key alın süre doldumu yeni keyi girin süresiz kullanın kısıtlı bi süre için kampanya kaçırmayın
regrun5 kullarıyorum iyi bir program virüs taraması yapıp siliyor. şu anda ağda her tarafında virüs var. bir pc den silsek bile diğerinden geliyor. o yüzden her defasında tarama yapmak lazım pc açıldığında çok kısa sürüyor.
şu an pc de 3 antivirüs programı var. prevx buluyor ama para istiyor silmek için..
norman siliyor.
regrun ise yeni girişimleri engelliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 10 Mayıs 2008; 19:42:40 >
Bi arkadas da anlatmıstı bu şekilde bi durum daha yeni olmus bi cafede 35 pc varmıs bi virüs bulasmıs daha sonra ağ üzerinden diğer pc lere de sıcramıs. ghost yöntemi de sanırım fayda etmiyormus.35 pc ye de Format atılmasına ragmen bu sefer de ağ bağlantısı düzelmemiş. Bununla ugrasıyolardı. Çok dişli bi virüs anlasılan.
Evet genelde internet cafecilerin baş belası olmuş bu sorun ama benim gördüklerim kadarıyla asus marka anakartlarda meydana geldi. Bizim yurtta bilgisayar odasında birsürü bilgisayar var ve 2 kişinin başına geldi.ikisinde de anakrt asus tu. birisi daha yeni toplamıştı servisine götürdü halletmişler.ama diğer arkadaş pc yi toplayıp eve postaladı işin üstesinden gelemeyince.