Evet, uzun kasışlar sonrasında Pioneer 4280-XA, Pioneer DV-400 Dvd Player, Onkyo 606 Amfi Receiver ve front olarak bir çift Wharfedale Diamond 9.6, rear olarak bir çift 9.2, subwoofer olarak sw150 ve center olarak 9cs almş bulunmaktayım.
Çoğu forum üyesi gibi detaycı ve bu tarz ürünlere meraklı olduğum için ürünleri almadan önce uzun ve detaylı bir araştırma evresi geçirdim. Ürünleri değişik yerlerde gördüm, izledim, dinledim. Pioneer Kuro'yu Mediamarkt'ın sağlam indiriminden, Onkyo 606'yı da Singapur'dan alınca tüm bu ürünleri neredeyse 6000 YTL'nin altında bir fiyata mal edebilmiş oldum.
Şimdi, benzer ürünleri almayı düşünen herkes için teknik olmayan; sadece kendi izlenimlerime dayanan bir tanıtım yazısı yazacağım.
Pioneer 4280 XA efsane kuro serisinin şık panelli televizyonu. Açıkçası uzun süre full hd ve kuro arasında kaldım. Full hd'de almayı düşündüğüm diğer ürünler Sony Bravia.. 3500, Samsung 40M87 ya da panasonic viera py70 ya da py700 idi. Neden Kuro'yu aldım? Öncelikle diğer ürünlerden pahalı fiyatı olan Kuro, Mediamarkt'ın aşmış indirimiyle 3000 YTL'nin az üstünde bir fiyata inince avantajlı duruma geçti. Full HD Tvler'in 42'' olanlarının 1080p medyada aşırı fark göstermeyeceğini okumuştum sıkça. SD yayınlarda Kuro diğer gördüğüm tüm Tvler'den daha iyiydi. Parlak ekranı, siyah derinliği ve renk canlılığı olarak en beğendiğim televizyondu. Sony PS3 de düşündüğüm için acaba PS3 de full hd bariz gerekir mi diye araştırdım; ancak gördüm ki tüm oyunlarını full hd çıkaracağını duyuran Sony sözünü tutmaktan çok uzak hala. GTA4'ün 720p'den bile daha düşük çözünürlükte çıkması bunu kanıtı. Uzun bir süre daha HD TV yayınlarının bile Full HD olmayacağını düşünürsek burada da full hd tv'ye gerek yoktur. Plazma - lcd arasında plazmaların daha gerçekçi renkler sunduğunu, hareketli görüntülerde daha iyi olduğunu ve SD yayınlarda bariz daha iyi olduğunu gördüm. LCDler'i eledim. Aynı fiyattaki Panasonic PY70'i niye almadım? Panasonic'in bu yeni jenerasyon TV'si Kuro'dan daha az parlama yapıyor ışıkta; doğru. Ancak, muhtemelen bu nedenle renkler epey mat. Kuro'nun gösterişli ve parlak ekranı renkleri çok bariz canlı gösteriyor. Sonuç olarak, Pioneer Kuro'da karar kıldım ve şu ana kadarki izlenimim çok doğru bir karar verdiğim yönünde.
Onkyo 606'ya gelince, uzun süre Yamah Onkyo arasında kalmış ve Onkyo'nun daha gerçekçi sesler sunduğunu görmüştüm. Bu kulak zevki, Onkyo daha yumuşak ve güzel geldi bana. Yamaha da çok iyi tabii, ama ben flat amfilei daha çok seviyorum şu an için. 4 hdmi girişi olması, hdmi 1.3 desteği ve uygun fiyata yeni nesil ses formatları sunması Onkyo 606 aldırdı ve bu üründen de fazlasıyla memnunum.
Sistemde en uzun araştırdığım ürünlerde bir tanesi de kolonlardı. Sonuç olarak kendi fiyat kategorisinde emsalsiz diyebileceğim, yurt dışı sitelerden çok yüksek puanlar almış, dinlediğimde beni de etkileyen wharfedale diamond larda karar kıldım. Kolonların şekli genel olarak beğenilmiyor; ama ben önlerini kumaş kaplı olarak acaip beğendim. Sesini anlatmaya gerek yok. Eksileri olarak; sanki tizler (zil vurma vs.) çok başarılı değil gibi; ancak basların yumuşaklığı ve midler çok iyi gerçekten. Bu işin merkezlerinden olan Singapur'da da acaip popülerdi Wharfedaleler.
Son olarak, kötü bir ürün olduğundan demiyorum; ancak en zayıf halkası diyebileceğim pioneer dv-400 dvd player var. Görüntü ve ses olarak hiç bir sıkıntısı yok; ancak dvd okuma problemi şu an için yaşatmasa da ileride yaşatacak gibi geldi. Geç açılma ve bir kere başıma gelen, fişini çekerek kurtulduğum bir kilitlenme olayı oldu. Daha 2 gün oldu ne oluyor dedirtti. Onun dışında bir sorunum yok. Sonuçta pioneer, kalltesi tartışılmaz.
Forumda da yazıları olan spidr ve birlikte çalışan Sinan da gerçekten çok yardımcı oldular. Önerileri, satış öncesi, satış ve sonrasında gösterdikleri yardımlar gerçekten çok iyiydi. Böyle satıcıların olduğunu bilmek insana mutluluk veriyor gerçekten. Hem işlerine çok hakimler, hem de çok iyi insanlar. Herkese tavsiye ederim.
