Arkadaşlar resimde görüldüğü gibi sistem boşta işlemi cpu'yu sürekli %100 kullanıyor.Doğal olarak yavaşlama oluyor.Windows'u daha 2 gün önce kurdum bugün böyle oldu. Bu sorunu nasıl çözebilirim.Teşekkürler.
Hadi Codest bilmiyor soruyor bari sen yapma subzero_eren Sistem boşta işlemi virüs müdür?Bilgisayar yük altında değil iken normal bir bilgisayarda sistem boşta işlemi boşta kalan işlemci miktarını gösterir.Ne kadar cpu yu kullanan uygulama açılırsa sistem boşta işleminden düşer bu uygulamalara eklenir bu kullanım. Ha bunu iptal de edebilirsin belki ufacık bir hızlanma sözkonusu olabilir ama virüs var,bari ben format atayım falan bunlar gerçekten enteresan.
Hadi Codest bilmiyor soruyor bari sen yapma subzero_eren Sistem boşta işlemi virüs müdür?Bilgisayar yük altında değil iken normal bir bilgisayarda sistem boşta işlemi boşta kalan işlemci miktarını gösterir.Ne kadar cpu yu kullanan uygulama açılırsa sistem boşta işleminden düşer bu uygulamalara eklenir bu kullanım. Ha bunu iptal de edebilirsin belki ufacık bir hızlanma sözkonusu olabilir ama virüs var,bari ben format atayım falan bunlar gerçekten enteresan.
ben yazdıgım yazıda sistem boşta işlemi virüs mü dedim anlıyamadım....
hiç güleceğim yoktu. sistem boşta işlemi sistemin boş olduğunu gösteriyor. işlemciyi falan kullandığı yok. sistemin normal. virüs falan yok merak etme. yavaşlamanın sebebi başka sebeplerdir.
Konuyu açan arkadaş sistem boşta işlemi işlemciyi yüzde 100 kullanıyor demiş ve bu durumdan şikayetçi olmuş.Sen de bu mesaja karşılık olarak sisteminize trojan veya spy girmiş.....başlat çalıştırdan msconfig yazıp başlangıçta çalışan gereksiz porgramları kapatın...sisteminizi virüs taramasından geçirin..
Demişsin.Bu yazıdan başka birşey anlayan var ise lütfen söylesin. O listedeki başka birşey için sormuş olsa da sen virüs var desen amenna. O tüm liste ve içindeki uygulamalar içinde bir sorun var mı diye sorsa virüs var desen yine amenna.
Konuyu açan arkadaş sistem boşta işlemi işlemciyi yüzde 100 kullanıyor demiş ve bu durumdan şikayetçi olmuş.Sen de bu mesaja karşılık olarak sisteminize trojan veya spy girmiş.....başlat çalıştırdan msconfig yazıp başlangıçta çalışan gereksiz porgramları kapatın...sisteminizi virüs taramasından geçirin..
Demişsin.Bu yazıdan başka birşey anlayan var ise lütfen söylesin. O listedeki başka birşey için sormuş olsa da sen virüs var desen amenna. O tüm liste ve içindeki uygulamalar içinde bir sorun var mı diye sorsa virüs var desen yine amenna.
Yapma ama :)
hocam dediklerinde haklı olabilirsin doruu..ama kesinlikle bi yanlış anlaşılma var daha 3 hafta öncesine aynısı kendi bilgisayarımda olmuştu tarattıgımda trojen bulmuştu kaspersky ve sildim düzeldi..ben konuyu açan arakdaşın sistem boşta işlemi dediğini okumadım dalgınlıgıma geldi veya gözümden kaçtı....o yüzden ufak bi yanlış anlasılma var...forumda az çok beni tanıyan tanır iyi kötü kendime yetecek kadar bilgim var...
sistem boşta işleminin virüs olmadıgını herkez biliyor....
Her virüs ya da spy cpu kullanımını fırlatmaz ve her takılma, donma, yavaşlama sorunu virüs ya da spy'dan değildir ama kısa yoldan halletmek istiyorsan bas formatı geç. Tozlanma durumuna bir bak yumak olmasın bilgisayarın içinde. Bunun dışında hdd parçalanmış olabilir defrag yap. Çok fazla çer çöp birikmişse bunları temizle. Ayrıca görev yöneticisinde çok fazla işlem görüyorum bunların gereksiz olanlarını da sonlandır ve başlangıçtan kaldır. Aşağıda resimde gösterdiklerimi sonlandır ve kaldır. Makinayı o kadar yüklersen hızlanmasını beklemiyorsun sanırım?
Her virüs ya da spy cpu kullanımını fırlatmaz ve her takılma, donma, yavaşlama sorunu virüs ya da spy'dan değildir ama kısa yoldan halletmek istiyorsan bas formatı geç. Tozlanma durumuna bir bak yumak olmasın bilgisayarın içinde. Bunun dışında hdd parçalanmış olabilir defrag yap. Çok fazla çer çöp birikmişse bunları temizle. Ayrıca görev yöneticisinde çok fazla işlem görüyorum bunların gereksiz olanlarını da sonlandır ve başlangıçtan kaldır. Aşağıda resimde gösterdiklerimi sonlandır ve kaldır. Makinayı o kadar yüklersen hızlanmasını beklemiyorsun sanırım?
Dostum o resimde gösterdiğin şeylerin hepsi her zaman kullandığım programlar birisi nod32,birisi ups kontrol programı mesela,yukarda bi arkadaş sistem boşta işlemi sistemin boş olduğunu gösterir demiş onu bende biliyorum ama alttaki %74'ü görmemiş galiba. Sorunun kaynağı: Skystar 2 kullanıyorum 2 gün önce format attıktan sonra kartı görmemişti bende pci slotunu değiştirmiştim.Sonra çalıştı.Dün de oyun açtığımda donmalar olduğunu görünce işlemlere baktım cpu kullanımının bu şekilde olduğunu gördüm.2. formattan sonra da düzelmeyince skystar 2 aklıma geldi.Slotunu tekrar değiştirdim düzeldi 5. pci slotunda takılı olduğu için bu sorun çıkıyormuş.Onu baştan anlamamamın sebebi hiçbir çakışma yoktu aygıt yöneticisinde bi sorun gözükmüyordu.Neyse sorun çözüldü herkese teşekkürler.
Muhtemelen virüs girmiştir ancak bazı programlar işlemciden çok yiyo. Mesela msn picture display ( ya da adı buna benziyodu) adlı program çift çekirdek işlemciyi %30 40 larda kullandırıyodu.
Senin bilgisyarının yavaşlama sebebi görev yöneticisinde görünen ekrn.exe varya o program nod32 antivirüsün bildiğin kadarıyla 3 ve üstü bi sürümü. Sisteminin kasılma nedeni bu. Bu program sistemi bayağı kasıyor.
Senin bilgisyarının yavaşlama sebebi görev yöneticisinde görünen ekrn.exe varya o program nod32 antivirüsün bildiğin kadarıyla 3 ve üstü bi sürümü. Sisteminin kasılma nedeni bu. Bu program sistemi bayağı kasıyor.