Şimdi Ara

## Toshiba'dan PS3 Teknolojisini Baz Alan TV ve Dizüstü Bilgisayar Geliyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Toshiba'dan PS3 Teknolojisini Baz Alan TV ve Dizüstü Bilgisayar Geliyor ##


    Teknoloji dünyasının lider isimlerinden biri olan Toshiba, çalışmalarına başladığı iki yeni ticari ürünü hakkındaki planlarını açıkladı. Firmanın hazırlayacağı ürünlerden ilki Play Station 3'e de güç veren Cell işlemcisi üzerinde barındıran yeni televizyon. Gelişmiş özelliklere sahip olan televizyon gerçek zamanlı ölçeklendirme yaparak SD sinyalleri HD çözünürlüğüne çevirebilmenin yanı sıra yine gerçek zamanlı olarak çok sayıda kanalın aynı anda izlenebilmesine ve kayıt edilebilmesine olanak tanıyacağı bildiriliyor. Ek olarak gelişmiş "zoom" yeteneğine de sahip olması beklenen Cell tabanlı televizyonun 2009 Sonbaharında hazır olması bekleniyor. Toshiba'nın bir diğer iddialı ürünü ise Spursengine işlemcisini kullanacak olan yeni dizüstü bilgisayar. Bilindiği üzere Toshiba'nın Spursengine işlemcisi Sony'nin Cell Broadband motorunu esas alıyor ve 1080p'ye kadar MPEG-2 ve H.264 videolarının işlenmesine ve çözümlenmesine olanak tanıyabiliyor. 1.5GHz'de çalışan işlemcinin 10 ile 20 watt arası güç tükettiği de biliniyor. Gelen bilgilere göre Toshiba'nın Spursengine işlemcisini kullanan dizüstü bilgisayarı 2008 yılı içerisinde kullanıma sunulacak gibi görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 9 Mayıs 2008; 20:10:12 >







  • Toshiba iyi çalışıyor bence işlemçiyle hd yapması süper
  • İşte güzel bir haber. Aslında bu teknolojilerin daha çok yol alması gerektiği de bu yazıdan da belli. Hele bizim gibi SD yayın izlemek için Lcd almaya çıkan bir toplumda! Bu SD yayını HD görüntüye gerçekten çevirebilirse bu lcd dünyası için bir devrim olur. Ama tabii bu ürün gerçekten denileni becerebilirse. Hem de Türkiye gibi HD yayın fenomenine tutulmuş ülkelerde muazzam satacaktır. Tabii işin bir de diğer yüzü var. Kaç paradan satılacak ?

    Lcd ya da plasma almayı yakın tarihlerde düşünmeyenler için beklemek için güzel bir neden. Bu teknoloji beklemeye değer görünüyor.


    Saygılarımla.




  • Ben asıl notbooku merak ediyorum. cell işemci ile windows çalıştırır mı ?

    çalıştırırsa tam süper olacak :)
  • cell işlemci ile windows çalışmaz. Linux çalışır. Tam bilgisayarlarla uğraşan profesyoneller için bir laptop. Açıkçası bu laptop un. Yani cell işlemcili bilgisayarların daha önceden çıkması ve yaygınlaşması lazımdı.. Cell tam verimle kullanıldığında ki ps3 de sanırım linux kurduğunuzda ps3 işletim sisteminin işlemcinin 8 çekirdekten 2 sini kullanmasına izin veriyordu yada 2 de 8 miydi tam olarak hatırlayamıyorum... Cell amdden de iyi intel dende...
  • cell işlemcisi bu gidişle efsane olacak gibi...
  • IBM işin içinde olunca durumlar değişiyo tabee!!!
  • CISC kulvara geri mi dönüyor diye düşünmeden edemiyor insan ama MSin işine gelmeyeceği besbelli bişey hadi hayırlısı diyoruz..kafama takılan diğer bir soruda bu CELL mademki bu kadar iyi bir CISC neden Apple CeLL işlemcisinin üzerine atlamadı..?
  • SD yayın sinyalini HD ye çevirme olayının teknik detaylarını merak ettim
  • Toshiba küçük oynuyor, o işlemciyi platform halinde model numarası koyarak piyasaya verebilirdi, donanım üreticileri arasında yeteri kadar kulis yapamamış olsa gerek, alacağı desteğe emin olamamış.
  • be cell gercekten bukadar iyi .. ozaman iyi işler yapar..
  • çünkü apple ve windows türevi işletim sistemleri X86 mimarili işlemciler için yapılmış işletim sistemleridir. Cell farklı bir mimari kullanıyor... Cell in mimarisini destekleyen benim bildiğim işletim sistemi linux var. Zaten IBM in linux e verdiği destek de biliniyor.
  • Cell le çalışan laptoptan nerede bahsolunmuş ki?
    Yoksa ben mi göremedim
    quote:

    Orjinalden alıntı: hikmetg

    Ben asıl notbooku merak ediyorum. cell işemci ile windows çalıştırır mı ?

    çalıştırırsa tam süper olacak :)
  • Hiçbir zaman SD den HDye dönüşüm olmayacak elbette. Böyle bir teknoloji yoktan var etmeyi gerektirir. Arada olmayan pixeller ancak tahmin edilebilir. Bu algoritmada ancak diğer pixellere bakarak karar verebilir yani eldekilerden yola çıkarak yenileri ekler. Buda kesinlikle eldekinden daha iyi ancak HDnin yanından bile geçemeyecek bir görüntü ortaya çıkarır..
    quote:

    Orjinalden alıntı: bodrumlu2

    SD yayın sinyalini HD ye çevirme olayının teknik detaylarını merak ettim
  • İş sadece mimari işi değil kibu işlemciye embedded işler yaptırıyor. Pc işlemcileri gibi "ne iş olsa yaparım abi" türü işlemcilerden değil kısacası. Belli işleri yapmak üzere özelleştirilmiş ve optimize edilmiş bir işlemci.

    SOny BLurayda
    quote:

    Orjinalden alıntı: DraGonS

    çünkü apple ve windows türevi işletim sistemleri X86 mimarili işlemciler için yapılmış işletim sistemleridir. Cell farklı bir mimari kullanıyor... Cell in mimarisini destekleyen benim bildiğim işletim sistemi linux var. Zaten IBM in linux e verdiği destek de biliniyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: plcmn

    Hiçbir zaman SD den HDye dönüşüm olmayacak elbette. Böyle bir teknoloji yoktan var etmeyi gerektirir. Arada olmayan pixeller ancak tahmin edilebilir. Bu algoritmada ancak diğer pixellere bakarak karar verebilir yani eldekilerden yola çıkarak yenileri ekler. Buda kesinlikle eldekinden daha iyi ancak HDnin yanından bile geçemeyecek bir görüntü ortaya çıkarır..
    quote:

    Orjinalden alıntı: bodrumlu2

    SD yayın sinyalini HD ye çevirme olayının teknik detaylarını merak ettim




    Sana katılıyorum. Çünkü bahsedilen işlem digital makinelerdeki gibi interpolasyon gibi birşey olurdu.
    Tek kare değil,saniyede geçecek en azından 25 fps'lik karelere hangi işemcinin gücü yeterdi yoksa...

    Bahsedilen özellik herhalde upscale işlemidir. Bu bile iyi birşey çünkü dvd cihazlarda olmasına rağmen
    son anda çıkmadıysa, bu özelliğe sahip olan bir digital receiver yok.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.