Sonuç olarak laptop'dan hdmi bağlantı ile mkv izlemek büyük keyif, mkvlerde ses kalitesi malesef hala beklediğimden kötü; ya da ben ayar veremedim; ancak DVDler'de ses ve görüntü kayınvalidemi bile mest etti. Hakikaten çok başarılı. Çok memnun kaldım ve herkese şiddetle tavsiye ediyorum.
Şimdi söz verdiğim gibi bu sistemin fotoğraflarını ekliyorum.
Bir ufak önerim olacak kolonları çok duvarlara yaklaştırmayın, arkalarında yanlarında mümkün mertebe çirkin çıkık durmayacak kadar boşluk olsun. Gene centerda biraz yukarı bakarsa ses daha güzel gelebilir.
Panel de güzelmiş(Modoko mu?) bu arada tebrik ederim güle güle kullanın, bence 606, 605'in sıkıntıları kısıtlamalarına sahip olmayan güzel bir alet.
Bir ufak önerim olacak kolonları çok duvarlara yaklaştırmayın, arkalarında yanlarında mümkün mertebe çirkin çıkık durmayacak kadar boşluk olsun. Gene centerda biraz yukarı bakarsa ses daha güzel gelebilir.
Panel de güzelmiş(Modoko mu?) bu arada tebrik ederim güle güle kullanın, bence 606, 605'in sıkıntıları kısıtlamalarına sahip olmayan güzel bir alet.
Sanırım odanın ve tv ünitesinin konumundan dolayı kolonlara müdahale şansı yok gibi... Sonuçta sistemin hayırlı olsun arkadaşım. İyi dinletiler ve seyirler dileğiyle.
Pioneer PDP-427XA Plazma TV ... Sony DVP-NS76H DVD Player ... Sony STR-DA 1200 ES AVR ... Pure Acoustics Dream 77 (Siyah) ... Digiturk ... Logitech Harmony 525 Universal Remote ... Sony VAIO VGN-FE11H Notebook
Çok zarif bir sistem olmuş, iyi günlerde olsun... Yine lezzetli inceleme için de tebrikler... Tek aklıma takılan, çok da ucuz olmadığını tahmin ettiğim Pioneer dvd player yerine biraz daha üzerine ekleyip alınabilecek 40GB bir PS3; Upscale başarısı, hd görüntü ve ses yeteneği itibari ile çok daha uyumlu bir seçenek olabilirdi? Mutlaka vardır bir sebebi diye düşünüyorum, Keyifli seyirler ve dinletiler olsun...
hayırlı olsun, oldukça güzel bi ünite ve bir set oluşturmuşsunuz böyle bi sistemle hoş saatler geçireceginizi temenni ederim.plazma/lcd konusunda ki fikirlerinize bende katılıyorum ayrıyeten.
hayırlı olsun dostum ,çok şık olmuş .. yanlız kafam da bir soru oluştu bu ara . kuzene de aynı sistemi düşünüyoruz , 605 yada ,606 olacak avr ,kolonlarda 9.6 düşündük ama sonradan aklıma avr yetersiz kalır gibi bir düşünce geldii, bunuda baya bi tartışmıştık zamanın da . nasıl dostum performans ? tizler ve midler bu yüzden geri de kalmış olmasın ?
LG 32LE2R TV, PS3 60GB Pal, Toshiba HD-EP 30 HD DVD Player, Digiturk, Lenovo 3000 N200 Notebook, Pure Acoustics Dream 77, Pure Acoustics SL-W10 sub, Onkyo TX-SR 605 avr, Monster THX 1,5mm² kablo, Panasonic PT-AX200, fon-screen 200x200 perde, Tunçmatik 650VA UPS Oyun bittiğinde şah da piyon da aynı kutuya konur!.. Sadece 4 ay kullanılmış satılık motorola E2 siyah. (garantisi sürüyor, tüm belgeleri ve parçaları mevcut) SATILIK PROJEKSİYON PERDESİ VE TAVAN ASKI APARATI
Sanırım odanın ve tv ünitesinin konumundan dolayı kolonlara müdahale şansı yok gibi... Sonuçta sistemin hayırlı olsun arkadaşım. İyi dinletiler ve seyirler dileğiyle.
Artık 3 cm mi olur 5cm mi olur bilmiyorum ama ne kadar uzaklaştırsa fayda vardır.
herkese çok teşekkürler.. hocam, tv ünitesi modoko'dan. Ayge diye bir yer var. Şiddetle tavsiye ediyorum. Center'ı maalesef hareket ettirme şansım yok. Onkyo 606 wharfedale 9.6 ları şahane sürüyor. Kanal başına 95 watt RMS sunuyor. 9.6 lar ise 200 watt çıkışa sahip. Bu anlamda yetmiyor gibi; ancak fazlasıyla yetiyor diyebilirim. midler aksine çok iyi. wharfedale diamond karakteristiğine göre tizler biraz geri planda. Ben onu demek istedim. Ses 30 da iken ortalık yıkılıyor diyebilirim standart Dolby Digital 5.1 de. PS3 konusunda da yarın almayı düşünüyorum inşallah; ancak DVD medya ile PS3 lensini eskitmek istemiyorum. Herkese şiddetle bu sistemi tavsiye ediyorum.
9.6 ların gerçekten 200 watt a dayanması mucize olurdu herhalde,spidr ın tavsiyesi bu ürün için gerçekten 90/100 watt kanal başı çıkış gücü sunabilen anfilerle beslenmesi üzerineydi, kolonların ön kumaş panelini açarak ta bir foto yayınlayabilirmisiniz şayet kolay ise .ortalama kaç kg bu kolonun her biri acaba.?